• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קל גמל סלייס- סיכון?

אבל הוא לא חברת הגמל, אין פה שום אנלוגיה.
בטרמינולוגיה שלי, בית ההשקעות וחברת הגמל זה מונחים חליפיים. כשרשמתי בית השקעות התכוונתי לחברה ש"מנהלת" (המרכאות כי מדובר על IRA, ניהול עצמי) את קופת הגמל. הניוד אמנם מבוצע בין הברוקרים, אבל בהנחיית בית ההשקעות...

מדובר על אנשים שההשקעה שלהם הייתה רשומה באקסל ולא בבית השקעות, ושהוציאו להם כסף החוצה מהחשבון המשותף בהתבסס על שווי מוערך של הנכסים שבדיעבד התברר כ-0.
לחלק הזה - אין אנלוגיה, כמובן. אני מקווה ומאמין שבית ההשקעות שלי בעבר - אכן החזיק את הכספים שלי בחשבון ייעודי אצל הברוקר.

האנלוגיה היא למשפט הזה:
ממתי נותנים לאדם את הכסף לפני שהנייר שלו נמכר?
שמתייחס גם למשפט הזה:
בפועל הכספים תמיד מועברים מהחשבון הכללי. במקרה הזה פשוט שכחו לוודא (או לא חיכו לוודא) שהנייר נמכר בברוקר והכסף עבר מחשבון ההשקעות לחשבון הכללי לפני שנתנו להם למשוך.
והאנלוגיה שלי:
ניוד בין שני בית השקעות א' לבית השקעות ב' - מבחינת בית השקעות א' הוא כמו "משיכה" של הכסף (כי הכסף יוצא ממנו, לא משנה לאיפה). הוא חייב לוודא שאם הוא "מוציא" X ש"ח - זה אכן של הלקוח המושך/מעביר (כדי לא לפגוע בחוסכים אחרים).
הטעות שבית ההשקעות עשה (שכנעת אותי - אין סיבה לא לנייד בין ברוקרים דולרים או כל מטבע), כשחשב שאי אפשר לנייד דולרים. זה בעצם גורם (אלמנט נוסף באנלוגיה) שהדולר הוא כמו נייר ערך - נכס שצריך לעשות עליו פעולה (למכור, להמיר לשקלים) לפני ניוד.
עכשיו - בית השקעות א' היה יכול להגיד לי - יש לך 100 דולר בחשבון, אני אעביר לבית השקעות ב' (ולמעשה לברוקר ב') 373 ש"ח "מהחשבון הכללי" (מתייחס להודעה של רונן) ותמיר את הדולרים לשקלים אח"כ . אבל הוא התעקש (באופן מוצדק) ש"אממש" את הנכס (אמיר דולרים לשקלים) ורק אז הם ינוידו.

עכשיו האנלוגיה ברורה?

עכשיו האנלוגיה ברורה?
לא. גם השקלים, גם הדולרים וגם ניירות הערך עוברות בין חשבונות הברוקר as is. אין שום חשבון "מתווך" באמצע, ואין שום שערוכים.
עכשיו ברור למה זה לא אנלוגי ואפילו לא קרוב?

הצדק איתך לגבי היכולת לנייד שקלים-דולרים-ני"ע.

אבל בית ההשקעות שלי חשב ואמר שאי אפשר לנייד דולרים (טעות, אבל הוא פעל מתוך ההנחה הזו), ולכן תפעל לפי ההנחה הזו.
בהינתן ההנחה הזו:
ההתעקשות של בית ההשקעות לגרום לי לקחת נכס שאי אפשר לנייד, לכאורה (דולרים), לממש אותך לנכס שכן אפשר לנייד (אני המרתי לשקלים) ורק אז לנייד,
מראה שהוא פעל נכונה (בהיבט הזה) - הוא לא שיערך את שווי הנכסים ("יש לך 100 דולר? זה בערך 373 שקלים? ננייד שקלים מ"החשבון המשותף" ומתישהו תמיר דולרים לשקלים") אלא השאיר את הנכס שלא ניתן (לכאורה) לנייד - ולא לקח שקל אחד מחשבון שמשותף עם עמיתים אחרים

נערך לאחרונה ב:
מראה שהוא פעל נכונה
הוא פשוט פעל מבורות ובכל מקרה לא היה מושך מקופה משותפת.

אולי הפרט שחסר לך זה שבמשיכה החוצה (ולא ניוד פנימי), יש לקופת הגמל 4 ימי עסקים לטפל בבקשה, או שהם חשופים לסנקציות מרשות שוק ההון.
אז הם מתפעלים מהר גם בלי לבדוק את השווי המדויק, לרוב זה עובד להם, מלבד במקרים בהם הם חשבו שיש כסף שם ובסוף לא היה (מעילה).

מקווה עכשיו שזה ברור כמה מנותק הקשר באנלוגיה שלך.

