• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קל גמל סלייס- סיכון?

ניסיתי להצטרף לקבוצה ואני מחכה כבר חודשיים שיאשרו את הבקשה... יש שם גם איסוף נתונים על תביעה. מישהו יודע מי פרסם את זה?
היי, האם במקרה מצאת איך להכנס לקבוצה? אשמח להצטרף גם לתביעה

אני מנסה להיכנס לאזור אישי. מגיע למסך שכותב לי ששלחו לי סמס/מייל ולא מגיע סמס/מייל
פניתי כמה פעמים למוקד (*2539.) ומורחים אותי (נבדוק/זה לוקח זמן/תקלה זמנית וכו')

הסתכלתי לפני כמה ימים.
SMS פעל לי.
לעומת זאת, ניסיון לקבל קוד באימייל הגיב ב"הפרטים שלך לא מוכרים לנו. ננסה שוב?". למרות שזה האימייל שכתוב באתר אחרי שנכנסים (עם SMS).

אגב, טיפ כללי, בחברות אחרות לפעמים החלופה ל-SMS היא שיחה קולית. בכמה פעמים ש-SMS הגיע לאט או לא הגיע, אפשרות השיחה הקולית פעלה מיידית.

חבל שרוב החברות לא מאפשרות כניסה עם סיסמא. זכור לי רק במקס ובילין-לפידות.
האידיאל היה אם זה היה כולל גם TOTP, אבל לא חושב שנתקלתי בזה בשימוש בארץ.

הפניקס רוכשת את קופות הגמל המסלוליות. בעלי קרנות IRA (שלא השקיעו בקרנות החוץ המפוקפקות) ימשיכו להמתין לפתרון.

ביום ראשון יתקיים דיון בבית המשפט לגבי בקשת המכירה להפניקס. התנגדויות ניתן היה להגיש עד יום רביעי.

ביום ראשון יתקיים דיון בבית המשפט לגבי בקשת המכירה להפניקס. התנגדויות ניתן היה להגיש עד יום רביעי.

התקדמות כלשהי...
מעניין לראות מה יהיה המניע של בית משפט להמשיך לנעול את הקופות IRA אחרי העיסקה תושלם

מותר לפרסם קישורים ליוטוב בפורום?

היה וובינר (שלא נכחתי בו) עם מנכל גלובלנט. הוא הסביר קצת על IRA, מה הסיכונים וקצת על היבטים רגולטורים בIRA. מרגיש לי שהוא היה בסדר ויש תוכן לוובינר וזה לא היה רק שיווקי. מן הסתם יש לו אינטרסים.

התקדמות כלשהי...
מעניין לראות מה יהיה המניע של בית משפט להמשיך לנעול את הקופות IRA אחרי העיסקה תושלם
או לפחות לאפשר לבעלי קופות ה IRA (שלא הושקעו בקרנות האדומות) לעבור לקופה מסלולית כדי ליהנות מהמעבר להפניקס, ומשם הם יוכלו לעבור לאן שיבחרו או למשוך את הכספים.

או לפחות לאפשר לבעלי קופות ה IRA (שלא הושקעו בקרנות האדומות) לעבור לקופה מסלולית כדי ליהנות מהמעבר להפניקס, ומשם הם יוכלו לעבור לאן שיבחרו או למשוך את הכספים.
גם אפשרות
בכל מקרה אני לא רואה איך "ריצה לבנק" תשפיע על מי שב IRA (בברוקר או בנק ישראלי),
הפחד של הממונה ובית המשפט היה שבקרנות המסלוליות יפדו הרבה כספים כדי להפיל את היתרה, במיוחד במסלולים שכוללים נכסים שלא באמת אפשר למכור אותם, או חלק רב מהם

מותר, ממליץ לתת לקישור תיאור קצר שנידע מה מו מי
קישור להודעה על הוויבינר:

ערב טוב

היה בשלישי מפגש מעולה עם הרבה ידע ותוכן בהשתתפות כ- 100 חברות וחברים!

*בין היתר עברנו על הבאים:*

מה מבטיח לנו שמקרה סלייס לא יקרה עם גלובלנט?

מה קורה לכסף אם גלובלנט קורסת או נמכרת?

מי הברוקרים שבהם ניתן לנהל את הכסף?

האם כשלים בהשקעה אלטרנטיבית יכול להשפיע על משקיע בניירות סחירים?

איזה מנגנוני הגנה תכלס יש בחשבון IRA?

האם ניתן לנייד ניירות ערך מחשבון פרטי?

כמה זמן לוקח כל המהלך הזה ולמה לפעמים יש עיכובים?

