• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קל גמל סלייס- סיכון?

למה לא יקרה?
זה בדיוק מה שקרה במקרים כאלה בעבר.

למה לא צודק?
נראה לי ברור שלחלק באופן בשוויוני זה לא צודק ואילו "להפיל" הכל על מי שהשקיע במסלול שהפסיד כסף זה כן צודק.

מה, אם שוק המניות יפול ומי שהשקיע במסלולים מנייתיים הפסיד כסף זה גם לא הוגן? אתה מצפה שההפסד שלהם יתחלק גם עם מי שהשקיע במסלולים סולידיים יותר כי זה "לא צודק"?
בדיוק כמו שאמרתי ערכים ליברלים רקים מתוכן זה כמו שלמען אידאל הקומוניזם הרגו מליוני אנשים איזה אידאל יש בזה? איזה תיקון עולם יש בזה? אלא מה? אנשים עובדים על אוטומט! אנשים עובדים על עיור!
אנשים מאבדים את השכל הישר את יכולת השיפוט העצמאי ומתבלבלים מכל הרעשי רקע שמסבירים לאדם את הצדק במערכת הנוקשה ומעוותים את שכלו הפשוט......
לא מבין אם אתה ציני או סתם סותר את עצמך.
על הליקוי שהיה בעיות בקופות המנוהלות 1. חוסר בשיוך הכספים. 2. השקעה של החברה במקומות מפוקפקים לא חוקיים בזמן שהציבור נותן אימון ברגולטור 3. לקיחת כסף מעמית אחד לשני וכו' וכו', שזה פגיעה באימון הציבור אז הגגולטור צריך לקחת אחריות כמו בקריסת בנק למסחר
אך הליקוי בIRA זה על אחריותם של העמיתים הספיציפים שהשקיעו באופן אקטיבי ע"י סוכנים בהשקעות ובקרנות פיקטיביות כדי לקבל הלוואות וכו' אין שום הגיון בעולם ששאר העמיתים ישאו באחריות ואל תדברו איתי על ערכים עליונים שאין להם שום משמעות במקרה כזה... נא להיצמד לשכל הישר שנטוע בכם מהלידה.... ולא להיסחף אחרי הפחדות התקשורת...
זה לא מי שהשקיע במסלול שהפסיד כסף. זה קורה כל הזמן ואף אחד לא מעלה בדעתו להתערב.
זה מי שחשב שהשקיע במסלול שהרוויח (או הפסיד, לא משנה) אבל מסתבר שהכסף הלך למקום אחר, מי יודע לאן. לא צודק שהוא יפסיד כסף. גם לא צודק שהשכן שלו יתחלק בנטל, וגם לא שכל תושבי המדינה. אבל משהו מאלה חייב לקרות.
שוב כל זה לא קשור לIRA כי בIRA אתה רואה כמה יש כסף יש לך בברוקר, אתה מדבר על מסלולים מנוהלים שבו סלייס גמל הציגו מצג שווא באזור האישי של החברה ואז יש בעיה אמיתית שלא קשורה להתנהלות כושלת ספציפית לעמית מסויים.

אם יש כסף צריך לתת אותו לבעליו החוקיים. זה מאוד פשוט ושום בית משפט לא יפסוק אחרת.

הבעיה היא אם אין כסף - יש לקוחות שמגיע להם סכום נתון, אבל אין לסלייס (או למנהל הממונה) מאיפה לשלם להם. זה משאיר שתי ברירות:
1. המדינה (כלומר כלל משלמי המיסים) תביא כסף. כנראה לא יקרה.
למה שלא יקרה? זה קרה בבנק למסחר, וזה קרה בפרשת מניות הבנקים. פרשת הבנק למסחר זו מעילה דומה ואף גבוהה יותר ופרשת מניות הבנקים זה פיצוי קולקטיב שהשקיע בצורה טיפשה. שני תקדימים לנושא שמאוד מתחברים למה שקןרה בסלייס היום.
2. חלק מהאנשים, או כולם, יקבלו פחות ממה שמגיע להם. לא צודק אבל זה מה יש.
זה גם לא יקרה לטעמי. גם פה המדינה כנראה תצטרך לפצות בהטבת מס את אלו שפתאום לוקחים להם את ההטבה של קרן השתלמות. יתרה מכך, מס הכנסה אמור להתערב ולבקש מס רווחי הון על העברות שלא כשורה שכן לא שולם מס במקור מהמשכורת על העברות אלו וכדומה.
עכשיו השאלה איך לחלק את העונש הלא צודק הזה על פני כלל הלקוחות. אפשר לנסות לחלק באופן שוויוני כך שהפגיעה בכל אחד תהיה מינימלית, ואפשר להפיל יותר על מי שהשקיע במסלולים שמהם נבעה הצרה. זה לא צודק וזה לא צודק, אבל מה יותר צודק?
מה שצודק זה להבין כמה היום יש לכל אדם שהופקד כשורה. זה שייך לו. כל שאר אי הסדרים שזה הסכום "האבוד" של אולי 8% מהקופות אמור להגיע למי שגנבו ממנו את הסכום באמצעות תביעות אישיות כנגד סלייס (להלן אלו יהיו הנושים) כאשר הבעלים שערב אישית לחברה ישלים כנראה את הסכום ובעלי המניות יחטפו. זה הפתרון ההגיוני והפשוט. מי שהשקיע בקרן לא סחירה צריך לחכות להנזלתה.

