• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קל גמל סלייס- סיכון?

אני מבין שיש הרבה ביקורת על עבודת הרגולטור. פחות הבנתי מה הפתרון שמציעים.

בהקשר אחר. פיקוח מדינה על מעונות יום. בהתחלה "הציבור" היה נגד כי גולציה של המדינה מציבה דרישות "מוגזמות" שמייקרת את עלויות המעונות הפרטיים. אחרי פרשות של התעללות "הציבור" התקומם על אוזלת יד של המדינה והיעדר הפיקוח. עכשיו הכניסו גם את מעונות היום לפיקוח ממשלתי. בגלל שהבקרה הייתה בעיקר מראש. המדינה החליטה גם בקרה בזמן אמת באמצעות חובת הצבת מצלמות. אבל הפעם "הציבור" שום מתקומם על רגולציית יתר ופגיעה נטענת בפרטיות.

וחזרה לשוק ההון. מה רוצים/מצפים מהרגולטור?

המוסדיים מפרסמים את הנכסים שלהם, יש שם אלפי עובדים...האם אני חושב שיש סיכוי גבוה שרשימת הנכסים שמוצגת אצל רוב המוסדיים היא מזוייפת? שהכספים לא באמת שם ונגנבו בחלקם או בכולם?
סלייס לא פירסמו גם?
עדיף לא להכנס לבור מאשר לצאת ממנו...המדינה לא צריכה לאפשר הצעת IRA בעיני למשקיעים לא כשירים(גם משקיעים כשירים יכולים ליפול בזה...אבל בעיה יותר מצומצמת...ועל אחריותם...יש מספיק עוקבי מדד היום בפנסיה והשתלמות...
דווקא ira עם חשבון השקעות אישי, הרבה יותר בטוח ממסלול משותף.

סלייס לא פירסמו גם?
לא יודע איך פרסמו את הנכסים של ה Ira …וזוהי שאלה מעניינית גם עבור הגופים שעושים זאת היום…אבל הנקודה שלי היא שרשימת נכסים בגוף גדול עם הרבה עובדים, אני חושב שהסיכוי להונאה בו הוא נמוך …זאת אומרת שאני חושב שיש לי עוקב סנופי נגיד ואין לי .
גם כאן הבעיה לא הייתה בכך שהנכסים לא היו רשומים , אלא פשוט שכספים הופנו דרך מנגנון ה Ira להשקעות גרועות/הונאות בשל תמריצים של סוכני ביטוח ומכירות .

דווקא ira עם חשבון השקעות אישי, הרבה יותר בטוח ממסלול משותף.
אתה משקיע שמבין מה שהוא עושה …אני היום לא מבין מה היתרון המוצדק של ה ira לעומת הסיכונים שמתממשים בו מבחינת המערכת הפנסיונית … רוצה להיות משקיע פסיבי במדדים ? יש לך את האופציה הזו ויש מצב שגם ביותר יעילות.

לעומת זאת עבור אנשים שאינם מבינים(הרוב הגדול) זהו מכשיר לניצול כמות הכסף הגדול שנמצא בפנסיה לרמאויות/גניבות…והסיכון עבור החלשים/לא מבינים הוא פשוט גבוה מידי .
אם הייתי הרגולטור , הייתי סוגר את המכשיר הזה … הפירצה הזו עם הסכומים העצומים שאפשר להגיע אליהם דרכה לא שווה את הסיכון .
מערכת הפנסיה טובה מספיק והמעטים(יחסית) שיכולים להשתמש במכשיר הזה בתבונה לא שווים את הסיכון .

נערך לאחרונה ב:
לעומת זאת עבור אנשים שאינם מבינים(הרוב הגדול) זהו מכשיר לניצול כמות הכסף הגדול שנמצא בפנסיה לרמאויות/גניבות…והסיכון עבור החלשים/לא מבינים הוא פשוט גבוה מידי
הרוב הכמעט מוחלט של האנשים שלא מבינים לא פותחים ira. רמאויות יש על כל שדרת המערכת הפיננסית , ממכירת קופות גמל ,פנסיה והשתלמות ע"י "יועצים פנסיונים" בדמי ניהול מוגזמים ועד השקעות כושלות באותם קרנות ממש ללא פיקוח משמעותי, שום רגולטור לא יצליח להציל אדם מטמטום.

סגירת אופציות השקעה טובות רק תעניש אנשים שמוכנים להשקיע וללמוד. Ira קיימת ברוב העולם.

