• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קל גמל סלייס- סיכון?

לא לגמרי מדויק. קופת הגמל היו חברות נפרדות (שרובן) בבעלות הבנקים, הבנקים היו הבעלים של אותן קופות וגם היו משווקים/מפיצים שלהן.
רפורמת בכר קבעה שעל הבנקים למכור את החברות האלו, והן נרכשו בידי חברות הביטוח השונות.
היית אבל עושה הכל מול סניף הבנק, לא?

היית אבל עושה הכל מול סניף הבנק, לא?
הייתי צעיר מכדי לזכור, אבל ממה שאני מכיר, היית יכול לבצע פעולות מסויימות כגון פתיחה דרך הסניף, שכנראה היה מעביר את הטפסים לחברת המנהלת - דומה להפקת כרטיס אשראי.

לא. חברת הגמל הייתה חברה נפרדת לחלוטין. הבנק היה בסך הכל הבעלים של חברת הגמל.
הוא גם היה משווק שלהן, וכמובן היה מכווין אותך לבחור דווקא בקופה של אותו בנק ולא של המתחרים.

הייתי צעיר מכדי לזכור, אבל ממה שאני מכיר, היית יכול לבצע פעולות מסויימות כגון פתיחה דרך הסניף, שכנראה היה מעביר את הטפסים לחברת המנהלת - דומה להפקת כרטיס אשראי.

הוא גם היה משווק שלהן, וכמובן היה מכווין אותך לבחור דווקא בקופה של אותו בנק ולא של המתחרים.
זה ברור. השאלה (הלא מאוד חשובה) היא האם ההפרדה הייתה מחויבת המציאות, או שיקולי "נוחות"? כלומר האם הבנק יכל באותה מידה לבקש ולקבל רשיון לנהל בעצמו את קופות.

זה ברור. השאלה (הלא מאוד חשובה) היא האם ההפרדה הייתה מחויבת המציאות, או שיקולי "נוחות"? כלומר האם הבנק יכל באותה מידה לבקש ולקבל רשיון לנהל בעצמו את קופות.
אני לא בטוח אם נוחות היא העניין, יש פה גם עניינים של רישיונות (רגולציה על בנקים לעומת רגולציה על קופות גמל), פיקוח (משרדים שונים במשרד האוצר), חשבונאים והפרדת כספים (למשל אם בנק קורס, כספי הלקוחות אינם מוגנים. אם חברת ניהול קופות גמל קורסת, כספי המשקיעים מופרדים לחלוטין מכספי החברה. אז אני משער שבנק לא באמת יכול היה לנהל קופת גמל בלי שזה חושף אותו לסכנות כאלו ואחרות.
אבל אני מתבסס על היגיון, אין לי ידיעה ברורה בעניין.

למשל אם בנק קורס, כספי הלקוחות אינם מוגנים. אם חברת ניהול קופות גמל קורסת, כספי המשקיעים מופרדים לחלוטין מכספי החברה
אך ככל ומדובר בנכסים שאינם מזומן/פיקדונות, אז גם במקרה של קריסת בנק הנכסים ישארו של הלקוחות. בנוגע למזומנים - גם אם מדובר בחברה שהיא לא בנק, המזומן עדין בבנק שיכול לקרוס...

אני באמת לא יודע מה התשובה, ונראה לי שכבר סטינו יותר מדי מנושא הדיון שהוא סלייס.

השאלה (הלא מאוד חשובה) היא האם ההפרדה הייתה מחויבת המציאות, או שיקולי "נוחות"?
למה זה משנה מה היה בעבר?
אגב, בזמנו גם לא היה IRA.

היום ההפרדה היא חובה (ב IRA), ולכן אני לא מבין למה אתה ממשיך לחפור בנושא לא רלונטי.

למה זה משנה מה היה בעבר?
אגב, בזמנו גם לא היה IRA.

היום ההפרדה היא חובה (ב IRA), ולכן אני לא מבין למה אתה ממשיך לחפור בנושא לא רלונטי.
אני מזמן מיציתי את הדיון ההיפוטתי, מי שממשיך לחפור בו זה אתה.

גם כשהברוקר שלך ב IRA הוא בית השקעות (מיטב, IBI וכו), עדיין יש 2 גופים בעניין - גוף אחד שנותן שרותי מסחר וגוף שני שנותן שרותי גמל (הפקדות, מיסוי וכו).
קופות הגמל וקרנות ההשתלמות זה IRA זה סך הכול חשבונות בנק רגילים.
ההפקדות זה בדיוק כמו הפקדות לחשבון בנק רגיל.
המיסוי בקופת גמל מחושב בצורה קצת שונה ובקרן ההשתלמות הוא כלל לא קיים.
אין פה שום שרותים מיוחדים כאלו שאתה קורא להם "שרותי גמל".

זה שאתה חושב שלא צריך בשביל זה חברה נפרדת לא אומר שהמחוקק מסכים איתך.
ולצערך הוא זה שקובע ולא אתה.