רשות שוק ההון התלוננה במשטרה נגד סלייס גמל. תלונת הרגולטור נגד חברת הגמל הדיגיטלית מעבירה את הטיפול בה, באופן תקדימי, מהמישור המנהלי למישור הפלילי.
https://www.calcalist.co.il/market/article/rynnscxma
"התלונה שהגישה רשות שוק ההון במשטרת ישראל נגד סלייס נעשתה על רקע הממצאים של סנדרוב שמצביעים על היעלמותם לכאורה של מאות מיליוני שקלים מקופות הגמל בניהול אישי בסלייס."

זו לא רשלנות, אלא נוכלות.

מישהו יכול לעשות סיכום ביניים?
האם יש קבוצה של תובעים שאפשר להצטרף אליהם?
תודה רבה

מישהו יכול לעשות סיכום ביניים?
האם יש קבוצה של תובעים שאפשר להצטרף אליהם?
תודה רבה
אני אשמח שמישהו ממוחה הפורום ידריך אותנו איך להקים פה בפורום קבוצה לתובעים כמו שרואים בנושאים מסויימים כמו שיש בפורום הלוואות עמית לעמיצ
שיש שם סקר עם הצבעות וכו'
לא יודע איך עושים את זה.....

אני אשמח שמישהו ממוחה הפורום ידריך אותנו איך להקים פה בפורום קבוצה לתובעים
דיי, מספיק עם זה, זו כבר הפעם שנייה שאתה מבקש להקים קבוצת תובעים.
זו לא מטרת הפורום - מוזמן להצטרף לרוטר.
קבל אזהרה..

אני די בטוח שהסולידית מתנגדת ליוזמות כאלה
למה?
דיי, מספיק עם זה, זו כבר הפעם שנייה שאתה מבקש להקים קבוצת תובעים.
זו לא מטרת הפורום - מוזמן להצטרף לרוטר.
קבל אזהרה..
למה אתה מתנגד להקמת קבוצה כזו?

(לשם הבהרה: אינני מושקע בסלייס בשום צורה שהיא).

למה אני צריך חברה מתווכת (כמו מיטב, סלייס, גלובלנט) כאשר אני פותח קרן השתלמות IRA?
קרן השתלמות זה סך הכל חשבון בבנק שההשקעות שלו פטורות ממס.
אז אני יכול לפתוח חשבון כזה בבנק המעסיק יעביר אילו את ההפקדות לקרן ההשתלמות ואשקיע אותם במה שאני רוצה. למה צריך חברה מתווכת באמצע?
מי שלא סומך על עצמו בהשקעות - שיפנה לחברה כזו. מי שסומך על עצמו - לא צריך אותה ולא צריך לשלם לה עמלה ולא צריך להסתכן בכך שמשהו לא יהיה תקין בחברה כמו בסלייס.

כנ"ל לגבי קופת גמל.
(עד כמה שאני מבין יתרונה של קופת הגמל הוא בכך שמשלמים מס רק בעת הוצאת כסף מהקופה או אם אני רוצה להפכו לפנסיה).

למה אני צריך חברה מתווכת (כמו מיטב, סלייס, גלובלנט) כאשר אני פותח קרן השתלמות IRA?
קרן השתלמות זה סך הכל חשבון בבנק שההשקעות שלו פטורות ממס.
קופות הגמל הוצאו מהבנקים במסגרת רפורמת בכר.

קופות הגמל הוצאו מהבנקים במסגרת רפורמת בכר.
מה אכפת לי מרפורמת בכר? מבחינתי קופת גמל IRA זה עוד חשבון בנק שההבדל בינו לבין חשבון בנק רגיל הוא שאינני משלם מס על מכירת ניירות ערך אלא משלם מס רק בהוצאת הכסף מחשבון זה.

מה אכפת לי מרפורמת בכר? מבחינתי קופת גמל IRA זה עוד חשבון בנק שההבדל בינו לבין חשבון בנק רגיל הוא שאינני משלם מס על מכירת ניירות ערך אלא משלם מס רק בהוצאת הכסף מחשבון זה.
מי ידאג לניכוי מס, הפקת הדוחות, ניהול ההפקדות והמשיכות וכל שאר הרגולציה?