הרוב הכמעט מוחלט של האנשים שלא מבינים לא פותחים ira. רמאויות יש על כל שדרת המערכת הפיננסית , ממכירת קופות גמל ,פנסיה והשתלמות ע"י "יועצים פנסיונים" בדמי ניהול מוגזמים ועד השקעות כושלות באותם קרנות ממש ללא פיקוח משמעותי, שום רגולטור לא יצליח להציל אדם מטמטום.

סגירת אופציות השקעה טובות רק תעניש אנשים שמוכנים להשקיע וללמוד. Ira קיימת ברוב העולם.
אבל זו בדיוק הבעיה … שמה שקרה כאן זה בגלל שאנשים לא מבינים פתחו Ira(בלי שהבינו ), העבירו את ניהול הכספים שלהם לגורם צד שלישי שהשקיע אותם ״בקרנות״ חו״ל והכסף נעלם .
אני לא יודע כמה הם מטומטמים כמו שזה לגיטימי שלא כולם(הרוב) לא צריכים ולא רוצים להיות מבינים גדולים בפיננסים וזה לגיטימי לצפות מהמדינה שמכריחה אותך לחסוך לאורך שנים רבות תדאג שלא בקלות(כמה טפסים ) הכל יכול להעלם .

אני מבין שיש הרבה ביקורת על עבודת הרגולטור. פחות הבנתי מה הפתרון שמציעים.

בהקשר אחר. פיקוח מדינה על מעונות יום. בהתחלה "הציבור" היה נגד כי גולציה של המדינה מציבה דרישות "מוגזמות" שמייקרת את עלויות המעונות הפרטיים. אחרי פרשות של התעללות "הציבור" התקומם על אוזלת יד של המדינה והיעדר הפיקוח. עכשיו הכניסו גם את מעונות היום לפיקוח ממשלתי. בגלל שהבקרה הייתה בעיקר מראש. המדינה החליטה גם בקרה בזמן אמת באמצעות חובת הצבת מצלמות. אבל הפעם "הציבור" שום מתקומם על רגולציית יתר ופגיעה נטענת בפרטיות.

וחזרה לשוק ההון. מה רוצים/מצפים מהרגולטור?

בעיני , הבעיה כאן היא בעיה ״פשוטה״ של תמריצים .
המערכת הפנסיונית מחזיקה ותחזיק כספי עתק שנועדו לצרכי מחיה בפנסיה .
כל אפשרות לנגוס בכספים האלו היא פרצה הקוראת לגנב. מדובר בהמון כסף . כמה תהיה מוכן לשלם עבור סוכן ביטוח שיעביר לך כמה מאות אלפי שקלים או יותר כל פעם ? ולרוב העובדים בישראל יש את זה…

מנגנון הira, שנועד עבור לקוחות מתוחכמים ניתן לניצול על ידי גורמים זדוניים להעברת כספים …
בעיני כאשר יש כבר היום בגופים המוסדיים אפשרות טובה לעקיבה פאסיביות אז בהנתן המחיר של הענשת האחראים והמבינים(לא האחוז הגבוה מהאוכלוסיה) לעומת המחיר של גניבת הפנסיה או אחוזים גבוה ממנה … הייתי מעדיף למנוע את הנזק הזה.(אפשר גם למנוע העברת כספים להשקעות לא סחירות אבל גם שם אתה יכול ליפול לאיזה מנהל תיקים …)

הרוב הכמעט מוחלט של האנשים שלא מבינים לא פותחים ira.
באירוע סלייס היו הרבה אנשים שסורבו לבקשת הלוואה בערוצים הרגילים / בתנאים מקובלים
הם רצו הלוואה, לא הכירו ולא ביקשו IRA
סוכני הביטוח הציעו להם הלוואות בתמורה להעברת כספים לקרנות לא סחירות דרך IRA באמצעות סלייס

אתה משקיע שמבין מה שהוא עושה …אני היום לא מבין מה היתרון המוצדק של ה ira לעומת הסיכונים שמתממשים בו מבחינת המערכת הפנסיונית … רוצה להיות משקיע פסיבי במדדים ? יש לך את האופציה הזו ויש מצב שגם ביותר יעילות.
אני הייתי נזהר מלהגדיר אופציות "טובות" ולקרוא לקרן פנסיה משהו טוב ושIRA/ קופת גמל זה obselete. ותמיד פחות טוב.
אני לא חושב שאתה יכול להגיד את זה.
גם בקופת חסכון לכל ילד יש אפשרות של השקעה בבנק שדי ברור שזה גרוע. עדיין הרגולטור לא רוצה לקחת אחריות ולהגיד לך שא' יותר טוב מב'

אתה מצד אחד רוצה להגן על הציבור וזה אחלה. מצד שני, יש אנשים שמבינים מה הם עושים ואז לכלי הזה יש גם יתרונות. וזה לא רק דמי ניהול זולים יותר שזה גם כבר לא כל כך נכון.

