(מתנצל אם השאלה נענתה בעבר - לא הצלחתי למצוא תשובה כאן או בגוגל) במידה ותשלום חד פעמי מהמעסיק מקפיץ אותי למדרגת מס גבוהה יותר לחודש אחד בלבד בשנה, אולם אם נמצע את סך התשלום על שאר 11 החודשים בשנה אז אין מעבר למדרגת מס גבוהה יותר- מה יעשה המעסיק? ינכה מס בשיעור הגבוה על השכר במדרגה הגבוהה ואז איאלץ לבקש החזר מס בסוף השנה? אני מניח שזו סיטואציה שכיחה אך לא מצאתי שום הסבר מספק.
בכל חודש המעסיק (התוכנה שלו) מחשבת משכורת ממוצעת וגובה מס בהתאם. אז אם זה קורה בחודשים הראשונים של השנה, באמת יגבה מס גבוה, ואז במשך שאר השנה זה יתקזז חזרה עם גבייה נמוכה בחודשים שאחרי. בהנחה ותעבוד אצת המעסיק עד סוף השנה, לא תצטרך להגיש בקשה להחזר מס.
זה המפתח - עד סוף השנה המעסיק תמיד יגבה את סכום המס הנכון, אבל לא במהלכה כי במהלכה הוא גובה את שיעור המס המשוערך. אם אתה עובד חלק משנה אצל מעסיק, אז אתה צריך לעשות תיאום/החזר מס (לא בטוח במינוח).
ארחיב על דבריי יעקב תוכנת השכר כוללת אופציות לחישוב מס "מתחילת השנה" או "כל חודש" או "מתחילת ההעסקה" ויש גמישות בנוסף, ניתן להשלים הכנסות של העובד שהיו לפני שהתחיל לעבוד אם התחיל במהלך השנה או הכנסות נוספות (במידה ויש עבודה שניה) כמובן שאם הפסקת לעבוד במהלך השנה ושילמת מיסים באמצעות המעסיק תוכל לקבל החזר רק באופן אקטיבי (דוח קצר) לאחר שהשנה תסתיים ולא מהמעסיק הבא
אשמח להסבר - אני הבנתי שביטוח לאומי מחושב משום מה ברמה חודשית ולא שנתית ולכן אין אפשרות לקבל החזר/להתקזז במקרה המתואר בשאלה.
אילו האפשרויות הקיימות אצלי השתמשתי בזה פעם אחת כאשר עידכנתי משכורת כלפי מטה על "תשלום עודף" שבוצע חודש לפני זה כמובן שאם אילו מעסיקים שונים, אין סיכוי שזה יעבוד
אבל כאן מדובר על מעסיק אחד. אם מקבלים משכורת גבוהה בחודש מסוים, ב"ל לאותו חודש פשוט אמור להיות גבוה, לא כך? זה לא ש"תיקון" אמור לשמש לשינוי מספרים רטרואקטיבי כדי לחסוך בתשלום ב"ל. לגבי תיאום בין כמה מעסיקים, נראה שזה רק מוביל לתשלום נוסף? זאת בהנחה שהמעסיקים לא יודעים אחד על השני. אמנם במשכורות גבוהות יכולים לעבור כך את תקרת התשלום, אבל אני מניח שזה לא נפוץ.
לא רק זה. אם בחודש מסוים, יש לך תוספת חד פעמית (בונוס, הבראה, שעות נוספות חריגות בחגרה שמשלמת אותן) שגודלה מעל רבע שכר המינימום, אז יפרסו לך את התוספת הזו 12 חודשים אחורה, ותשלם בט"ל במדרגה של אותם חודשים. לכל מי שתהה מה זה סעיף בט"ל הפרשים בתלוש משכורת.
אז מקסימום החסכון הוא ההפרש בין שיעור רגיל למופחת? ואגב, ממתי האפשרות הזו קיימת? אגב2, גרסת PDF (ישנה יותר) לתמונה ש"קפה שחור" צירף: https://www.btl.gov.il/Insurance/HozrimBituah/Hozrim/איגרת למעסיק לשנת 2016.pdf ועוד בנושא: https://www.kolzchut.org.il/he/תיאום_ניכויי_ביטוח_לאומי_לשכירים
כן, אבל יכול להיות לך גם מצב שמחייבים אותך את כל המדרגה המוגדלת על הסכום הזה כי בחודשים הקודמים לא עברת את ה-43,000. זו לא אפשרות, המעסיק חייב לעשות את זה. נראה שמ-1995 זה קיים, אבל בשנים האחרונות זה שונה מרבע השכר הרגיל, לרבע שכר המינימום. כלומר מספיקה תוספת קטנה של 1,325 למשכורת כדי להפעיל סעיף זה.