• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

צריך הסבר לשיחה מחדשות

• פותח הנושא פותח הנושא munmun
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

munmun

משתמש רגיל
דירוג
97
אם בעבר היינו רגילים לקרנות הוותיקות ששם הקצבה עמדה על בערך 70%, היום בקרנות החדשות כשתוחלת החיים הולכת ועולה ויש ערבות הדדית אז אנחנו בעצם מגיעים ליחס תחלופה של 50% ופחות מזה, מה שאומר שבן אדם פורש יקבל בערך 50% ואפילו פחות מהשכר בקצבה.
מה האחוזים האלה? 70%? 50% ?
מישהו יכול להסביר?

גובה הפנסיה שלך ביחס למשכורת האחרונה שלך, לפני היציאה לפנסיה.

מישהו יכול להסביר?
רשום בציטוט שהבאת, בשורה האחרונה:
יחס תחלופה של 50% ופחות מזה, מה שאומר שבן אדם פורש יקבל בערך 50% ואפילו פחות מהשכר בקצבה

מעבר לזה, לא הייתי ממהר להאמין למה שהם אומרים שם.

מישהו יכול להסביר?
מדברים כאן על היחס בין הקצבה שתקבל לבין המשכורת שלך.
אבל אני לא חושבת שזה נכון.
ראשית הפנסיות התקציביות אמנם נתנו 70% אבל זה לא היה מהשכר המלא אלא מהשכר לפנסיה (סוג של שכר בסיסי עם כמה תוספות קבועות).
כך שבפועל זה יוצא נמוך יותר.
שנית, לפחות מהחישוב שלי, הקצבה הצפויה שלנו (שנינו בפנסיה צוברת) תהיה מאוד גבוהה בטח בגיל 65-67. בכמה אלפים טובים מעל הנטו שאנחנו מקבלים כיום.
אולי לקחו בחשבון רק את התגמולים ללא הפיצויים? (אצלנו זה נכנס לסל אחד ולא משכנו פיצויים). כך שהנטו יצא לא רחוק מהנטו שאנחנו מקבלים כיום (כלומר מעל 70%).

לפחות מהחישוב שלי, הקצבה הצפויה שלנו (שנינו בפנסיה צוברת) תהיה מאוד גבוהה בטח בגיל 65-67. בכמה אלפים טובים מעל הנטו שאנחנו מקבלים כיום.
אולי לקחו בחשבון רק את התגמולים ללא הפיצויים? (אצלנו זה נכנס לסל אחד ולא משכנו פיצויים). כך שהנטו יצא לא רחוק מהנטו שאנחנו מקבלים כיום (כלומר מעל 70%).
איך עשית את החישוב? האם את מתכוונת לצפי שחברות הפנסיה מפרסמות באיזור האישי?
זכור לי שסוכן הפנסיה בזמנו הראה גם לי צפי של קצבה גבוהה יחסית בפנסיה, הוא אמר שזה נובע מכך שהתחלתי להפריש בגיל צעיר.

פרשתי בגיל 58 ואתחיל למשוך קצבה בגיל 60 בעוד 4 חודשים. אם אמיר את כל הצבירה לקצבה אכן אקבל 50% מהשכר.
אילו הייתי ממשיך לעבוד, לצבור רוחי הון ולהפריש, אני מעריך שהצבירה היתה גדלה לפחות ב-50%, ובהנתן מקדם נמוך ב-20%, הקצבה שהייתי מקבל היתה כ-100% מהשכר.

איך עשית את החישוב? האם את מתכוונת לצפי שחברות הפנסיה מפרסמות באיזור האישי?
זכור לי שסוכן הפנסיה בזמנו הראה גם לי צפי של קצבה גבוהה יחסית בפנסיה, הוא אמר שזה נובע מכך שהתחלתי להפריש בגיל צעיר.
עשיתי חישוב לפי שנים שנותרו, ריבית תחשיבית (למעשה אפילו פחות בשביל להיות שמרנית), הפקדות דומות להיום ומקדם ההמרה הצפוי (לפי לוחות התמותה כיום או לפי מקדם מובטח).
יש לי גם חישוב נפרד למצב בו נעצור את ההפקדות היום.
עשיתי חישוב לגיל 60-65. (לגיל 67 זה כבר מיותר כי הסכומים מאוד גבוהים וקשה לי להאמין שנגיע למשיכה בגיל 67).

