• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

הרעה בדמי ניהול בגמל וקרן השתלמות עקב מעבר עבודה

Generics

משתמש רגיל
דירוג
228
אהלן חברים, החלפתי עבודה ומטעם המעסיק החדש נשלחתי לפגישה עם סוכן ביטוח מטעם קבוצת שקל על מנת לעבור על התיק הפנסיוני שלי ולהכין את הקרקע להפקדות לפניסה, גמל וקרן השתלמות של המעסיק החדש...

כמובן שאין לי צורך ביעוץ שלו ובפגישה הכתבתי לו מה אני מעוניין:
- קרן פניסה בפניקס מחכה מדד S&P500 (הסוכן נתן לי הצעה טובה יותר מדמי ניהול ברירת מחדל ובהתחשב לזה שאני מתחיל מצבירה 0 ש"ח קיבלתי את ההצעה דרכו, בכל העבודות הקודמות הפקדתי הכל לקופת גמל ולא היה לי פנסיה מעולם)
- ביטוח אובדן כושר עבודה על חשבון המעסיק על השכר מעל תקרת הפנסיה
- קרן השתלמות בפניקס מחכה מדד S&P500 (כיום כבר אצל פניקס עם דמי ניהול 0.3% מעוניין להמשיך כמו בעבודה הקודמת)
- קופת גמל בפניקס מחכה מדד S&P500 (כיום כבר אצל פניקס עם דמי ניהול 0.3% מעוניין להמשיך כמו בעבודה הקודמת)

הכל טוב ויפה עד שהגענו לחלק שבו אני מקבל מייל מסוכן הביטוח מטעם העבודה \ קבוצת שקל שדסק סוכנים של פניקס מבקש אישור דמי ניהול 0.3% לקרן השתלמות וגמל, אחרי מספר שיחות עם שירות לקוחות של פניקס הבנתי אני לא אקבל את האישור הזה למרות שזה אבסורד שכל הקופות גמל שלי וקרנות השתלמות בפניקס הן עם דמי ניהול 0.3% וההטבה עוד תקפה למספר שנים, סך הכל החלפתי מעסיק ומשגע אותי למה אני לא יכול להמשיך לקבל את הדמי ניהול האלו בקרן השתלמות וקופת גמל חדשה מטעם המעסיק החדש... כמובן אם לא אלחם על זה אצטרך לקבל את הדמי ניהול שהסוכן ביטוח יואיל בטובו לתת לי.

מה ניתן לעשות? שוקל לנסות לפתוח בעצמי בפניקס קרן השתלמות וקופת גמל עבור המעסיק ואז להעביר לסוכן ביטוח מטעם העבודה \ קבוצת שקל את פרטי הקופות שנפתחו
אחרי זה אנהל עם פניקס ישירות משא ומתן על דמי הניהול שלי - כך שקבוצת שקל מטעם המעסיק תהיה סולק פנסיוני / גורם מתפעל בלבד.

למה התעקשות על פניקס?
אני לא נעול עליהם, כיום אני משלם 0.3% צבירה בגמל והשתלמות בפניקס למה שלא אוכל להמשיך לקבל את אותם דמי הניהול במעסיק החדש? ספק אם אוכל לקבל דמי ניהול כאלו במקום אחר, אני יודע ש-Slice מציעים את הדמי ניהול האלו אבל אני לא בדיוק רץ אליהם...

נערך לאחרונה ב:
לדעתי, מה שהפניקס התכוונו להגיד, זה שהם לא מסכימים להמשיך לגבות ממך 0.3% כשהם צריכים לשלם מתוך זה עמלה לסוכן. אבל אם תוותר על שירותי הסוכן ופשוט תמשיך להפקיד אליהם ישירות, אז כלום לא ישתנה.

אני מקבל מייל מסוכן הביטוח מטעם העבודה
תבקש ממנו שישיג לך דמי ניהול נמוכים בחברה אחרת. תזכיר לו שדרך "חבר" ובני משפחתם משלמים 0.18 על קה"ש ו0.26 על קופ"ג. כשיגיעו טפסים להפניקס מהחברה החדשה, סיכוי טוב שהם יסכימו להשאיר אותך ב0.3.