אולי הפרט שחסר לך זה שבמשיכה החוצה (ולא ניוד פנימי), יש לקופת הגמל 4 ימי עסקים לטפל בבקשה, או שהם חשופים לסנקציות מרשות שוק ההון.
אז הם מתפעלים מהר גם בלי לבדוק את השווי המדויק, לרוב זה עובד להם, מלבד במקרים בהם הם חשבו שיש כסף שם ובסוף לא היה (מעילה).
במסלולים מנוהלים, בית ההשקעות יודע מה הנכסים, 4 ימים אולי מהווה אתגר תפעולי אבל אין בעיה לשערך נכסים בזמן הזה.
Ira זה שונה, גם אם החוק לא תומך בזה. מישהו יכול להחזיק נכס מאוד תנודתי ועד פדיון אי אפשר לדעת שווי שלו, גם לא בערך.

הוא פשוט פעל מבורות ובכל מקרה לא היה מושך מקופה משותפת.
לסיכום האנלוגיה, כן, פעל מבורות באי ניוד הדולרים וזה שלא משך מקופה משותפת, זה בעצם כל מה שניסיתי להעביר...

Ira זה שונה, גם אם החוק לא תומך בזה
נכון, וזאת בדיוק הבעיה.
החוק לא תומך בזה, ולכן הם חייבים להעביר את הכסף בזמן המוגדר גם אם זה IRA.
ובגלל ש IRA זה שונה, יש פה יותר פתח לבעיות.

במילים אחרות הבעיה פה לא בהכרח בחברת הגמל אלא יותר בחוק (או בפחד מהחוק).

פחות בשימוש קלאסי של iRA, אלא בקרנות לא סחירות.
לא מבין
הרי יש IRA לא רק בסלייס, וגם בחלק מהמסלולים המנוהלים יש קרנות לא סחירות
אז למה האירוע הזה קרה רק בסלייס?

אז למה האירוע הזה קרה רק בסלייס?
התגלה רק בסלייס.
אני מניח ששילוב של צבירה נמוכה שלא מאפשרת "החלקה" + שילוב של יותר אנשים ששמים לב + תפעול לקוי של סלייס.

לא קרה לך שפעם הפקדה מהמעסיק עוכבה, ועדיין קיבלת את מלוא התשואה מיום ההפקדה המקורי?
לא תהית מאיפה זה מגיע?

פחות בשימוש קלאסי של iRA, אלא בקרנות לא סחירות.
זה שהקרן לא סחירה אומר שאי אפשר למכור אותם לאדם אחר, אבל זה לא בהכרח אומר שאי אפשר להעביר את ההרישום של האחזקה שלה בה מברוקר אחד לאחר. למה סלייס היו צריכים להעביר כסף במקום פשוט להעביר את החשבון את הרישום של ההשקעה בקרן הלא סחירה כמו שמעבירים נייר ערך?

כי העמית ביקש לפדות, לא לנייד.
כנראה דווקא ביקש לנייד לקרן מנוהלת, ואז גם מועברים כספים. הטענה היא שרוב אלו שהוחתמו על טפסי השקעה בקרנות הלא סחירות כלל אינם יודעים מה זה IRA.

אני ביצעתי הפקדה לקרן השתלמות IRA הפקדה חד פעמית בגובה התקרה ב11.23 מאז ביצוע ההפקדה ושליחת האסמכתא לא קבלתי כל אישור הפקדה למרות נסיונות אינסופיים גם לפני כניסת המנהל המורשה וגם לאחר מכן כל כמה ימים אני מתקשר ואומרים שמעבירים את הפניה לבדוק למה הכסף לא שוייך
האם יש מה להציע לי כדי שבאמת יטפלו בזה?

תחקיר של גיא רולניק שסוקר את פרשת סלייס. רוב המידע כבר גלוי למי שעקב אחר השרשור, אבל כן יש בו ציון של כמה שמות למיטב זכרוני לא הוזכרו פה.

תחקיר של גיא רולניק שסוקר את פרשת סלייס. רוב המידע כבר גלוי למי שעקב אחר השרשור, אבל כן יש בו ציון של כמה שמות למיטב זכרוני לא הוזכרו פה.
בזבוז זמן מוחלט. לא ברור כלום מהכתבה הזאת.

אני מנסהלעשות לעצמי סיכום ביניים.
כרגע נשמע שמי שהשקיע בקרנות חוץ כנראה איבד את רוב כספו (אלא אם כן המדינה תפצה או משהו כזה).
שאר החוסכים (במיוחד מי שלא השקיע בIRA) - ייקח זמן, אבל כמו ששחררו את הכספים של גילאי 70 פלוס, ככה כנראה ישחררו גם את הכסף שלו (נראה שזה ענין של חודשים ולא שנים).

