• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התלבטות לפני מעבר דירה שמייקר את הוצאות השכירות

• פותח הנושא פותח הנושא MiSTeRJoN
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

MiSTeRJoN

משתמש רשום
דירוג
2
שלום לכולם,

אני כותב כאן כי אני נמצא בפני התלבטות ואשמח להכוונה.

קצת רקע:
אני ואישתי (נישאנו ממש לאחרונה) [בני 28]
מסיימים תואר שני באוניברסיטה בספטמבר הקרוב. אנחנו מתגררים בבאר שבע ובעקבות קבלה שלי לעבודה באזור פתח תקווה, אנחנו שוקלים מעבר לאזור (אין אזור ספציפי, בדקנו את פתח תקווה, קריית אונו, גני תקווה, רמת גן...)

הסתכלתי על מחירי השכירות לדירות באזור וזה ממש דיכא אותי, ואני לא בטוח אם זה יאפשר לי להתנהל נכון ובעתיד לרכוש דירה עבורנו.

קצת פרטים על המשרה שלי, משרה התחלתית בהייטק, יומיים בשבוע צריך להגיע למשרד בפתח תקווה. כיום אני נוסע מבאר שבע, אבל דרך של שעתיים דלת לדלת לכיוון היא קשה ולא ראלית לטווח הארוך.

מצב פיננסי:

30k בקרן פנסיה
25k בקופת גמל
10k בקריפטו

85k נמצא בתיק השקעות
80k נמצא בעו"ש (מתנות חתונה שעדיין לא העברנו להשקעות)

יש לנו מכונית מ2008, שאין לנו תשלומים עליה מלבד דלק (בערך 700 ש"ח בחודש). ביטוח המשפחה משלמת עבורנו.
שנינו מקבלים ביטוח בריאות פרטי מהעבודה.

כושר השתכרות של שנינו 26k נטו. (זה עלול לעלות, אבל לקחתי את המקרה הגרוע ביותר. זה לא וודאי כי כרגע אישתי עובדת בב"ש ואני כמשרת סטודנט שעתיד להיכנס למשרה מלאה).

גרנו בהרבה דירות מתפרקות בשנים האחרונות, ככה ששני דברים שאנחנו ממש לא רוצים להתפשר:
1. הדירה צריכה להיות חדשה (נניח בניה מה15 שנים האחרונות, כוללת ממ"ד)
2. אנחנו מחפשים 4 חדרים (אנחנו שוקלים בקרוב להרחיב את המשפחה, ואנחנו לא רוצים עוד שנה-שנתיים לעבור דירה. היו לנו הרבה מעברי דירה בשנים האחרונות ואנחנו מותשים נפשית).

דירות באזורים שציינתי לפי יד 2 מושכרות בעבור 7000-9000 בחודש. לפני וועד בית וארנונה.
השאיפה שלנו היא למצוא דירה בעלות של 7500 על מנת שכולל וועד וכולל ארנונה הוצאות הדיור יהיו על 9000 ש"ח, סך הכל.
נורא מבאס אותנו לשלם סכומים כאלה אחרי מה שאנחנו משלמים בב"ש (2600 ש"ח, אני יודע, אנחנו לא משווים תפוחים לתפוחים).
אנחנו לא רוצים להתרחק לאזור רחובות/נס ציונה/אור יהודה כי אז אצטרך רכב על מנת להגיע לעבודה. כיום אני משתמש ברכבת וקורקינט.

השאיפה שלנו היא עוד 3 שנים (והלוואי קודם) לרכוש דירה עבורנו. אני לא בטוח כיצד השכרה של דירה ב9000 ש"ח תפגע או לא בתהליך שלנו לרכוש דירה.

רציתי לשמוע מה אתם חושבים על הדרך שלנו ואם יש משהו שאנחנו יכולים לשפר.

בנוגע לרכישת דירה: מהנתונים שהבאת, אתם עוד רחוקים מגיבוש הון עצמי לרכישת דירה.

לכן, אפשר להתמקד בינתיים במציאת שכירות ראויה שמאפשרת לכם גם לחיות וגם לחסוך וגם להרחיב את המשפחה. ישנן שפע של דירות 3 חדרים בפתח תקווה באזור מרכז העיר; לא בהכרח מתפרקות אבל לא ממש מהמאה הנוכחית. זו עדיין יכולה להיות דירה חמודה שתתאים לכם.

בנוגע לרכישת דירה: מהנתונים שהבאת, אתם עוד רחוקים מגיבוש הון עצמי לרכישת דירה.

