• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מכירת קרן כספית בהפסד

• פותח הנושא פותח הנושא אליקים
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אליקים

משתמש רשום
דירוג
0
קודם כול רוצה להתנצל מראש במידה ויש שירשור שעוסק בשאלה דומה לא מצאתי אותו.

לפני שנה וחצי בערך העברתי את הקרן חירום המשפחתית לקרן כספית שמחזיקה באג"ח דולרי ולא מגודרת . מאז ועד היום אני סופר נזק של מינוס 13% מקרן החירום שלי.
אני יודע שזה עליי שידעתי שסיכון המט"ח קיים , אבל לא הפנמתי כמה קיצוני זה יכול להגיע..
השאלה מה הלאה ?
האם אני נועל הפסד ומעביר את השאר לקרן מגודרת מטח או לכספית שקלית ? . או להמשיך להחזיק ולחכות שהנדנדה הזאת במטח תתאזן קצת ? כי להבנתי גם אם זה יקח קצת זמן זה יתאזן .
ואז אני יוכל לצמצם את ההפסד .
אומנם כרגע אני לא צריך את קרן החירום אבל שלא נדע איך דברים משתנים פה במדינה.
אני אשמח קצת לחוכמת ההמונים ..

השאלה היא למה אתה מחזיק דווקא קרן כספית דולרית.

אני גם מחזיק קרן כזו וכנראה הפסדתי הרבה יותר ממך. הסיבה שאני מחזיק את הקרן היא גידור מפני קריסה של השקל (עם הממשלה שלנו אי אפשר לדעת). מכיוון שלא היה שינוי במטרת הקרן, לא שיניתי את האחזקה.

אם יש לך מטרות אחרות, תבדוק אם המכשיר תואם להן.

המטרה של הקרן הייתה אירוע חירום כמו למשל אובדן מקום עבודה שלי או של אשתי.
קניתי אותה נטו כי התשואה הייתה כמעט כפול מקרן כספית שקלית. הנחתי שאם יהיה שינויי ריבית בארה"ב שישפיעו על התשואה או שינויי מט"ח זה אולי יביא אותי לאזור התשואה של קרן ישראלית.
מודה שהייתי קצת גרידי כי רציתי מקום שלא רק ישמור את הכסף בצד אלא גם ייתן לי משהו בנוסף מעל לאינפלציה .

מודה שהייתי קצת גרידי כי רציתי מקום שלא רק ישמור את הכסף בצד אלא גם ייתן לי משהו בנוסף מעל לאינפלציה .
אז למדת בדרך משהו על סיכון מט"ח.

אף אחד לא יודע אם הדולר עכשיו ירד או יעלה. אין טעם לחכות ל"תיקון" אם הירידות יכולות גם להמשיך.

אם אתה רוצה מכשיר שהתכונה שלו היא שהוא "עולה בשקלים" אז תעבור לקרן כספית שקלית. כאמור, ייתכנו גם מטרות אחרות.

העצה של חצי-חצי היא כנראה לא רעה מבחינת מינימום חרטה.

העצה של חצי-חצי היא כנראה לא רעה מבחינת מינימום חרטה.
זה כבר תלוי אופי.
יש כאלה שעבורם זה מתכון בטוח לחרטה בכל מצב.
ולהם עדיף כבר להמר על 50% של הצלחה, מאשר 100% של חצי כשלון.

השאלה מה הלאה ?
תלוי באיזה סכום מדובר, אם מדובר בסכום ששווה את ההתעסקות אז כדאי לממש הפסדים ולרשום מגן מס, זה מחייב דיווח שנתי עד שתממש אותו.

קרן כספית מגודרת מטח זה לא הגיוני, אם אתה רוצה חשיפה למטח אז למה מגודרת ואם אתה רוצה חשיפה לשקל אז קרן שקלית, כעיקרון הצמדה למטבע אחד מגדרת כנגד שאר המטבעות. אז אופציה נוספת היא מיקס משולש דולר-יורו-שקל, כל צמד מגדר לך את השלישי, יורו+שקל מגדר היחלשות של הדולר, דולר+יורו מגדר היחלשות של השקל, דולר+שקל מגדר היחלשות של היורו. שוב, שאלה של סכומים וכמה שווה לך ההתעסקות. אל תסתכל על תשואת העבר כי זה ממש ממש לא רלוונטי בקרנות צמודות מטח.