קופות הגמל וקרנות ההשתלמות זה IRA זה סך הכול חשבונות בנק רגילים.
ההפקדות זה בדיוק כמו הפקדות לחשבון בנק רגיל.
המיסוי בקופת גמל מחושב בצורה קצת שונה ובקרן ההשתלמות הוא כלל לא קיים.
צריך לצבוע כספים פטורים מול כספים חייבים, לוודא שאתה עומד במגבלות של IRA (עד 10% למניה יחידה, סוגי קרנות שמותר לך לרכוש), מיסוי על משיכה לפני הזמן או על כספים מעל התקרה, מיסוי במקרה של הורשה, פטור ממס על משיכה מקופת גמל במקרה של מצבי מסכנות על רכיב התגמולים, צביעת הפיצויים לרצף פיצויים / רצף קצבה... אפשר להמשיך עוד, קופת גמל/קרן השתלמות זה לא חשבון מסחר עצמאי.

צריך לצבוע כספים פטורים מול כספים חייבים, לוודא שאתה עומד במגבלות של IRA (עד 10% למניה יחידה, סוגי קרנות שמותר לך לרכוש), מיסוי על משיכה לפני הזמן או על כספים מעל התקרה, מיסוי במקרה של הורשה, פטור ממס על משיכה מקופת גמל במקרה של מצבי מסכנות על רכיב התגמולים, צביעת הפיצויים לרצף פיצויים / רצף קצבה... אפשר להמשיך עוד, קופת גמל/קרן השתלמות זה לא חשבון מסחר עצמאי.
בסדר. נגיד שאתה צודק. אז לי יש קרנות השתלמות IRA שאני כבר יכול להוציא מהם את הכסף ללא מיסוי. אז כבר אני לא צריך חברה שתטפל בקרנות השתלמות אלו. באשר להגבלות ה-IRA - הן לא צריכות כלל להיות בדיוק כמו שאין לך הגבלות על חשבון מסחר עצמאי.

בסדר. נגיד שאתה צודק. אז לי יש קרנות השתלמות IRA שאני כבר יכול להוציא מהם את הכסף ללא מיסוי. אז כבר אני לא צריך חברה שתטפל בקרנות השתלמות אלו. באשר להגבלות ה-IRA - הן לא צריכות כלל להיות בדיוק כמו שאין לך הגבלות על חשבון מסחר עצמאי.
אוקי. דעתך בעניין מובנת, מה השאלה?

אז תוציא את הכסף ולא תצטרך שירותים נוספים...

אז כבר אני לא צריך חברה שתטפל בקרנות השתלמות אלו.
זה גם לא נכון.
כי מישהו צריך לצבוע ולעקוב כמה מהכסף מעל התקרה וכמה מתחת וכו'
מישהו צריך לאפשר לך לעשות החלת וותק של קרן ההשתלמות הזאת על קרן צעירה יותר למשל. ועוד המון דברים.

הן לא צריכות כלל להיות בדיוק כמו שאין לך הגבלות על חשבון מסחר עצמאי.
גם לא צריך להיות מס רווחי הון כזה גבוה בזמן שיש פטורים והנחות על הכנסה משכירות.
אז מה אם "צריך"? כרגע יש חוק והחוק הוא שיש מגבלות (שאגב, לדעתי הן דוקא כן במקום).

ובכללי, אני לא מבין למה דוקא קה"ש/גמל זה מה שמפריע לך.
מה עם החוקים המוזרים שיש על RSU (ולפעמים גם ESPP)? למה שם אתה חייב עוד גוף ("נאמן") שיושב בינך לבין הברוקר וגוזר קופון על לא לעשות כלום?

דוקא במקרה של גמל/קה"ש הגוף הנוסף באמת עושה עבודה. ולא מעט עבודה.
עובדה שרוב חברות הגמל הפסיקו לאפשר IRA, ואלו שעדיין נותנות העלו את המחיר משמעותית. אם באמת הם לא היו עושים כלום הם היו שמחים לקבל עוד לקוחות ועוד כסף עבור 0 עבודה.

עובדה שרוב חברות הגמל הפסיקו לאפשר IRA, ואלו שעדיין נותנות העלו את המחיר משמעותית. אם באמת הם לא היו עושים כלום הם היו שמחים לקבל עוד לקוחות ועוד כסף עבור 0 עבודה.
לחילופין, ממליץ ל @arn לפתוח בית השקעות שמנהל קרנות ira. זה כסף על הרצפה ממה שאני מבין ממנו.

זה גם לא נכון.
כי מישהו צריך לצבוע ולעקוב כמה מהכסף מעל התקרה וכמה מתחת וכו'
מישהו צריך לאפשר לך לעשות החלת וותק של קרן ההשתלמות הזאת על קרן צעירה יותר למשל. ועוד המון דברים.
אפשר לפתור בקלות את בעיה צביעת הכסף: 1. לאפשר להכניס לקרן ההשתלמות רק עד לסכום הפטור ממס. המעביד רוצה למתת לך יותר - שיכניס את הכסף הזה למשכורת. 2. לפתוח 2 חשבונות בנק לאחד יוכנס הכסף שפטור ולשני הכסף שלא פטור.
החלת ותק של קרן השתלמות זה פשוט להדביק לחשבון הבנק הזה תאריך מסוים שזה תאריך הפתיחה.
גם לא צריך להיות מס רווחי הון כזה גבוה בזמן שיש פטורים והנחות על הכנסה משכירות.
אז מה אם "צריך"? כרגע יש חוק והחוק הוא שיש מגבלות (שאגב, לדעתי הן דוקא כן במקום).
ובכללי, אני לא מבין למה דוקא קה"ש/גמל זה מה שמפריע לך.
מה עם החוקים המוזרים שיש על RSU (ולפעמים גם ESPP)? למה שם אתה חייב עוד גוף ("נאמן") שיושב בינך לבין הברוקר וגוזר קופון על לא לעשות כלום?