לכן, אפשר להתמקד בינתיים במציאת שכירות ראויה שמאפשרת לכם גם לחיות וגם לחסוך וגם להרחיב את המשפחה. ישנן שפע של דירות 3 חדרים בפתח תקווה באזור מרכז העיר; לא בהכרח מתפרקות אבל לא ממש מהמאה הנוכחית. זו עדיין יכולה להיות דירה חמודה שתתאים לכם.
מה היית ממליץ שהיה הגבול העליון עבור שכר הדירה?

מה היית ממליץ שהיה הגבול העליון עבור שכר הדירה?
מאוד אינדוודואלי. יש שיעדיפו לגור בדירה נורמלית ולוותר על הוצאות אחרות (טיולים מותרות וכו), ויש כאלה שיתפשרו מאוד ויגורו במרתפים רק כדי להוזיל שכירויות.

דעתי היא כזאת, תתמקדו בהכנסות, כן תביאו תכנון פיננסי נכון - כזה שיוביל אתכם לרכישת דירה בסופו של דבר, אם זה יהיה תוך שנתיים שלוש או ארבע זה פחות מהותי כמו שיפור יכולת ההכנסות , צבירת הון מספק שעולה על קצב עליית המחירים (מדד וכו).

אישית לא הייתי מוותר על איכות חיים, אתם צעירים בלי ילדים כעת וחשוב שתהנו מהזמן הזה (זה מה שאני עושה), במקביל תרשמו לדירה בהנחה כדי שרכישת דירה כן תהיה מטרה משותפת וכן תראו איך אתם מצליחים להגשים אותה בקבלת הצעות כדאיות. למצוא דירה זה לא דבר פשוט, לתכנן את מיקום מגורכם הוא גם לא דבר פשוט - אלו דברים שכדאי לתכנן ולשוחח עליהם כעת בתחילת חיי הנישואין.

בהצלחה :-)

מאוד אינדוודואלי. יש שיעדיפו לגור בדירה נורמלית ולוותר על הוצאות אחרות (טיולים מותרות וכו), ויש כאלה שיתפשרו מאוד ויגורו במרתפים רק כדי להוזיל שכירויות.

דעתי היא כזאת, תתמקדו בהכנסות, כן תביאו תכנון פיננסי נכון - כזה שיוביל אתכם לרכישת דירה בסופו של דבר, אם זה יהיה תוך שנתיים שלוש או ארבע זה פחות מהותי כמו שיפור יכולת ההכנסות , צבירת הון מספק שעולה על קצב עליית המחירים (מדד וכו).

אישית לא הייתי מוותר על איכות חיים, אתם צעירים בלי ילדים כעת וחשוב שתהנו מהזמן הזה (זה מה שאני עושה), במקביל תרשמו לדירה בהנחה כדי שרכישת דירה כן תהיה מטרה משותפת וכן תראו איך אתם מצליחים להגשים אותה בקבלת הצעות כדאיות. למצוא דירה זה לא דבר פשוט, לתכנן את מיקום מגורכם הוא גם לא דבר פשוט - אלו דברים שכדאי לתכנן ולשוחח עליהם כעת בתחילת חיי הנישואין.

בהצלחה :)
זה בדיוק הקו מחשבה שלי. אני ואישתי לא בליינים גדולים, אנחנו מאוד יצורי בית, וחשוב שיהיה נעים וכיף (מה גם שאני רוב השבוע עובד מהבית, אז צריך שיהיה פינת עבודה מסודרת).

זה בדיוק הקו מחשבה שלי. אני ואישתי לא בליינים גדולים, אנחנו מאוד יצורי בית, וחשוב שיהיה נעים וכיף (מה גם שאני רוב השבוע עובד מהבית, אז צריך שיהיה פינת עבודה מסודרת)
אכן אפשרי להשיג בדירת 3 חדרים במרכז פתח תקווה.

אני ואישתי לא בליינים גדולים, אנחנו מאוד יצורי בית, וחשוב שיהיה נעים וכיף
לפי הנתונים האלו נשמע שדירת 3 חדרים בפתח תקווה על הרכבת הקלה ימלא את צרכיכם, ואתה יכול למצוא כאלו בשכירות של סביב ה5 אלף בחודש...

לפי הנתונים האלו נשמע שדירת 3 חדרים בפתח תקווה על הרכבת הקלה ימלא את צרכיכם, ואתה יכול למצוא כאלו בשכירות של סביב ה5 אלף בחודש...
או לא על הרכבת הקלה. קורקינט סביר מכל מקום בעיר לרכבת הרגילה, ואפשר למצוא מציאות בפתח תקווה.

