• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות?

• פותח הנושא פותח הנושא DevNexus
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

DevNexus

משתמש רשום
דירוג
0
היי חברים,

אני צריך לקבל החלטה פיננסית משמעותית בקרוב, ואשמח לשמוע את דעתכם המנוסה.

אני עומד לשלם סכום של 400,000 ש"ח בחודש מאי לצורך רכישת דירה בחו"ל.
כרגע יש לי את הנכסים הבאים:
  • קרנות השתלמות (בילין לפידות, מסלול מנייתי):
    • 46,953 ש"ח – לא ניתן לקחת עליה הלוואה (מתחת ל-50K).
    • 80,933 ש"ח – ניתן לקחת עליה הלוואה של 37%.
    • 132,198 ש"ח – ניתן לקחת עליה הלוואה של 35%.
    • סה"כ בקרנות: 260,084 ש"ח.
  • תיק השקעות בבורסה:
    • כ-500,000 ש"ח על מדד S&P 500 ונאסד"ק 100.
ההתלבטות שלי:
  1. לקחת את ההלוואה המקסימלית מקרן ההשתלמות (75K) ולהשלים את השאר ממשיכה מהבורסה.
  2. למשוך את קרן ההשתלמות (או חלק ממנה) ולצמצם את המשיכה מהבורסה.
  3. אולי יש פתרון אחר שלא חשבתי עליו?
המטרה שלי היא כמובן למזער הפסדים ולשמור על מקסימום חשיפה לשוק ההון.
מה הייתם עושים במקומי? איך הייתם מחלקים את הסכום בצורה אופטימלית?

תודה מראש לכל מי שיענה!

היי חברים,

אני צריך לקבל החלטה פיננסית משמעותית בקרוב, ואשמח לשמוע את דעתכם המנוסה.

כרגע יש לי את הנכסים הבאים:
  • קרנות השתלמות (בילין לפידות, מסלול מנייתי):
    • 46,953 ש"ח – לא ניתן לקחת עליה הלוואה (מתחת ל-50K).
    • 80,933 ש"ח – ניתן לקחת עליה הלוואה של 37%.
    • 132,198 ש"ח – ניתן לקחת עליה הלוואה של 35%.
    • סה"כ בקרנות: 260,084 ש"ח.
  • תיק השקעות בבורסה:
    • כ-500,000 ש"ח על מדד S&P 500 ונאסד"ק 100.
ההתלבטות שלי:
  1. לקחת את ההלוואה המקסימלית מקרן ההשתלמות (75K) ולהשלים את השאר ממשיכה מהבורסה.
  3. אולי יש פתרון אחר שלא חשבתי עליו?
המטרה שלי היא כמובן למזער הפסדים ולשמור על מקסימום חשיפה לשוק ההון.
מה הייתם עושים במקומי? איך הייתם מחלקים את הסכום בצורה אופטימלית?

תודה מראש לכל מי שיענה!
יש לך בערך 260 אלף ש"ח בקרנות השתלמות, וחלק מהן כבר נזילות, מה שנותן לך גמישות רבה יותר. אם תעביר את כל הקרנות לחברה אחרת (למשל, מגדל, שבו אני נמצא ויודע בוודאות), תוכל לקבל הלוואות של 50% מהסכום הלא נזיל ו-70% מהסכום הנזיל—כך שתגיע לכ-180 אלף ש"ח בהלוואות בלון.

בנוסף, אם תעביר חלק מתיק ההשקעות שלך לקופת גמל להשקעה, תוכל למשוך הלוואה על בסיס זה, מה שמביא אותך להלוואות של כ-400 אלף ש"ח בסך הכול.

רק מבהיר שאין לי אינטרס אישי כאן, וחשוב להדגיש שהלוואות בשוק ההון הן נושא שנוי במחלוקת—יש הרואים בהן כלי חכם למינוף, ויש מי שחושבים שזה סיכון מיותר. בסוף, השאלה היא עד כמה אתה מוכן לקחת סיכון ומה רמת הנוחות שלך עם חשיפה שכזו.

