היי שלום,
יש לי מספר שאלות בנוגע להתנהלות כספית נכונה, ואשמח לעזרתכם.
עברתי לארה"ב לפני כ-25 שנה, אני אזרח אמריקאי עם משפחה בארה"ב, ומחזיק בדרכון ישראלי ובתעודת זהות ישראלית בתוקף (למרות שהיא אבדה, ואין לי אפשרות להנפיק חדשה משום שאינני תושב ישראלי).
ברשותי מספר שאלות:
תודה רבה!!
יש לי מספר שאלות בנוגע להתנהלות כספית נכונה, ואשמח לעזרתכם.
עברתי לארה"ב לפני כ-25 שנה, אני אזרח אמריקאי עם משפחה בארה"ב, ומחזיק בדרכון ישראלי ובתעודת זהות ישראלית בתוקף (למרות שהיא אבדה, ואין לי אפשרות להנפיק חדשה משום שאינני תושב ישראלי).
ברשותי מספר שאלות:
- המשפחה הקרובה שלי מעוניינת להעביר לי סכום של מאה אלף ש״ח. מה הדרך היעילה ביותר לבצע את ההעברה לחשבון האמריקאי שלי? האם אני עשוי להידרש להסביר את מקור הכסף?
- בהמשך לשאלה הקודמת, עלתה בי המחשבה לפתוח חשבון בנק ישראלי (אם הדבר מתאפשר כתושב חוץ, וללא תעודת זהות פיזית אך עם דרכון). האם זה עדיף מבחינת העברת הכסף, או שעדיף להעביר את הכסף ישירות לחשבון הבנק שלי בארה״ב?
- בהנחה שאקבל ירושה בקרוב מקרוב משפחה המתגורר בארץ, ואני חלק ממנה, האם יש יתרון בהחזקת חשבון בנק ישראלי על פני חשבון אמריקאי? האם זה יכול להקל על תהליך קבלת הירושה?
- האם פתיחת חשבון בנק ישראלי, בהנחה שאין עמלות, יכולה לפגוע בי בעתיד במקרים כמו חזרה לתושבות ישראלית או תשלום ביטוח לאומי?
תודה רבה!!