תבקש ממנו שישיג לך דמי ניהול נמוכים בחברה אחרת. תזכיר לו שדרך "חבר" ובני משפחתם משלמים 0.18 על קה"ש ו0.26 על קופ"ג. כשיגיעו טפסים להפניקס מהחברה החדשה, סיכוי טוב שהם יסכימו להשאיר אותך ב0.3.
אני לא מבין את ההתנהלות הזאת, זה קטע ישראלי?
הרי אין ספק שהם מרוויחים גם על 0.3 וגם על 0.2, למה לתת ללקוח לברוח למתחרים לפני שמוכנים להתפשר?

אם חברה (ולא משנה מה העיסוק שלה) היתה מחכה לשימור לקוחות בשביל להציע לי תנאים שהיא מציעה לי היום, הייתי עוזב רק בשביל הפרנציפ. (ועשיתי את זה מספר פעמים, כולל ביטול כרטיסי אשראי וחשבונות בנק)

לאנשים אין מודעות לכסף של עצמם בשוטף אז כסף שיקבלו רק בפנסיה בכלל זר מבחינתם. אין לי מספרים אבל מהסביבה שלי מתקבל הרושם הוא שהם אפילו לא יודעים באיזה קופה נמצא הכסף שלהם, אלא שיודעים כנראה לא יודעים באיזה מסלול ובמה הם מבוטחים אז בטח שאין להם מושג שאפשר להתמקח על דמי ניהול ולעבור בין קופות. רוב השיחות עם הסוכן בעבודה מסתכמות בהנהון עם מבט חלול ולהסכים אז לאחוז הקטן שלוקח את עצמו בידיים הם מרשים לעצמם לעשות חיים קשים.

אם חברה (ולא משנה מה העיסוק שלה) היתה מחכה לשימור לקוחות בשביל להציע לי תנאים שהיא מציעה לי היום, הייתי עוזב רק בשביל הפרנציפ. (ועשיתי את זה מספר פעמים, כולל ביטול כרטיסי אשראי וחשבונות בנק)
אני לגמרי מסכים ואפילו מוכן לשלם 10 שקלים בחודש יותר לספק מסויים כדי להיפטר מהנוכל האחר, אבל לדעתי בפנסיה המשחק הוא אחר כי מדובר בסכומים של מאות אלפים ולא רק כמה שקלים. אם ברגע העזיבה ישפרו לי את התנאים אז מדהים מבחינתי, חסכתי עוד כמה עשרות אלפי שקלים בפנסיה.

אצלי בפניקס לא הסכימו במעסיק חדש לשמר 0.5 כמו שהיה לי בהלמן שהם רכשו
העלו ל0.6
חיכיתי כמה חודשים להגדיל את הצבירה והעברתי להראל ב0.4
אם הם רוצים להתעקש לאבד לקוח זה כבר עניין שלהם

קרה לי אותו סיפור לפני שנה וחצי עם דמי ניהול במיטב דש.
אחרי התעקשות רצינית ושליחת הוכחות של שיחות והתכתבויות על התחייבות להטבה מצידם ללא קשר למעסיק, השאירו לי את ההטבה.
זה ניראה לי קלאסי שיטת מצליח..