ואשמח לשמוע את דעתכם המנוסה.
אתה מתכנן לקחת הלוואה כדי להמשיך להחזיק במניות. זה שקול ללקחת הלוואה על מנת לקנות מניות, ונידון רבות בפורום.
גוגל: הסולידית הלוואה לצורך השקעה

הדעות לגבי העניין חלוקות וזה תלוי בתאוות הסיכון שלך. אני למשל לא לוקח הלוואות בכלל.

מבחינת משיכת כסף, יש חשיבות מאיפה למשוך את הכסף? מהקרן השתלמות או מהבורסה?

אם יש לך ניירות מופסדים, אז אם תמשוך ממכירה שלהם, לא תצטרך לשלם מס.

קרן השתלמות (כרגע) פטורה ממס רווח הון, לכן לכאורה כדאי להשאיר בה את המסלולים המנייתיים.

זה דווקא לא מומלץ, לוותר ככה על מגן המס (אלא אם כן מוכנים להגיש דוחות מס)
קונה דירה בחו"ל אז בכל מקרה יצטרף להגיש דו"ח.

אגב אני הייתי פודה קה"ש.

מדוע דווקא משם ? הרי אפיק זה, כל רווח ממנו בעתיד יהיה פטור ממס ?
בדיוק בגלל זה הייתי פודה אותו: אני צריך כסף ואני לא רוצה לשלם מס.

לא מבין כלום ובאמת שלא ממליץ כלום ושמח שלא לעמוד בהחלטה הזו - אבל גם אני כמו אורי הייתי פודה את קרן השתלמות ומוותר עליה...
זהו. לפעמים מה שפשוט - פשוט.
יש שם כסף, אין מס רווחי הון, תביא את הכסף.
ביי.
כן הייתי לוקח הלוואה רגילה (רחמנא לצלופן, אני מתעב הלוואות) ולא נוגע בתיק הההשקעות כי לא יודע למה, מרגיש לי שזה שאני מחזיק תיק השקעות זה העתיד שלי.
הלוואה רגילה מלחיצה אותי, מעיקה עליי, מציקה לי בראש, גורמת לי לזוז באי שקט, מכריחה אותי לשלם אותה, אז בעצם גורמת לי לחסוך על אפי ועל חמתי ולשלם אותה.
זו הפסיכולוגיה.
קרן השתלמות אמורה להיפדות מתישהוא, אז אם אני צריך את הכסף לא בשביל מטבח חדש או רכב חדש, כלומר לא בשביל צריכה קקמייקה, הייתי לוקח את הכסף ודי.
בעתיד מאמין שתיפתח אחת אחרת וחדשה ויהיה טוב.
אולי מה שאני הייתי עושה לא הכי חכם מיסויית, ולא הכי אופטימאלי (שוב אתם מאפטמים? לא התאפטם לכם כבר השכל?), אבל זה מה שהייתי עושה.
גם הנוחות שבפשטות (המנטלית, הפסיכולוגית, הלינאריות של הפעולה) שווה בעצמה כסף.

לא מבין כלום ובאמת שלא ממליץ כלום ושמח שלא לעמוד בהחלטה הזו - אבל גם אני כמו אורי הייתי פודה את קרן השתלמות ומוותר עליה...
זהו. לפעמים מה שפשוט - פשוט.
יש שם כסף, אין מס רווחי הון, תביא את הכסף.
ביי.
כן הייתי לוקח הלוואה רגילה (רחמנא לצלופן, אני מתעב הלוואות) ולא נוגע בתיק הההשקעות כי לא יודע למה, מרגיש לי שזה שאני מחזיק תיק השקעות זה העתיד שלי.
הלוואה רגילה מלחיצה אותי, מעיקה עליי, מציקה לי בראש, גורמת לי לזוז באי שקט, מכריחה אותי לשלם אותה, אז בעצם גורמת לי לחסוך על אפי ועל חמתי ולשלם אותה.
זו הפסיכולוגיה.
קרן השתלמות אמורה להיפדות מתישהוא, אז אם אני צריך את הכסף לא בשביל מטבח חדש או רכב חדש, כלומר לא בשביל צריכה קקמייקה, הייתי לוקח את הכסף ודי.
בעתיד מאמין שתיפתח אחת אחרת וחדשה ויהיה טוב.
אולי מה שאני הייתי עושה לא הכי חכם מיסויית, ולא הכי אופטימאלי (שוב אתם מאפטמים? לא התאפטם לכם כבר השכל?), אבל זה מה שהייתי עושה.
גם הנוחות שבפשטות (המנטלית, הפסיכולוגית, הלינאריות של הפעולה) שווה בעצמה כסף.
בוא נעשה סדר – אתה מתעב הלוואות, אבל בכל זאת תיקח אחת, רק לא מהקרן השתלמות בריבית נמוכה כמו טופי שנדבק לשיניים, אלא דווקא מהבנק בריבית גבוהה יותר, כי... למה בעצם? כי זה גורם לך "לחסוך בכוח"? זה בערך כמו לשלם פי שניים על חשבון החשמל כי זה מכריח אותך לכבות את האור מוקדם. גאוני כמו מלפפון חמוץ בקפה שחור.

