חתול לילה
משתמש בכיר
- דירוג
- 20,253
אז בהמשך לשרשור הזה
www.hasolidit.com
פתחתי סוף סוף חשבון ב- IB והתחלתי להעביר לשם כספים.
עדיין מאוד קשה לי עם זה שהכסף במדינה אחרת שאין לי בה מעמד חוקי... כנראה שאצטרך להתרגל.
השאלה שלי: האם הכסף באמת נמצא במדינה אחרת? אסביר.
נניח שאני רוצה פיזור גאוגרפי כדי להתגונן מהתרחישים הבאים:
- הממשלה מלאימה חשבונות בנק
- עקב מתקפת טילים מושמדות כל התשתיות בארץ, כולל בנקים
נכון, לא סביר כרגע, אבל אלה רק דוגמאות לצורך השאלה.
כאשר היועצת בבנק ראתה שאני מעביר את הכסף לסניף הישראלי של סיטיבנק היא טענה שהכסף נשאר בארץ ואין פיזור גאוגרפי.
הסברתי לה ש- IB אוטומטית מעבירים אותו לחו"ל, ואחרי שאמיר אותו לדולרים ואקנה קרנות הוא ישב בארה"ב.
היועצת חזרה וטענה שהם בדקו את זה עבור לקוח אחר במצב דומה, והיא משוכנעת ש-"הכסף נשאר בארץ" כי עבדתי מול הסניף הישראלי.
אני אשמח אם מישהו שמבין לעומק את הדברים יוכל לאשר לי שאכן השגתי פיזור גאוגרפי.
חשוב לי להדגיש שבשום שלב היועצת לא ניסתה לשכנע אותי להשאיר את הכסף בבנק, היא רק הפצירה בי לוודא את נושא הפיזור.

עיזרו לפרנואיד לעבור ל- IB
אז לאור המצב החלטתי שחלק מהחסכונות צריכים לשבת מחוץ לישראל. אבל מפחיד אותי להעביר את הכסף ל"אתר" וירטואלי באינטרנט. שמעתי פעם סיפור על מישהו שהזמין סלון באינטרנט והריהוט לא הגיע. כשהוא דרש החזר במייל אמרו לו "קנית באינטרנט? אז שהאינטרנט יחזיר לך". אוקיי, כשזה קורה למישהו אחר זה סיפור מצחיק...

פתחתי סוף סוף חשבון ב- IB והתחלתי להעביר לשם כספים.
עדיין מאוד קשה לי עם זה שהכסף במדינה אחרת שאין לי בה מעמד חוקי... כנראה שאצטרך להתרגל.
השאלה שלי: האם הכסף באמת נמצא במדינה אחרת? אסביר.
נניח שאני רוצה פיזור גאוגרפי כדי להתגונן מהתרחישים הבאים:
- הממשלה מלאימה חשבונות בנק
- עקב מתקפת טילים מושמדות כל התשתיות בארץ, כולל בנקים
נכון, לא סביר כרגע, אבל אלה רק דוגמאות לצורך השאלה.
כאשר היועצת בבנק ראתה שאני מעביר את הכסף לסניף הישראלי של סיטיבנק היא טענה שהכסף נשאר בארץ ואין פיזור גאוגרפי.
הסברתי לה ש- IB אוטומטית מעבירים אותו לחו"ל, ואחרי שאמיר אותו לדולרים ואקנה קרנות הוא ישב בארה"ב.
היועצת חזרה וטענה שהם בדקו את זה עבור לקוח אחר במצב דומה, והיא משוכנעת ש-"הכסף נשאר בארץ" כי עבדתי מול הסניף הישראלי.
אני אשמח אם מישהו שמבין לעומק את הדברים יוכל לאשר לי שאכן השגתי פיזור גאוגרפי.
חשוב לי להדגיש שבשום שלב היועצת לא ניסתה לשכנע אותי להשאיר את הכסף בבנק, היא רק הפצירה בי לוודא את נושא הפיזור.