• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

משיכת כספים צבורים שיועדו לביטוח אובדן כושר עבודה

• פותח הנושא פותח הנושא יבגני_ל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

יבגני_ל

משתמש רגיל
דירוג
403
שלום,

לפני מספר שנים כשעברתי מעסיק רציתי להמשיך את ה IRA בפנסיה שהיה לי.
כמו כן, המעסיק שעברתי ממנו הפריש לי את הסכום המינימלי הסטנדרטי הנדרש עבור ביטוח אכ"ע.
במהלך השנים היה אצלי שינוי בסטטוס הבריאותי ועידכנתי את המתווך הפנסיוני של העבודה החדשה בסטטוס.
לאחר כמה זמן המשווק הפנסיוני הודיע לי שהם מסרבים לבטח אותי. אמרתי להם שלא חשוב, ושיעבירו לי 100% מהתגמולים לתגומלים ללא הפרשות לאכ"ע וכך היה.
מה שכן, עד שנמסרה תשובה הופרשו חודשיים של הפרשות לאכ"ע שלא הלכו לאכ"ע ונשארו בחשבון ביטוח המנהלים שאליו היו מופרשים האכ"ע+שאריות מהפרשות בעודף של המעסיק הקודם.
בסף הכל לא מדובר בהרבה כסף בכלל, אבל אני רוצה למשוך אותו, ונאמר לי שאוכל למשוך בהחלפת המעסיק הבאה.
החודש החלפתי שוב מעסיק, והפעם ביקשתי ישר לייעד 100% מהתגמולים לתגמולים ללא הפרשות לאכ"ע.
כמו כן בדקתי עם הראל לגבי משיכת הכספים.
בהראל אמרו שאני צריך למלא טופס משיכה.

שם הפוליסה בהראל: הראל MORE קופה לא משלמת-אישי
שם טופס המשיכה ששלחו לי למלא מהראל: בקשה למשיכת כספי פיצויים ו/או תגמולים מפוליסת ביטוח חיים לשכירים

כעת נעצרתי לחשוב. מה אם משיכת הכספים יגרור איזה טריגר של משיכה מכספי הפנסיה וזה איכשהו ישפיע לי באופן לא רצוי על כלל כספי הפנסיה שלי?
האם מישהו יוכל להגיד שאין קשר וזה אמור להיות בטוח למשוך את כספי הביטוח לאובדן כושר עבודה שנשארו צבורים?

תודה

אגב, זה מה שגרוק חושב על זה:

אין קשר ישיר או "טריגר" אוטומטי שמשפיע על כלל כספי הפנסיה שלך: הכספים האלה הם חלק ספציפי מהפוליסה בביטוח המנהלים, והמשיכה שלהם לא אמורה להפעיל השלכות גורפות על חשבונות פנסיה אחרים (כמו קרן פנסיה ראשית או קופות גמל נפרדות). זה לא כמו משיכה מוקדמת כללית שמפעילה סנקציות על כל החיסכון הפנסיוני. כל עוד אתה ממלא את הטופס ששלחו לך (בקשה למשיכת כספי פיצויים ו/או תגמולים מפוליסת ביטוח חיים לשכירים), ומצרף את המסמכים הנדרשים (כמו טופס 161 מהמעסיק הקודם או אישור מפקיד שומה), זה נחשב למשיכה מותרת בעת החלפת מעסיק. הכספים האלה, שמקורם בהפרשות לאכ"ע שלא נוצלו, נחשבים כחלק מהתגמולים או הפיצויים (לא ככיסוי ביטוחי פעיל), ולכן המשיכה שלהם לא מבטלת כיסויים ביטוחיים אחרים בפוליסה או בחשבונות נפרדים.

ההשפעה היחידה האפשרית היא על הקצבה העתידית מהפוליסה הספציפית הזו: מאחר שהכספים האלה הם חלק מהצבירה בביטוח המנהלים, משיכתם תקטין במעט את סכום הקצבה החודשית שתקבל בגיל פרישה – אבל רק בסכום הזה עצמו (כולל הרווחים שצבר). אם מדובר בסכום קטן כמו שציינת (חודשיים הפרשות), ההשפעה על הפנסיה הכוללת תהיה זניחה, ולא תשפיע על חשבונות אחרים. אין כאן "אפקט דומינו" שפוגע בכל הפנסיה, אלא רק הפחתה ישירה של הסכום הנמשך.