ובינתיים, קרן ההשתלמות שלך – המכשיר הפיננסי הכי משתלם, שנותן לך גם הלוואה בריבית יותר נמוכה מהמורל של אוהד קבוצת תחתית בליגה, וגם פטור ממס רווחי הון – דווקא אותה אתה ממהר לפדות. למה? כי "לפעמים מה שפשוט – פשוט". וואלה, עם ההיגיון הזה, אולי עדיף גם לשלם מס מרצון ולתרום לבנק קצת אקסטרה עמלות, כי למה לא לפנק את המערכת הבנקאית בארוחת שחיתות על חשבונך?

ניסיתי לחקות אותך בלכתוב מילים מוזרות, וזה הכי טוב שיצא לי. מקווה להשתפר בהמשך

בוא נעשה סדר – אתה מתעב הלוואות, אבל בכל זאת תיקח אחת, רק לא מהקרן השתלמות בריבית נמוכה כמו טופי שנדבק לשיניים, אלא דווקא מהבנק בריבית גבוהה יותר, כי... למה בעצם? כי זה גורם לך "לחסוך בכוח"? זה בערך כמו לשלם פי שניים על חשבון החשמל כי זה מכריח אותך לכבות את האור מוקדם. גאוני כמו מלפפון חמוץ בקפה שחור.
שאלת, אענה.
קודם כל נתחיל בזה שהבחור פה לא פירט בכלל אם קרנות ההשתלמות הנ"ל נזילות ושאפשר לפדות אותן.
אז ייתכן שכל המילים פה ריקות מתוכן.
עכשיו, מלפפון חמוץ (מי מלח או חומץ? לא טרחת לפרט) בקפה שחור (טורקי עלית או אל נחל'ה עם הל? לא טרחת לפרט) עושה לי הרגשה שאתה כנראה בהריון ועושה השלכה.
במקומך הייתי בודק טסטסטורון בבדיקת PAP ומוודא שאתה לא מקריח מהתנוכים.
מציע טיפול בברקים מהבוילר שמקצר ולאחריו מריחת משחה לטחורים שקניתי בג'ריקן של 5 ק"ג בעלי-אקספרס (קישור).
יש לבחור 2 קרנות השתלמות רלוונטיות והוא פירט אותן:
46,953 ש"ח >>> לא ניתן לקחת עליה הלוואה (מתחת ל-50K) אז מה היא מעניינת אותנו? סתם מידע כללי, אלא אם אפשר לפדות אותה - מה שהוא לא ציין.
80,933 ש"ח >>> ניתן לקחת עליה הלוואה של 37% (= 30,000 ש"ח הלוואה).
132,198 ש"ח >>> ניתן לקחת עליה הלוואה של 35% (= 46,000 ש"ח הלוואה).
סה"כ הלוואות שהוא יכול לקחת ולהתחיל להתעסק עם מיקו, חברות שונות, טפסים, עוד טפסים, לעקוב, לראות שיורדים התשלומים של ההלוואה בכל חודש, לעשות אקסל מסודר או שלסמוך על חברת הביטוח וכו' וכו' - 76,000 ש"ח.
אישית, מעקב חודשי אחרי הלוואות עושה לי צרבת נוראית... אולי גם המלפפון החמוץ בבוקר עם הקפה השחור עושה לי צרבת. אני עדיין צריך לפענח את זה. קודם צריך לבדוק למה כרס הבירה שלי הופכת לסגולה בכל פעם שאני אוכל פלפל שחור.