לצורך העניין, אני יכול לתכנן פרטנית את ההשקעות שלי לקראת הפרישה ולחלק פסיבית איך שמתאים לי בן סנופי (מנוטרל מטח או לא)מדדים אחרים ואגח. אני יודע כמה אני הולך למשוך, מתי וכו לעומת מנהל השקעות שלא יודע בן כמה אתה כי הוא מנהל לכולם ביחד את הקופה או שהוא משקיע במדד אחד (שאני לא בטוח רוצה לקראת פרישה) או שיש לו איזה "ניהול פסיבי" לא שקוף שגם לא מותאם אליי כי הוא לא יודע בן כמה אני אפילו. אני חלק מ"הכלל".
אתה לא יכול לטעון שלא יכול להיות לזה יתרון/ערך. עזוב דמי ניהול.

לדעתי, זה מוצר נישתי, שהוא יותר פשוט מקרן פנסיה שכוללת ביטוח והיא מאד מורכבת. כאן האחריות על המשקיע.ף. זה מוצר הרבה יותר בסיסי מקרן פנסיה, כמו רכב "ידני". למה שתבטל אותו? אם מי שיודע לשלוט בו טוב יכול לחסוך דלק? הבחירה והאחריות אצלו, מה הבעיה?

עצה, תבטל את האפשרות ליפוי כוח, ניהול תיקים על ידי מנהל חיצוני שהוא לא אתה.
זה היה פותר את הבעיה בסלייס. אם משקיע מעביר אקטיבית על דעת עצמו לקרן חוץ, בעיה שלו.

אני הייתי נזהר מלהגדיר אופציות "טובות" ולקרוא לקרן פנסיה משהו טוב ושIRA/ קופת גמל זה obselete. ותמיד פחות טוב.
אני לא חושב שאתה יכול להגיד את זה.
גם בקופת חסכון לכל ילד יש אפשרות של השקעה בבנק שדי ברור שזה גרוע. עדיין הרגולטור לא רוצה לקחת אחריות ולהגיד לך שא' יותר טוב מב'

אתה מצד אחד רוצה להגן על הציבור וזה אחלה. מצד שני, יש אנשים שמבינים מה הם עושים ואז לכלי הזה יש גם יתרונות. וזה לא רק דמי ניהול זולים יותר שזה גם כבר לא כל כך נכון.

לצורך העניין, אני יכול לתכנן פרטנית את ההשקעות שלי לקראת הפרישה ולחלק פסיבית איך שמתאים לי בן סנופי (מנוטרל מטח או לא)מדדים אחרים ואגח. אני יודע כמה אני הולך למשוך, מתי וכו לעומת מנהל השקעות שלא יודע בן כמה אתה כי הוא מנהל לכולם ביחד את הקופה או שהוא משקיע במדד אחד (שאני לא בטוח רוצה לקראת פרישה) או שיש לו איזה "ניהול פסיבי" לא שקוף שגם לא מותאם אליי כי הוא לא יודע בן כמה אני אפילו. אני חלק מ"הכלל".
אתה לא יכול לטעון שלא יכול להיות לזה יתרון/ערך. עזוב דמי ניהול.

לדעתי, זה מוצר נישתי, שהוא יותר פשוט מקרן פנסיה שכוללת ביטוח והיא מאד מורכבת. כאן האחריות על המשקיע.ף. זה מוצר הרבה יותר בסיסי מקרן פנסיה, כמו רכב "ידני". למה שתבטל אותו? אם מי שיודע לשלוט בו טוב יכול לחסוך דלק? הבחירה והאחריות אצלו, מה הבעיה?

עצה, תבטל את האפשרות ליפוי כוח, ניהול תיקים על ידי מנהל חיצוני שהוא לא אתה.
זה היה פותר את הבעיה בסלייס. אם משקיע מעביר אקטיבית על דעת עצמו לקרן חוץ, בעיה שלו.
מסכים לגמרי שיש לו יתרונות והוא מכשיר טוב מאד למשקיע המבין .

