• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הסולידית מזיזה את הכסף: מעל ל 60% מהתיק במניות דיבידנד. מה זה אומר עלינו?

XpH

משתמש סולידי
דירוג
21
הרשת גועשת לאחרונה מאז שהסולידית הודיעה שפחות משליש מהתיק שלה מושקע בקרנות סל מחקות מדד (התורה שגדלנו עליה), בין היתר בגלל שה S&P 500, לטענתה, יקר. במקום זאת, מעל 60% מהתיק שלה מורכב ממניות דיבידנד של חברות נבחרות בצפון ארה''ב.

"אני כבר לא משקיעה פסיבית טהרנית. פחות משליש מתיק ההשקעות שלי מושקע כיום בקרנות סל צוברות מחקות מדדי מניות גלובליים. במקום זה, אני משקיעה בעיקר במניות דיבידנד צפון-אמריקניות שלוקטו באופן אקטיבי (כן, כן) לפי קריטריונים של איכות וצמיחה. המטרה שלי כעת היא לבסס זרם הכנסה פסיבית מהחברות החשובות בעולם, שאמור להכפיל את עצמו, בשאיפה, אחת ל-7 שנים, מבלי לוותר על פוטנציאל עליית ערך."

אנשים טוענים שהשינוי של הסולידית נובע נטו מסטטוס חדש שהגיעה אליו שבו היא רוצה תזרים מזומנים, אבל אני חושב שהיא התכוונה לאפיק השקעה שאפילו מייק צריך להתחיל להשקיע בו, ואצטט:
האסטרטגיה הזו מאפשרת לי לקצור את פירות ההשקעה שלי באופן שוטף, ככסף מזומן שמתקבל מדי חודש, ולא כרווחי הון רעיוניים שעלולים להתפוגג כלעומת שבאו.

שאלות:
1. האם מניות דיבידנד צריכות לעניין כל אחד מאיתנו?
2. באילו חברות היא משקיעה? בשונה מקרנות סל, הסולידית לא האכילה אותנו בכפית, כך שאני מרגיש קצת באפלה.

תודה לכולם :)

שמע. אני חושב שיש משהו נכון יותר שהיא אמרה בעבר שמכליל לזה. השקעות זה אישי, סיבולת סיכון זה אישי והיא בסך הכל משתפת את מה שלה נוח . לפחות ככה אני מבין. לא מייעץ לא ממליץ

אתה צריך לעשות את מה שמתאים לך ולא דווקא את מה שמתאים לסולידית. אתן לך 5 נקודות למה אני לא השתכנעתי:

1. אם תחזור אחורה בזמן (נניח 25 שנה אבל בטח 30 ו 40 שנה) ותבחר אקראית 20-30 מניות דיבידנדים מצטיינות לשעתם, תופתע לגלות שחלק מהחברות שבחרת כבר לא קיים.
2. אם תשווה קרנות דיבידנדים כמו VIG או SCHD לסנופי, תגלה שהרוויחו פחות לאורך שנים ושבנפילות הגדולות הפסידו אותו דבר ולעיתים אף יותר.
3. אם תרצה תזרים מזומנים תמיד תוכל לממש מניות או קרנות סל בזמן שנוח לך ובכמות שמתאימה לך
4. על מניות דיבידנד אמריקאיות עלול להיות חלילה מס ירושה
5. הדיבידנד כופה עליך לשלם מס בעוד שבקרנות צוברות תוכל לנצל אולי בעתיד שנים בהן לא תעבוד ולממש אותן בתשלום מס נמוך יותר (על חשבון נקודות מס הכנסה או לפי מדרגות מס נמוכות מ 25% אם תהיה מעל גיל 60).

רק על עצמי לספר ידעתי...
שוק ההון לא מעניין אותי מספיק כדי שאתמעק במניות ספציפיות.
מעבר לכך, אין לי גם את הסיבולת סיכון הדרושה להשקעות מהסוג הנ"ל.
יכול להיות שזה שאשנה את עמדתי בעתיד, כרגע זה המצב.

בגלל שה S&P 500, לטענתה, יקר.
לצורך העניין, נגיד ואני משקיע במדד עולמי, וגם הוא עולה עכשיו יותר יקר מבעבר.
אבל האם הוא יקר באופן אבסולוטי? לא בהכרח.
קניה של יחידה אחת מהקרן עדיין זולה מהרבה מניות "נחשבות".

