יש לך את אותה תמימות שהייתה לי לפני שנה א...
(סטודנטית להנדסת מכונות)
קודם כל- ממליצה לך לגור כמה שיותר קרוב למוסד האקדמי. אתה לא מבין כמה זה סוחט נפשית ומנטלית לעבור יום לימודים שלם ואז עוד 30-90 דקות בתחבורה ציבורית לכל כיוון. זה פשוט מעייף ברמות ומייאש.
מזון-הייתי מעריכה ביותר מ-600. אפילו כ-800.
טואלטיקה- כ-50 בחודש.
דברים רפואיים- אתה אומר שאתה צורך תרופות, מה עם ביקורים אצל רופאים מומחים, בדיקות, השתתפות עצמית וכו?
אינטרנט-שווה לבדוק אם יש בכלל צורך. אני בתור סטודנטית בקושי משתמשת באינטרנט בבית שלי. רוב הזמן אני במכללה ועל הווייפיי של המכללה, משתמשת בדאטא בנסיעות ומגיעה הבייתה רק רוצה להתקלח, לאכול ולישון. ממש לא לראות נטפליקס או משהו... שווה לנסות כמה חודשים בלי ולראות איך אתה מסתדר. במיוחד אם יש לך מחשב נייד ואפשר לעשות הוט ספוט מהטלפון.
תחבורה- חיפוש מהיר בגוגל- עלות חופשי שנתי לסטודנט בין באר שבע לשדרות 1584 שקלים, כלומר לחודש 132.
תגור בשדרות- חופשי שנתי עולה 812 שקלים, כלומר לחודש בערך 68 שקלים.
אם אתה צריך הרחבות מעבר שווה לבדוק. חופשי שנתי הוא חד משמעית הכי משתלם שיש לסטודנטים ונותן לך נסיעה בלי הגבלה גם ברכבת וגם באוטובוס.
שונות-הייתי מעלה ל-200.
לא לקחת בחשבון את הפן של הלימודים. השכר לימוד מכוסה, מדהים. מה עם המסביב?
ציוד לימודי - קלסרים, עטים, דפדפות, מחשבונים, סרגלים, עפרונות, מחקים, חודים וכו וכו. אני סיימתי השנה 12 דפדפות ולפחות עשרה עטים ואני בכלל לא כותבת בשיעורים. נטו על תירגולים ומבחנים.
הדפסות- דפי נוסחאות, סיכומים, חומר פתוח.
חומרי עזר- אצלנו אגודת הסטודנטים מוכרת חוברות של מבחניי עבר + פתרונות. עולה לי 20 שקלים לחוברת כפול 12 קורסים בשנה.
עזרה לימודית- שיעורים פרטיים יותר זולים מקורס חוזר אבל עולים כסף, אצלנו אגודת הסטודנטים מארגנת סוג של מרתונים שפשוט סוגרים לך את הפינה בהכנה למבחן.
אני יכולה להעריך (וכנראה בחסר, כי אין לי תיעוד מדוייק) שהוצאתי על כל הדברים האלו השנה כ-2000 שקלים.
אחרון חביב- קפה+אוכל בלימודים. גם אני אמרתי שלא אכנע לזה, אבל זה פשוט קורה. קורה שחזרת הבייתה בעשר בלילה אחרי יום לימודים ארוך+לימוד עצמי עם חברים ואתה גמור ומת לישון. תקום בבוקר ותבין שאופס אין לי מה לאכול היום. להחזיק כל היום בלי- אי אפשר. פעולת הלמידה עושה אותך רעב, המוח צורך הרבה אנרגיה בעיבוד והפנמת המידע.
ארבע אחרי הצהריים מגיע ויש תרגול סופר חשוב שאתה צריך להיות בו במאה אחוז ריכוז. סביר להניח שתישבר ותקנה קפה.
אגב, אם אתה שותה שחור אפשר להביא גם כוס זכוכית ואת הקפה עצמו-ברוב המוסדות יש גישה למים רותחים בחינם.
ועדיין- הייתי מוסיפה את זה לתקציב. הייתי מעריכה בין 50-100 תלוי כמה תקפיד עם עצמך.
לגבי עבודה-ממליצה אחרי סמסטר א. בסמסטר א אתה מקבל פשוט שוק טוטאלי, הלם תרבות מוחלט. לימודים אקדמאיים הם שונים מכל מסגרת שלמדת בה. חשוב להשקיע בקשרים חברתיים ולפעמים זה גם עולה כסף, בדמות יציאות. חשוב לתרגל לתרגל לתרגל וזה עולה זמן.
חדוא/אינפי, ליניארית, מבוא ל... , בדידה - קורסים קשים בשנה א שלא לעבור אותם זה שקול לקטסטרופה. חייב להפציץ בהם.
ולעומת זאת, בסמסטר ב' דווקא כן אמליץ לך למצוא עבודה. הרבה פעמים כשלא עובדים הרבה זמן יש נטייה למרוח את הזמן ולבזבז אותו. לפחות אצלי, העבודה גורמת ללחץ קל שגורם לי ללמוד בצורה הרבה יותר יעילה ואפקטיבית.
אמנם דיברת על מועדי ב', אבל לא דיברת על קורסים חוזרים. מה קורה אם נכשלת בסמסטר ב' בקורס חוסם ואתה חייב לעשות אותו בקיץ. גם תצטרך לשלם עליו אקסטרא, זה יעלה לך בהרבה זמן שילך על השקעה לימודית וגם זמן שלא תוכל להשקיע בעבודה. משהו לשמור בראש כי הרבה סטודנטיפ עושים קורסים חוזרים
לגבי עבודה בקיץ-מאוד ריאלי לעבוד בשתי עבודות ולעשות קופה רצינית.
דברים אחרונים- קח את ה-"תקציב" הזה כמנחה, אבל אל תדבוק אליו. אל תיקח אותו כרשות לעצמך לבזבז את כולו.
יש לך סכום כסף טוב מאוד, תמתח אותו ותמתח ותמתח כמה שאפשר. ותאמין לי שאפשר הרבה.
אני גם מאוד מצטרפת למה שחזרו ואמרו פה- הלוואות לצורך לימודים הן ממש לא השטן. הן עוזרות וכדאי להיעזר בהן. חפש בגוגל 'קרן שכ"ל' יש להם הסדרים עם הרבה מוסדות אקדמיים להלוואות לכל מטרה ללא ריבית