האם מישהו יוכל להגיד שאין קשר וזה אמור להיות בטוח למשוך את כספי הביטוח לאובדן כושר עבודה שנשארו צבורים?
ככל הנראה הכספים האלה מסווגים ככספי תגמולים והמיסוי עליהם הוא כמשיכה שלא כדין, במידה שמדובר בפוליסה נפרדת או שאין לך פוליסה אחרת בהראל חברה לביטוח אין השפעה למשיכה הזאת על יתר החיסכון שלך.
במידה שיש לך פוליסה אחת בהראל שאליה הופקדו הפקדות המעסיק והכיסוי לאבדן כושר עבודה, אתה לא יכל לפדות את הכספים האלה בלי לפגוע ביתר ההפקדות לפוליסה

היי נדב,
זאת הפוליסה היחידה שלי בהראל.
הם אמרו לי שזאת הדרך למשוך את הכסף. התשובה שלך מחזקת את מה שאמרו לי.

תודה על התשובה.

אגב, האם אני צריך לדווח על זה בדו"ח המס השנתי (שאני צריך להגיש בכל מקרה)?
במידה וכן, אשמח לקצת הכוונה תחת איזה סעיף.

נערך לאחרונה ב:
אגב, האם אני צריך לדווח על זה בדו"ח המס השנתי (שאני צריך להגיש בכל מקרה)?
במידה וכן, אשמח לקצת הכוונה תחת איזה סעיף.
לדעתי עליך לדווח על כך בטופס 1301 בשדה 213/313 ("משיכות שלא כדין מקופות גמל - מס בשיעור 35%")

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C משיכת כספים מIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
S משיכת כספים מקופ"ג להשקעה בשביל השקעה עצמאית שוק ההון 4
D איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות? שוק ההון 25
T משיכת כספים interactive brokers פוסטים מאיכות נמוכה 13
N משיכת כספים מקרן השתלמות לאחר 6 שנים שוק ההון 26
S משיכת כספים מפוליסת חיסכון שוק ההון 9
Y קופת גמל להשקעה - שאלה על משיכת כספים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y משיכת כספים מ Bit2C | דו"ח בדיקה - גורם חיצוני מומחה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 23
ק משיכת כספים מהחשבון פוסטים מאיכות נמוכה 2
F חתימה על סעיף מוזר בעת משיכת כספים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R שאלה לגבי משיכת כספים מקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 57
א משיכת כספים מIBKR בשקלים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ה משיכת כספים מקרן פנסיה כללית (משלימה) צרכנות פיננסית 12
א משיכת כספים מ- IB שוק ההון 19
Y משיכת כספים מטריא קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
L משיכת כספים על ידי מעסיק התפטרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
U משיכת כספים מקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
A משיכת כספים מתוך קרן השתלמות IRA על ידי הגוף הפנסיוני ללא רשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
1337justme משיכת כספים לא פטורים מקה"ש וכספי פיצויים מהפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
1337justme מס' שאלות לגביי טופס 867 עם דיבידנים בחו"ל ובארץ + משיכת כספים מקופ"ג מיסים 33
A משיכת כספים מהפיקדון צרכנות פיננסית 19
I עיתוי משיכת כספים מגמל להשקעה שוק ההון 7
Sterling משיכת כספים מפנסיה משלימה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
G משיכת כספים לא פטורים מקרה"ש שוק ההון 1
א משיכת כספים ע"י יורשים מקרנות פנסיה של נפטר - עמיתים קרנות הפנסיה הותיקות צרכנות פיננסית 0
J עזרה עם משיכת כספים מIB שוק ההון 16
MichaelN משיכת כספים מקרן פנסיה לקופ"ג צרכנות פיננסית 12
K משיכת פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A משיכת חלק מפנסיה לטובת קופת גמל תקנה 190 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B משיכת פיצויים במעבר מקום עבודה - בן 25 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ח משיכת קופת גמל בלי מס במקור מיסים 9
ב משיכת קרן השתלמות IRA - סכום דולרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
statusline01 משיכת חלק מהפיצויים פטורים ממס בתום העסקה מיסים 3
M משיכת פיצויים לאחר מעבר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
hommie אסטרטגיית משיכת דיוידנדים. שוק ההון 2
D משיכת דולרים בארץ. צרכנות פיננסית 51
D משיכת קה״ש לצורך כיסוי מסלול משכנתא בעייתי נדל"ן 17
D אופן משיכת קה״ש ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
H משיכת פנסיה לפני הזמן - מצב מסכנות נכות קרוב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
S משיכת מזומן מWISE - אפשרי? צרכנות פיננסית 4
D טופס 161 החדש - משיכת פיצויים פטורים ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה דיווח על משיכת קרן ההשתלמות לפני מועד המשיכה בטופס 1301 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
K משיכת דולרים מחשבון הפייפל שלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
K משיכת דולרים מחשבון פייפל צרכנות פיננסית 15
א משיכת קופת גמל פטור ממס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T זמן משיכת ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
trast_noe_wan משיכת תגמולים מהפנסיה ללא סיום העסקה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
H משיכת פנסיה וכו פוסטים מאיכות נמוכה 1
M משיכת USDC מקראקן לישראל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
N משיכת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי? שוק ההון 19

נושאים דומים

Back
למעלה