זה גם קטע פסיכולוגי.
מקרה א:
רונית, פקידה זוטרה בבנק החרטטנים, רואה פתאום העברה גדולה, חוששת לאשר, אין לה כח לברר בדרג גבוה - הכי קל, מבקשת מסמך.
אתה לא מבין מה היא רוצה ממך, רונית מרגישה איזה תדר שאתה 'משחק אותה'.
רוצה אישור רו"ח, וכשאתה מתווכח - היא רק תתבצר בעמדתה.
מקרה ב:
רונית פקידה זוטרה בלה בלה, מקבלת הודעה מלקוח, עם עדכון על העברת סכום גדול, פלוס איזה מסמך מקושקש שאין לה כח לעבור עליו.
איזה תת-מודע משדר לה: מישהו אמין, טרח לעדכן - ויש איזה כסת"ח שלא ממש מעניין אותה.
יאלה, מאושר.
בהשקעה פאסיבית "רגילה" אין כל צורך להיעזר ברו"ח, יש שירותים כמו אלפי למשל. ואז מה תייעץ למשקיע פאסיבי שרוצה למשוך מהחשבון שלו (שמכיל מיליונים כי הוא חסך 30 שנים)?
אני חושב שבעתיד (על זה שאל פותח האשכול) - זה יהיה צרת רבים.
היום הציבור הפשוט, שלא מתעסק עם רו"ח - אבל יש לו סכומים ענק מהשקעה פאסיבית (ועוד בחו"ל) - הם לא רבים.
עוד שני עשורים, זה כבר יהיה ציבור גדול - והבנקים יתנהלו בהתאם.
אני חושב שבעתיד (על זה שאל פותח האשכול) - זה יהיה צרת רבים.
היום הציבור הפשוט, שלא מתעסק עם רו"ח - אבל יש לו סכומים ענק מהשקעה פאסיבית (ועוד בחו"ל) - הם לא רבים.
עוד שני עשורים, זה כבר יהיה ציבור גדול - והבנקים יתנהלו בהתאם.
לא רוצה לחשוף סכומים אבל בא נדבר באופן תארוטי :
אדם פשוט שמפקיד כל חודש בין 2000-3000 שח פלוס הון התחלתי של מאה או מאתים אלף שקל אין שום סיבה שלאחר עשור יצטבר לו יותר ממליון ואני הייתי על המסלול הזה באינטראקטיב הפקדתי כל חודש והכל .
במקרה העברתי את הכסף כרגע כי חשבתי לעבור לתעודה שיקלית מבחינת מיסוי ועוד כמה סיבות .
אז נגיד אני חושב על עצמי בעוד עשור הייתי בבעיה ואני לא רואה איך רואה חשבון יכול לפתור את הבעיה .
מגיע אליו אדם עם כמה מליונים בחול אומר לו תחתום שהכסף הזה לגיטימי והוא פשוט יחתום ?
גם בהנחה שאני יציג לו מסמכים והכל בהנחה שלא שמרתי דפי חשבון בנק ותיעוד על העברות הוא יסכים לחתום ?
ושאלה נוספת בהנחה שכן שמרתי אסמכתאות כמו במקרה הנוכחי שהבנק לא מעניין אותו והוא מסרב בכל אופן לקבל את הכסף אז להוציא כסף מברוקר זר ולכאורה הקושי גם קיים בברוקר ישראלי , אני יצטרך לשלם כמה אלפים טובים במקרה הטוב ?
מגיע אליו אדם עם כמה מליונים בחול אומר לו תחתום שהכסף הזה לגיטימי והוא פשוט יחתום ?
גם בהנחה שאני יציג לו מסמכים והכל בהנחה שלא שמרתי דפי חשבון בנק ותיעוד על העברות הוא יסכים לחתום ?
לרוב האנשים זאת לא באמת בעיה.
אם אתה חוסך "סולדי" (כלומר ברוח הפורום, לפרישה מוקדמת) לא תמשוך יותר מכמה אלפי ש''ח כל חודש (אולי עשרות אלפים בודדים). זה לא משהו שיגרום לבעיה.
אם אתה סוחר אקטיבי ומעביר סכומים מאוד גדולים סביר שגם ככה יש לך כבר רו"ח.
כמות האנשים שמצד אחד אין להם רו"ח ומצד שני מושכים סכומים כלכך גדולים במכה היא יחסית קטנה
לרוב האנשים זאת לא באמת בעיה.
אם אתה חוסך "סולדי" (כלומר ברוח הפורום, לפרישה מוקדמת) לא תמשוך יותר מכמה אלפי ש''ח כל חודש (אולי עשרות אלפים בודדים). זה לא משהו שיגרום לבעיה.
אם אתה סוחר אקטיבי ומעביר סכומים מאוד גדולים סביר שגם ככה יש לך כבר רו"ח.
כמות האנשים שמצד אחד אין להם רו"ח ומצד שני מושכים סכומים כלכך גדולים במכה היא יחסית קטנה
אולי הם יעקמו חד פעמית (או בראשונה, או מתישהו בהמשך כשתעבור את ה"תקרה" שלהם), לא כל הבנקים ולא בכל הסניפים, וכנראה הנהלים גם משתנים בזמן.
במידה וכן, תביא להם את הכסתח שהם מבקשים, ואם יקשו יותר מדי תעבור בנק.
פתרון סביר בעיניי: אשראי אמריקאי לחלק/רוב ההוצאות.
והבנק שמח לקבל אליו 20K לחודש, הוא לא יעקם את האף, הוא רק יוודא שאף רגולטור לא יקפוץ עליו.
יש היה בדיוק אותו סיפור עם בנק דיסקונט העברתי מאינטראקטיב 100k והם ביקשו שאני יחתים רו"ח על מסמך שאני מדווח על זה מס סירבתי
והם דחו את הבקשה. וגם אני הגשתי להם אישור חשבון מאינטראקטיב וזה לא עזר.
מה הפתרון היותר טוב לבעיה?
ואגב הבנק גובה לי מלא כסף על העברות האלה למשהו יש פתרון אחר או דרך להזיל את העליות?
אצל הברוקר Charles Schwab אפשר לפתוח Schwab One International Brokerage Account ואיתו ניתן לקבל כרטיס Visa Debit (גם ללא -אזרחים אמריקאיים). עם הכרטיס הזה ניתן לבצע חיובים ישירות מהחשבון בחו"ל (לא בדקתי עמלות, מרווחי המרה וכו')
בהמשך להודעה הקודמת: מסתבר שבשימוש בכרטיס הנ"ל אין עמלת המרה של מט"ח: דולר- ש"ח (FTF=Foreign Transaction Fee) אבל המרה מתבצעת לפי השער הרגיל של של ויזה שיוצר עלות בסביבות 1% לעומת השער במסחר השוטף.