יש אג"ח זבל עם בטחונות נדלניים? וכן איזה תשואה הוא נותן? והאם הוא צמוד לפריים? והאם אפשר להשקיע בו בפיזור? אני לא מכיר אג"ח
כל הבעיה שהם נתנו הלוואות בריבית קבוע אם הם היו נותנים עם פריים אז זה היה עולה בהתאמה והיה נשאר מרווח של 4% מעל פקדונות/הכספית.
עכשיו יש מסלול חדש של ריבית פריים + 2.5% - 8.25%(הם אמרו לי שזה כמעט לא יוצא הסכום הזה רק באיזור פריים + 4%) וזה יוצא כ4% מעל הכספית/פקדונות וא"כ אין בעיית נזילות בהשקעה זו כמו באחרות שנשארו ב4% ריבית קבועה, ובפרט במסלול של מוסדי 24 שזה הלוואות בלון והכסף נעול לשנתיים אז זה חוזר ישר מהלווה אלי וזמן ההלואה הוא שנתיים
אתה מחפש לעשות תשואה עודפת בצורה קלה בלי בעיות ובלי downside? אז תחפש...זה לא בא בקלות או בלי עבודה.
מה שנרשם בשרשור הזה מראה בדיוק מדוע ההשקעה הזו היא בעייתית וכנראה(שבעיני) לא קרובה להיות שווה את הסיכון...
ושוב...בבסיס...אתה "מפקיד" כאן אצל חברה שנותנת הלוואות ארוכות(שנה עד חמש, משכנתאות וכו...) ואומרת לך שתוכל לפדות אותם ובלי בעיית נזילות...איך בדיוק?
נגיד וכולם הפקידו וטריא הצליחה להלוות את כל הכסף ומתחילה לקבל לאורך התקופה ריבית וקרן חזרה...אם חלק משמעותי מהמשקיעים רוצה למשוך...מאיפה בדיוק יבוא הכסף?
אין אפשרות למשוך כי ההלוואות בתוקף...זה בדיוק מה שקרה... אין דרך לרבע את המעגל...
בשוק ההון יש לך אג"חים מגובי נדל"ן...עם תשואה המתאימה לסיכון...ונזילים...אם יש בעיות או צורך לממש, זה בא עם עלות והנחה במחיר...כאן אין לך את זה.
ד"א בעמוד שצירפת : "
מתאים גם ל-
עסקאות נכס
מסורבי בנקים, פש"ר
"
לא בדיוק ההלוואות ללווים הכי חזקים...על מנת לייצר תשואה עודפת, פונים ללקוחות יותר מסוכנים שצריכים לשלם יותר...האם ישלמו? אג"ח זבל...כל דבר יכול להיות השקעה נכונה בהנתן סיכון/סיכוי...אין לי מושג איך להעריך את איכות ההלוואות שלהם כאן.
יש אג"ח זבל עם בטחונות נדלניים? וכן איזה תשואה הוא נותן? והאם הוא צמוד לפריים? והאם אפשר להשקיע בו בפיזור? אני לא מכיר אג"ח
זה שאתה מביא שהמנכל התפטר כי רוב הכסף שמושקע במסלולים הישנים הוא בבעיה וזה גרם שרווחיות החברה ירדה ומנייתה ירדה בכ60% וזה אומר שהחברה בסיכון השאלה אם החברה תפשוט את הרגל האם זה אומר שאיבדתי את הכסף המושקע במסלול פריים פלוס כי אין מי שיגבה את הכסף מהלווים או שלא? נראה לי שדובר על זה בפורום בדפים הראשונים
מה הבעיה בהערכת שווי נכסים כנראה הם עושים את זה עם שמאי כמו הבנק מה החילוק יש לך מידע פנים
אתה צריך לענות על השאלות האלו מול טריא...אבל כנראה שבמקרה של קריסה של טריא אתה כנראה תחזיק תחת נאמן רשימה ארוכה של הלוואות בפיגור...כמה זמן יקח לנאמן לעשות גבייה? כמה כסף ישאר? האם זה מצדיק את הסיכון בהנתן התשואה? האי נזילות?
כמו שאמרתי, רוצה לתת הלוואה, תקנה אג"ח בהתאם לסיכון שאתה רוצה. רוצה להשקיע בעסק של הלוואות, קנה מניות בנקים. רוצה נזילות ובטחון...קנה כספית.