• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

סיום הכסף הזול? ההשפעה על ישראל

• פותח הנושא פותח הנושא Ehud
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ההייטק בארץ יסבול, אבל הבורסה הישראלית מוטת ערך אז אני צופה שהיא תתפקד לא רע בסביבה של מדיניות מצמצת.

בגלל שהן נמצאות בראש שרשרת המזון (השוק בעיקר צורך מהן שירותים, הן לא צורכות שירותים כמעט מאף אחד) - הן (כנראה) תהיינה האחרונות להיפגע בהתפוצצות של בועה, אם תקרה כזו. אבל הן אכן תפגענה - כתלות בגודל הבועה / דומינו / וואטאבר.
מאיפה הבאת את זה שחברות הטק הגדולות לא צורכות שירותים כמעט מאף אחד?
הן צורכות לא פחות (אולי יותר) מכל חברה אחרת בסנופי מהסיבה הפשוטה שהן מתמקדות במה שהן עושות טוב ומוציאות לספקים תחומי פעילות בהם אין להן התמחות והן לא מעוניינות לפתח בהם התמחות. בפועל, פגיעה בהכנסות שלהן תוביל לפגיעה בהוצאות (שלא לדבר על קריסה של אחת מהן) והדבר יוביל לפגיעה בעשרות או מאות אלפי ספקים של כל אחת מהן ברחבי העולם.
יחסי ספק - לקוח הם ממש לא שרשרת מזון, אלא יותר רשת מורכבת מאינספור קשרים בכיוונים שונים, שכוללת חברות בכל התחומים.

הן צורכות לא פחות (אולי יותר) מכל חברה אחרת בסנופי
דבר איתי בדוגמאות
מוציאות לספקים תחומי פעילות בהם אין להן התמחות
דוגמאות
בפועל, פגיעה בהכנסות שלהן תוביל לפגיעה בהוצאות (שלא לדבר על קריסה של אחת מהן) והדבר יוביל לפגיעה בעשרות או מאות אלפי ספקים של כל אחת מהן ברחבי העולם.
אדרבא, רק מחזק את הנקודה שלי
יחסי ספק - לקוח הם ממש לא שרשרת מזון, אלא יותר רשת מורכבת מאינספור קשרים בכיוונים שונים, שכוללת חברות בכל התחומים.
מן הסתם.
ובכל זאת, חנות נעליים היא יותר צרכנית (צורכת : שירותי אבטחה, אספקה, שילוח, ניהול אתר, וכו') ופחות ספקית (לא מוכרת לאף אחד חוץ מללקוחות קצה) מאשר נניח מטע של עצי גומי לצורך הפקת גומי לסוליות נעליים - שלא צורך כמעט כלום ובעיקר מהווה ספק של אחרים.

ענקיות הטק מספקות לעצמן את רוב צרכיהן ובניגוד לחברת סטרטאפ טיפוסית כמעט לא עושה מיקור חוץ לשום דבר
"מיקוד" הוא לא שם המשחק אצלן אלא בדיוק ההפך - הן מייצרות אקוסיסטם שלם (לפעמים אפילו שפות תכנות ייעודיות משל עצמן. אמאזון פיתחה למשל DISTRO של לינוקס משלה. יש עוד חברה שיש לה "פנאי" להתעסק בדבר כזה?) עבור עצמן - כי ה-SCALE שלהן : 1. מאפשר את זה 2. מביא לאופטימיזציה של היעילות שלהן
אני תוהה אם אתה מבין בכלל על מה אתה מדבר או שאתה סתם מרצה לי לפי מה שנדמה לך שהוא המצב.
אני יודע על מה אני מדבר כי יש לי היכרות עם החברות האלה וכי עבדתי בעצמי בחברה יחסית גדולה שפתחה כמעט כל דבר שהיא משתמשת בו IN HOUSE בעצמה (אז, על קל וחומר שענקית טק ששווה פי 1000 יותר יכולה להרשות לעצמה).