כמה כסף צריך להשקיע על מנת לקבל תזרים מסוים (ששווה את המאמץ) מדיבידנדים?
אני מניח שזה סכומים שלא מדברים לכל אחד...
בטח לא לאדם כמוני. מצד שני, מדדים זה כן משהו בתקציב ובסיכון שאני יכול להרשות לעצמי.

אם שואלים אותי, הכל טוב
הסולידית לימדה אותנו שיש כלים לעשות דברים בעצמך
מה שאנחנו עושים עם הכלים הללו זה באחרותיינו תוך כדי ידיעת רוב הצרכים
לסולידית צרכים משלה (כפי שהוסבר בהרחבה)

ח"ח על ההבנה על משמעות הביטקוין בתיק השקעות של המאה הנוכחית
למרות הבמה המצומצת שניתנה כאן לתומכי\מביני הביטקוין בתחילת הדרך, הזמן עשה את שלו והסולידית מבינה טוב יותר ככל שהזמן עובר
אז תודה ל @הסולידית שחשפה גם אחרים באמצעות הפלטפורמה שלה

אני חושב שאתה צריך לעשות הפרדה בין הסולידית שהיא אדם פרטי לבין התוכן שמועבר בבלוג.
הסולידית לא המציאה את המודל של השקעה פאסיבית ופרישה מוקדמת, רוב התכנים של הבלוג קיימים בעוד עשרות מקומות אחרים ברחבי האינטרנט וגם בספרים. הסולידית פשוט הפיצה את המידע בדרך שלה, וכנראה שעשתה את זה בצורה מספיק טובה כדי לסחוף אחריה הרבה מאוד אנשים ולפתוח להם הראש לגישה הזאת לעומת אחרים, שזה נהדר. היא מפשטת את הנושא כך שכמעט כל אחד יכול להבין ואני דווקא לא מסכים איתך שהיא מאכילה בכפית כי אין 100% מהמידע בבלוג וצריך להשלים חלק גם בפורום מקהילה.

בסוף התחום הזה מאוד בנאלי ומשעמם ואחרי שלמדת לחסוך אחוז נכבד מההון שלך, קנית את אותה קרן בצורה עיוורת כמה שנים וכל מה שנותר זה לחכות 20 שנה אז פה זה נגמר עד כדי אופטימיזיות של מיסוי למינהן וכו'. אז אולי לסולידית יש הרבה זמן פנוי, אולי גם היא כאדם פרטי מתקשה להתמודד עם הפן הפסיכולוגי של הנפילות ומעדיפה משהו שלמראית עין יותר יציב על חשבון הגדלת הצבירה העתידית. אולי היא כבר בפרישה ויש לה כספים עודפים מעבר לקרן הפאסיבית אז היא מעדיפה לתת להם כיוון אחר. זה כבר נתון לכל אדם באופן אישי ומה עדיף לו. אז תחשוב עם עצמך מה מתאים לך ותחליט לפי הצרכים שלך ולא של דמות אקראית ברשת

אני לא עוקב אחרי ההשקעות של וורן באפט ולא של הסולידית. הסולידית עצמה מעדיפה שלא יעקבו אחריה במדויק, איננה חושפת את התיק שלה וישנו גם העניין החוקי - אסור לה לייעץ או להמליץ על מניות ספציפיות.
אני האמת רואה את ההגיון בתיק שלה עבורה, אך החיים שלי שונים משלה (אין לי ילדים, ואני גבר - יותר מסוכן עבורי פיננסית להתחתן או להביא ילדים. אני לא נגד, אך זה מסוכן יותר). אם הייתי אישה עם ילד וזיקה לשוק המניות בהחלט יכול להיות שהייתי עובר לתיק דומה לשלה.
הבעיה ב"מייק המשקיע האקטביסט המתחיל" שבעוד קניית מדדים היא אופטימלית שגר ושכח, פה צריך לעקוב אחרי הדיבידנדים, לוודא שהם לא ירדו - ממש לא יותר מדי עבודה, בטח למי שנמשך לתחום, אבל זה גם לא שגר ושכח.
אכן הסולידית כמשקיעה פרטית שינתה אסטגיה והיא הגונה מספיק, כמי שעמדה בחזית תיאוריה אחרת, לשתף אותנו בכך והיא חוטפת על כך ביקורת. לכשעצמו זה ראוי בעיני, גם להערכה, אבל גם ראוי שתעשה זאת.