ועוד שאלות מהקהל

*קישור להקלטה:*

(ראיתי בפורום אחר, לא ראיתי שהביאו פה)

הודעה שקיבלתי
המנהל המורשה של חברת סלייס הגיש לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה לאשר את עקרונות תכנית ההסדר של החברה. לצפייה בהעתק של מסמך עקרונות תכנית ההסדר ראו בהמשך הודעה זו.
בית המשפט קבע דיון בבקשת המנהל המורשה ליום 17.12.2024 בשעה 10:00 (כב' השופטת סיגל יעקבי).
מי שרואה עצמו נפגע מתכנית ההסדר כפי שהוגשה, רשאי לפנות לבית המשפט עד 7 ימים לפני המועד שנקבע לדיון בבקשה לאישורה, בצירוף תצהיר לתמיכה בעובדות שיפורט בהתנגדות, זאת למעט עובדות שעניינן במעמדו של מתנגד כעמית, אותן ניתן לתמוך באסמכתא אחרת חלף צירוף תצהיר.

אנו מבקשים להזמין אתכם (עמיתי קופות אישיות - IRA) למפגש מקוון עם המנהל המורשה לעדכון סטאטוס והצגת הצעת תכנית ההסדר שהוגשה לבית המשפט.
להרשמה למפגש המקוון לחץ:
https://l5k.me/0lOUs_lgvGW
הינך מוזמן ללחוץ על הלחצן כדי להגיע להצעה לתוכנית ההסדר, כפי שהוגשה לבית המשפט על ידי המנהל המורשה ביום 12.11.2024
לחץ/י להצעה לתוכנית ההסדר: https://l5k.me/2ZCCq_lgvGW

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ג"א קיבלתי הודעה זו...
אך לא אוכל להשתתף בזום
אשמח שמישהו יכתוב את עיקרי הדברים ואת הקונפליקטים המרכזיים והפתרונות ויעלה אותם לפה,,

תודה רבה.
אני התרשמתי שהמנהל המורשה ושאר הצוות אנשים רציניים, דואגים לאינטרסים של העמיתים ומקבלים החלטות הגיוניות. לתחושתי אנחנו ביידים טובות ולהלן הפירוט:

1. כל ההתחשבנות תהיה ברמת הפרט או הרמה הכי ספציפית שאפשר להגיע אליה. כלומר
1.1 קופות מסלוליות - אין בעיה ובסביבות פברואר הכל יעבור להפניקס והכל סגור שם.

1.2 קופות IRA לבנות עם חשבון בנק נפרד - אלה חשבונות אישיים והסיבה שזה עוד לא שוחרר היא כי חסרים ניודים/הפקדות/שיוכים שלל בעיות רישום כאלה ואחרות. בעיקר סביב ניודים שמשכו כספים כנראה על חשבון קופות אדומות (חשבון אישי פחות סביר כי אותו בעל חשבון יראה שמשכו ממנו. כמו שימשכו לכם מחשבון הבנק כסף במקום מחשבון אחר). כאן לא צפויות בעיות מיוחדות, בסוף יאתרו את כל התנועות וישייכו פרטנית לעמיתים מה שמגיע להם או יגבו מעמיתים מה שלא גבו. צפוי להסתיים עד סוף יוני 2025.

1.3 קופות אדומות - כאן הם לא מצליחים להגיע פרטנית לכל עמית כי הכספים עורבבו. לכן הרמה הכי ספציפית היא סוכן הביטוח שדרכו הגיע הכסף. לכל קופה כזו הם ינסו להשיג מקסימום כסף חזרה. מעמיתים שלקחו הלוואות יחסרו את ההלוואות שלקחו מהזכות שלהם (כלומר יתחשבו בכספים כאילו הם כבר הוחזרו לאותו עמית שנטל את ההלוואה עד כדי תיאום מס) והשאר יתחלק עם העמיתים באותה קופה לפי החלק היחסי שלהם. השאיפה היא להחזיר לכל עמית את כל הכסף שהכניס. אחת החלופות היא ערבות מדינה אחרי מיצוי כל שאר החלופות, אבל הם לא יכולים להבטיח שיאושר.

2. הם פותחים בהליכים משפטיים מול הסוכני ביטוח בקרנות האדומות וזה לא מונע מעמיתים לתבוע את הסוכני ביטוח גם בעצמם

3. חלק מהקרנות האדומות היו נראות יותר בסדר. לפחות אחת נראתה לי ממש בסדר (עד כדי זה שלא היה צריך לשים כסף בכאלה קרנות לחוסכים שאין להם הרבה כסף). יש חלק שהסוכני ביטוח ממש חגגו עליהם וקנו עם הכסף בתים וחילקו משכורות שמנות וכו'. כאן יש הליכים משפטיים שיקחו שנים.

4. בקרנות האדומות סהכ כבר יותר ממחצית הכסף אותר, אבל לא ברור כמה הוא שווה היום. יכול להיות שיש לו תשואה חיובית ויכול להיות עם תשואה שלילית.