הוא צריך 400,000 ש"ח.

הוא רשם בעצמו את האפשרויות שהוא חשב עליהן ועומדות לרשותו.

ולשמור על מקסימום חשיפה לשוק ההון.
אבל גם נתן תנאי מקדים:

המטרה שלי היא כמובן למזער הפסדים
הפחד שלו הוא להפסיד מבחינה מיסויית איזה משהו ממס רווחי ההון שיושת על קרנות ההשתלמות שלו באם ימשוך אותן, או על ניירות הערך בתיק ההשקעות שלו באם ימכור אותן.
זה גרוע וזה גרוע כי מס רווחי הון יהיה.
כמה מס רווחי הון? - הוא לא פירט כמה הרוויח בקרנות ההשתלמות (כתוב בדו"ח השנתי וכו'), ולא פירט כמה הרוויח בתיק ההשקעות הממוסה.
השארת קרנות ההשתלמות - "תוקעת" אותו עם הלוואות מאותן קרנות השתלמות הנ"ל (שלי אישית יש פריחה מהן, ולכן ציינתי את זה, לא כל אחד פורח מהן כמוני), אבל עם מוצר מנוהל (!), עם דמי ניהול טיז אל נאבי שהוא לא פירט (ואתה גם לא שאלת).
בדר"כ כשלוקחים הלוואה מקרן ההשתלמות, אתה מחוייב להעביר את הכסף ממסלול בעל סיכון גבוה (נניח מחקה מדד S&P500) למסלול "כללי", ככה שיש לקחת בחשבון שאם הוא לא פודה את קרנות ההשתלמות ולוקח הלוואה על חשבון הצבירה שבהן - יעבירו אותו למסלולים "כלליים" שהם הרבה פחות מניבים (בתיאוריה, אין הנבת העבר מניבה על הנבת העתיד).
או שהשארת קרנות ההשתלמות ומכירה של חלק מתיק ההשקעות משאירה אותו עם הרבה פחות כסף שעובד בשבילו בתיק ההשקעות העצמאי (כי אם הוא משאיר את קרנות ההשתלמות הוא מושך כסף מתיק ההשקעות), שהוא מוצר לא מנוהל, ושבו הוא יכול גם להתעסק ולפזר את הסיכונים שלו וכו' וכו' (מהמילה עצמאי, שורש ע.צ.מ.א.ו.ת).
פדיון של קרנות ההשתלמות (אם אפשרי בכלל!) - משאירה אותו עם כסף בכיס, ועם פחות הלוואה שהוא צריך לקחת, או עם פחות מכירה ופחות פגיעה בתיק ההשקעות העצמאי שלו.

עכשיו,
ובינתיים, קרן ההשתלמות שלך – המכשיר הפיננסי הכי משתלם, שנותן לך גם הלוואה בריבית יותר נמוכה מהמורל של אוהד קבוצת תחתית בליגה, וגם פטור ממס רווחי הון – דווקא אותה אתה ממהר לפדות
הלוואה בריבית נמוכה יותר בקרנות ההשתלמות - מסכים (גם בקופת גמל להשקעה אגב).
פטור ממס רווחי הון בקרנות ההשתלמות - מסכים (יחידות ומיוחדות בזה).
אבל אותן הלוואות כיפיות כפי שאתה מציע הן אפילו לא 25% מהכסף, כי 76K ש"ח הלוואות מתוך 400K ש"ח דרושים, הן לפי החישוב שלי בדיוק 4.57% החזר על ההון ב- GTA ו- 67 נקודות מרי פופינס מתחת ל- Call of Duty.
עם ההלוואות שאתה אומר שאתה היית לוקח במקומו (יפה מצידך אגב), עדיין יותר מ- 75% משאר הכסף הוא יצטרך או לקחת הלוואה או למכור ניירות ערך בשוק ההון או לחפש הכנסה צדדית בתור סייעת למהנדסת לק-ג'ל בשם קורל בצד הצפוני של דרום אשדוד.
אז גם הלוואות מקרנות ההשתלמות.
וגם מכירה חלקית של תיק ההשקעות.
וגם אולי עוד הלוואות כדי להשלים מה שצריך להשלים או שלא.
אז למה לא פשוט הלוואה אחת גדולה ויחידה או הרבה פחות מכירה של תיק ההשקעות?.

