המספרים שציינת הם עלות שנתית? חודשית?
הרי אתה רשמת שחייב להיות ניהול/פיקוח חיצוני/פנימי לכן לא מצליח להבין כיצד אתה מצפה שהעלות של השירות הזה תהיה אפסית?
כאשר אתה מנהל את הנכסים שלך אתה לא מחשיב את ההפסד שנגרם לך מההתנהלחת הזו (תשואה אלטרנטיבית אם היית עובד בעבודתך בזמן הזה).
אז על אחת כמה וכמה כאשר אתה מנהל נכסים עבור אנשים אחרים, זה דיי ברור שתרצה תגמול על עבודתך. בין אם העלות נגזרת מהרווחים או מהתזרים השוטף.
השקעה של כ-100K$ ממונפת בחלקה (34%), עלויות ניהול 1.8%, תשואה שנתית ממוצעת 11% לאחר הוצעות מימון וללא קיזוז עלויות ניהול. כלומר אפשר לעגל ולהגיד 9% רווח נקי לפני מס. השקעה בסיכון גבוה (תנודתית) מבחינת תשואה אבל סיכון נמוך מבחינת הפסד הקרן.
אין לי מושג כמה צריך להיות עלות ניהול בקרן ריט, לעולם לא החזקתי במניות מסוג זה ולא מתיימר להבין בתחום.
לא חושב שההשוואה הוגנת כי בהלוואות חברתיות יש גם תנודתיות גבוה של התשואה (הלווה לפעמים מאחר בתשלומים, מבצעים פריסה מחדש וכו') וגם סיכון גבוה להפסד הקרן (חדלות פרעון).
במקרה שלי הסיכון לחדלות פרעון מאוד נמוך (וגם סוג של מבוטח עבור מספר תרחישים) אבל כן יש לפעמים הוצאות שפוגעות ברווחים/תזרים (התשואה נעה בין 7% ל-15% לפני הוצאות ומס) ולכן הגדרתי אותה כתנודתית מאוד.
במקרה שלי הסיכון לחדלות פרעון מאוד נמוך (וגם סוג של מבוטח עבור מספר תרחישים) אבל כן יש לפעמים הוצאות שפוגעות ברווחים/תזרים (התשואה נעה בין 7% ל-15% לפני הוצאות ומס) ולכן הגדרתי אותה כתנודתית מאוד.
שמע, אם זה המצב אז אפשר לסגור את הפורום.
לא מבין למה אנחנו מתברברים עם מניות או אג"ח, צוברות או מחלקות, מגודר או חשוף... כשיש השקעה שנותנת 7-15% בלי לסכן את הקרן.
5-10 אחוז זה אולי נכון לגבי השקעות של יחידים בצורה ישירה בנדלן השוכרים חברת ניהול מקומית. בנדלן מסחרי / מגורים בהיקפים גדולים, חברת הניהול לוקחת לא יותר מ-3 אחוז מדמי השכירות, ולא רק זה, הם אפילו שמים אנשים שלהם בנכס ולא מנהלים מרחוק.
5-10 אחוז זה אולי נכון לגבי השקעות של יחידים בצורה ישירה בנדלן השוכרים חברת ניהול מקומית. בנדלן מסחרי / מגורים בהיקפים גדולים, חברת הניהול לוקחת לא יותר מ-3 אחוז מדמי השכירות, ולא רק זה, הם אפילו שמים אנשים שלהם בנכס ולא מנהלים מרחוק.