בכל מקרה, כאמור, זה לא באמת רלוונטי לנקודה שלי - רק רציתי להמחיש שפגיעה בהן תקרה יחסית מאוחר בתגובת-השרשרת המתוארת, וממילא אין סיבה לחשוב שתשפיע DOWNSTREAM (אלא אם כן אחת מהן תקרוס, תרחיש שכרגע אף אחד לא רואה כסביר, שכן יש להן הכנסות מגוונות שחלקן לא קשורות בכלל לעולם הטק. גם חנויות נעליים מפרסמות בגוגל) כל עוד הן קיימות ומתפקדות - מי שמסתמך על שירותיהם לא יפגע (ואני לא מכיר שום "ספק" שלהן, למעט אולי הנדל"ן שהן שוכרות או משהו בסגנון). אבל בהחלט הרבה עובדים שלהן עשויים להיות מפוטרים וכו'.

נערך לאחרונה ב:
מאשר נניח מטע של עצי גומי לצורך הפקת גומי לסוליות נעליים - שלא צורך כמעט כלום ובעיקר מהווה ספק של אחרים.
גם לעסק גידול גומי יש ספקים, לא?
זרעים, דשנים, הדברה, כלי עבודה, כלי רכב, דלק, הנהלת חשבונות, הובלה...

יש אינספור כאלו ברשת. למשל או כאן. דווקא המחשבה ההפוכה שחברה גדולה לא תשתמש בספקים נשמעת לי מאד מוזרה.
אני תוהה אם אתה מבין בכלל על מה אתה מדבר או שאתה סתם מרצה לי לפי מה שנדמה לך שהוא המצב.
אני יודע על מה אני מדבר כי יש לי היכרות עם החברות האלה וכי עבדתי בעצמי בחברה יחסית גדולה שפתחה כמעט כל דבר שהיא משתמשת בו IN HOUSE בעצמה (אז, על קל וחומר שענקית טק ששווה פי 1000 יותר יכולה להרשות לעצמה).
כן. אני מכיר לא רע דוחות של כמה מהחברות הגדולות בעולם ומה שאתה כותב לא נכון לגביהן. העובדה שהן יכולות להרשות לעצמן לא להשתמש בספקים לא רלוונטית (גם לא נכונה לגבי חלק מהסקטורים, אבל זה לא העיקר), כי הן בוחרות לא לעשות זאת כפי שעושות רוב החברות בגודלן.
כל עוד הן קיימות ומתפקדות - מי שמסתמך על שירותיהם לא יפגע (ואני לא מכיר שום "ספק" שלהן, למעט אולי הנדל"ן שהן שוכרות או משהו בסגנון). אבל בהחלט הרבה עובדים שלהן עשויים להיות מפוטרים וכו'.
שוב, אין לי מושג מאיפה אתה מבין את הטענות האלו. אני משער שמעולם לא עבדתי בתפקיד שקשור ל finance בחברות האלו. העובדה שאתה לא מכיר אף ספק לא אומרת שהספקים לא ייפגעו במקרה של צמצום בחברות הגדולות.
לגבי הפגיעה בהן, לא רלוונטי בעיני לדון על חברות כמו אפל, מיקרוסופט וגוגל כמקשה אחת. כל אחת ומקורות ההכנסה שלה והסיכונים הספציפיים שלה. מה שנכון, זה שהסיכוי שאחת מהן תיפול הוא אפסי, בגלל שיש להן הרבה עודפים, מקורות הכנסה מגוונים וקשרים פוליטיים שיעזרו ברגעי משבר קשים.

נערך לאחרונה ב:
הצצה בגרף המנייה לאורך השנים מראה כי בשנות ה 2000 תומחרה באזור ה 500$~ וב 2009 צנחה ל 15$ !!
איזה פחד
זה עוד טוב, תבדוק את AIG או LEH.

ם לעסק גידול גומי יש ספקים, לא?
זרעים, דשנים, הדברה, כלי עבודה, כלי רכב, דלק, הנהלת חשבונות, הובלה...
ברור, אני זה שכתבתי שהכלכלה היא רשת ושום דבר לא מתקיים בוואקום.
ובכל זאת, גם לרשת (מכוונת) יש צורה, ויש כאלה שהם עם יותר חצים פנימה ויש כאלה שהם עם יותר חצים החוצה, מבחינת יחסי הנותן-שירות/לקוח.

