אם התכנית שלך היא לרכוש דירה עוד שנתיים וחצי ואתה לא רוצה להמר על זה שמחירי הדירות יעלו או ירדו וגם לא רוצה להמר על זה שתיק ההשקעות שלך יעלה או ירד אז בעצם אין לך סיבה טובה למה לא להתחיל כבר עכשיו את התהליך.
תתחיל לחפש דירה מתאימה וכך תוכל לקבל תחושה על התהליך, תבדוק עם הבנק שלך את האפשרויות לקחת משכנתא, וגם תתחיל בהדרגה להעביר את הכסף חזרה לישראל וכך תוכל לראות אם הבנק עושה לך בעיות ויהיה לך את הזמן לטפל בזה
יצא לי להעביר מ IBKR כמה פעמים עשרות אלפי שקלים ללא בעיה וללא הודעה מראש.
פעם אחת קיבלתי טלפון תלונה מהבנק הבינלאומי בו התנהל חשבון העו"ש שלי לגבי מדוע אני מעביר מבלי להודיע להם מראש.
הייתי במקומך מברר עם הבנק שלך על התהליך, מסביר להם מאיפה הכסף יגיע, מראה להם את ההפקדות ל IBKR מהחשבון שלך (אם יש).
אני ניצב בפני דילמה דומה. מה שמבאס אותי הוא שער הדולר הנמוך כעת וכל ההשקעות שלי נקובות בדולרים, אבל אין לדעת מתי יעלה, אם בכלל.
(לא מעוניין להיכנס לויכוחים על שערי מט"ח. תודה).
במקומות אחרים בפורום, עלה הנושא של בעיות שבנקים ישראלים מערימים כשמעבירים אליהם סכום כסף גדול מאינטראקטיב ברוקרס.
אני בוודאות אצטרך להעביר סכום של בערך 1.3 עד 1.5 מיליון שח, בשביל הדירה.
אז אני כבר מתחיל לחשוב: האם לעשות את זה בפעימות קטנות? האם לדבר עם הבנק שלי לפני שאני עושה את ההעברה? ומחשבות דומות נוספות.
ממליץ לקרוא את השרשור הבא, כולל ניסיון אישי שלי של העברה גדולה מ IBKR, ממש לפני כמה חודשים.
הבעיה עם הבנקים היא לא עצם העברה של סכום גדול, אלא "הכשרת" נתיב העברה מול מחלקת הציות של הבנק בפעם הראשונה. לכן, פיצול לסכומים קטנים לא באמת יעזור כאן, וממילא סכומים קטנים לא מעניינים את הבנק ולא יפתרו לך את הבעיה האמיתית כשתצטרך את הכסף הגדול לדירה.
ההמלצה הכי טובה היא להתחיל את התהליך מול הבנק דווקא זמן רב מראש ועם העברה של כמה מאות אלפי שקלים. שזה סכום מספיק "רציני" כדי להפעיל את מחלקת הציות. ברגע שתעבור את הויה-דולורוזה של האישורים, הטפסים, ריקודי הגשם האינדיאנים והוכחת נתיב הכסף לשביעות רצונו של הבנק, אזי למעשה "הכשרת" את המסלול.
אחרי שהנתיב מאושר, הדרך פתוחה. אתה יכול אפילו להחזיר את הכסף לתיק במידת הצורך, וכשתמשוך בהמשך את הסכומים הגבוהים באמת, הסבירות שהבנק יעשה בעיות או ידרוש את כל הניירת מההתחלה היא נמוכה מאוד, כי החשבון והמקור שלו כבר מסומנים אצלם כמאושרים.