דירות באזורים שציינתי לפי יד 2 מושכרות בעבור 7000-9000 בחודש. לפני וועד בית וארנונה.
אין לי מושג מה חיפשת אבל דירת 2.5 חדרים באזור כמו רמת ורבר לא אמור לעלות מעל 4000.
אם אתה מחפש 4 חדרים באם המושבות, אז כן, 7000 נשמע הגיוני.

עריכה: ראיתי עכשיו שאתם מחפשים ספציפית 4 חדרים.

אני לא מבין למה, גם זוג וילד לא צריכים ככ הרבה מקום בטח לא כשהילד רק נולד וישן בחדר של ההורים.

כמה דירה כזו עולה בבאר שבע? יש לי הרגשה שהיום אתם גרים בדירה שבורה עם פחות מ4 חדרים, אם אתם משלמים 2600

תמיד אפשר לדחות את המעבר ולהישאר עוד שנה בב״ש ולחסוך את הכסף הזה עד שתבינו לאן הרוח נושבת. בת הזוג עדיין עובדת בב״ש, ובשביל פעמיים בשבוע לא הייתי עובר דירה. אם אתה עושה חלק מהדרך ברכבת אז בכלל אתה יכול לעבוד חלק מהזמן נסיעה.
תישארו עוד שנה, תגדילו הון עצמי, תבינו איפה שניכם הולכים לעבוד ומה קורה עם ילדים וחינוך וכו' ואז תחליטו לעבור.
בכל אופן לטעמי, לא הייתי קונה דירה *למגורים* בלי לגור באזור קודם בשכירות כדי להבין אם המקום מתאים לי, פשוט כדי להקטין סיכונים בעסקה ככ גדולה.

אין לי מושג מה חיפשת אבל דירת 2.5 חדרים באזור כמו רמת ורבר לא אמור לעלות מעל 4000.
אם אתה מחפש 4 חדרים באם המושבות, אז כן, 7000 נשמע הגיוני.

עריכה: ראיתי עכשיו שאתם מחפשים ספציפית 4 חדרים.

אני לא מבין למה, גם זוג וילד לא צריכים ככ הרבה מקום בטח לא כשהילד רק נולד וישן בחדר של ההורים.

כמה דירה כזו עולה בבאר שבע? יש לי הרגשה שהיום אתם גרים בדירה שבורה עם פחות מ4 חדרים, אם אתם משלמים 2600

אין ספק שכיום אנחנו חיים בדירה מתפרקת בבאר שבע, 3 חדרים. טענתי בפרסום המקורי שאינני משווה תפוחים לתפוחים.
המחשבה של 4 חדרים, הייתה על מנת למנוע מעבר עוד שנתיים-שלוש, כי היינו מעדיפים מגורים קבועים יותר. חדר אחד אנחנו צריכים לעבודה מהבית.

תמיד אפשר לדחות את המעבר ולהישאר עוד שנה בב״ש ולחסוך את הכסף הזה עד שתבינו לאן הרוח נושבת. בת הזוג עדיין עובדת בב״ש, ובשביל פעמיים בשבוע לא הייתי עובר דירה. אם אתה עושה חלק מהדרך ברכבת אז בכלל אתה יכול לעבוד חלק מהזמן נסיעה.
תישארו עוד שנה, תגדילו הון עצמי, תבינו איפה שניכם הולכים לעבוד ומה קורה עם ילדים וחינוך וכו' ואז תחליטו לעבור.
בכל אופן לטעמי, לא הייתי קונה דירה *למגורים* בלי לגור באזור קודם בשכירות כדי להבין אם המקום מתאים לי, פשוט כדי להקטין סיכונים בעסקה ככ גדולה.
חשבנו על זה. אבל הגענו למסקנה שאנחנו לא מאוד אוהבים את באר שבע, לא מעוניינים להישאר ולהתפתח פה. כלומר גם אם נישאר עוד שנה בוודאות יגיע המעבר. אז מה היתרון בלדחות אותו בשנה? הרי הנסיעות האלה די קשוחות. ספציפית במקרה שלי, כל עוד אין אינטרנט יציב ברכבת (ואין), אינני יכול לנצל את הדרך לנסיעה. והדירה שלנו כיום לא הכי נעימה.
זוגתי כיום עובדת בכללית, והם מתחייבים למצוא מקום עבודה במידה ועברת בטווח של 40 ק"מ, ככה שגם במרכז לזוגתי תיהיה תעסוקה.

לגבי המשפט האחרון שלך, אני מסכים איתו מאוד. בטח לא לקנות דירה במקום לפני שאנחנו בטוחים שאנחנו משתקעים בו, ואני לא בטוח שרכישה דירה גוש דן היא משהו שנוכל להגשים ללא עזרה מההורים. שאני דיברתי על רכישת דירה, האופציה הייתה גם בנהריה וגם בחדרה ועוד מקומות שאינם בהכרח נמצאים בגוש דן.