יש אינספור כאלו ברשת. למשל או כאן. דווקא המחשבה ההפוכה שחברה גדולה לא תשתמש בספקים נשמעת לי מאד מוזרה.
נו מה, אתה רציני? אתה מדבר איתי על חברות שהן קונות מהן רהיטים? אוקיי, כן - מייקרוסופט לא מייצרת כסאות משרדיים. אני מסכים. היא כנראה גם לא מעסיקה אדריכל במשרה מלאה.

אבל אני לא חושב ש-"עסקי ייצור הכיסאות המשרדיים" יקבלו מכה קשה במיוחד כתוצאה מפגיעה כלכלית (אפילו כבדה) באחת מענקיות הטק.
אני גם לא חושב ש-"עסקי האדריכלות" יחוו את הפגיעה בגוגל על בשרם.

אני דיברתי על האקוסיסטם של הטק: הן בעיקר מייצרות טק ולא צורכות טק.
זה שהן קונות מוצרים או שירותיים גנריים לגמרי כמו מזון, חומרי ניקוי, התקנת מזגנים, ציוד משרדי ודיו למדפסת זה לא ממש מעניין כי אלה דברים שכל משרד צורך, כולל משרדים ביתיים, וסתם "משרד" בחנות או עסק של אופנה או ממכר בשמים.

אז אלא אם אתה חושב שהתפוצצות בועה פירושה שהכלכלה על כל אחד ממרכיביה תתאייד לחלוטין -
מישהו חושב שחברת STEELCASE שמייצרת כיסאות וציוד משרדי וכו' - היא חלק מה-"בועה"?
אוקיי, אולי ירדו לה הכנסות בכמה אחוזים עם כמה חברות יפגעו או יאלצו לפטר 10-20% מהעובדים שלהן. לא נראה לי שהחברה צפויה להפגע באותה מידה כמו החברות האלה - אם היא תלויה גם בסקטורים שאף אחד כמעט לא חושב שהם מנופחים...

אני דיברתי על האקוסיסטם של הטק: הן בעיקר מייצרות טק ולא צורכות טק.
כל הענן של הענקיות - על מה הוא בנוי? יש לך מושג איזה כמות מטורפת של חומרה הם קונים מספקים חיצוניים? AMD, Intel, NVIDIA, Samsung, TSM רשימה מאודד חלקית של חברות שתפגנה קשה אם יפגע הביקוש בשימוש בענן של הענקיות. בנוסף שטחי נדל"ן, חשמל ועוד...
והחברות האלו, הן משתמשות בספקים חיצוניים?

אתה מתמקד בתוכנה אבל לא הכל בחיים זה תוכנה. הנה סתם דוגמא.

AMD, Intel, NVIDIA, Samsung, TSM
אלה מבחינתי עוד ענקי טק, פשוט של חומרה. גם אפל היא בעיקר חברת חומרה.

בכל מקרה, זה סתם מסיט את הדיון. לא אמרתי שאין לאמאזון או גוגל ספקים. אמרתי רק שהן תפגענה יחסית מאוחר ב-"שרשרת" .
כל הפואנטה של התגובה הראשונה שלי הייתה להדגיש שגם הם יפגעו, לא שהם לא יפגעו (ולא שאף אחד לא יפגע כתוצאה מפגיעה בהם).

אני מחזיר בכח את הדיון למסלולו העיקרי: אין רווחים בוואקום. כולם מושפעים מהכל - השאלה יפגע יותר ומי פחות (ומי לא בכלל), מי מוקדם ומי מאוחר. זה הכל.

נו מה, אתה רציני? אתה מדבר איתי על חברות שהן קונות מהן רהיטים? אוקיי, כן - מייקרוסופט לא מייצרת כסאות משרדיים. אני מסכים. היא כנראה גם לא מעסיקה אדריכל במשרה מלאה.
מצטער, אבל נראה לי שלא רק שאתה לא מכיר את הנושא, גם לא טרחת לקרוא באתרים אליהם הפניתי.
לענקיות ההייטק יש ספקיות רבות בנושאי ליבה וממש לא רק בתחום הריהוט. קח למשל את המוצר השולי אייפון של החברה הזניחה אפל, לדעתך אפל מייצרת אותו בלי שום השתתפות של ספקים?