האם מניות דיבידנד צריכות לעניין כל אחד מאיתנו?
לדעתי ממש לא.
לא רק שלכל אחד מתאימה צורת השקעה שונה, גם לדעתי זאת לא תהיה הפתעה אם הסולדית טעתה בבחירה בהשקעה הזאת.
כל העניין בהשקעה "פסיבית" היא שזה פסיבי.
ברגע שאתה חושב שיש לך דרך לדעת איזו מניה תיתן דיבידנד גדול ועדיין תשמור על ערכה, זה הרגע שאתה לא משקיע פסיבי, לא ירחק היום שכבר אותו משקיע שרק רצה לעשות "שגר ושכח" יתחיל לעסוק בפוזיציות ואז בהשקעות אלטרנטיביות ומפה המדרון (מבחינתי לפחות) מתקרב.
זכותה לעשות מה שהיא רוצה, אבל לשאלתך - לדעתי כמובן, ממש לא צריך לעניין את כולנו, יש בדרך זו הרבה בעיות שהגדולה מביניהם זה החשש שלא תצליח לקנות את המחט מערימת השחת, בשונה מהשקעה שבמדד שפשוט קונה את כל ערימת השחת...

• אהבתי
Reactions: HHH
לדעתי ממש לא.
לא רק שלכל אחד מתאימה צורת השקעה שונה, גם לדעתי זאת לא תהיה הפתעה אם הסולדית טעתה בבחירה בהשקעה הזאת.
כל העניין בהשקעה "פסיבית" היא שזה פסיבי.
ברגע שאתה חושב שיש לך דרך לדעת איזו מניה תיתן דיבידנד גדול ועדיין תשמור על ערכה, זה הרגע שאתה לא משקיע פסיבי, לא ירחק היום שכבר אותו משקיע שרק רצה לעשות "שגר ושכח" יתחיל לעסוק בפוזיציות ואז בהשקעות אלטרנטיביות ומפה המדרון (מבחינתי לפחות) מתקרב.
זכותה לעשות מה שהיא רוצה, אבל לשאלתך - לדעתי כמובן, ממש לא צריך לעניין את כולנו, יש בדרך זו הרבה בעיות שהגדולה מביניהם זה החשש שלא תצליח לקנות את המחט מערימת השחת, בשונה מהשקעה שבמדד שפשוט קונה את כל ערימת השחת...
לא חושב שיש משמעות ל"מדרון" בהקשר הזה. ופאסיביות היא לא מטרה או משהו שצריך לשאוף אליו....

אם רכשת בית למגורים, אז אתה בהגדרה משקיע אקטיבי - שמת את ההון על אפיק שאתה בחרת. לא מעט אנשים (כולל אותי) רוכשים דירה למגורים. את הבטחון שבעלת הבית מקבלת מדיבידנדים, אני מקבל מהשיק ע"ס 7000 שקלים שכיס שמאל שלי כותב לכיס ימין.

כפי שבעלת הבית אומרת בעצמה, העברת הכספים לתיק אקטיבי לא נועדה מבחינתה להגדיל את התשואה אלא להקטין סיכון. כנ"ל דירת המגורים שלנו. ככל שמתגברים ורוכשים יותר התחייבויות (ילדים, משפחה), הגיוני לרצות להוריד את רמת הסיכון. לכל אחד יש את הגישה שלו לעשות זאת.

הרשת גועשת לאחרונה מאז שהסולידית הודיעה שפחות משליש מהתיק שלה מושקע בקרנות סל מחקות מדד (התורה שגדלנו עליה), בין היתר בגלל שה S&P 500, לטענתה, יקר. במקום זאת, מעל 60% מהתיק שלה מורכב ממניות דיבידנד של חברות נבחרות בצפון ארה''ב.