חברה פרטית שאין לה הרשאה למשוך כספים מהחשבון.
אז איך אנשים ימשכו כסף? (תחת ההנחה שרוצים למנוע זאת מהם עד הפנסיה)

במקרה של סלייס, להבנתי גם לא הייתה כל בעיה של גניבת כספים מקופות ira בהם ניתן לעמית חשבון מסחר.

אוקי, ומה איכפת למדינה מה מבחינתך? לכל אחד יש דעות ורעיונות איך הדברים צריכים להתנהל. כדי שהמדינה תפעל בדרך מסויימת, נדרש תהליך חקיקה מתאים.

במקרה של סלייס, להבנתי גם לא הייתה כל בעיה של גניבת כספים מקופות ira בהם ניתן לעמית חשבון מסחר.
מהמאמרים ששיתפו פה אמרו שכן היה, בחשבון המרכז שכל המעסיקים מפקידים אליו, וממנו הם משייכים לכל עמית את שלו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מהמאמרים ששיתפו פה אמרו שכן היה, בחשבון המרכז שכל המעסיקים מפקידים אליו, וממנו הם משייכים לכל עמית את שלו.
להבנתי מדובר בסכומים מינוריים ביחס לכלל הכספים, ובמה זה שונה מהבנק שיכול גם לגנוב בעצמו?

בסופו של יום, בשם הגדלת התחרות, הוחלט שגופים שאינם בנקים יתפעלו את החיסכון הפנסיוני...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il מה הסטטוס הנוכחי של משקיעי קל-גמל סלייס שהשקיעו רק במדדים לגיטימים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Henchman34 האם קל גמל \ slice הגיעו לסוף הדרך? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S כמה שאלות על קרן השתלמות IRA בסלייס (קל גמל לשעבר) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S קל גמל (SLICE) האם בטוח לעשות שם קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
I קופת גמל מתמחה בזהב - של Slice/קל גמל שוק ההון 3
T IRA של קל-גמל לעומת מסלול מחקה מדד שוק ההון 4
Omri. מה הסיפור של קל גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 45
B קל גמל - קופת גמל מחקה מדד שוק ההון 18
י קל גמל שינוי דמי ניהול למקסימום כעבור שנתיים שוק ההון 10
G קל גמל צרכנות פיננסית 22
מ קל גמל IRA שוק ההון 27
ה סניף בנק לאומי קל גמל שוק ההון 14
A קל גמל IRA או מור השתלמות S&P 500 שוק ההון 38
H חיסכון לכל ילד - קל גמל שוק ההון 1
א 100% קל״צ בריבית אפסית- איך זה היה? נדל"ן 50
Z חישוב קנס פירעון מוקדם קל״צ נדל"ן 14
ש משכנתא 100% קל"צ נדל"ן 15
ג'וני לנד קל לתת ציפיות כלכליות קשה לעמוד בהם שוק ההון 4
א בלבול קל לגבי מיסוי ריאלי לעומת נומינלי מיסים 1
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 21
S תיקון קל בדוח 135 שהוגש למס הכנסה מיסים 7
G תמהיל משכנתא, יותר מידי קל"צ? נדל"ן 5
י האם לאירופאים קל יותר ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 148
ש בלבול קל - דיבידנדים שוק ההון 1
M פרעון במסלול קל"צ מיד לאחר לקיחת המשכנתא נדל"ן 11
ג כסף המיועד לרכישת דירה בעוד שנה. מוכן לספוג סיכון קל שוק ההון 43
the_newbie דרכים לעשות כסף "קל" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 101
C דיכאון קל- איך מטפלים/כמה עולה פסיכולוג ? אוף טופיק 2
M יותר קל בשניים ? ... מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
L המדינה שהכי קל להתעשר בה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0
מ משיכת גמל ופנסיה לפני הזמן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
P גמל להשקעה 2026 - דמי ניהול? צרכנות פיננסית 5
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
1337justme האם משתלם לנייד צבירה גבוהה בפנסיה מקיפה לא פעילה לקופת גמל IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T מעבר מאכ"ע וקופת גמל לקרנות פנסיה (מקיפה + משלימה). שאלת רצף ביטוחי ומצב רפואי קיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M ביטוח לאומי ובריאות על קצבה מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ד קופות גמל והשתלמות בניהול אישי IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y גיל 55- קופת גמל לקצבה במקום קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א גמל להשקעה - מחפש מסלול קצת אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ט מיסוי כספי קופת גמל שהתקבלה בירושה מיסים 17
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י גמל IRA - טופס 867 / ניכוי מס במקור פוסטים מאיכות נמוכה 11
M גמל להשקעה - משיכה כקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N טעות בדמי ניהול בקופת גמל - איך לעקוב אחרי הפיצוי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
חובב_פנסיה2022 גמל להשקעה אל מול קרנות סל והכל במסלול עוקב סנופי שוק ההון 60