אחרי כל הטרחנות כדלקלמן - מה עדיף?
לא אתה ולא אני יודעים באמת כי אין לנו את המספרים, וצריך לדעת את המספרים, לעשות סימולציה איפה יש יותר רווח ומשלמים יותר מס רווחי הון (מה המסלולים בקרנות ההשתלמות שלו? איזה ניירות ערך על איזה מדדים אם בכלל יש בתיק ההשקעות שלו? וכו'), ואיפה פחות משלמים מס רווחי הון.
כי מזה הוא מפחד.
אז לא אתה ולא אני יודעים. גם לא אני ולא אתה לא יודעים.
אז אתה דיברת רעיונית, ואני דיברתי רעיונית.
של מי הרעיון יותר טוב.

הבחור שאל - "אולי יש פתרון אחר שלא חשבתי עליו?"
כן... לקחת הלוואה (מינוף) בתקווה שההלוואה תהיה זולה יותר (נניח 6% ריבית?) מהתשואה שיעשה תיק ההשקעות שלך (נניח 10% ריבית).
זה בעצם מינוף. וזה הימור - שהתשואה מתיק ההשקעות תניב יותר מאשר הריבית על ההלוואה.

נערך לאחרונה ב:
אנחנו בני 44 וגם אמורים לעמוד בפני החלטה כזאת בקרוב בכדי לקנות דירה ראשונה בארץ.
הסכום שחסר לנו במשכנתא קיים בקרן השתלמות 450K.
למה עדיף לפדות ולא לקחת משכנתא?

זה תלוי בתנאים של קרן השתלמות?
גם, בעיקר בסיבולת הסיכון שלך ומבנה התיק הפיננסי המלא שלך, כולל נדלן, פנסיוני, חובות וכו'

גם, בעיקר בסיבולת הסיכון שלך ומבנה התיק הפיננסי המלא שלך, כולל נדלן, פנסיוני, חובות וכו'
קרן השתלמות ira 0.19 הפקדה מעל התקרה
אין חובות, דירה ראשונה

לפי כל מה שאני קורא, אני מבין שעדיף למשוך את הכסף מההשקעות שלי בבורסה (מה-S&P 500 או מהנאסד"ק 100) ולא מקרן ההשתלמות, מכיוון שהרווחים בקרן ההשתלמות אינם ממוסים, והריבית דריבית שם משמעותית יותר בגלל זה.

אורי, לא כל כך הבנתי למה אתה ממליץ למשוך כסף מקרן ההשתלמות ולא מהבורסה?

לפי כל מה שאני קורא, אני מבין שעדיף למשוך את הכסף מההשקעות שלי בבורסה (מה-S&P 500 או מהנאסד"ק 100) ולא מקרן ההשתלמות, מכיוון שהרווחים בקרן ההשתלמות אינם ממוסים, והריבית דריבית שם משמעותית יותר בגלל זה.

אורי, לא כל כך הבנתי למה אתה ממליץ למשוך כסף מקרן ההשתלמות ולא מהבורסה?