האם היתרונות שלו עבור פלח קטן מאד של האוכלוסיה מצדיק את הסיכון עבור כלל האוכלוסיה ?
תוך כמה זמן אתה חושב ששוב אנשים יחתמו על טפסים להעברת כספי הפנסיה שהשקיעו לאורך שנים לIra וישקיעו בקרנות y z שנמכרו להם על ידי סוכן מכירות משכנע ? או אפילו שיעשו את המעבר בלי להבין בכלל ?

אם הייתי הרגולטור, לא הייתי רוצה את הכאב ראש הזה והסיכון הקיים …והייתי או סוגר אותו ו/או מוצא דרכים אשר יקשו מאד על פתיחת המוצר הזה לכלל האוכלוסיה (מבחן ?) ו/או אוסר על השקעות חוץ בורסאיות.

זו דעתי ….לא חושב שמשהו מזה יקרה … ונראה לי שללא הגבלות כאלו נראה עוד מקרים כאלו לאורך הדרך …זו פשוט פרצה גדולה וקלה מידי לנוכלים (כספי ענק + לקוחות שאינם מבינים + מבנה תמריצים למכירת השקעות כאלו).

אבל זו בדיוק הבעיה … שמה שקרה כאן זה בגלל שאנשים לא מבינים פתחו Ira(בלי שהבינו ), העבירו את ניהול הכספים שלהם לגורם צד שלישי שהשקיע אותם ״בקרנות״ חו״ל והכסף נעלם .
אני לא יודע כמה הם מטומטמים כמו שזה לגיטימי שלא כולם(הרוב) לא צריכים ולא רוצים להיות מבינים גדולים בפיננסים וזה לגיטימי לצפות מהמדינה שמכריחה אותך לחסוך לאורך שנים רבות תדאג שלא בקלות(כמה טפסים ) הכל יכול להעלם
אתה מתעלם מזה שאת אותם אנשים רימו כבר לפני זה יועצים פנסיונים בצורה כזו או אחרת בגופים הפיננסים הרגילים.

וזה שמישהו פרץ לבנק הפתרון הוא שצריך לסגור את הבנקים היא אבסורדית. בדיוק כמו שאחרי אתי אלון מישהו יגיד שצריך לסגור את כל הבנקים הקטנים במדינה, כי הם יכולים ליפול בגלל רמאויות של עובדים.

אתה יכול להציע עוד רגולציה על ira, זה עוד היה הגיוני, אבל לסגור לציבור דרך להשקעה בזול ולהשאיר לכולם את מה שיקר (וסביר להניח שיתייקר עוד יותר אם יסגרו מסלולים כמו ira)'זה פסיכי ברמה הכלכלית.

לצפות מהמדינה שמכריחה אותך לחסוך לאורך שנים רבות תדאג שלא בקלות(כמה טפסים ) הכל יכול להעלם
הפתרון הרבה יותר פשוט, לא לתת ב ira להשקיע שום דבר שהוא לא מדד מוכר. 2 שניות ופתרת הרבה יותר בעיות. במקום זה אתה מנסה להרוג זבוב עם רובה ציידים.

נערך לאחרונה ב:
אתה יכול להציע עוד רגולציה על ira, זה עוד היה הגיוני, אבל לסגור לציבור דרך להשקעה בזול ולהשאיר לכולם את מה שיקר (וסביר להניח שיתייקר עוד יותר אם יסגרו מסלולים כמו ira)'זה פסיכי ברמה הכלכלית.
מה יקר בניהול הרגיל ? עלויות ניהול ההשקעות בעוקב מדד שלי שנה שעברה היו 0.03%…עלויות הניהול בפנסיה הן זניחות… אם אתה יודע מספיק בשביל להשקיע ב ira יותר מכנראה שאתה גם יודע להשיג עלויות ניהול זניחות.

אתה מתעלם מזה שאת אותם אנשים רימו כבר לפני זה יועצי פנסיונים בצורה כזו או אחרת בגופים הפיננסים הרגילים.
על מה אתה מדבר ?
במקרה שאני מתייחס אליו כאן זה היכולת הקיימת של אנשים, בשל בצע כסף, להעביר חסכונות גדולים של אנשים(כלל חסכונם לפנסיה) למנגנון Ira ולגנוב אותו ״להשקעות״ כאלו ואחרות . איפה עוד הם עשו את זה ?

