• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

צריך קצת עצות להשקעה של 100k

• פותח הנושא פותח הנושא trast_noe_wan
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

trast_noe_wan

משתמש סולידי
דירוג
6
כמה פרטים כהקדמה:
מהנדס, עזבתי חברה אחרי 10+ שנים, עובר לעצמאות ועסק ייעוץ (ובהמשך גם מוצרים בתחום שלי, כאשר כל ההשקעה בעסק לא תעלה על 25 אש"ח - השקעה חד פעמית לציוד, אתר, רשיונות לתוכנות וכו')

הmain game שלי זה השקעה אולטרה אגרסיבית שביצעתי עם 2 מש"ח התחלתיים, להגעה לחופש כלכלי ומעבר (יעד: 15-20 מש"ח), לא נוגע בהם עד אז.

כרגע אהיה עם 300 אש"ח פנויים, מתוכם מעוניין להשקיע 100k בצורה מתונה וזהירה יחסית, ושיהיו זמינים, אבל עדיין שיעשו משהו..
למרות שאני עם risk tolerance אינסופי, וכך גם mental capacity, עם ה100 ספציפית האלה לא ארצה לראות ירידות דרמטיות.
איך הייתם משקיעים בהינתן המצב כרגע בארץ, ארה"ב, עולם.. כשהריבית בישראל יורדת, ביצועי הבנקים הולכים לרדת בהתאם וכך גם המדדים כנראה לאור הריכוזיות..
תנו לי רעיונות בבקשה..

מה דעתכם על השקעה בזהב בעת הזאת? עם ירידות מתונות בריבית ארה"ב.. אך כולל חשיפה לדולר אם קונים GLD.
יש דרך לקנות זהב לא פיזי ללא חשיפה לדולר?
מחירו בשיא.. עשה 50% בחצי שנה האחרונה..

מה דעתכם על השקעה בזהב בעת הזאת? עם ירידות מתונות בריבית ארה"ב.. אך כולל חשיפה לדולר אם קונים GLD.
יש דרך לקנות זהב לא פיזי ללא חשיפה לדולר?
מחירו בשיא.. עשה 50% בחצי שנה האחרונה..
למה?
כתבת שזה הנתח הסולידי של ההשקעה, ולא רוצה לראות ירידות.
הזהב יכול לרדת. יותר גרוע, יתכן שהההשקעות המרכזיות שלך יכשלו (ואם הן אגרסיביות זה אפשרי) וגם הזהב ירד. אז איפה אתה נמצא?

חוץ מזה, אם אתה קונה זהב אתה חשוף לזהב, לא לדולר. אם תמיר שקלים לדולרים ומשם לזהב, או תקנה זהב ישר בשקלים, תסיים עם אותה כמות זהב (עד כדי עלויות המרה).

שואל כי זהב וכסף מתנהגים מעניין לאחרונה (שנים ובמיוחד שנה), שניהם בשיא, שניהם נחשבים סוג של עוגן לפי מה שידוע לי ועל הצד היותר סולידי,
שניהם אולי רלוונטיים לתעשיות מואצות בימינו, שניהם מקבלים בוסט כשריבית ארה"ב יורדת והדולר נחלש, ושניהם נחשבים למפלט בימי סטרס.
למה לא חשוף לדולר? הETF שלהם נגיד SLV\IAU נקובים ונסחרים בדולר.

זה לא משנה באיזה מובע נקוב הערך של משהו. אפשר להציג את מחיר הזהב בדולרים, שקלים, ין יפני או ריאל אירני. זה שמציגים את הערך ככה לא מצמיד את הזהב לאותו מטבע.

שואל כי זהב וכסף מתנהגים מעניין לאחרונה (שנים ובמיוחד שנה), שניהם בשיא, שניהם נחשבים סוג של עוגן לפי מה שידוע לי ועל הצד היותר סולידי,
שניהם אולי רלוונטיים לתעשיות מואצות בימינו, שניהם מקבלים בוסט כשריבית ארה"ב יורדת והדולר נחלש, ושניהם נחשבים למפלט בימי סטרס.
סוגיה מעניינת. הכסף עלה כמו מטאור שזה מעניין עד לאן הוא יכול עוד לעלות... הזהב גם, רק יותר לאט.
אבל לא הייתי אומרת שזו השקעה מתונה וזהירה.

