לגביי האמירה השנייה שלך, היא טעונה הוכחה של בית משפט.
מסכים אבל זו בדיוק היתה הסיבה שניתנה לעיתונות ומכאן מתחילות החששות.
אין לי מושג מי בסדר ומי לא בסדר בכל הסיפור הזה.
מה שאני כן יודע זה שאני ציפיתי מאדם שמתנהל בתקינות ללכת לפנים משורת הדין ובעקבות הכרזה כזו להודיע למשקיעים שהם יכולים לקבל את כספם אם הם רוצים גם אם מועד הפידיון הרשמי שלהם עדיין לא הגיע.
זו הייתה ציפייה שלי וכמובן לא חובה חוקית כלשהי.
אם יש מספיק חומר מרשיע הרשות צריכה להוריד אותם מסדר היום ולפשוט להם את העור בבית משפט.
זה לא כל כך פשוט.
לדעתי האישית (הלא מעודכנת כל כך) יש להם מספיק חומר לחשוד אבל לא מספיק להרשיע עדיין.
תהליכי חקירה יכולים לקחת המון זמן ומאוד יכול להיות שמישהו ברשות היה יצירתי והחליט שהוא רוצה לנכות את מצפונו ולהודיע ש"יש בעיה - שומר נפשו יפקח עיניים" גם אם עדיין הם לא יכולים להוכיח את זה בבית המשפט.
נכון שבינתיים זה גורם נזק לברמלי ולקרן קלע אבל אם יש אמת בדבר (לא כל דבר שיודעים אפשר להוכיח בבית משפט) אז לדעתי התועלת בכך שמשקיעים חדשים יחשבו פעמיים (ואולי יעשו אחורה-פנה) ומשקיעים נוכחיים ימשכו את כספם לפני שיהיה מאוחר מידיי היא גדולה למדי.
אני מסכים שזה בעייתי ומסריח גם מצד קלע וגם מצד הרשות אבל מה את (כמשקיעה שלהם) היית מעדיפה:
1. הרשות תחכה כמה שנים עד שיהיו להם הוכחות לבית משפט ורק אז מכריזה על כך כשבינתיים כל ההון נמחק ואין לך איך לקבל את כספך בחזרה.
2. הרשות תפרסם הודעה מעורפלת ללא הוכחות ואת תחליטי אם את נוקטת בפעולה כלשהי בעקבותיה ואולי (במקרה שלך בוודאות) תקבלי את כספך בחזרה.
תנסי להיזכר כמה שנים נמשכו חקירות של אנשי ציבור רק מאז שהכריזו על החקירה לציבור.
החקירות התחילו כמה שנים קודם לכן!
האם את חושבת שהאינטרס
שלך הוא לחכות את פרק הזמן הזה לפני שמזהירים את הציבור?
**עריכה**
סתם כדרך אגב.
אם הוא היה בסדר אז למה הוא לא תובע אותם על הוצאת דיבה?
הם הרי הכריזו שהוא הפר את החוזה שלו מול המשקיעים בכך שהוא השקיע את הכסף בדברים שלא רשומים בחוזה כאפשרויות השקעה.