אנשים טוענים שהשינוי של הסולידית נובע נטו מסטטוס חדש שהגיעה אליו שבו היא רוצה תזרים מזומנים, אבל אני חושב שהיא התכוונה לאפיק השקעה שאפילו מייק צריך להתחיל להשקיע בו, ואצטט:

שאלות:
2. באילו חברות היא משקיעה? בשונה מקרנות סל, הסולידית לא האכילה אותנו בכפית, כך שאני מרגיש קצת באפלה.

תודה לכולם :)

@הסולידית משקיעה בדיבידנדים ? שיהיה לה לבריאות ואיחולי הצלחה בהשקעה. או איך אומרים הסינים, אני מאחל לה שתשלם הרבה מיסים.

מה זה אומר עלי ? כלום ושום דבר.

השקעה במניות דיבידנדים או מניות ספציפיות באופן כללי, תמיד היתה אופציה. אבל כל אחד בוחר את המסלול המתאים לו.

הפואנטה היא הידע, כל עוד אתה יודע שהאופציה קיימת ומה היתרונות או החסרונות של כל דרך השקעה, תבחר מה שמתאים לך.

לא חושב שזה סותר את מטרת הבלוג/פורום.

אולי היא פשוט עברה לשלב של הפרישה או פרישה חלקית.

אתה צריך לעשות את מה שמתאים לך ולא דווקא את מה שמתאים לסולידית. אתן לך 5 נקודות למה אני לא השתכנעתי:

1. אם תחזור אחורה בזמן (נניח 25 שנה אבל בטח 30 ו 40 שנה) ותבחר אקראית 20-30 מניות דיבידנדים מצטיינות לשעתם, תופתע לגלות שחלק מהחברות שבחרת כבר לא קיים.
2. אם תשווה קרנות דיבידנדים כמו VIG או SCHD לסנופי, תגלה שהרוויחו פחות לאורך שנים ושבנפילות הגדולות הפסידו אותו דבר ולעיתים אף יותר.
3. אם תרצה תזרים מזומנים תמיד תוכל לממש מניות או קרנות סל בזמן שנוח לך ובכמות שמתאימה לך
4. על מניות דיבידנד אמריקאיות עלול להיות חלילה מס ירושה
5. הדיבידנד כופה עליך לשלם מס בעוד שבקרנות צוברות תוכל לנצל אולי בעתיד שנים בהן לא תעבוד ולממש אותן בתשלום מס נמוך יותר (על חשבון נקודות מס הכנסה או לפי מדרגות מס נמוכות מ 25% אם תהיה מעל גיל 60).
לגבי 2- אתה טועה.
תסתכל על SCHD בשנת 2022 ותראה שהיא ירדה משמעותית פחות מהסנופי.
בנוסף, חוץ מהשנה הנוכחית שהייתה באמת חריגה, אם היית מסתכל על SCHD בתחילת שנת 2023 עשור אחרונה היית רואה שהתשואה עברה את התשואה של הסנופי.

אני חושב שהשקעה מוכוונת דיבידנד מחזקת אלמנט פסיכולוגי מאשר בהכרח כלכלי.

אני משווה את זה לקניית דירה- יש הבדל בין שכ״ד שנכנס כל חודש כמזומן לחשבון הבנק, לבין עליית ערך הנכס. אדם בסוף חי הרבה יותר לפי הכסף שיש לו בחשבון (תזרים המזומנים) מאשר לפי עליית השווי הנקי שלו.

יש קושי פסיכולוגי גדול במימוש נכסים לצורך מחיה, לעומת שימוש במזומן אמיתי שנכנס לחשבון באופן קבוע וודאי. ועוד כזה שצומח משנה לשנה ומחולק באופן קבוע וודאי במשך עשורים.

דבר נוסף, הסולידית רומזת שהיא משקיעה השנה הרבה גם במניות מוכוונות ״צמיחת דיבידנד״. ולא בהכרח רק ״תשואת דיבידנד״.
לא אתפלא אם יש לה פוזיציות גם בחברות מגה צמיחה כמו מיקרוסופט, מטא וגוגל (שמחלקות דיבידנד), ולא רק בחברות דיבידנד מסורתיות יותר כמו פיליפ מוריס, אלטריה, פרוקטר אנד גמבל, יו פי אס וכו׳

אתה מכיר את המונח cherrypicking ?
המטרה בקרן כזו היא לא לנצח את האס אנד פי.
יש לה מטרות אחרות שעונות על צרכי משקיעים ספציפיים.
כמו שמחזיקים בתיקים מסורתיים אג״ח לצורך איזון, הכנסה קבועה והתמודדות עם משברים- SCHD ומניות דיבידנד כבדות הוכיחו עצמן כבר כמה פעמים כעמידות יותר לתקופות של מיתון ושווקים דוביים.
נחמד שיש כזה בתיק בתקופות קשות. לפחות בשבילי.

