• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מעבר לקרן פנסיה משלימה

• פותח הנושא פותח הנושא mikimike
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

mikimike

משתמש רשום
דירוג
1
שלום,

בקצרה - הוצע לי על ידי סוכן הביטוח לאחרונה להסיט את כל הצבירה וההפקדה שלי בפנסיה לקרן הפנסיה המשלימה. האם כדאי? מה יש לקחת בחשבון?
נתונים בן 34, הפקדות מעבר לתקרה, קרן הפנסיה במסלול מחקה מדד S&P500 בפניקס בדמי ניהול 0.10%, 1%

להבנתי, האג״ח המיועדות דווקא מקבעות תשואה נמוכה מהאלטרנטיבה בתוחלת ולכן עשויות לפגוע בתשואה. בנוסף האיזון האקטוארי עדיף בקרנות משלימות(?)
המחשבה שלי היא שבגיל מבוגר יותר (או בפרישה) דווקא עדיף להיות בפנסיה מקיפה בגלל הבטחת התשואה, (אני מפספס משהו?) ואז בעצם השאלה מה המגבלה/תקרה בניוד חזרה.
מה ההשפעות על כיסויים ביטוחיים ?

תודה רבה!

רוצה רק לענות לגבי החלק של התשואה של האג"ח, הוא נותן לך 5.15%+מדד, אם תסתכל על ההסטוריה סנופי נותן 6.5%+- ומדד ככה שזה אמנם הבדל של אחוז לערך אבל הכל שאלה של אם התשואה תמשיך ובאג"ח אתה "מבוטח", יש יתרונות לפה ולפה. אני איתך בחשיבה אבל נקודה למחשבה מבחינת סיכון.

שלום,

בקצרה - הוצע לי על ידי סוכן הביטוח לאחרונה להסיט את כל הצבירה וההפקדה שלי בפנסיה לקרן הפנסיה המשלימה. האם כדאי? מה יש לקחת בחשבון?
נתונים בן 34, הפקדות מעבר לתקרה, קרן הפנסיה במסלול מחקה מדד S&P500 בפניקס בדמי ניהול 0.10%, 1%

להבנתי, האג״ח המיועדות דווקא מקבעות תשואה נמוכה מהאלטרנטיבה בתוחלת ולכן עשויות לפגוע בתשואה. בנוסף האיזון האקטוארי עדיף בקרנות משלימות(?)
המחשבה שלי היא שבגיל מבוגר יותר (או בפרישה) דווקא עדיף להיות בפנסיה מקיפה בגלל הבטחת התשואה, (אני מפספס משהו?) ואז בעצם השאלה מה המגבלה/תקרה בניוד חזרה.

תודה רבה!
אני לא מומחה אבל יש הרבה בעיות פוטנציאליות עם ההצעה.

לחזור בחזרה לפנסיה מקיפה - תוכל להחזיר סכום קטן יותר ממה שניידת החוצה כי יש מגבלה. אם אתה גבר ותהיה מעל גיל מסוים (41? 49? לא זוכר) כשתחזור - הכיסוי הביטוחי ייפגע ובטוח שיש עוד בעיות.

ממליץ לחפש מידע ולקרוא קצת ב

היי, קיבלתי הצעה מאוד דומה (להעביר את פנסיה מקיפה + קופ"ג לפנסיה משלימה) ואני מנסה להבין את המשמעויות.
הטיעון המרכזי של סוכן הביטוח היה שבפנסיה המשלימה יש איזון אקטוארי חיובי וגבוה, ואילו בפנסיה המקיפה יש איזון אקטוארי שלילי (ובקופ"ג אין בכלל), כך שאפשר לקבל קרוב לאחוז תשואה יותר רק מהאיזון האקטוארי. בדקתי בפנסיה נט ונראה שבעשור האחרון אכן האיזון האקטוארי הרבה יותר טוב בקרנות המשלימות. שאלתי אותו למה זה ואם זה צפוי להישאר ככה והוא טען שזה בגלל שרוב החוסכים בקרנות המשלימות הם הייטקיסטים צעירים (זה מי שמרויח מעל לתקרת ההפקדה).
מצד שני הקרנות המשלימות הרבה יותר קטנות וחשופות לזעזועים, לדוגמא קיבוץ שלם שמשך את הכספים:
(כתבה קצת ישנה, אולי "בעית הריבית האפסית" נפתרה מאז?)