הפתרון הרבה יותר פשוט, לא לתת ב ira להשקיע שום דבר שהוא לא מדד מוכר. 2 שניות ופתרת הרבה יותר בעיות. במקום זה אתה מנסה להרוג זבוב עם רובה ציידים.
אז אפשר פשוט לבקש מהגופים המוסדיים להציע עוד מסלולים …בהנחה והם לא איזוטריים, סיימת את הסיפור…אם גם ככה את מסרס את ה ira מה הטעם בו?

אני חושב שהעלויות הן זניחות בפנסיה, איכות המעקב הפסיבי היא טובה, צריך לדרוש מהמוסדיים יותר מסלולים וצריך גם להכיר בעובדה שהחסכון הפנסיוני הוא ״מטרה״ לכרישים ונוכלים … וה Ira הוא הפרצה הקוראת לגנב….עם תמריצי ענק לנסות ולהגיע לכספים . אני חושב שאם תנסה להגביל את זה יותר מידי על מנת להגן מכל מיני פרצות אז גם ככה תסרס את המוצר …ואם לא תגביל אז תמיד יהיה מישהו שימצא דרך לעקוף ולנצל אנשים .
אז כן, בעיני, לא חושב שבמצב הנוכחי ש המערכת זה מוצר ששווה את הסיכון .
האם חושב שיסגרו אותו ? לא. אני גם לא חושב שיגבילו…אז אני חושב שימשיכו להיות עוד הונאות כאלו …ואת החשבון לפי דעתי יגישו לשאר משלמי המיסים.

נ.ב אני מרגיש שחלק לוקחים את זה אישית שאני חושב שצריך להגביל/לבטל את ה Ira …don’t ..
אני מניח שרוב האנשים בפורום הזה שמשתמשים במוצר הזה עושים את זה בשכל … אבל תנסו לדמיין מישהו מהמשפחה/חברים שלכם שלא מבין יותר מידי ומתישהו בעשורים הקרובים חותם על הטפסים שיש מולו ומעביר מאות אלפים/מיליונים שחסך לאורך עשורים לאיזה סוכן מלא אנרגיה וקרן עלומה בחו״ל.

מה יקר בניהול הרגיל ? עלויות ניהול ההשקעות בעוקב מדד שלי שנה שעברה היו 0.03%…עלויות הניהול בפנסיה הן זניחות… אם אתה יודע מספיק בשביל להשקיע ב ira יותר מכנראה שאתה גם יודע להשיג עלויות ניהול זניחות
אין קרן פנסיה ira. יש קרנות השתלמות וגמל ודמי הניהול באותם קרנות ללא ira הרבה יותר גבוהות.
על מה אתה מדבר ?
במקרה שאני מתייחס אליו כאן זה היכולת הקיימת של אנשים, בשל בצע כסף, להעביר חסכונות גדולים של אנשים(כלל חסכונם לפנסיה) למנגנון Ira ולגנוב אותו ״להשקעות״ כאלו ואחרות . איפה עוד הם עשו את זה ?
ומה הבדל שגונבים מהם בדמי ניהול או השקעות כושלות. הסכומים שאנשים הפסידו בניהול הנ"ל הרבה יותר גבוהים מכל מה שהפסידו ב ira.
אז אפשר פשוט לבקש מהגופים המוסדיים להציע עוד מסלולים …בהנחה והם לא איזוטריים, סיימת את הסיפור…אם גם ככה את מסרס את ה ira מה הטעם בו?
אני וכמעט כל מי שמשקיעה ב ira לא משקיע בשום דבר חוץ ממדדים.
.

נערך לאחרונה ב:
נ.ב אני מרגיש שחלק לוקחים את זה אישית שאני חושב שצריך להגביל/לבטל את ה Ira …don’t ..
אני מניח שרוב האנשים בפורום הזה שמשתמשים במוצר הזה עושים את זה בשכל … אבל תנסו לדמיין מישהו מהמשפחה/חברים שלכם שלא מבין יותר מידי ומתישהו בעשורים הקרובים חותם על הטפסים שיש מולו ומעביר מאות אלפים/מיליונים שחסך לאורך עשורים לאיזה סוכן מלא אנרגיה וקרן עלומה בחו״ל
אם יגבילו את ההשקעה למדדים נפתרה הבעיה ואם המסלול יותר מידי מוגבל בשבילך או אתה צריך יועץ תלך לקרנות המסורתיות. ככה מייצרים תחרות לא ע"י מניעת פתרונות זולים.

אין קרן פנסיה ira. יש קרנות השתלמות וגמל ודמי הניהול באותם קרנות ללא ira הרבה יותר גבוהות.