צריך לומר קודם שבתקופת טראמפ כל השוק עלה, כל מטאטא ירה וכל מניה עלתה. הייתה דחיפה רצינית בשוק, כולל הרצות למיניהם בכמה וכמה מניות.
בנוסף חברות כמו WIX, FVRR , ZOOM נהנו מאוד מהסגר, עבודה מהבית - אלא הפלטפורומות שלהם, ולכן עלו בהתאם - היום ירדו גם בהתאם. צריך להבין שהשוק מתאים עצמו למצב. אין כבר סגרים ברוב המקומות, ומניות/חברות שנהנו מכך יורדות.

לגבי הגדולות - כל עוד לא יהיה משהו משמעותי בשוק (קריסה? פיצוץ בועה?) כנראה ימישכו להיות חזקות ולהראות תוצאות טובות. ברגע שיקרה משהו רוחבי כולם ירגישו את הגל מגיע.
היום בחברות ההייטק הגדולות (אפל, גוגל, פייסבוק, מיקרוסופט וכו') מחלקים מענקים ובונוסים בשווי שכל כמה מיליונים לעובידים, אין ספק שאם יקרה משהו הדברים האלה יעלמו מייד ובכלל כל השוק יכנס לסחרור.

• אהבתי
Reactions: HHH
ברוב המקומות רוב העובדים נמצאים רוב הזמן בביתם.

ועדיין רחוק ממה שהיה בהתחלה, לכן שים לב איך כל המניות שנהנו מהסגרים ועלו הרבה - היום לא שם.
תראה את ZOOM היום ואת WIX וגם FVRR..
ואלה רק כמה דוגמאות שהובאו כאן

אני לא אומר שאין סגרים או עבודה מהבית, אבל המצב שונה וגם התמחור שונה

השוק מתמחר את העתיד.. לא את ההווה.

וזה מה שרשמתי..
העתיד הוא לא בסגרים, או במניות שעלו כל כך הרבה בגלל זה...
והשוק צופה קדימה ומבין שהשווי והשערים שהגיעו המניות האלה - לא נכון ולכן ירדו

והשוק צופה קדימה ומבין שהשווי והשערים שהגיעו המניות האלה - לא נכון ולכן ירדו
הייתי נזהר מלצאת בהכרזות מלאות בטחון לגבי מה קרה בגלל מה וכו'.

השוק מתמחר שווי של חברות, לא אירועים כלכליים ולא התנהגות אנושית (ברור ששווי של חברה הוא פועל יוצא של ההכנסות העתידיות שלה והרווחיות שלה - שבתורן תלויות גם בכלכלה ובהתנהגות אנושית, אבל זה לא 1:1) לכן חברה יכולה לרדת בשווי שלה גם כשהכלכלה צפויה לצמוח (או "להשתנות באופן שמתאים בול לחברה") -- ולהפך.

יש מלא חברות (טק) שהונפקו ב-2021 ואז ירדו בלי שיש להן איזשהו קשר לעבודה מהבית. RISKIFIED ירדה באיזה 90% מהשיא שאליו הגיעה, ונסחרת כרגע ב-75% מתחת למחיר ההנפקה. יש חברות כמו MONDAY וכו' שגם הן לא קשורות דווקא לעבודה מהבית, הן היו בשימוש נרחב עוד הרבה קודם - וגם הן עלו מאוד ואז ירדו.
SNOWFLAKE ירדה ב-25% מ-400 דולר חזרה ל-300, וקשר כלשהו לעבודה מהבית --- אין לה (שלוש המניות האלה אגב נעלו מעליה חדה מאוד לפני הירידה).

אולי יותר משמשפיע הצפי של עבודה מהבית/משרד דווקא הצפי לריבית? אולי נתוני האינפלציה? אולי סתם חשש שהתפוצצות בועה באיזורים אחרים לגמרי תשפיע עליהן בעקיפין? אולי סתם ההייפ נע בגלים והיה מומנטום גדול שנוצל ע"י משקיעים שהביאו את המחירים גבוה מדי ואחרי עוד כמה דו"חות רבעוניים ומימושים - השתרשה ההבנה שבעצם התמחורים היו גבוהים מדי? וכו'. אני בטח לא יודע, ואני טוען שגם אתם לא ולכן לדעתי זה קצת מופרך לנסות לקשור את זה דווקא לגורם ספציפי כלשהו.