מה המגבלה/תקרה בניוד חזרה.
יש תקרת הפקדה שנתית למקיפה. אם יש שנים בהן לא הגעת לתקרה (כי הפקדת הכל למשלימה, למשל), אתה יכול לנייד חזרה למקיפה בסכום הנומינלי של מה שלא ניצלת במשך שנות ההפקדה. שים לב שככל שיהיה רווח גדול יותר, כך תוכל להחזיר סכום חלק קטן יותר מהצבירה, בעוד שאם הרווח היה נוצר בקרן מקיפה, לא הייתה עם זה בעיה. אבל אלו סוג של צרות טובות.

במשלימה אין חובה להוסיף ביטוחים. עלות הביטוח מעט גבוהה יותר, עקב החלק עם תשואה מובטחת, וגם המקדמים מעט גבוהים יותר מאותה סיבה, כך שצבירה שנמשכת כקצבה ממשלימה, תניב מעט פחות קצבה מאשר קצבה שנמשכת מהמקיפה.

אתה גבר ותהיה מעל גיל מסוים (41? 49? לא זוכר) כשתחזור - הכיסוי הביטוחי ייפגע
גם אם היית מבוטח במשלימה? למיטב ידיעתי ניוד כספים בין מוצרים פנסיוניים גורר איתו את הותק הביטוחי.

הטיעון המרכזי של סוכן הביטוח היה שבפנסיה המשלימה יש איזון אקטוארי חיובי וגבוה, ואילו בפנסיה המקיפה יש איזון אקטוארי שלילי
בשנים האחרונות חלק גדול מהקרנות נמצא באיזון חיובי. כמובן שאין כל הבטחה שיישאר כך בעתיד.

מצד שני הקרנות המשלימות הרבה יותר קטנות וחשופות לזעזועים, לדוגמא קיבוץ שלם שמשך את הכספים
מה הבעיה עם זה שקבוצה גדולה משכה את כספיה? הגדלת התנודתיות של איזון אקטוארי?

גם אם היית מבוטח במשלימה? למיטב ידיעתי ניוד כספים בין מוצרים פנסיוניים גורר איתו את הותק הביטוחי.
אמור להישמר, אבל זה משהו שכדאי לוודא עם איש מקצוע בלתי תלוי, או לפחות לקורא על זה קצת לבד, זה מספיק חשוב.

אז אין טעם להשוות לריאלי שקלי בלי לעשות התאמות שער חליפין ופערי אינפלציה.
לפחות לפי ההנחה בפורום פה שער חליפין לא אמור לשנות כי הפקדת כל חודש וזה מתמצע, לגבי האינפלציה, צודק שווה בדיקה. ועדיין בהנחה וזה פחות או יותר זהה, זה תקף.

אתה שוקל להחליף הבטחה של המדינה לתשואה של 5.15% + הצמדה למדד...בהשקעה בה אין לך שום הבטחה...(אף אחד לא יודע מה תהיה תשואת הסנופי עד שתפרוש...בוודאי בשקלים).
+ הזכירו כאן את הנושא הביטוחי...

אישית, כל עוד אתה מאמין למדינה שתעמוד בהבטחה של ה 5.15% ריאלי על חלקה...לא הייתי מוותר על זה...(ואם אתה לא מאמין למדינה...לא בטוח כמה אתה רוצה לשים כסף גם ככה במוצר שנמצא, בשורה התחתונה, תחת ידה של המדינה).