ומה הבדל שגונבים מהם בדמי ניהול או השקעות כושלות. הסכומים שבניהות הנ"ל הרבה יותר גבוהים מכל מה שהפסידו ב ira.
אני משווה השקעה מדדית דרך מסלול של מוסדי לבין השקעה עצמאית ב ira …כמובן שלא חושב שצריך להשקיע במסלולים הכלליים.
אני משקיע במסלול עוקב סנופי עם עלויות ניהול השקעות של 0.03% ודמי ניהול של 0.3%…
ובקרן פנסיה כמובן שהעלויות הן זניחות.
אפשר לשפר עוד קצת עם Ira? סבבה…אין כאן גזל.

אני וכמעט כל מי שמשקיעה ב ira לא משקיע בשום דבר חוץ ממדדים.
.
לפי מה בדיוק אתה אומר את האמירה הזו ? מה הביסוס ?
מה זה כל המאות מיליונים שנעלמו ? השקעה מדדית ?

אם יגבילו את ההשקעה למדדים נפתרה הבעיה ואם המסלול יותר מידי מוגבל בשבילך או אתה צריך יועץ תלך לקרנות המסורתיות. ככה מייצרים תחרות לא ע"י מניעת פתרונות זולים.
שוב .
יש פתרונות זולים היום, אתה לא משלם ביוקר על קרן פנסיה עוקבת מדד ולא על קרן השתלמות עוקבת מדד.
אתה רוצה שיהיו עוד אפשרויות למסלולים ? איתך לגמרי .

הבעיה היא כאן לא תחרות או מחיר … אלא חשיפה להונאות .
אם המוסדיים יחויבו במסלולים עוקבי מדד מה הבעיה ?

ד״א אם הייתי צריך לנחש , העלויות ב ira יעלו ויהיו גבוהות יותר ממסלולים רגילים/ידרשו מינימום גבוה יותר … פשוט כי מקרים כאלו ידרשו יותר רגולציה ויותר השקעה מהגופים שיציעו .
ומה הסיכוי שהמחיר של המוצר הזה יהיה זול יותר מעוקב ממדדי מוסדי רגיל ?

אני חושב שהפתרון הפשוט הוא שאם אתה רוצה IRA, אז קח IRA, אבל אתה לא יכול לעשות יפוי כוח למנהל חיצוני. כאן הייתה הפירצה והכאב ראש של הרגולטור.
אם הכל היה מנוהל על ידי העמיתים עצמם, הם לא היו יכולים לבוא בטענות לאף אחד. מכיוון שהיה כאן סוכן שקיבל יפוי כוח לנהל להם את החשבון ולקח את הכספים להשקעות שלא מתאימות לאותם אנשים (ניצול פרצה) הייתה בעיה.

מי שרוצה ניהול, שילך למנוהל ולא דרך IRA. השוק הזה לא מספיק מפותח בארץ וקשה לפקח על זה. כשזה IRA שאתה ורק אתה מנהל ואחראי, נגמר הסיפור - אתה אחראי. לדעתי אפילו לא צריך לשים פיקוח רק דיסקליימר שהכל וכל האחריות עלייך אז תזהר. אתה לא יכול להגן על הציבןר מהכל ובסוף הציבור אמור להחזיק כסף ולהתנהל כלכלית בצורה סבירה. אם מישהו רוצה לקחת את המושכות, תאפשר לו..

אני משקיע במסלול עוקב סנופי עם עלויות ניהול השקעות של 0.03% ודמי ניהול של 0.3%…
ורוב האנשים לא מקבלים את זה ,במקרה הכי טוב כפול. גם אתה סביר להניח קיבלת את זה כי הקרנות ידעו שיש לאנשים אופציה ל ira.
פתרונות זולים היום, אתה לא משלם ביוקר על קרן פנסיה עוקבת מדד ולא על קרן השתלמות עוקבת מדד.
אתה רוצה שיהיו עוד אפשרויות למסלולים ? איתך לגמרי
אתה מוזמן לפרסם לכולנו דמי ניהול של 0.3% בקרן השתלמות או גמל. נשמח, באמת . יש שירשור שלם על דמי ניהול , אתה יכול לפרסם את הקרן השתלמות וקופת גמל בדמי ניהול 0.3% , גם להתעניין שם כמה דמי ניהול אנשים באמת מקבלים.
הבעיה היא כאן לא תחרות או מחיר … אלא חשיפה להונאות .
אם המוסדיים יחויבו במסלולים עוקבי מדד מה הבעיה

כבר עניתי לך על זה

תוך כמה זמן אתה חושב ששוב אנשים יחתמו על טפסים להעברת כספי הפנסיה שהשקיעו לאורך שנים לIra וישקיעו בקרנות y z שנמכרו להם על ידי סוכן מכירות משכנע ? או אפילו שיעשו את המעבר בלי להבין בכלל ?
באותה מידה סלייס יכלה להקים קרן מנוהלת שמשקיעה באותם קרנות אנרגיה - והסיפור היה תואם אחת לאחת. לא?

