היי, אולי הכותרת לא מדויקת, אבל אנסה להסביר ממש בקצרה.
אני עוסק מורשה.
בקיצור, לפני מספר חודשים, רכשתי איזשהו שירות של ייעוץ מסויים בסכום של 10,000 שקל +מעמ —שזה יצא 11,700 שקלים .
שילמתי את כל הסכום בפעם אחת (אני לא סובל תשלומים),
קיבלתי כמובן חשבונית והגשתי לרואה החשבון שלי (אני מגיש לו כל דבר….אין לי מושג מה הוא מכניס לי אחרי זה או מה לא).
לא אלאה אתכם בכל הסיפור, אבל בשורה התחתונה, היות והשירות לא היה מספק מבחינתי והרגשתי עבודה בעיניים,
דרשתי החזר כספי.
החברה לא הסכימה , כן הסכימה, היו לי המון שיחות עם השירות לקוחות, הפקידים, הגעתי עד הבעלים
בקיצור….הם מוכנים לפצות , ואנחנו צריכים בקרוב לדבר בטלפון ולסכם כמה הם יחזירו לי .
עכשיו כדי לא לצאת מטומטם, אני חייב לשאול שאלה :
איך אני צריך להתייחס לכמה באמת שילמתי ?
זאת אומרת, האם להתייחס לזה ששילמתי על השירות 11,700 שקלים ….
או שבגלל שאני “עוסק מורשה”, אז יכול להיות שחלק מהמע”מ הוחזר לי?
אז בעצם אני צריך לבוא בסטייט אוף מיינד שהוצאתי בתכלס ֿ
מהכיס שלי “רק” 10,000? (כי אני לא מתכוון לצאת פראייר ולוותר להם!!)—לא קיבלתי כמעט שום שירות!!
ונגיד ונגיע להסכמה שהם יחזירו לי את כל מה ששילמתי, קרי 11,700 (זה לא ייקרה אבל סתם בשביל הדוגמה)
אז בגלל שאני עוסק מורשה, כשהם יעבירו לי את הכסף, אני צריך לדווח בחזרה שנכנס לי סכום כזה לחשבון ?
ומה עם המע״מ שאולי רואה החשבון שלי ניקה לי מאותה עיסקה?
זה לא עכשיו סכומים מטורפים,אבל אני קצת לא מבין איך כל הטיפול בדבר הזה אמור לעבוד
תודה
אני עוסק מורשה.
בקיצור, לפני מספר חודשים, רכשתי איזשהו שירות של ייעוץ מסויים בסכום של 10,000 שקל +מעמ —שזה יצא 11,700 שקלים .
שילמתי את כל הסכום בפעם אחת (אני לא סובל תשלומים),
קיבלתי כמובן חשבונית והגשתי לרואה החשבון שלי (אני מגיש לו כל דבר….אין לי מושג מה הוא מכניס לי אחרי זה או מה לא).
לא אלאה אתכם בכל הסיפור, אבל בשורה התחתונה, היות והשירות לא היה מספק מבחינתי והרגשתי עבודה בעיניים,
דרשתי החזר כספי.
החברה לא הסכימה , כן הסכימה, היו לי המון שיחות עם השירות לקוחות, הפקידים, הגעתי עד הבעלים
בקיצור….הם מוכנים לפצות , ואנחנו צריכים בקרוב לדבר בטלפון ולסכם כמה הם יחזירו לי .
עכשיו כדי לא לצאת מטומטם, אני חייב לשאול שאלה :
איך אני צריך להתייחס לכמה באמת שילמתי ?
זאת אומרת, האם להתייחס לזה ששילמתי על השירות 11,700 שקלים ….
או שבגלל שאני “עוסק מורשה”, אז יכול להיות שחלק מהמע”מ הוחזר לי?
אז בעצם אני צריך לבוא בסטייט אוף מיינד שהוצאתי בתכלס ֿ
מהכיס שלי “רק” 10,000? (כי אני לא מתכוון לצאת פראייר ולוותר להם!!)—לא קיבלתי כמעט שום שירות!!
ונגיד ונגיע להסכמה שהם יחזירו לי את כל מה ששילמתי, קרי 11,700 (זה לא ייקרה אבל סתם בשביל הדוגמה)
אז בגלל שאני עוסק מורשה, כשהם יעבירו לי את הכסף, אני צריך לדווח בחזרה שנכנס לי סכום כזה לחשבון ?
ומה עם המע״מ שאולי רואה החשבון שלי ניקה לי מאותה עיסקה?
זה לא עכשיו סכומים מטורפים,אבל אני קצת לא מבין איך כל הטיפול בדבר הזה אמור לעבוד
תודה