• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תהליך מעבר לגלובלנט קה״ש IRA

• פותח הנושא פותח הנושא דו דו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

דו דו

משתמש סולידי
דירוג
6
הי,
החלטתי להעביר את הקה״ש שלי לגלובלנט בניהול אישי.
ההצטרפות (טפסים) היתה יחסית מהירה וגם הניוד בוצע כבר על פי הקה״ש הקודמת.
הבעיה שאני עדיין ממתין לפתיחת חשבון מסחר בבנק שהם עושים ובינתיים אין שום אינדיקציה על הכספים שהועברו אליהם.
קצת מלחיץ השלב ביניים הזה ורציתי לשאול אם מישהו/י עבר את הניוד לאחרונה ויכול לשתף כמה זמן לקח השלב של פתיחת החשבון מסחר והאם יש התאמה מלאה בין הניוד שדווח על ידי הקה״ש הקודמת והכספים שהועברו לחשבון?

נניח (יודע שאני קצת פרנואיד) ויש בעיה כלשהי בתהליך וחלק/כל הכספים לא משוייכים. מי הגוף שיכול לעזור לאזרח הקטן?

תודה.

@דו דו תודה על שיתוף המידע. אין לי תשובה לשאלתך היות והתחיל שלי עוד לא התחיל.
תוכל בבקשה לציין מה גובה דמי הניהול?

עשיתי ניוד לפני 4 חודשים. הוא בוצע תוך 3 שבועות ונוספה לי אפשרות לראות את החשבון החדש כשאני מתחבר לבנק. במקרה שלי היה לי כבר חשבון פרטי בבנק שבחרתי, אז אולי זה לקח מהר יותר.

אני גם בתהליך, התחיל באמצע יוני, חלק מהקרנות עברו בפועל לגלובל נט בימים האחרונים וחלק עוד לא. לגבי הברוקר, חתמתי על מסמכים רק בימים האחרונים ונאמר לי שייקח כמה ימים לקבל גישה לחשבון המסחר.
אני מניח שהקרנות הפעילות יעברו גם בשבועיים הקרובים ואז התהליך יושלם.

אם אני אופטימי, סה"כ צפי לחודשיים לכל התהליך, כאשר הזמן מחוץ לשוק לכל קרן הוא שבועיים לכל היותר.

צוואר הבקבוק הוא הברוקר, אם טרם חתמת על טפסי פתיחת חשבון מסחר והקרנות כבר עברו - הכסף מחוץ לשוק. במקרה כזה הייתי יוצר קשר ומנסה ללחוץ בנימוס על הגורם שאחראי על המעבר שלך שיעביר את הבקשה הלאה.

לחלופין אני הייתי פשוט מתאזר בסבלנות, יש קבוצת רכישה גדולה שכולם בה עוברים בחודש האחרון ובימים אלו לגלובל נט ולבנק מזרחי כברוקר. היות והתהליך הוא די ידני, זה לוקח זמן.

אני אישית מתאזר בסבלנות. בטווח הארוך אפילו כמה שבועות מחוץ לשוק הם לא משמעותיים בתמונה הגדולה ומנגד המעבר ל IRA דווקא מאוד משמעותי ושווה את ההפסד הזמני.

נערך לאחרונה ב:
אני הייתי צריך להזדהות אצל הברוקר כדי לפתוח חשבון, לא חושב שגלובלנט יכולים לפתוח חשבון עבורך.

@דו דו תודה על שיתוף המידע. אין לי תשובה לשאלתך היות והתחיל שלי עוד לא התחיל.
תוכל בבקשה לציין מה גובה דמי הניהול?
אצלי דמי הניהול יהיו 0.25% אבל לא יודע אם זה יכול לעזור לך כי תלוי איך מצטרפים אליהם, מתי ומה גובה הצבירה.
אם אני אופטימי, סה"כ צפי לחודשיים לכל התהליך, כאשר הזמן מחוץ לשוק לכל קרן הוא שבועיים לכל היותר.
אני חושב שזה לקח למי שמנייד - אם יש כמה קרנות אז להעביר אותן בהדרגה כי הקמת החשבון לוקחת כמה שבועות (בתקווה. עוד לא הסתיים אצלי) ובזמן הזה הכסף סתם שוכב אצלם איפשהו.

אני הייתי צריך להזדהות אצל הברוקר כדי לפתוח חשבון, לא חושב שגלובלנט יכולים לפתוח חשבון עבורך.
זה בדיוק השלב שאני מחכה לו. את החשבון הם פותחים ומבקשים הרשאות פעולה בחשבון ללקוח וזה דורש זיהוי לקוח עי הברוקר. משום מה הם שלחו בקשה לפתיחת חשבון לפני כמה שבועות והברוקר עוד לא עשה זאת.