ורוב האנשים לא מקבלים את זה ,במקרה הכי טוב כפול. גם אתה סביר להניח קיבלת את זה כי הקרנות ידעו שיש לאנשים אופציה ל ira.

אתה מוזמן לפרסם לכולנו דמי ניהול של 0.3% בקרן השתלמות או גמל. נשמח, באמת . יש שירשור שלם על דמי ניהול , אתה יכול לפרסם את הקרן השתלמות וקופת גמל בדמי ניהול 0.3% , גם להתעניין שם כמה דמי ניהול אנשים באמת מקבלים.
משם קיבלתי את ההצעה …@אורי ג. אמר שיש סוכן שמציע דמי ניהול כאלו דרך מגדל, פניתי וקיבלתי ואז דרך השימור הורידו עוד קצת(ואין לי בקרן השתלמות איזה סכום יוצא מן הכלל).
יש מידי פעם הזדמנויות כאלו ולא עשיתי איזשהו משהו דרמטי על מנת לקבל את ההטבה …אני מניח שאם תבקש אורי יוכל לקשר אותך גם.
אנשים עם רמת מודעות ל Ira יכולים ורמת חסכון סבירה כנראה יכולים לקבל דמי ניהול סבירים .
הנושא זה עלות המוצר והתחרות על הכסף שלך … מוצר שהעלות השולית שלו זניחה(עוקב מדד מוסדי) לעומת מוצר עם עלות שולית לא זניחה(ira ), בשוק תחרותי …

באותה מידה סלייס יכלה להקים קרן מנוהלת שמשקיעה באותם קרנות אנרגיה - והסיפור היה תואם אחת לאחת. לא?
יש כאן המון משחקים וזו בדיוק הבעיה … תאר לך שהבעלים של Ira x, מרוויחים גרושים על התפעול …אבל יש להם שת״פ עם חברה אחרת בבעלותם או שסתם מקבלים עמלות על הפניית כספים אליה…פתאום אפשר לעשות הרבה משחקים …
להרוויח 0.2% על תפעול Ira לא מעניין .., להפנות אנשים לקרנות שגובות 2% מההון ו 20% מהרווחים ולקחת חלק מזה…מעניין .
זה למה אני אומר , פרצה הקוראת לגנב.
להגביל את הira לאחזקה מדדית ? בשביל זה לא צריך ira.שהמוסדיים יציעו את המסלול.
לא תגביל רק לאחזקה מדדית ? אני חושב שנראה עוד הונאות…. התמריץ לנצל בורות/חוסר הבנה של אנשים, להעביר כספים ל ira ומשם לכל מיני גופים שיתגמלו את המפיצים בצורה גבוהה…הוא עצום.(בין אם התמריץ יגיע מהמתפעל של ה ira לסתם גורם חיצוני).