נניח שאתה צודק שצריך לבטל את הפטור על שכר הדירה ואת החוקים המוזרים (לטענתך) על RSU ו-ESPP. מה זה קשור לעניין? אם אתה צודק אז אולי צריך לשנות חוקים נוספים.
בשביל מה יש צורך במגבלות האלו על קרנות ההשתלמות? הם שלי ואני יכול לעשות בהן כרצוני. אבל אם בכל זאת יש הצדקה למגבלות אז צריך להטיל אותן גם על חשבון בנק רגיל.

דוקא במקרה של גמל/קה"ש הגוף הנוסף באמת עושה עבודה. ולא מעט עבודה.
איזו עבודה? בקה"ל שני אני מבצע פעולות באמצעות הבנק בדיוק כמו בחשבון בנק רגיל.
חברות הגמל יכולות להעלות מחיר כי אתה שבוי שלהן. אין לך דרך אחרת לחסוך בקרן השתלמות ולנצל את הפטור ממס.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il מה הסטטוס הנוכחי של משקיעי קל-גמל סלייס שהשקיעו רק במדדים לגיטימים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Henchman34 האם קל גמל \ slice הגיעו לסוף הדרך? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S כמה שאלות על קרן השתלמות IRA בסלייס (קל גמל לשעבר) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S קל גמל (SLICE) האם בטוח לעשות שם קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
I קופת גמל מתמחה בזהב - של Slice/קל גמל שוק ההון 3
T IRA של קל-גמל לעומת מסלול מחקה מדד שוק ההון 4
Omri. מה הסיפור של קל גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 45
B קל גמל - קופת גמל מחקה מדד שוק ההון 18
י קל גמל שינוי דמי ניהול למקסימום כעבור שנתיים שוק ההון 10
G קל גמל צרכנות פיננסית 22
מ קל גמל IRA שוק ההון 27
ה סניף בנק לאומי קל גמל שוק ההון 14
A קל גמל IRA או מור השתלמות S&P 500 שוק ההון 38
H חיסכון לכל ילד - קל גמל שוק ההון 1
א 100% קל״צ בריבית אפסית- איך זה היה? נדל"ן 50
Z חישוב קנס פירעון מוקדם קל״צ נדל"ן 14
ש משכנתא 100% קל"צ נדל"ן 15
ג'וני לנד קל לתת ציפיות כלכליות קשה לעמוד בהם שוק ההון 4
א בלבול קל לגבי מיסוי ריאלי לעומת נומינלי מיסים 1
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 21
S תיקון קל בדוח 135 שהוגש למס הכנסה מיסים 7
G תמהיל משכנתא, יותר מידי קל"צ? נדל"ן 5
י האם לאירופאים קל יותר ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 148
ש בלבול קל - דיבידנדים שוק ההון 1
M פרעון במסלול קל"צ מיד לאחר לקיחת המשכנתא נדל"ן 11
ג כסף המיועד לרכישת דירה בעוד שנה. מוכן לספוג סיכון קל שוק ההון 43
the_newbie דרכים לעשות כסף "קל" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 101
C דיכאון קל- איך מטפלים/כמה עולה פסיכולוג ? אוף טופיק 2
M יותר קל בשניים ? ... מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
L המדינה שהכי קל להתעשר בה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 0
מ משיכת גמל ופנסיה לפני הזמן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
P גמל להשקעה 2026 - דמי ניהול? צרכנות פיננסית 5
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
1337justme האם משתלם לנייד צבירה גבוהה בפנסיה מקיפה לא פעילה לקופת גמל IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T מעבר מאכ"ע וקופת גמל לקרנות פנסיה (מקיפה + משלימה). שאלת רצף ביטוחי ומצב רפואי קיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M ביטוח לאומי ובריאות על קצבה מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ד קופות גמל והשתלמות בניהול אישי IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y גיל 55- קופת גמל לקצבה במקום קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א גמל להשקעה - מחפש מסלול קצת אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ט מיסוי כספי קופת גמל שהתקבלה בירושה מיסים 17
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י גמל IRA - טופס 867 / ניכוי מס במקור פוסטים מאיכות נמוכה 11
M גמל להשקעה - משיכה כקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N טעות בדמי ניהול בקופת גמל - איך לעקוב אחרי הפיצוי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
חובב_פנסיה2022 גמל להשקעה אל מול קרנות סל והכל במסלול עוקב סנופי שוק ההון 60