פרשתי בגיל 58 ואתחיל למשוך קצבה בגיל 60 בעוד 4 חודשים. אם אמיר את כל הצבירה לקצבה אכן אקבל 50% מהשכר.
אילו הייתי ממשיך לעבוד, לצבור רוחי הון ולהפריש, אני מעריך שהצבירה היתה גדלה לפחות ב-50%, ובהנתן מקדם נמוך ב-20%, הקצבה שהייתי מקבל היתה כ-100% מהשכר.
לא עדיף לך להמשיך למשוך מה- RSU במקום להתחיל למשוך קצבה בגיל 60?
אם אני זוכרת נכון אתה בביטוח מנהלים עם מקדם מובטח ושם, לדעתי, ההבדל במקדם המובטח בין גיל 60 לגיל 65 גדול יותר מההבדל הזה בקרן הפנסיה. מכיוון שבקרן הפנסיה המקדמים מחושבים כך שאין הבדל (מבחינה כלכלית) בין משיכה בגיל 60 למשיכה בגיל 65, זה מוביל אותי למחשבה שיהיה יעיל יותר להוציא את ביטוח המנהלים רק בגיל 65. מה דעתך?

עשיתי חישוב לפי שנים שנותרו, ריבית תחשיבית (למעשה אפילו פחות בשביל להיות שמרנית), הפקדות דומות להיום ומקדם ההמרה הצפוי (לפי לוחות התמותה כיום או לפי מקדם מובטח).
יש לי גם חישוב נפרד למצב בו נעצור את ההפקדות היום.
עשיתי חישוב לגיל 60-65. (לגיל 67 זה כבר מיותר כי הסכומים מאוד גבוהים וקשה לי להאמין שנגיע למשיכה בגיל 67).
מכירה סימולטור או כלי אחר שיכול לעזור להדיוטות להבין איפה הם עומדים? לא בטוחה שאני יודעת לעשות את החישוב שתיארת בעצמי.

מכירה סימולטור או כלי אחר שיכול לעזור להדיוטות להבין איפה הם עומדים? לא בטוחה שאני יודעת לעשות את החישוב שתיארת בעצמי.
אני חישבתי לפי פונקציה באקסל שנקראת FV
את מציבה שם את הפרמטרים כפי שמוסבר בקישור שצרפתי, וזה מחשב לך את הערך העתידי לפי הפרמטרים:
ריבית שאת קובעת (אני הכנסתי ריבית תחשיבית שלוקחת בחשבון דמי ניהול. לדוגמא נניח הריבית התחשיבית היא 4% ודמי הניהול 0.6% אז הריבית שאת מכניסה לחישוב תהיה 3.38%),
מספר התקופות (שנים עד הפנסיה),
סכום ההפקדות השנתי (שימי לב שזה מוכנס במינוס)
ערך נוכחי (שימי לב שזה מוכנס במינוס)

את מה שיוצא צריך לחלק במקדם ההמרה.

את מקדם ההמרה את יכולה לחפש באינטרנט לפי הגיל שלך כיום ולפי גיל הפרישה שאת מחשבת עבורו (שימי לב שהמקדם תלוי גם במסלול שאת בוחרת 60% או 100% לבן הזוג, ועם/בלי תקופות מובטחות).

נערך לאחרונה ב:
לא עדיף לך להמשיך למשוך מה- RSU במקום להתחיל למשוך קצבה בגיל 60?
אם אני זוכרת נכון אתה בביטוח מנהלים עם מקדם מובטח ושם, לדעתי, ההבדל במקדם המובטח בין גיל 60 לגיל 65 גדול יותר מההבדל הזה בקרן הפנסיה. מכיוון שבקרן הפנסיה המקדמים מחושבים כך שאין הבדל (מבחינה כלכלית) בין משיכה בגיל 60 למשיכה בגיל 65, זה מוביל אותי למחשבה שיהיה יעיל יותר להוציא את ביטוח המנהלים רק בגיל 65. מה דעתך?
המקדמים בנויים כך שאם אני נפטר בגיל הממוצע, אין הבדל מתי אתחיל למשוך.
אם אני נפטר לפני שהתחלתי למשוך, היורשים מרויחים.
אם אני נפטר לפני הגיל הממוצע, עדיף להתחיל למשוך קודם.
אם אני נפטר אחרי הגיל הממוצע, עדיף להתחיל למשוך מאוחר יותר. אבל אז הקצבה יותר גבוהה ומשלמים יותר מס. אז אם לא רוצים להשתמש בקצבה עד גיל 67, עדיף בכל זאת למשוך מגיל 60 ולחסוך את המשיכה.