אין ספק שכיום אנחנו חיים בדירה מתפרקת בבאר שבע, 3 חדרים. טענתי בפרסום המקורי שאינני משווה תפוחים לתפוחים.
המחשבה של 4 חדרים, הייתה על מנת למנוע מעבר עוד שנתיים-שלוש, כי היינו מעדיפים מגורים קבועים יותר. חדר אחד אנחנו צריכים לעבודה מהבית.

חשבנו על זה. אבל הגענו למסקנה שאנחנו לא מאוד אוהבים את באר שבע, לא מעוניינים להישאר ולהתפתח פה. כלומר גם אם נישאר עוד שנה בוודאות יגיע המעבר. אז מה היתרון בלדחות אותו בשנה? הרי הנסיעות האלה די קשוחות. ספציפית במקרה שלי, כל עוד אין אינטרנט יציב ברכבת (ואין), אינני יכול לנצל את הדרך לנסיעה. והדירה שלנו כיום לא הכי נעימה.
זוגתי כיום עובדת בכללית, והם מתחייבים למצוא מקום עבודה במידה ועברת בטווח של 40 ק"מ, ככה שגם במרכז לזוגתי תיהיה תעסוקה.

לגבי המשפט האחרון שלך, אני מסכים איתו מאוד. בטח לא לקנות דירה במקום לפני שאנחנו בטוחים שאנחנו משתקעים בו, ואני לא בטוח שרכישה דירה גוש דן היא משהו שנוכל להגשים ללא עזרה מההורים. שאני דיברתי על רכישת דירה, האופציה הייתה גם בנהריה וגם בחדרה ועוד מקומות שאינם בהכרח נמצאים בגוש דן.
יש ברמלוד החל ממיליון וזה רבע שעה מתל אביב באופנוע על נת"צ השבעה

בטח אם אתה מעוניין לגדל ילדים ברמלוד, או בכלל לחיות שם עם כל הפשיעה.
לוד נחשבת יותר בעייתית, ברמלה יש רק שכונה אחת בקצה שלה הנקראית "ג'ואריש", יש שכונות ויש שכונות כמו בכל עיר..

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
י התלבטות על מזומן לפני קניית דירה נדל"ן 10
ע הון עצמי גבוה התלבטות ללקיחת משכנתא נדל"ן 2
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
J התלבטות לגבי סגירת משכנתא כנגד השקעה בנכסים "סולידיים" נדל"ן 4
twister התלבטות - רכישת דירה להשקעה נדל"ן 6
L הטבת משכנתא לעולים חדשים - התלבטות נדל"ן 2
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
M זכייה במחיר למשתכן עם הון עצמי יחסית גבוה - התלבטות נדל"ן 69
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
ד התלבטות בין 2 דירות מקבלן נדל"ן 2
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
D התלבטות דווקא פסיכולוגית שוק ההון 8
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
ק התלבטות אסטרטגית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
M התלבטות בין דירה בפרויקט בבניה לבין דירה בבנין ישן יותר נדל"ן 9
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
F התלבטות בין שני בתי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
NachYur התלבטות | מיסים אמריקאיים מיסים 0
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
ש התלבטות - איך לעזור להורים לקנות דירה? נדל"ן 4
T מגרש לבנייה עצמית מרמ"י בהנחה משמעותית (אזור עדיפות לאומית ב) - התלבטות קשה נדל"ן 42
R התלבטות השקעת כסף נזיל לזוג בטיול ארוך ובפרישה מעבודה. שוק ההון 2
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1
ה התלבטות קשה בבחירת המסלול התפתחות אישית 5
ש התלבטות לגבי דירה יד שנייה בחיפה נדל"ן 2
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
מ התלבטות בין שתי הצעות לדמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
K התלבטות לגבי מסלולי השקעה בקופת גמל בתיקון 190 שוק ההון 0
F התלבטות מבחינת 2 דברים בפתיחת תיק אצל הברוקר שוק ההון 5
א קרן כספית - התלבטות שוק ההון 15
O התלבטות אם להשאיר דירה שניה או למכור נדל"ן 10
B עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 61
Bosco התלבטות קשה - השקעה עבור בן משפחה שוק ההון 32
deussex התלבטות האם השקעה דרך בית השקעות ישראלי ובלאק רוק עולמית - מאבדת בעצם את הדיבידנד ? שוק ההון 10
מ התלבטות קשה לגבי דמי אבטלה, דמי לידה ומה שביניהם יומני מסע אישיים 2
E התלבטות לגבי חלק סולידי בתיק השקעות שוק ההון 0

נושאים דומים

Back
למעלה