שאלת, אענה.
קודם כל נתחיל בזה שהבחור פה לא פירט בכלל אם קרנות ההשתלמות הנ"ל נזילות ושאפשר לפדות אותן.
אז ייתכן שכל המילים פה ריקות מתוכן.
עכשיו, מלפפון חמוץ (מי מלח או חומץ? לא טרחת לפרט) בקפה שחור (טורקי עלית או אל נחל'ה עם הל? לא טרחת לפרט) עושה לי הרגשה שאתה כנראה בהריון ועושה השלכה.
במקומך הייתי בודק טסטסטורון בבדיקת PAP ומוודא שאתה לא מקריח מהתנוכים.
מציע טיפול בברקים מהבוילר שמקצר ולאחריו מריחת משחה לטחורים שקניתי בג'ריקן של 5 ק"ג בעלי-אקספרס (קישור).
יש לבחור 2 קרנות השתלמות רלוונטיות והוא פירט אותן:
46,953 ש"ח >>> לא ניתן לקחת עליה הלוואה (מתחת ל-50K) אז מה היא מעניינת אותנו? סתם מידע כללי, אלא אם אפשר לפדות אותה - מה שהוא לא ציין.
80,933 ש"ח >>> ניתן לקחת עליה הלוואה של 37% (= 30,000 ש"ח הלוואה).
132,198 ש"ח >>> ניתן לקחת עליה הלוואה של 35% (= 46,000 ש"ח הלוואה).
סה"כ הלוואות שהוא יכול לקחת ולהתחיל להתעסק עם מיקו, חברות שונות, טפסים, עוד טפסים, לעקוב, לראות שיורדים התשלומים של ההלוואה בכל חודש, לעשות אקסל מסודר או שלסמוך על חברת הביטוח וכו' וכו' - 76,000 ש"ח.
אישית, מעקב חודשי אחרי הלוואות עושה לי צרבת נוראית... אולי גם המלפפון החמוץ בבוקר עם הקפה השחור עושה לי צרבת. אני עדיין צריך לפענח את זה. קודם צריך לבדוק למה כרס הבירה שלי הופכת לסגולה בכל פעם שאני אוכל פלפל שחור.
מצד אחד, אתה מעלה פה תזה על כמה שאתה שונא לעקוב אחרי הלוואות, שזה עושה לך צרבת,אולי תפתח אפליקציה שתעקוב אחרי הצרבת שלך תוך כדי חישוב ריביות? התקף חרדה קל ודחף בלתי נשלט לחקור את צבעי כרס הבירה שלך. מצד שני – אתה בעצמך מציע לקחת הלוואה רגילה, כזו שמחייבת אותך לבדוק החזרים, לוודא חיובים, ולהתפלל שלא תשכח תשלום ותתעורר עם ריביות שיגרמו לבנק לחגוג עליך. אז איך זה מסתדר בדיוק עם האובססיה שלך לא לעקוב אחרי הלוואות? כי נראה לי שהתבלבלת בפרקים של הסדרה שאתה כותב פה.
עכשיו הקטע הכי טוב – אני הרי לא הצעתי לקחת הלוואה רגילה עם החזרים חודשיים. אני דיברתי על הלוואת בלון, שזה אומר שאין שום צורך לבדוק כל חודש מה ירד ומה לא, כי פשוט לא יורד כלום עד הסוף. אז בעצם, ההצעה שלי חוסכת לך את כל כאב הראש שאתה מתלונן עליו – אבל משום מה החלטת להתעלם מזה וללכת למרוח פה רוטב פיקנטי של חפירות מיותרות על מעקב אחרי הלוואות.
ובשביל מישהו שלא מסוגל לעקוב אחרי הלוואה חודשית, אתה דווקא משקיע המון זמן בניתוחי צבעי בירה ופרשנות רפואית מפוקפקת. אולי פשוט תקשיב למה שכתבו לך, תשתה מים (בלי מלפפון) ותבין שהצעת לך בדיוק את מה שמתאים לך – אבל איכשהו הצלחת להתווכח גם עם זה.
למה לבלבל עם עובדות כשאפשר פשוט לכתוב מגילות על מלפפונים חמוצים וצרבת? הרי כבר ציינתי שמגדל נותנים 50% גם על קרן לא נזילה,