אם אני נפטר לפני שהתחלתי למשוך, היורשים מרויחים.
אם אני נפטר לפני הגיל הממוצע, עדיף להתחיל למשוך קודם.
אם אני נפטר אחרי הגיל הממוצע, עדיף להתחיל למשוך מאוחר יותר. אבל אז הקצבה יותר גבוהה ומשלמים יותר מס. אז אם לא רוצים להשתמש בקצבה עד גיל 67, עדיף בכל זאת למשוך מגיל 60 ולחסוך את המשיכה.
כן נכון. אבל זה נכון למקדמים של הפנסיה כיום - כי הם נקבעים בהתאם לתוחלת החיים כיום.
לעומת זאת המקדמים המובטחים של ביטוח המנהלים הישן נוצרו בעבר והם כבר לא מתאמים היום (ומכאן ששינו אותם).
להבנתי זה יצר מצב שבו המקדם, בביטוח המנהלים, של גיל 60 הוא גבוה יותר ביחס למקדם בגיל 65 בצורה *לא פרופורציונאלית* ויוצא מצב שבמקרה של ביטוח מנהלים ישן (עם מקדמים מובטחים נמוכים) יש הבדל מתי אתה מתחיל למשוך.

ושוב, תסתכל על היחס בין המקדמים בקרן הפנסיה לגיל 60 ולגיל 65 ותשווה ליחס בין המקדמים בביטוח המנהלים שלך.

בוא נסתכל על מספרים לדוגמא:
נניח גבר בגיל 58 שמשאיר לבת זוגו 60%
בפנסיה אין אפשרות לשורד יחיד (כמו שיש בביטוח המנהלים) אז אני רוצה להשוות תפוחים לתפוחים.
ובוא נניח שלא לוקחים תקופת הבטחה.

המקדמים בפנסיה:
גיל 60 עם שורד אחרון (שמקבל 60%) - המקדם הוא 218
גיל 65 עם שורד אחרון (שמקבל 60%) - המקדם הוא 200
היחס בין המקדמים 1.09

המקדמים בביטוח מנהלים ישן:
גיל 60 עם שורד אחרון (שמקבל 60%) - המקדם הוא 220
גיל 65 עם שורד אחרון (שמקבל 60%) - המקדם הוא 192
היחס בין המקדמים 1.145

אם אתה מתכנן לקחת לפי שורד יחיד:
גיל 60 עם שורד יחיד - המקדם הוא 183.97
גיל 65 עם שורד יחיד - המקדם הוא 155.76
היחס בין המקדמים 1.181

כלומר, להבנתי (הלא מקצועית!), בהנחה שהיחס בין המקדמים בפנסיה הוא יחס שבנוי ככה שבתוחלת אין הבדל מתי מתחילים למשוך את הפנסיה
אז אם היחס הזה *שונה* בביטוח המנהלים, הוא בהכרח מראה שיש הבדל (בתוחלת) למתי מתחילים למשוך את הפנסיה. ובתוחלת, את ביטוח המנהלים שווה למשוך בגיל 65…

אה… ולגבי המס
אבל אז הקצבה יותר גבוהה ומשלמים יותר מס
אם יש לך גם ביטוח מנהלים ישן וגם פנסיה/קופת גמל אתה יכול לשחק עם זה ולהוציא לקצבה רק מביטוח המנהלים.
או לחילופין להוציא רק חלק מהסכום. נניח רק את הקצבאות המוכרות והקצבה המזכה עד התקרה מכל הביטוחים.

נערך לאחרונה ב:
כן נכון. אבל זה נכון למקדמים של הפנסיה כיום - כי הם נקבעים בהתאם לתוחלת החיים כיום.
לעומת זאת המקדמים המובטחים של ביטוח המנהלים הישן נוצרו בעבר והם כבר לא מתאמים היום (ומכאן ששינו אותם).
נכון, את צודקת. כשנקבעו המקדמים לביטוח המנהלים, תוחלת החיים היתה נמוכה יותר.