5. הוצגה התוכנית הזאת שתיארתי בקצרה למעלה במסגרת הסדר ויש אותה גם באתר סלייס. העמיתים יכולים להעלות התנגדויות. הנקודה היחידה שלא "אהבתי" כבעל קרן לבנה היא שהם הציגו שאחת מהדרכים לממש את התוכנית הסדר, היא לגבות דמי ניהול מהעמיתים (מחלקם לא גבו, נניח ממני לא גבו). מצד אחד, ברור והגיוני. מצד שני, אני לא מוכן לשלם דמי ניהול מדצמבר 2023 כי לא קיבלתי שירות, ואני לקוח שבוי שלא יכול לנייד. אני לא יודע אם הם בכלל יודעים כמה כסף היה לי בדיעבד אז לא יודע איך יישמו. גם לא רוצה לתת להם רעיונות ולפתוח תיבת פנדורה. כרגע חושב לשתוק ולחכות לראות מה יהיה. אולי הכוונה לגבות דמי ניהול מהקרנות האדומות שכל הכסף החסר יגיע לשם כדי להציג יותר טוב לאותם עמיתים שבפועל מגיע להם פחות כסף...

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il מה הסטטוס הנוכחי של משקיעי קל-גמל סלייס שהשקיעו רק במדדים לגיטימים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Henchman34 האם קל גמל \ slice הגיעו לסוף הדרך? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S כמה שאלות על קרן השתלמות IRA בסלייס (קל גמל לשעבר) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S קל גמל (SLICE) האם בטוח לעשות שם קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
I קופת גמל מתמחה בזהב - של Slice/קל גמל שוק ההון 3
T IRA של קל-גמל לעומת מסלול מחקה מדד שוק ההון 4
Omri. מה הסיפור של קל גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 45
B קל גמל - קופת גמל מחקה מדד שוק ההון 18
י קל גמל שינוי דמי ניהול למקסימום כעבור שנתיים שוק ההון 10
G קל גמל צרכנות פיננסית 22
מ קל גמל IRA שוק ההון 27
ה סניף בנק לאומי קל גמל שוק ההון 14
A קל גמל IRA או מור השתלמות S&P 500 שוק ההון 38
H חיסכון לכל ילד - קל גמל שוק ההון 1
א 100% קל״צ בריבית אפסית- איך זה היה? נדל"ן 50
Z חישוב קנס פירעון מוקדם קל״צ נדל"ן 14
ש משכנתא 100% קל"צ נדל"ן 15
ג'וני לנד קל לתת ציפיות כלכליות קשה לעמוד בהם שוק ההון 4
א בלבול קל לגבי מיסוי ריאלי לעומת נומינלי מיסים 1
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 21
S תיקון קל בדוח 135 שהוגש למס הכנסה מיסים 7
G תמהיל משכנתא, יותר מידי קל"צ? נדל"ן 5
י האם לאירופאים קל יותר ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 148
ש בלבול קל - דיבידנדים שוק ההון 1
M פרעון במסלול קל"צ מיד לאחר לקיחת המשכנתא נדל"ן 11
ג כסף המיועד לרכישת דירה בעוד שנה. מוכן לספוג סיכון קל שוק ההון 43
the_newbie דרכים לעשות כסף "קל" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 101
C דיכאון קל- איך מטפלים/כמה עולה פסיכולוג ? אוף טופיק 2
M יותר קל בשניים ? ... מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
L המדינה שהכי קל להתעשר בה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
P גמל להשקעה 2026 - דמי ניהול? צרכנות פיננסית 5
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
1337justme האם משתלם לנייד צבירה גבוהה בפנסיה מקיפה לא פעילה לקופת גמל IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T מעבר מאכ"ע וקופת גמל לקרנות פנסיה (מקיפה + משלימה). שאלת רצף ביטוחי ומצב רפואי קיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M ביטוח לאומי ובריאות על קצבה מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ד קופות גמל והשתלמות בניהול אישי IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y גיל 55- קופת גמל לקצבה במקום קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א גמל להשקעה - מחפש מסלול קצת אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ט מיסוי כספי קופת גמל שהתקבלה בירושה מיסים 17
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י גמל IRA - טופס 867 / ניכוי מס במקור פוסטים מאיכות נמוכה 11
M גמל להשקעה - משיכה כקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N טעות בדמי ניהול בקופת גמל - איך לעקוב אחרי הפיצוי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
חובב_פנסיה2022 גמל להשקעה אל מול קרנות סל והכל במסלול עוקב סנופי שוק ההון 60
נ קופת גמל מ1993 - לא מצליח להבין מה זה המוצר הזה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח איפוא אפשר למצוא אישור על ניכוי מס במקור מקופת גמל? מיסים 6
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10

נושאים דומים

Back
למעלה