נניח (יודע שאני קצת פרנואיד) ויש בעיה כלשהי בתהליך וחלק/כל הכספים לא משוייכים. מי הגוף שיכול לעזור לאזרח הקטן?
בעיות בשלב הזה בהחלט עלולות לצוץ.

הכתובת היא שירות הלקוחות של גלובלנט:

sherut@gngemel.co.il

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R מעבר לארה"ב עם ויזת L (עם תהליך מיידי של גרין קארד לאחר ההגעה)- מה עושים עם הפנסיה וקרנות ההשתלמות? מיסים 0
L תהליך שינוי מסלול בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס תאור תהליך העברת ני״ע מבנק הפועלים ל- IBKR, כולל המרת נייר דואלי לבורסה בחו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
ד תהליך פינוי בינוי נדל"ן 3
ח מכירת דירה תוך כדי תהליך רישום בית משותף - בעיה? נדל"ן 6
M תהליך סגירת חשבון בIB ומעבר לבית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
I איך עובד תהליך רכישת דירה? נדל"ן 1
deussex תהליך חיפוש דיירים וחתימה על חוזה - לבד או דרך סוכן נדל"ן + עו"ד נדל"ן 27
C התלבטות בין בנק לבית השקעות באמצע תהליך ניוד צרכנות פיננסית 12
Y תיאור תהליך העברת ני"ע מבית השקעות בישראל --> בנק בישראל --> IB (2022) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 62
ש איך מתחילים תהליך תמ"א/פינוי בינוי? נדל"ן 0
B התחלת תהליך במשכנתא "דיגיטלית" פוגע במו"מ לעומת פגישות בסניף? נדל"ן 7
L שאלה לגבי תהליך אישור תמ"א 38/פינוי-בינוי נדל"ן 4
P תהליך קבלה לחברות מלאה בקיבוץ מבוקש נדל"ן 30
M איך מתחילים תהליך חיפוש עבודה לטובת רילוקיישן בהייטק? אוף טופיק 7
M התחלת תהליך שוק ההון 6
A איך מתבצע תהליך מחיקת נייר ערך מבורסה? שוק ההון 11
Y איפה מומלץ לקנות זהב או כסף פיזי לאחסון? מה עלות תהליך הקניה? שוק ההון 6
E עצות וטיפים להוזלת תהליך המרות המט"ח שוק ההון 2
wa11a האם מישהו עשה ויכול לשתף על תהליך העברת ני"ע ממיטב דש ל IB ? שוק ההון 4
ש עזרה בהבנה של תהליך ההקמה של קרנות, קרנות ריט באופן כללי ושל "מגוריט" בפרט. שוק ההון 54
liranviper תיק השקעות זמני במהלך תהליך למידה שוק ההון 25
G שאלות על פנסיה - איחוד קופות/מעבר קרן, עיתוי משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ עלות של אכ"ע - מעבר לתשלום עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
P מעבר מברוקר, טפסי 867 וכו' ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
מ מיסוי על פיצויי פיטורין עודפים (מעבר ל 161) מיסים 7
א מעבר בין עבודות מיסים 7
M מעבר בית השקעות - אזרחות ארה"ב מיסים 10
D תזמון מעבר למסלול מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
T מעבר מסלולים בקרנות מנוהלות ללא אירוע מס -איך זה עובד? שוק ההון 5
W מעבר לניהול צוות התפתחות אישית 8
Y שאלות לגבי מעבר בנק צרכנות פיננסית 5
ש מעבר בתי השקעות שוק ההון 6
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
K מעבר סניף באותו בנק אוף טופיק 8
ז התייעצות: מעבר למדדי מניות ואגחי"ם שוק ההון 57
י מעבר מפוליסת חיסכון ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
L מעבר ל IRA אקטיון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Mitrailleuse מעבר לIRA בגלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N מעבר לשכירות עקב מכירת בית ואופציות השקעה עתידיות נדל"ן 10
F מעבר מחל"ת לאבטלה בהקשר של זכאות לאבטלה צרכנות פיננסית 6
ק מעבר לפנסיה מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
H מעבר משכיר לעצמאי יזמות והגדלת הכנסות 1
iLikeLemons פנסיה - מעבר מסלול השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D מעבר חברה פרטית לחו"ל מיסים 9
ה מעבר לספק גז אחר צרכנות פיננסית 1