אם יש לך גם ביטוח מנהלים ישן וגם פנסיה/קופת גמל אתה יכול לשחק עם זה ולהוציא לקצבה רק מביטוח המנהלים.
בערך מה שאני עושה. מושך פיצויים פטורים וחלק הוני שרובם נמצאים בקופ"ג. ממיר לקצבה את המוכרת ואת הפיצויים ברצף קצבה משתי התוכניות. מוסיף לקצבה את המזכה מביטוח המנהלים. משאיר בקופ"ג את המזכה להורשה פטורה.

לא מדויק, כי עבור אדם יליד שנת x, גיל הפטירה הממוצע בהינתן שהגיע לגיל 60 שונה מגיל הפטירה הממוצע בהינתן שהגיע לגיל 67 (חלק מהאנשים "פרשו באמצע" והורידו את הממוצע).

(אני הכנסתי ריבית תחשיבית שלוקחת בחשבון דמי ניהול. לדוגמא נניח הריבית התחשיבית היא 4% ודמי הניהול 0.6% אז הריבית שאת מכניסה לחישוב תהיה 3.38%)
במקרה כזה הריבית לא תהיה 3.4%, לא? לאן נעלמו עוד 0.02%?

בנוסף, איך מבטאים את זה שחלק מדמי הניהול הם מהפקדה וחלק מצבירה?

בנוסף, איך מבטאים את זה שחלק מדמי הניהול הם מהפקדה וחלק מצבירה?
את דמי הניהול מהפקדה אפשר לחסוך מסכום ההפקדה השוטפת בנוסחא.

במקרה כזה הריבית לא תהיה 3.4%, לא? לאן נעלמו עוד 0.02%?
לא, כי זה לא פעולת חיסור.
הנוסחא היא:
1-((דמי ניהול+1)/(ריבית תחשיבית+1))
כלומר במקרה שהצגתי:
1-((1.006)/(1.04)
זה יוצא 0.03379
כלומר 3.38%

למה חילוק?
זה לא אמור להיות 1.04 כפול 0.994?
ואז זה יוצא 0.03376 (שזה עדיין בקירוב 3.38%)
זה לא אמור להיות כמו בחישוב של ריבית ריאלית? (נוסחת פישר)
אני לא אשת מקצוע אז בכלל בכלל לא בטוחה ויש מצב שאתה צודק…
אשמח לתיקון אם אני טועה.

זה לא אמור להיות כמו בחישוב של ריבית ריאלית? (נוסחת פישר)
לא מכיר את נוסחת פישר.
לגבי תשואה ריאלית, זה משהו אחר. משווים עליה של 2 דברים שונים אם הבנתי נכון. לעומת זאת דמי ניהול זה הורדה.
כלומר אם לוקחים 0.6% דמי ניהול זה אומר שמכפילים את התיק ב 1 פחות 0.006 או במילים אחרות מכפילים אותו ב 0.994