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הירהורים איך נכון לממן את העסקה? נדל"ן 3
H בית במחיר למשתכן . איך לממן? נדל"ן 59
מומו הברווז איך כדאי לממן את העסקה -והאם אני קופץ מעל הפופיק? נדל"ן 44
breezblock איך נכון לממן רכב. צרכנות פיננסית 11
Nimrod למה לממן סוכן? צרכנות פיננסית 7
L תשלום מס רווח הון על השקעה בסטארטאפ מיסים 2
J גובה תשלום ביטוח לאומי - מילואים בזמן אבטלה מיסים 0
י תשלום שכר עורך דין במקרה שלא נחתם חוזה נדל"ן 64
A ניפוק תלוש שכר / תשלום מס הכנסה לעובדת משק בית מיסים 7
כ מועד תשלום / מקדמת מס יסף 2025 מיסים 1
U תשלום מס על השכרה במסלול 10% נדל"ן 13
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
M תשלום מיסים על ריבית עו״ש ב ******************* מיסים 4
C תשלום ארנונה מראש צרכנות פיננסית 11
M תשלום ביטוח לאומי של עצמאי שמקבל קצבת אזרח ותיק מיסים 2
N מסחר דרך קהש IRA כדי לדחות תשלום מס שוק ההון 6
D תשלום ביטוח לאומי על נכס שחייב בדיווח מיסים 1
P תשלום פנסיה בזמן רילוקיישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N איך ייתכן אגח "נמלי ישראל אגח א" עם מחמ של 1.27 אבל תשלום קרן אחרון 31/12/26 ? שוק ההון 0
ב מכירה בארה"ב - איך יבוצע תשלום מס רווחי הון מיסים 4
R תשלום ארנונה לאחר עזיבת הנכס מיסים 13
ריש-לקיש תשלום שכר דירה בכרטיס Cashback צרכנות פיננסית 1
A תשלום מס בלי דו"ח שוק ההון 3
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
י תשלום מס רווחי הון לממשלת ארה"ב או ישראל כתלות בברוקר מיסים 4
The Stoic קבלת תשלום מאדם אחר לאינטרקטיב שלי צרכנות פיננסית 3
A קיזוז תשלום אחרון מחובות קבלן נדל"ן 5
M תשלום מיסים עבור עובדת במשק בית מיסים 8
H תשלום מס בשל משיכת כספי פנסיה מיסים 2
Captain Sparo תשלום פיצוי במקום צביעת דירה בסוף חוזה - האם לגיטימי ומוסרי? נדל"ן 11
necrophidius מחשב נייד - תשלום אחד או פריסה ל 24 ללא ריבית צרכנות פיננסית 14
I קניית רכב - תשלום אחד או הלוואה? צרכנות פיננסית 7
ט לפני שאני מרים טלפון , עמלה של הברוקר על תשלום דיבידנד? שוק ההון 4
N איך מתבצע תשלום מס הכנסה בפועל? מיסים 5
C תשלום דמי ניהול קופג IRA ללא הפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
A תשלום שכירות בצ'קים של ההורים נדל"ן 3
T תשלום מס יסף באיחור - איך לגשת? מיסים 1
S תשלום מס מינימלי בעת מכירת דירה כאשר קיימת דירה נוספת בבעלותי נדל"ן 0
O תשלום מס שבח ומס קניה כשקיימת דירה מירושה מיסים 1
K תשלום מיסים על משיכת קרנות השתלמות ופנסיה כשאני תושבת גרמניה מיסים 16
מ איך לדווח על תשלום עבור יעוץ פיננסי? מיסים 12
ח קבלת תשלום מחו"ל ללא עמלות שחיטה צרכנות פיננסית 21
V תשלום ריבית על מינוס דולרי/שקלי בIB שוק ההון 10
L שווי דיבידנדים בחשבון ברוקר זר לצורך תשלום מס יסף מיסים 3
ר תשלום מס מיסים 5
D תשלום שובר ע"י ההורים נדל"ן 2
I אי תשלום מס יסף מיסים 14
M תשלום מעביד לביטוח אובדן כושר עבודה - האם אפשרי גם חלק השכר שמופנה לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
2 תנאי תשלום שהיו בעבר ברכישת דירה מקבלן נדל"ן 18

נושאים דומים

Back
למעלה