הייתי נזהר מלצאת בהכרזות מלאות בטחון לגבי מה קרה בגלל מה וכו'.

השוק מתמחר שווי של חברות, לא אירועים כלכליים ולא התנהגות אנושית (ברור ששווי של חברה הוא פועל יוצא של ההכנסות העתידיות שלה והרווחיות שלה - שבתורן תלויות גם בכלכלה ובהתנהגות אנושית, אבל זה לא 1:1) לכן חברה יכולה לרדת בשווי שלה גם כשהכלכלה צפויה לצמוח (או "להשתנות באופן שמתאים בול לחברה") -- ולהפך.

יש מלא חברות (טק) שהונפקו ב-2021 ואז ירדו בלי שיש להן איזשהו קשר לעבודה מהבית. RISKIFIED ירדה באיזה 90% מהשיא שאליו הגיעה, ונסחרת כרגע ב-75% מתחת למחיר ההנפקה. יש חברות כמו MONDAY וכו' שגם הן לא קשורות דווקא לעבודה מהבית, הן היו בשימוש נרחב עוד הרבה קודם - וגם הן עלו מאוד ואז ירדו.
SNOWFLAKE ירדה ב-25% מ-400 דולר חזרה ל-300, וקשר כלשהו לעבודה מהבית --- אין לה (שלוש המניות האלה אגב נעלו מעליה חדה מאוד לפני הירידה).

אולי יותר משמשפיע הצפי של עבודה מהבית/משרד דווקא הצפי לריבית? אולי נתוני האינפלציה? אולי סתם חשש שהתפוצצות בועה באיזורים אחרים לגמרי תשפיע עליהן בעקיפין? אולי סתם ההייפ נע בגלים והיה מומנטום גדול שנוצל ע"י משקיעים שהביאו את המחירים גבוה מדי ואחרי עוד כמה דו"חות רבעוניים ומימושים - השתרשה ההבנה שבעצם התמחורים היו גבוהים מדי? וכו'. אני בטח לא יודע, ואני טוען שגם אתם לא ולכן לדעתי זה קצת מופרך לנסות לקשור את זה דווקא לגורם ספציפי כלשהו.
באילו הכרזות יצאתי?
סיפרתי מנקודת מבטי מה קרה, עובדתית, במניות האלה שציונו (תקן אותי אם הם בשיא)

עריכה קטנה - לדעתי אין קשר לריבית, שים לב מתי ZOOM ו WIX התחילו לרדת, לא אתמול שלשום.
בכל אופן זו דעתי, לא יוצא בהכרזות על כלום, רק מביע דעה שהמניות האלה עלו הרבה כשהיו הרבה סגרים והצורך בהם עלה וירדו כשהצורך בהם פחת.
לא אומר שהם לא טובות או שלא יעלו חזרה וגם לא הבעתי דעה או ניתוח מניות, רק דעה על המצב.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מיקרוסופט היא לוייתן שמכניס 45 מיליארד דולר ברבעון, עם עשרות מיליוני לקוחות מסחריים. ה CIA או הביטוח הלאומי לא הולכים לעצור רכש IT בקרוב.