זה לא משנה באיזה מובע נקוב הערך של משהו. אפשר להציג את מחיר הזהב בדולרים, שקלים, ין יפני או ריאל אירני. זה שמציגים את הערך ככה לא מצמיד את הזהב לאותו מטבע.
אני מפספס משהו בסיסי?
אם מחיר הETF של בלאקרוק (שנסחר בדולרים) נניח 100 דולר.
ונניח הדולר היום 4 שקל. אני קונה ב400 שקל יחידת קרן אחת. הדולר מחר יורד ל3 שקל, הזהב נשאר באותו ערך, אני מוכר יחידה של קרן,
ממיר לשקלים כי אני גר בישראל, יש לי 300 שקל. 100 שקל התאיידו כי הנכס שקניתי נקוב בדולר, נסחר בדולר, ומאלץ לבצע המרה.

אני מפספס משהו בסיסי?
כן, נדוש בפורום הרבה.

אם מחיר הETF של בלאקרוק (שנסחר בדולרים) נניח 100 דולר.
ונניח הדולר היום 4 שקל. אני קונה ב400 שקל יחידת קרן אחת. הדולר מחר יורד ל3 שקל, הזהב נשאר באותו ערך, אני מוכר יחידה של קרן,
ממיר לשקלים כי אני גר בישראל, יש לי 300 שקל. 100 שקל התאיידו כי הנכס שקניתי נקוב בדולר, נסחר בדולר, ומאלץ לבצע המרה.
100 שקל התאיידו כי הזהב שווה פחות שקלים מאשר אתמול.
אם היית קונה זהב בשקלים היית מגלה (בתרחיש שכתבת) שערך הזהב בשקלים ירד ב-25%, ואותם 100 שקל היו מתאיידים.

או שאולי אתה מניח מצב בו מחיר הזהב נשאר כמו שהיה גם בשקלים וגם בדולרים, תוך כדי שהדולר יורד ביחס לשקל. זה תרחיש בלתי אפשרי.
הנוסחה היא זהב\שקל = זהב\דולר * דולר\שקל.

אוקי קיבלתי את עניין הקרן הכספית.
זה החפיר האחרון האפשרי? 4-5 אחוז שנתי לפני מס ואינפלציה ועלויות?

ז"א האם זו האקסיומה שמעל 4% חובה סיכון מבין סיכוני הסטנדרט של מינוס 20-30% בחודש כמו שהמדדים אוהבים לאחרונה כשהמיקרופון אצל טראמפ?

מה לגבי 10%? אין פתרון לנושא הזה?

ז"א האם זו האקסיומה שמעל 4% חובה סיכון
כן, מה לעשות

כמו שהמדדים אוהבים לאחרונה כשהמיקרופון אצל טראמפ?
תמיד היה כך

מה לגבי 10%? אין פתרון לנושא הזה?
אפשר להגיע ל- 7%-6% נומינאלי בתכנון נכון של אגח ובתוספת נסבלת של סיכון.

ז"א האם זו האקסיומה שמעל 4% חובה סיכון
זה נכון כעת, לא במשפט קבוע.
האקסיומה היא שריבית חסרת סיכון = ריבית הבנק המרכזי שלך.
מעבר לכך, אם משהו מציע לך תשואה גבוהה יותר - בהכרח שגם סיכון גבוה יותר. (בית היתר, כי אחרת הגוף הזה היה לוקח את הריבית של הבנק).

זה נכון כעת, לא במשפט קבוע.
האקסיומה היא שריבית חסרת סיכון = ריבית הבנק המרכזי שלך.
מעבר לכך, אם משהו מציע לך תשואה גבוהה יותר - בהכרח שגם סיכון גבוה יותר. (בית היתר, כי אחרת הגוף הזה היה לוקח את הריבית של הבנק).
אין בעיה, ברור שחובה סיכון, אחרת הכלי של ה4% לא היה מתקיים.
הכוונה היתה האם יש כלי שמאפשר 10% במחיר של תנודתיות עונתית של עד 10% למשל, ולא דרמות.