5.15% צמוד מדד זו אחלה תשואה.... מעניין למה סוכנים מנסים להסיט מקרן פנסיה מקיפה לכללית? מתוגמלים שונה?

לא יודע על מה מתבססת ההנחה הזו. שער הדולר לפני 20 שנה היה בערך 4.3 ש"ח לדולר.

כנ"ל. מאיפה ההנחה הזו?

ולפני כמה שנים היה 3, תעשה ממוצע ותקבל לערך (לאורך 40 שנה ככל הנראה) את שער הדולר באותו הרגע עד כדי שינוי קטן.

ולפני כמה שנים היה 3, תעשה ממוצע ותקבל לערך (לאורך 40 שנה ככל הנראה) את שער הדולר באותו הרגע עד כדי שינוי קטן.
למה שהשינוי יהיה קטן?
חוץ מהעובדה שזה נח לחישוב, אני לא רואה שום הצדקה להנחה שלך.

למה שהשינוי יהיה קטן?
חוץ מהעובדה שזה נח לחישוב, אני לא רואה שום הצדקה להנחה שלך.
מסכים איתך שהקורלציה לא 100% אבל בהנחה וישראל וארה"ב מדינות מפותחות ולא קורה שום דבר חריג (למרות שקרו ב-20 שנה האחרונות לצורך העניין) ואתה מפקיד סכום זהה כל חודש, פחות או יותר זה מתמצע. מוזמן לעשות ממוצע מ2003 עד היום על הפתיחה של הנר החודשי, תקבל 3.77 לא רחוק מהיום. אמנם זה לא מתמצע על התשואה כי לצורך העניין אם בעבר הרחוק היה 3.1 ובזמן האחרון 4 אז הרווחת יותר והפוך אבל אני אוהב לפשט את זה:
יהאו

מסכים איתך שהקורלציה לא 100% אבל בהנחה וישראל וארה"ב מדינות מפותחות ולא קורה שום דבר חריג (למרות שקרו ב-20 שנה האחרונות לצורך העניין) ואתה מפקיד סכום זהה כל חודש, פחות או יותר זה מתמצע. מוזמן לעשות ממוצע מ2003 עד היום על הפתיחה של הנר החודשי, תקבל 3.77 לא רחוק מהיום. אמנם זה לא מתמצע על התשואה כי לצורך העניין אם בעבר הרחוק היה 3.1 ובזמן האחרון 4 אז הרווחת יותר והפוך אבל אני אוהב לפשט את זה:
יהאו
טוב. נראה לי שאתה מבין שאתה מאלץ את המציאות לפי הנחות שאינן נכונות בהכרח.
ראה למשל שעח של מטבעות של מדינות מפותחות שנהג באופן מאד שונה מההנחה שלך.
בדקת את ההנחה השניה של אינפלציה זהה?