לגבי 2- אתה טועה.
תסתכל על SCHD בשנת 2022 ותראה שהיא ירדה משמעותית פחות מהסנופי.
בנוסף, חוץ מהשנה הנוכחית שהייתה באמת חריגה, אם היית מסתכל על SCHD בתחילת שנת 2023 עשור אחרונה היית רואה שהתשואה עברה את התשואה של הסנופי.
למען האמת 2022 היא החריגה ולא השנה האחרונה.

הסנופי כמעט תמיד גבוה יותר וזה אפילו לא מגלם את המיסים על הדיבידנד, בגלל שה schd מחלקת יותר ממנו אתה משלם יותר מיסים לאורך הדרך ולכן הפער עוד יותר גדול לטובת הסנופי.

זה לא סותר שמדדי דיבידנד לרוב תנודתיים פחות בזמן משבר.

נערך לאחרונה ב:
למען האמת 2022 היא החריגה ולא השנה האחרונה.

הסנופי כמעט תמיד גבוה יותר וזה אפילו לא מגלם את המיסים על הדיבידנד, בגלל שה schd מחלקת יותר ממנו אתה משלם יותר מיסים לאורך הדרך ולכן הפער עוד יותר גדול לטובת הסנופי.
המטרה בקרן SCHD או בתיק מוכוון מניות דיבידנד ספציפיות הוא לא לעשות יותר תשואה מהסנופי בהסתכלות ארוכת טווח וגם לא לשלם פחות מיסים.

המטרות בעיני הן:
1. להנות מתזרים מזומנים קבוע שצומח משנה לשנה ולא דורש מכירה של מניות.
2. להוות ״עוגן״ בתקופות משבר, ולאזן את התיק כך שירד ברמה המצרפית פחות מתיק שמושקע כולו בסנופי.

מעניין למה חשיפה לזהב/ אג״ח/ סין/ גדולות מחוץ לארה״ב/ מניות כל העולם ועוד אסטרטגיות מסורתיות יותר לא מעוררות ומרגיזות אנשים שמשווים כל אסטרטגיה להשקעה בסנופי בלבד בתור פחותה והפסדית.

גם לקנות רק מניות ברקשייר האת׳וויי של באפט בכל הכסף היא אסטרטגיה שמוכיחה עצמה כמנצחת את הסנופי ברצף כבר הרבה זמן- וברור לכולם שהיא לא בהכרח נכונה יותר ובטח לא לכל משקיע.

לא הכל זה רק תשואה ודחיית מס..