הכוונה היתה האם יש כלי שמאפשר 10% במחיר של תנודתיות עונתית של עד 10% למשל, ולא דרמות.
ניירות הערך היחידים שמבטיחים לך תשואה כלשהי הם כלי החוב למיניהם ובראשם האגח. מניות מבטיחות במקסימום קצת דיבידנדים ולא מבטיחות כלום לגבי התשואה, וסחורות לא מבטיחות כלום. כך שאם אתה מחפש תשואה מובטחת אז האופציה הדי יחידה היא אגח. בסביבת הריבית הנוכחית הגבול של אגח בדירוג סיכון "השקעה" הוא בסביבות ה- 7%. אפשר לסחוט עוד קצת ע"י הגדלת הסיכון אבל צריך בשביל זה לתכנן היטב את תמהיל האחזקות. שים לב שמדובר באגח החזקה ישירה לפדיון ולא בקרנות אגח, הקרנות מתנהגות אחרת ולא מובטחת בהן שום תשואה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A צריך קצת יעוץ לגבי לימודים. שווה עדיין ללמוד מדמ"ח היום, בהינתן מצב השוק היום והתפתחות ה-AI? התפתחות אישית 55
G אם היו לי הפסדים גדולים שנה שעברה, אבל בשנה הזאת הרווחתי קצת - אני צריך לשלם מס כרגיל? מיסים 3
A צריך קצת עזרה בלהבין את אופציות ההשקעה בבלנדר צרכנות פיננסית 2
F צריך קצת סדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
H אני צריך קצת הכוונה אני מבולבל נדל"ן 15
סול צריך קצת סדר בבלאגן שוק ההון 22
M בכמה הדולר צריך להתחזק על מנת שתהיה הלימה בין מדד הבסיס (סנופי) לבין תשואת המדד במסלולים הלא מגודרים בישראל? שוק ההון 19
N סגירת חשבון ב-IBI - משהו שאני צריך לדעת? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
M תושב ישראלי, אזרח אמריקאי. האם הגיוני להשקיע את 100% מהכסף שאני לא צריך בקרוב בארה"ב? שוק ההון 12
I מתקשה לעשות סדר וליישם - צריך עזרה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 38
O מה צריך כדי לעבור לIB? שוק ההון 3
N מה צריך לשים לב כשבוחרים קרן מחקה או קרן סל, חוץ מהפרטים שיש בטבלה בפאנדר שוק ההון 0
N האם צריך להיזהר מאינפיניטי שוק ההון 5
א כמה משרדי ממשלה ורשויות לדעתכם צריך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2
F התחום הזה צריך יועצים פיננסיים (ופנסיוניים) בלתי תלויים אוף טופיק 7
M האם צריך לציין בדו"ח השנתי הכנסה משכירות מתחת לסף הפטור? נדל"ן 9
M האם צריך יועץ ירושה? שוק ההון 6
E האם אפשר לבנות לבד תיק השקעות? 500K - לא צריך אותם לפחות ב-5 שנים הקרובות. שוק ההון 5
Y האם צריך להגיש דו״ח מס אם רק קיבלתי דיבידנדים מETF אמריקאי? מיסים 2
ע איזה איש מקצוע צריך להזמין? אוף טופיק 5
E כעצמאי, עוסק מורשה- איך אני צריך לדרוש את הכסף צרכנות פיננסית 8
T מתי צריך לדווח למס הכנסה? שוק ההון 7
מ האם צריך לשקול מחדש את הסיכון שבקרנות איריות? שוק ההון 5
Y איך אני מוצא רואה חשבון שמומחה בשוק ההון ויועץ מס ?(על מה צריך לשים דגש) פוסטים מאיכות נמוכה 7
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M צריך הסבר לשיחה מחדשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
G באיזה בית השקעה צריך ITIN למס אמריקאי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
F איך סטודנט צעיר צריך להתכונן למהפכת ה ai אוף טופיק 2
N האם יכול להיות שלא צריך להגיש דו"ח לרשות המיסים על שנה מסוימת? מיסים 3
ס צריך להצהיר על רווח ממק"מ בדוח שנתי למס הכנסה? מיסים 6
חתול לילה מה צריך להיות הדרוג של אג"ח ישראלי? שוק ההון 16
E צריך עזרה חברים, מי מקבל מאקסלנס טרייד שליח עם שוקולד יוקרתי ממקס ברנר לחג הפסח ? אוף טופיק 10
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
S עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 200
י צריך עזרה בלבחור ברוקר שוק ההון 14
מ איזה טופס אני צריך ממיטב דש? מיסים 8
מ איזה מסמך אני צריך לבקש ממיטב ד"ש שיביאו לי בשביל שאדע מה היה העלות של המניות כשקניתי אותם? שוק ההון 8
י כרגע התחתנתי, מה צריך לעשות? אוף טופיק 13
האזרח החשדן צריך הכוונה ועזרה - נמצא במירוץ העכברים צרכנות פיננסית 47
נ כמה כסף צריך חוסך לפנסיה בהתאם לגילו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
I למה הייטקיסט צריך להפקיד לפנסיה בגיל בוגר יותר ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
ז מה צריך לדעת לפני ששוכרים דירה? נדל"ן 23
E איך מתמחרים כמה כסף אני צריך לגבות מהלקוח עבור דלק? אוף טופיק 10
Y האם בן 14 צריך לשלם מס \ לדווח למס הכנסה על רווחים מפרסומות ב youtube? מיסים 9
ל איזו משכורת צריך כדי לחיות בצורה צנועה לבד בארה"ב? התפתחות אישית 9
הסולידית האם פורום הסולידית צריך לשמש אכסניה לדיונים פוליטיים? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 162
איש ירח מי צריך ללמד את הילדים שלכם על כסף דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 65

נושאים דומים

Back
למעלה