נערך לאחרונה ב:
מעניין למה סוכנים מנסים להסיט מקרן פנסיה מקיפה לכללית? מתוגמלים שונה?
אה, זה פשוט מאוד, הוא לא הסוכן שלי כיום, הוא צד אותי בלינקדאין והוא רוצה שאעבור להיות מנוהל דרכו. (זה לא אומר שהוא טועה או צודק בהמלצות, אבל בהחלט יש לו אינטרס להמליץ לי על שינויים)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש המשך הפקדה לקרן פנסיה וביטוח מנהלים מעבר לתקופת הריסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מעבר מביטוח מנהלים עם מקדם גבוה מובטח לקרן פנסיה במסלול סנופי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
deussex פלונטר עם א.כ.ע מהעבודה, בעקבות מעבר של ביטוח מנהלים לקרן פנסיה משלימה, ממגדל למיטב דש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ס הפקדה לקרן פנסיה מחקה sp מעבר לתקרה והקצאת נכסים בתיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א מעבר מביטוח מנהלים לקרן פנסיה כללית (משלימה) צרכנות פיננסית 1
E מעבר מביטוח מנהלים לקרן פנסיה צרכנות פיננסית 0
שלי מעבר לקרן פנסיה ברירת מחדל-קבלתי מכתב דחיה צרכנות פיננסית 2
M מעבר מביטוח מנהלים לקרן פנסיה צרכנות פיננסית 7
א מעבר ביטוח מנהלים לקרן פנסיה ברירת מהדל צרכנות פיננסית 5
R התייעצות לגבי הפקדה לקרן פנסיה לשכיר מעבר לכספים שהמעביד משלם שוק ההון 0
T הפרשה מעבר למכסה לקרן פנסיה צרכנות פיננסית 13
ש הגדלת הפרשת חלק עובד לקרן השתלמות מעבר ל-2.5% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ד מעבר מפיקדון צמוד מדד לקרן כספית שוק ההון 3
Z מעבר לקרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Y כספים שהופקדו לקרן השתלמות מעבר לתקרה המזכה בפטור ממס שוק ההון 28
א מימוש הפסדים לשם מעבר לקרן מחקה אירית שוק ההון 12
ח מס על הפקדה לקרן השתלמות (לא) מעבר לתקרה מיסים 16
H מעבר מקרן סל תכלית s&p500 1144385 לקרן שקלית של בלקרוק שוק ההון 10
ITS כדאיות מעבר מקרן אמריקאית (מחלקת) לקרן אירית (צוברת) בחשבון פטור IRA שוק ההון 34
G מעבר לקרן השתלמות IRA שאלות בסיסיות שוק ההון 1
amidar מעבר לקרן השתלמות IBI מחקה סנופי בדמי השתלמות הגיוניים. צרכנות פיננסית 35
amidar מעבר לקרן הפנסיה של הייטק זון, ו-"מטרייה ביטוחית". צרכנות פיננסית 2
iLikeLemons פנסיה - מעבר מסלול השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D מעבר חברה פרטית לחו"ל מיסים 9
ה מעבר לספק גז אחר צרכנות פיננסית 1
E שאלות בנושא מעבר דירה והשכרת דירה אוף טופיק 25
E מעבר קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
boredwhitecollar מעבר מבנק לבית השקעות שוק ההון 7
א מעבר ברוקרים ב IRA- דרך גלובלנט צרכנות פיננסית 0
א מעבר בין עבודות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
F מעבר פנסיה מהפניקס להראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
P מעבר מביטוח מנהלים לקופת גמל או לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
מ מעבר לדלפק שוק ההון 0
J מעבר דירה לעיר אחרת. התפתחות אישית 4
M מעבר אל חשבון מסחר באקסלנס טרייד - דורשים שאגיע לחתימה?! ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
N משיכת קרן פנסיה מעבר לסכום חודשי מינימלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ד פעולות לביצוע בעת מעבר עבודה IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ מעבר מהמרכז (לא רחוק) אוף טופיק 8
O אשמח להכוונה ממי שהתנסה בזה מעבר מחשבון קאש למארגין בIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
L מעבר דירה בעקבות ריב שכנים נדל"ן 2
O מעבר ברוקר שוק ההון 0
H מעבר לבית השקעות זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
M מעבר לעריכת דין מראיית חשבון התפתחות אישית 8
I קניית ארון בעת מעבר דירה צרכנות פיננסית 2
A מעבר ללא מס בין מסלולים בקופת גמל להשקעה שוק ההון 1
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Q מעבר ל-IB ממייטב או אקסלנס ללא בנק בדרך שוק ההון 1
ETF Shark מעבר לבאר שבע: האם לבחור בסאבלט לסמסטר א'? נדל"ן 16
I מעבר לדירה - קניית מוצרים בזול צרכנות פיננסית 6

נושאים דומים

Back
למעלה