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הסולידית איסור על העלאת מאמרים בשלמותם לפורום הסולידית שער הקהילה 0
ד הסולידית שינתה את דעתה לגבי השגת תשואת יתר? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
פשוט יותר אם הסולידית משנה אסטרטגיה, אז דיבידנדים זה טוב ? שוק ההון 157
P הסולידית ברשימת "אנשי תקשורת ורשתות" (אם כי לא לחיוב) אוף טופיק 0
ו דטרמניזם VS רצון חופשי - כמעט 8 שנים אחרים כתיבת הפוסט "הפריבילגיה הסולידית" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 286
C מה הסולידית הייתה אומרת על זה? פוסטים מאיכות נמוכה 4
הסולידית הסולידית - מהקהילות הפיננסיות המשפיעות בישראל שער הקהילה 0
Y למה הסולידית משקיעה בחברות נפט שוק ההון 2
ו הגישה של קיוסאקי מול הגישה של הסולידית. אוף טופיק 142
A יתרונות למשקיע הסולידית בסביבת אנפלציה וריבית עולה צרכנות פיננסית 10
ו כשאושיות רשת וקטבים מתנגשים - פייגלין VS הסולידית? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 1
P תודה לבלוג, לפורום הסולידית ולקהילה פוסטים מאיכות נמוכה 0
הסולידית לאתר הסולידית אין כל קשר לאתר Money-Out ואני מתנגדת ליוזמות מאורגנות להוצאת כספים מחו"ל שער הקהילה 89
הסולידית 10 שנים לבלוג הסולידית! שער הקהילה 21
הסולידית ★★★קורס השקעות ופנסיה מומלץ בהנחה לגולשי הסולידית - Simplifynance★★★ שוק ההון 0
ו תהיות בנוגע להתייחסותה של הסולידית ל-"מודל החרדי". פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 121
הסולידית היומן הנוסף של הסולידית יומני מסע אישיים 236
ו הי, אשמח להפניה לפוסט של הסולידית עם הסבר על השקעות דרך בתי השקעות בחו"ל פוסטים מאיכות נמוכה 0
A איך ללמוד לעומק את הסולידית (או כל נושא אחר) אוף טופיק 8
הסולידית האם פורום הסולידית צריך לשמש אכסניה לדיונים פוליטיים? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 159
T ״ירון זליכה״ vs. “הסולידית״ אוף טופיק 19
T מהפוסט של הסולידית על מיסוי: ״הפקידו באופן עצמאי לחיסכון פנסיוני מעבר לשיעורים החייבים בחוק״ דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 6
עניי עירך קודמים שלום.שאלה לגבי עמלות באקסלנס.לא מזמן עברתי לשם לפי קישור של הסולידית. שוק ההון 5
ד סיכון מטח בדוגמא של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 7
א אקסלנס דרך הלינק של הסולידית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
צ איך להעלות דירוג משתמש הסולידית? פוסטים מאיכות נמוכה 16
A סכום ההוצאות החודשי למשפחה - בהמשך לציוץ הסולידית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 56
A מרגיש מחוץ למשחק של שוק ההון - דווקא בגלל הפורם והטוויטר של הסולידית.... שוק ההון 108
deussex שאלת הסולידית בטוויטר כל שבוע "מה קניתם השבוע ?" אוף טופיק 2
A לפי הסולידית יש להשקיע גם במדדי המניות וגם בהשקעות סולידיות שוק ההון 0
Kipodi לאן נעלמה הסולידית? אוף טופיק 9
א אבקה Nutritionally complete -- הארוחה הסולידית המושלמת? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
הסולידית פורום הסולידית - גרסא 2.0 שער הקהילה 219
stamEhad פירמידת הצרכים של הסולידית והשקעה בפוליסת חיסכון שוק ההון 0
ד למה ברירת המחדל הסולידית היא לא השקעה דרך הבנק? צרכנות פיננסית 20
I בעקבות הפוסט של הסולידית על קרנות סל מוטות דיבידנד דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 74
O איך לייעל את המידע של הסולידית לטובתי? אוף טופיק 13
הסולידית 10 הדיונים הנצפים ביותר בפורום הסולידית ב-2020 שער הקהילה 10
ו הסולידית מתזמנת? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 275
Liron2035 האם הסולידית משנה כיוון? (או נתינת משקלים שונים מהחלוקה הטבעית של השוק) שוק ההון 7
twister תזמון כניסה לשוק על פי הגישה הסולידית שוק ההון 46
חתול לילה הסולידית ו- VXUS אוף טופיק 3
ת קראתי את כל הבלוג של הסולידית מההתחלה ועד הסוף במהלך סגר הקורונה אוף טופיק 2
מ תוסף כרום לפורום הסולידית אוף טופיק 0
א לא הבנתי איך הסולידית יוצרת קצבה מתיק ההשקעות שוק ההון 29
ב היום שאחרי הפרישה- הפוסט החשוף והכנה של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 24
adamshalev אימות דו-שלבי בפורום הסולידית אוף טופיק 53
האזרח החשדן גלריית התיקים של הסולידית להרכבה עצמית שוק ההון 2
E טוויט שפורסם ע"י הסולידית שוק ההון 10
לא חשוב שמות למה הסולידית מתכוונת באומרה "כסף מזומן"? שוק ההון 42

נושאים דומים

Back
למעלה