כדי שחברה בגודל כזה תפגע, אתה צריך ממש מיתון בכלכלה העולמית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T הקטנת תשלום מס מראש במקרה של סיום העסקה בחודש יוני מיסים 6
A חוק הטכנאים- הטכנאי התקשר לפני סיום המועד צרכנות פיננסית 2
C מחפש מחשבון משכנתא עם סיום מסלול צרכנות פיננסית 9
עידו ג טופס 161 - סיום העסקה מיסים 17
A עצות לבחירת משרה ראשונה לאחר סיום תואר במדעי המחשב התפתחות אישית 41
trast_noe_wan משיכת תגמולים מהפנסיה ללא סיום העסקה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
ס נקודת זיכוי מס סיום תואר מיסים 3
גימפל "הודעה בגין סיום תקופת ההטבה באקסלנס טרייד", יש מה לעשות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
R תוך כמה זמן לפני סיום השכירות נהוג להראות את הדירה? נדל"ן 11
N האם שמתם לב שהדיון בין סיום שלטון החמאס לבין החזרת החטופים הפך לפוליטי טהור? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 59
stamEhad סיום עבודה - מימון רכישת אופציות ע"י כספי פיצויים + ימי חופשה מיסים 6
י סיום תואר ראשון בכלכלה (חד חוגי) וחיפוש עבודה התפתחות אישית 11
C הודעה מראש על סיום העסקה ועזיבה התפתחות אישית 14
מ סיום תפקיד ויציאה לדרך חדשה וטובה יומני מסע אישיים 5
S סיום עבודה והתחלת הכשרה מקצועית-מה כדאי לדעת בנוגע לקרן הפנסיה ולקרן ההשתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D המשך הדרך- סטודנט לרפואה לקראת סיום התפתחות אישית 44
D המשך הדרך- סטודנט לרפואה לקראת סיום התפתחות אישית 0
D סיום ביטוח סיעודי קולקטיבי צרכנות פיננסית 9
L משיכת פיצויים לאחר סיום עבודה מיסים 4
ש רוצה להתנתק, מה ההבדל בין הפסקת שירות/ניתוק/סיום? צרכנות פיננסית 11
ת דוח על סיום פירוק קרן שוק ההון 5
M מיסוי RSU בעת סיום העסקה מיסים 35
waskindalost האם לבטל את ביטוח המבנה לאחר סיום משכנתא ? צרכנות פיננסית 23
A סיום תשלומי משכנתא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
מ חבילה מאליאקספרס שעוכבה במכס. הכסף אבוד? מיסים 28
C איך להשקיע את הכסף הזה? שוק ההון 16
stamEhad דיון: האם הכסף שלנו בטוח בעידן הAI שוק ההון 24
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
A איך מחשבים את הכסף הנחוץ לפרישה בהתחשב בכך שיש מס הכנסה על שוק ההון 32
S מכירת מניות אינטל העברת הכסף לארץ ותשלום מס שוק ההון 10
C מה לעשות עם הכסף לאבא חולה מאוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
Lamur האם קיימת מקבילה ל״הר הכסף״ בחו״ל למציאת חשבונות רדומים? צרכנות פיננסית 2
D כשאני קונה קרנות איריות דרך ברוקר ישראלי, הכסף שלי יושב בארץ או בחו"ל? שוק ההון 12
XpH הסולידית מזיזה את הכסף: מעל ל 60% מהתיק במניות דיבידנד. מה זה אומר עלינו? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 91
NeonDrift טס לדובאי- איך להמיר את הכסף? אוף טופיק 11
G היום קניתי S&P 500 עם כל הכסף שיש לי יומני מסע אישיים 41
ד מה סכום הכסף בשוק ההון והאם כולם יכולים להרוויח מעל המדד שוק ההון 98
E כעצמאי, עוסק מורשה- איך אני צריך לדרוש את הכסף צרכנות פיננסית 8
ר מה לעשות עם הכסף שוק ההון 9
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
קפיטליסט מרושע עבודה בגיל מבוגר - באיזה כלי להשקיע את הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א כרטיס אשראי קאש בק: כשמבטלים את הכרטיס הכסף שנצבר הולך? צרכנות פיננסית 0
ט אלטנטיבה למטבעות פיאט והתגברות על עליית היצע הכסף שוק ההון 1
M סבתא שלי קיבלה ירושה וביקשה עזרה בניהול הכסף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
jenglender סגירת חשבון בחו"ל והעברת הכסף לישראל מיסים 5
ה הפסיכולוגיה של הכסף - הספר צרכנות פיננסית 4
חתול לילה איפה נמצא הכסף שב- IB ? שוק ההון 11
C מה בית ההשקעות עושה עם הכסף הנזיל בחשבון? שוק ההון 1
O השקעה דרך ברוקר זר מבחינה מס ירושה ונזילות הכסף שוק ההון 47

נושאים דומים

Back
למעלה