אשמח לדעתכם

עוד משהו - אני כבר בערך חודש מנסה להיכנס לאזור האישי בסלייס ללא הצלחה. קרה לעוד מישהו?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני כבר בערך חודש מנסה להיכנס לאזור האישי בסלייס ללא הצלחה. קרה לעוד מישהו?
איך, ומה קורה?

החזירו את האפשרות לפני כמה שבועות.

כנראה איבד את רוב כספו

הרושם הוא שיש תהליך, ומוקדם להגיד מה ההשלכות:
סך כל הכספים שהועברו ... לקרנות האדומות ... בכ - 240 מיליון דולר ... הושבו עד כה לחשבונות הבנק של סלייס כ – 16 מיליון דולר.

... אספנו עד כה מידע המתייחס לעסקאות ... בסך של כ - 80 מיליון דולר (מתוך סך של 112 מיליון דולר באותן הקרנות לגביהן נאסף המידע). מתוך סכום זה, התקבלו עד כה אסמכתאות (לרבות הסכמי השקעה חתומים) ביחס להשקעות בסך של כ- 22 מיליון דולר ואנו ממשיכים בתהליכים לאיתור עסקאות נוספות.

... אין עדיין מידע ביחס לשווי העדכני של העסקאות והמנהל המורשה וצוותו פועלים לאמת את קיום הנכסים ולקבל את שוויים העדכני.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il מה הסטטוס הנוכחי של משקיעי קל-גמל סלייס שהשקיעו רק במדדים לגיטימים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Henchman34 האם קל גמל \ slice הגיעו לסוף הדרך? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S כמה שאלות על קרן השתלמות IRA בסלייס (קל גמל לשעבר) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S קל גמל (SLICE) האם בטוח לעשות שם קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
I קופת גמל מתמחה בזהב - של Slice/קל גמל שוק ההון 3
T IRA של קל-גמל לעומת מסלול מחקה מדד שוק ההון 4
Omri. מה הסיפור של קל גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 45
B קל גמל - קופת גמל מחקה מדד שוק ההון 18
י קל גמל שינוי דמי ניהול למקסימום כעבור שנתיים שוק ההון 10
G קל גמל צרכנות פיננסית 22
מ קל גמל IRA שוק ההון 27
ה סניף בנק לאומי קל גמל שוק ההון 14
A קל גמל IRA או מור השתלמות S&P 500 שוק ההון 38
H חיסכון לכל ילד - קל גמל שוק ההון 1
א 100% קל״צ בריבית אפסית- איך זה היה? נדל"ן 50
Z חישוב קנס פירעון מוקדם קל״צ נדל"ן 14
ש משכנתא 100% קל"צ נדל"ן 15
ג'וני לנד קל לתת ציפיות כלכליות קשה לעמוד בהם שוק ההון 4
א בלבול קל לגבי מיסוי ריאלי לעומת נומינלי מיסים 1
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 21
S תיקון קל בדוח 135 שהוגש למס הכנסה מיסים 7
G תמהיל משכנתא, יותר מידי קל"צ? נדל"ן 5
י האם לאירופאים קל יותר ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 148
ש בלבול קל - דיבידנדים שוק ההון 1
M פרעון במסלול קל"צ מיד לאחר לקיחת המשכנתא נדל"ן 11
ג כסף המיועד לרכישת דירה בעוד שנה. מוכן לספוג סיכון קל שוק ההון 43
the_newbie דרכים לעשות כסף "קל" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 101
C דיכאון קל- איך מטפלים/כמה עולה פסיכולוג ? אוף טופיק 2
M יותר קל בשניים ? ... מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
L המדינה שהכי קל להתעשר בה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
P גמל להשקעה 2026 - דמי ניהול? צרכנות פיננסית 5
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
1337justme האם משתלם לנייד צבירה גבוהה בפנסיה מקיפה לא פעילה לקופת גמל IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T מעבר מאכ"ע וקופת גמל לקרנות פנסיה (מקיפה + משלימה). שאלת רצף ביטוחי ומצב רפואי קיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M ביטוח לאומי ובריאות על קצבה מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ד קופות גמל והשתלמות בניהול אישי IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y גיל 55- קופת גמל לקצבה במקום קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א גמל להשקעה - מחפש מסלול קצת אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ט מיסוי כספי קופת גמל שהתקבלה בירושה מיסים 17
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י גמל IRA - טופס 867 / ניכוי מס במקור פוסטים מאיכות נמוכה 11
M גמל להשקעה - משיכה כקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N טעות בדמי ניהול בקופת גמל - איך לעקוב אחרי הפיצוי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
חובב_פנסיה2022 גמל להשקעה אל מול קרנות סל והכל במסלול עוקב סנופי שוק ההון 60
נ קופת גמל מ1993 - לא מצליח להבין מה זה המוצר הזה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח איפוא אפשר למצוא אישור על ניכוי מס במקור מקופת גמל? מיסים 6
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10

נושאים דומים

Back
למעלה