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F החזר מס לסטודנטים אמריקאיים - הרעה בתנאים שוק ההון 10
C חישוב הפרשים בדמי לידה על בונוס ששולם לאחר הלידה צרכנות פיננסית 4
D שינויים בדמי ניהול בקרן סל שוק ההון 12
א מה עדיף: חשבון מסחר עצמאי או קופ"ג להשקעה בדמי ניהול זולים? שוק ההון 4
B קרן השתלמות - IRA בדמי ניהול של 0.35% או עוקב S&P ב-0.18% + קופת גמל מול פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
רולי חסכון לגיל פרישה בדמי ניהול נמוכים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Aslan Vanguard מודיעים על הפחתה בדמי ניהול של חלק מהETF’s ביניהן VT ו VXUS שוק ההון 26
B עזרה בבחירת אפשרויות בדמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א האם נכון לוותר על חלק "ביטוח מנהלים" עבור הטבה משמעותית בדמי ניהול ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
aminadav מה דעתכם על מנת לחסוך בדמי ניהול לקנות ישירות את המניות ולא דרך קרנות מחקות? שוק ההון 3
M הבדלים בדמי ניהול לאורך זמן- פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מומו הברווז קרנות נאמנות בדמי ניהול 0 ותשלום עקיף שוק ההון 3
H קרן בדמי ניהול אפס - מה הקאץ׳? שוק ההון 5
Y הבדלים בדמי ניהול בין קרן מחקה מדד עולמי לאמריקאי שוק ההון 3
O SPGM מקצצת בדמי ניהול, תחליף ל-VT? שוק ההון 5
S התלבטות בדמי ניהול בקרן פנסיה צרכנות פיננסית 9
I תעשו לי רגע סדר בדמי ניהול שוק ההון 0
E מעדיפים כרטיס טיסה ולא הנחה בדמי הניהול בפנסיה צרכנות פיננסית 8
Body Solid שנה חדשה בפתח: שינויים בדמי הניהול של קרנות מחקות שוק ההון 14
Yos הבדל בדמי ניהול - קרן מחקה S&p 500 שוק ההון 8
C האם בישראל לא ניתן להגיע לחסכון בדמי ניהול ללא פעולות בשטח? שוק ההון 13
ט האם אפשר להשקיע במניות דיבידנד בדמי ניהול נמוכים דרך הארץ? שוק ההון 11
א אינטרגמל SP500 בדמי ניהול של 0.35 VS חשבון IRA דרך קבוצת חסמבה צרכנות פיננסית 92
tdc קהש IRA סנופי + השלמה בתיק ממוסה לחסכון בדמי ניהול שוק ההון 8
M קרן אג״חית ישראלית בדמי ניהול נמוכים שוק ההון 21
Mancini חסכון בדמי ניהול - מעבר למועדון הצרכנות של הוט (בבנק הבינלאומי) שוק ההון 6
מ כמה זמן מראש מודיעים על שינוי בדמי הניהול? שוק ההון 3
adamshalev קיבלתם הנחה בדמי ניהול? היא תקפה לשבע שנים צרכנות פיננסית 14
שזוהר הטבות בדמי ניהול בחשבון איי.אר.איי ישראל שוק ההון 13
חדש בשוק קרן השתלמות בניהול אקטיבי בדמי ניהול נמוכים שוק ההון 9
נ בחירה בין אפשרויות שונות בדמי ניהול לקרן פנסיה צרכנות פיננסית 7
liranviper קופת גמל IRA - הצעה בדמי ניהול 0.225% [תיקון 0.25%] צרכנות פיננסית 167
Sinister תעודה חדשה בדמי ניהול 0: שווקים מפותחים מגודרת מט"ח שוק ההון 4
ר קרן השתלמות IRA מול מנוהלת בדמי ניהול 0.5% שוק ההון 23
א הבדלים בדמי ניהול בקרנות s&p 500 שוק ההון 7
amidar מעבר לקרן השתלמות IBI מחקה סנופי בדמי השתלמות הגיוניים. צרכנות פיננסית 35
A הצעה מעניינת במקום IRA - קרן השתלמות פאסיבית בדמי ניהול נמוכים שוק ההון 49
ק האם למכור נייר ברווח כשקיים נייר זהה בדמי ניהול פחותים שוק ההון 10
I הבדלים בדמי ניהול של אותה הקרן שוק ההון 1
ש אירית צוברת על הסנופי עם דמי ניהול של אמריקאית שוק ההון 2
S חישוב של מיסוי ריאלי/נומינלי בתוספת דמי ניהול שוק ההון 2
S חישוב של מיסוי ריאלי/נומינלי בתוספת דמי ניהול מיסים 7
ה אשמח לקבל המלצות איך להעביר כסף משכירות באנגליה (חברת ניהול) לחשבון בנק בארץ, תודה! פוסטים מאיכות נמוכה 0
ttmoon פרישה מוקדמת ודמי ניהול בקרן פנסיה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
K סוכן ישיר מול סוכנות הסדר - תיאום דמי ניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D דמי ניהול חודשיים וניוד מסחר עצמאי - מיטב דש לעומת בתי השקעות אחרים צרכנות פיננסית 1
ק דמי ניהול יקרים כנגד תשלום מס על רווחי הון - קרנות ישראליות אל מול זרות שוק ההון 2
B הקרן השקלית 1159250 על מדד S&P 500 (דמי ניהול: 0.07%) של בלאקרוק iShares שוק ההון 2
לאץ' הפסקת הפחתת דמי ניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Y דמי ניהול ואיזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3

נושאים דומים

Back
למעלה