יש מידי פעם הזדמנויות כאלו ולא עשיתי איזשהו משהו דרמטי על מנת לקבל את ההטבה …אני מניח שאם תבקש אורי יוכל לקשר אותך גם.
וכאן בדיוק הבעיה. כדי להשיג את הדמי ניהול האלו היית צריך להכיר ספציפית את אורי מהפורום.
אני , בלי להכיר את אורי, רק מההכרה של המושג ira (שהוא קצת יותר נפוץ) קיבלתי דמי ניהול של 0.2% ב ira. כדרך אגב, כשחיפשתי במקביל קרנות השתלמות מדדיות המינימום שקיבלתי היו הצעות של 0.5%.
אנשים עם רמת מודעות ל Ira יכולים ורמת חסכון סבירה כנראה יכולים לקבל דמי ניהול סבירים
הם סבירים בגלל המודעות ל ira .אם לא היה ira התחרות בדמי ניהול היה הרבה יותר קלה למוסדות הפיננסים ואתה לא הייתה מקבל 0.3%.
להגביל את הira לאחזקה מדדית ? בשביל זה לא צריך ira.שהמוסדיים יציעו את המסלול
הם מציעים, אבל בדמי ניהול הרבה יותר גבוהים. אם לא היה ira סביר להניח שהם היו עוד יותר גבוהים. לא לדבר בכלל שב ira אתה יכול לגוון את ההשקעה שלך על מספר מדדים ולא לנעול את כל הכסף שלך (שאצל הרבה אנשים זה רוב החסכונות שלהם), על מדד אחד שלרוב לא יהיה אופטימלי עבורך.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
התמריץ לנצל בורות/חוסר הבנה של אנשים
לשכנע מישהו לעבור חברה בתואנות שווא (רמיזה שהתשואה העתידית קורלטיבית לתשואת העבר ב1/3/5 שנים, רמיזה על ידע מסוים לגבי איזון אקטוארי עתידי, ויש עוד המון דוגמאות הזויות), זה לא ניצול בורות/חוסר הבנה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il מה הסטטוס הנוכחי של משקיעי קל-גמל סלייס שהשקיעו רק במדדים לגיטימים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Henchman34 האם קל גמל \ slice הגיעו לסוף הדרך? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S כמה שאלות על קרן השתלמות IRA בסלייס (קל גמל לשעבר) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S קל גמל (SLICE) האם בטוח לעשות שם קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
I קופת גמל מתמחה בזהב - של Slice/קל גמל שוק ההון 3
T IRA של קל-גמל לעומת מסלול מחקה מדד שוק ההון 4
Omri. מה הסיפור של קל גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 45
B קל גמל - קופת גמל מחקה מדד שוק ההון 18
י קל גמל שינוי דמי ניהול למקסימום כעבור שנתיים שוק ההון 10
G קל גמל צרכנות פיננסית 22
מ קל גמל IRA שוק ההון 27
ה סניף בנק לאומי קל גמל שוק ההון 14
A קל גמל IRA או מור השתלמות S&P 500 שוק ההון 38
H חיסכון לכל ילד - קל גמל שוק ההון 1
א 100% קל״צ בריבית אפסית- איך זה היה? נדל"ן 50
Z חישוב קנס פירעון מוקדם קל״צ נדל"ן 14
ש משכנתא 100% קל"צ נדל"ן 15
ג'וני לנד קל לתת ציפיות כלכליות קשה לעמוד בהם שוק ההון 4
א בלבול קל לגבי מיסוי ריאלי לעומת נומינלי מיסים 1
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 21
S תיקון קל בדוח 135 שהוגש למס הכנסה מיסים 7
G תמהיל משכנתא, יותר מידי קל"צ? נדל"ן 5
י האם לאירופאים קל יותר ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 148
ש בלבול קל - דיבידנדים שוק ההון 1
M פרעון במסלול קל"צ מיד לאחר לקיחת המשכנתא נדל"ן 11
ג כסף המיועד לרכישת דירה בעוד שנה. מוכן לספוג סיכון קל שוק ההון 43
the_newbie דרכים לעשות כסף "קל" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 101
C דיכאון קל- איך מטפלים/כמה עולה פסיכולוג ? אוף טופיק 2
M יותר קל בשניים ? ... מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
L המדינה שהכי קל להתעשר בה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
P גמל להשקעה 2026 - דמי ניהול? צרכנות פיננסית 5
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
1337justme האם משתלם לנייד צבירה גבוהה בפנסיה מקיפה לא פעילה לקופת גמל IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T מעבר מאכ"ע וקופת גמל לקרנות פנסיה (מקיפה + משלימה). שאלת רצף ביטוחי ומצב רפואי קיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M ביטוח לאומי ובריאות על קצבה מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ד קופות גמל והשתלמות בניהול אישי IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y גיל 55- קופת גמל לקצבה במקום קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א גמל להשקעה - מחפש מסלול קצת אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ט מיסוי כספי קופת גמל שהתקבלה בירושה מיסים 17
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י גמל IRA - טופס 867 / ניכוי מס במקור פוסטים מאיכות נמוכה 11
M גמל להשקעה - משיכה כקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N טעות בדמי ניהול בקופת גמל - איך לעקוב אחרי הפיצוי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
חובב_פנסיה2022 גמל להשקעה אל מול קרנות סל והכל במסלול עוקב סנופי שוק ההון 60
נ קופת גמל מ1993 - לא מצליח להבין מה זה המוצר הזה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח איפוא אפשר למצוא אישור על ניכוי מס במקור מקופת גמל? מיסים 6
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10

נושאים דומים

Back
למעלה