השאלה מה הלאה ?
לדעתי הצנועה, או, מה אני הייתי עושה אם הייתי במצבך - הייתי לוקח בחשבון אפשרות (כלל לא מופרכת) של ירידה של 10% נוספים לאיזור ה- 2.75, כלומר סה״כ ירידה של 23% בקרן החירום המשפחתית, ואז הייתי שואל את עצמי אם הסכום שנמצא בקרן (אחרי ירידה של 23%) הוא סכום שיכול לשמש את המשפחה שלי ככרית ביטחון ראויה, או שלא. במידה והתשובה היא חיובית, אני הייתי משאיר את הכסף בקרן הדולרית וממתין שהדולר יתחזק, ואז מחליט אם למכור ולקנות קרן שיקלית. במידה והתשובה היא שלילית, כלומר בהינתן ירידה נוספת של 10% מהמצב הקיים הקרן הדולרית לא תוכל להבטיח ביטחון כלכלי יחסי למשפחה שלי, אני הייתי חותך הפסדים, מוכר את הדולרית וקונה שיקלית (מוטב ציפור אחת ביד וגו').
באופן אישי אני חושב/מעריך/מהמר שהדולר יגיע ל- 3.5 לפני שהוא יפגוש את ה- 2.5, ולכן, אף על פי שמכל עבר שומעים על אנשים שנוטשים את מסלולי הסנפ, חלקם בעצתם של יועצים כאלה האחרים, רוב רובו של ההון שלי ושל משפחתי (שנמצא בקרנות הפנסיה וההשתלמות), מושקע במסלולים עוקבי סנפ (בודק בימים אלה מעבר ל- ira לצורך השקעה במדד עולמי, שגם הוא כמובן חשוף לדולר).

קודם כול רוצה להתנצל מראש במידה ויש שירשור שעוסק בשאלה דומה לא מצאתי אותו.

לפני שנה וחצי בערך העברתי את הקרן חירום המשפחתית לקרן כספית שמחזיקה באג"ח דולרי ולא מגודרת . מאז ועד היום אני סופר נזק של מינוס 13% מקרן החירום שלי.
אני יודע שזה עליי שידעתי שסיכון המט"ח קיים , אבל לא הפנמתי כמה קיצוני זה יכול להגיע..
השאלה מה הלאה ?
האם אני נועל הפסד ומעביר את השאר לקרן מגודרת מטח או לכספית שקלית ? . או להמשיך להחזיק ולחכות שהנדנדה הזאת במטח תתאזן קצת ? כי להבנתי גם אם זה יקח קצת זמן זה יתאזן .
ואז אני יוכל לצמצם את ההפסד .
אומנם כרגע אני לא צריך את קרן החירום אבל שלא נדע איך דברים משתנים פה במדינה.
אני אשמח קצת לחוכמת ההמונים ..

אתה מפסיד מהירידה בדולר רק בתרחיש אחד: אם אתה מוכר את הקרן הדולרית ונשאר בשקלים.
כל עוד אתה מוכר ונניח מיד רוכש נכס דולרי אחר, לא באמת נוצר כאן “הפסד מטח”. פשוט החלפת נכס דולרי אחד באחר. אם הדולר יעלה בעתיד, גם הנכס החדש יעלה בשקלים. אם ירד- גם הוא ירד. השער הנוכחי הוא בעיקר נקודת מעבר חשבונאית.

התחושה של “אני במינוס 13%” נובעת מזה שמסתכלים בשקלים על נכס שמוגדר בדולר. אבל אם הייעוד של הכסף הוא להישאר בחשיפה דולרית, אז אין משמעות למכירה כל עוד ממשיכים להחזיק דולר בצורה אחרת.

אגב, זו בדיוק הסיבה שאני מעדיף כספיות נקובות דולר (שנרכשות ממש בדולרים), זה עוזר לסנן את רעש השקל ולחשוב במטבע של ההשקעה.