בדקתי בדוח השנתי וראיתי שכתוב שם "הקצבה החודשית הצפויה מחושבת בהתאם ליתרת הכספים... ותחת הנחת ריבית נטו של 3.86% בשנה".
לא יודעת אם זה שווה לריבית תחשיבית אבל השתמשתי בערך הזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M האם צריך יועץ ירושה? שוק ההון 1
E האם אפשר לבנות לבד תיק השקעות? 500K - לא צריך אותם לפחות ב-5 שנים הקרובות. שוק ההון 5
Y האם צריך להגיש דו״ח מס אם רק קיבלתי דיבידנדים מETF אמריקאי? מיסים 2
ע איזה איש מקצוע צריך להזמין? אוף טופיק 5
E כעצמאי, עוסק מורשה- איך אני צריך לדרוש את הכסף צרכנות פיננסית 8
T מתי צריך לדווח למס הכנסה? שוק ההון 7
M האם צריך לשקול מחדש את הסיכון שבקרנות איריות? שוק ההון 5
Y איך אני מוצא רואה חשבון שמומחה בשוק ההון ויועץ מס ?(על מה צריך לשים דגש) פוסטים מאיכות נמוכה 7
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
G באיזה בית השקעה צריך ITIN למס אמריקאי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
F איך סטודנט צעיר צריך להתכונן למהפכת ה ai אוף טופיק 2
N האם יכול להיות שלא צריך להגיש דו"ח לרשות המיסים על שנה מסוימת? מיסים 3
ס צריך להצהיר על רווח ממק"מ בדוח שנתי למס הכנסה? מיסים 6
חתול לילה מה צריך להיות הדרוג של אג"ח ישראלי? שוק ההון 16
E צריך עזרה חברים, מי מקבל מאקסלנס טרייד שליח עם שוקולד יוקרתי ממקס ברנר לחג הפסח ? אוף טופיק 10
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
S עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 200
G אם היו לי הפסדים גדולים שנה שעברה, אבל בשנה הזאת הרווחתי קצת - אני צריך לשלם מס כרגיל? מיסים 3
י צריך עזרה בלבחור ברוקר שוק ההון 14
מ איזה טופס אני צריך ממיטב דש? מיסים 8
מ איזה מסמך אני צריך לבקש ממיטב ד"ש שיביאו לי בשביל שאדע מה היה העלות של המניות כשקניתי אותם? שוק ההון 8
י כרגע התחתנתי, מה צריך לעשות? אוף טופיק 13
האזרח החשדן צריך הכוונה ועזרה - נמצא במירוץ העכברים צרכנות פיננסית 47
נ כמה כסף צריך חוסך לפנסיה בהתאם לגילו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
I למה הייטקיסט צריך להפקיד לפנסיה בגיל בוגר יותר ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
ז מה צריך לדעת לפני ששוכרים דירה? נדל"ן 23
E איך מתמחרים כמה כסף אני צריך לגבות מהלקוח עבור דלק? אוף טופיק 10
Y האם בן 14 צריך לשלם מס \ לדווח למס הכנסה על רווחים מפרסומות ב youtube? מיסים 9
ל איזו משכורת צריך כדי לחיות בצורה צנועה לבד בארה"ב? התפתחות אישית 9
הסולידית האם פורום הסולידית צריך לשמש אכסניה לדיונים פוליטיים? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 159
איש ירח מי צריך ללמד את הילדים שלכם על כסף דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 65
הפרופסור מה צריך לדעת כדי לעבוד כמנתח ניתונים בחברות הייטק? התפתחות אישית 17
א מתי צריך לשלם דמי תווך בעסקת רכישה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
stamEhad מחיר למשתכן - תוך כמה זמן אני צריך לארגן את הכסף? נדל"ן 4
Regevkr מה אני צריך לדווח ל-IRS ומה למס הכנסה בישראל? מיסים 6
A צריך קצת עזרה בלהבין את אופציות ההשקעה בבלנדר צרכנות פיננסית 2
א אם קונים מק"מ ומחכים עד הסוף, האם צריך לשלם עמלת מכירה ? שוק ההון 3
O סקר - האם מייק צריך להשקיע בקרן של אינבסקו במקום בזו של בלאקרוק? שוק ההון 333
tomer111 האם צריך לעשות לבצע פעולה אקטיבית בקרן הפנסיה לומר לה שפורש בגיל 60 שמתחיל לקבל פנסיה בגיל 60? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
F האם צריך להשקיע בישראל שוק ההון 6
N צריך מאגר טיפים , להתנהלות עם חברות ההשקעות הישראליות - שרובן ככולן כושלות. ומעלות סיכונים רבים ובעיות פוטנציאליות. פוסטים מאיכות נמוכה 22
L קיבלתי בדואר 1042-S ואני מגיש דוח שנתי עם חישוב ידני של רווח הון ודיבידנדים - אני צריך לעשות עם זה משהו? מיסים 0
A למה בן אדם עובד בישראל (עם פנסיה) לא צריך ביטוח חיים צרכנות פיננסית 62
S מצלמה ׳׳מקצועית׳׳ וסולידית? צריך בכלל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
M תושב חוץ צריך לשלם מסים על מניות שקנה בעודו תושב ארץ ישראל? מיסים 3
Y חדר כושר צריך להחזיר לי כסף בשל ביטול מנוי אבל דורש פרטי חשבון בנק צרכנות פיננסית 4
ה למה צריך לשים לב בביטוחי משכנתא? נדל"ן 2
F צריך קצת סדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5

נושאים דומים

Back
למעלה