ובמקרה שלי, אני דווקא מתכוון למכור עכשיו את הכספיות הדולריות, כי הן כבר פחות משרתות את המטרה שלי. הירידה בדולר יוצרת מצב שבו כמעט ואין אירוע מס (בגלל המיסוי הריאלי לפי שערי מט״ח), אז זו נקודת יציאה נוחה יחסית. אמכור, וככל הנראה אעביר את הדולרים ל-ib וארכוש ניירות אחרים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M מכירת קרן כספית מתוך כוונה לרכוש שוב בזמן הקרוב שוק ההון 3
R מכירת קרן כספית וקנית נייר ישראלי באותו יום שוק ההון 33
מ מכירת קרן כספית ביום האחרון בשנת המס בעקבות מעבר לתושבות מס אמריקאית מיסים 4
א מכירת קרן כספית שוק ההון 1
Y מכירת קרן כספית מוגבלת - האם יש סכנת נזילות בעת מכירה? שוק ההון 1
N אשמח להסבר לגבי מכירת קרן נאמנות מחקה פטורה שוק ההון 5
ס מכירת קרן סל וקניית אחרת במקומה גוררת אירוע מס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
פשוט בירור לגבי מכירת קרן נאמנות ומשיכה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ה מכירת קרן סל פוסטים מאיכות נמוכה 7
F מכירת קרן סל לא נזילה שוק ההון 8
J מיסוי דיבידנדים על מכירת קרן אירית צוברת CSPX וחישוב מס כולל שוק ההון 3
קורא הדוק התלבטות - מכירת קרן לצורך יצירת מגן מס שוק ההון 5
G מכירת זהב פיזי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
S מכירת מניות אינטל העברת הכסף לארץ ותשלום מס שוק ההון 10
S מכירת ESPP בדולרים שוק ההון 8
ד מכירת RSU בשנה שבה מס ההכנסה נמוך ממס רווחי הון מיסים 15
M מכירת דירה כהכנה לפרישה מוקדמת בחול שוק ההון 19
F תזמון מכירת RSU לטובת מיקסום דמי לידה מיסים 15
ס בעיית Liquidity Risk בקנייה או מכירת אג"ח (או נכסים אחרים) שוק ההון 22
O מכירת RSU בשכבות שוק ההון 5
O האם מכירת RSU יכולה לפגוע בדמי אבטלה? מיסים 4
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
A חוזר מס הכנסה 10/2025 בנושא רווחי הון, במיוחד מכירת ני"ע במט"ח מיסים 2
R שער דולר - מכירת rsu שוק ההון 3
M ניסוי בשטח - מכירת CSPX בברוקר ישראלי ובדיקה האם המיסוי צמוד מדד או לא מיסים 27
I מכירת אופציית PUT בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
algo.il טעות של בית השקעות לאחר מכירת RSU\ESPP מיסים 1
א דירה במתנה/ מכירת דירה לאח מנסיון בלבד! נדל"ן 15
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
T מכירת אופציית call על נכס נדל"ן לקראת כניסת בית המלוכה הסעודי לשוק שוק ההון 16
G התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב נדל"ן 4
hommie מכירת רכב סקאם-פרי. אוף טופיק 13
S מכירת ני״ע שוק ההון 1
מ אסטרטגיית מכירת RSU מיסים 0
F מכירת מטבעות שכרגע אצל אלטשולר שחם הוריזון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
P מכירת קופת גמל להשקעה: איך אדע שלא רימו אותי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ס מכירת ESPP וRSU עם מינימום מס שוק ההון 4
R מכירת RSU מיסים 1
T טופס 1301 - דיווח על מכירת דירה, הכנסות מהשקעה אלטרנטיבית ומכירת גמל להשקעה וקרן כספית מיסים 44
S שאלות בנושא מכירת RSU ואופטימיזציית מס שוק ההון 10
ט מכירת דירה מתחת למחיר השוק בין בני משפחה נדל"ן 23
N מכירת מוצרי מזון ביתיים יזמות והגדלת הכנסות 12
E מכירת אגרת חוב לפני מועד פירעון שוק ההון 2
H "שווי עסקאות מכירת ני"ע/נגזרים במהלך החודש": מה זה אומר? שוק ההון 0
C מכירת מנייה בהפסד על מנת לקזז רווחים מיסים 7
א מכירת RSU בהפסד וקיזוז רווחי הון מיסים 7
L מכירת נכס בארה"ב נדל"ן 0
Modric19 דילמה: מכירת מדד או מניות בודדות לרכישת דירה שוק ההון 9
N מעבר לשכירות עקב מכירת בית ואופציות השקעה עתידיות נדל"ן 10

נושאים דומים

Back