• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מנסה לחשב איך אוכל לשרוד את שנות התואר.

• פותח הנושא פותח הנושא GunnerWSM
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אבל מדובר כן על לימודים של 3 ימים בשבוע, מ8-18:00 כזה, ואני חושב שאוכל נגיד לעבוד 2 משמרות בשבוע של 8-9 שעות.... מקווה לפחות .
נראה לי שלא הבנת אותי.
לא התכוונתי שלא תעבוד, כי בעתיד תהיה עשיר ומושחת. התכוונתי שלא כדאי לעבוד עכשיו כי בעתיד תשתכר הרבה יותר על כל שעת עבודה, אז עדיף לך לנצל את הזמן שלך עכשיו למשהו אחר. נניח לימודים.

עוד דבר שאתה כנראה לא יודע זה שאוניברסיטה זה לא הצחוקים של התיכון. כאן באמת צריך להשקיע במשרה מלאה כדי להצליח. זה כולל גם את הימים שאין בהם לימודים רשמית.

אני לא יודע באיזה מוסד אתה הולך ללמוד ומה הרמת לימודים שם אבל איניפי 1 וכל הקורסים של שנה ראשונה כנראה תצטרך ללמוד כל השבוע גם אם אתה לא בא לשם בשביל להצליח טוב.
אני יודע שלדוגמה בטכניון אפשר לקחת עד 18 אלף הלוואה לשנה לכל מטרה ועם תנאים מעולים שאתה יכול להתחיל להחזיר רק אחרי התואר וכדומה, שווה לבדוק.

אני לא יודע באיזה מוסד אתה הולך ללמוד ומה הרמת לימודים שם אבל איניפי 1 וכל הקורסים של שנה ראשונה כנראה תצטרך ללמוד כל השבוע גם אם אתה לא בא לשם בשביל להצליח טוב.
אני יודע שלדוגמה בטכניון אפשר לקחת עד 18 אלף הלוואה לשנה לכל מטרה ועם תנאים מעולים שאתה יכול להתחיל להחזיר רק אחרי התואר וכדומה, שווה לבדוק.
שמעתי המון דברים רעים על אינפי 1 אבל אני לא רואה את זה בתוכנית לימוד....

שמעתי המון דברים רעים על אינפי 1 אבל אני לא רואה את זה בתוכנית לימוד....
זה תלוי מוסד אני הבנתי שהרבה מכללות לא מלמדות את זה כי זה "קשה מדי" וזה מסנן הרבה מועמדים אחרי שנה ראשונה.
הכי טוב בשבילך זה לשמוע טיפים מאנשים שלמדו באותו מוסד ויכולים להגיד לך מה רמת הקושי וכמה זמן השקעה צריך.

ממרום שנותי, לפחות לשנה א' - עדיף לך כן לגור בשדרות, וכן לגור עם שותפים ועדיף מהמסלול שלך.
אני מבין שיש רקע לרצון לגור לבד, אבל היתרונות בדירת שותפים עולים הרבה על ההיבטים הכלכליים.
זה להיות חלק מהקהילה הסטודנטיאלית, זה ללמוד ביחד, זה לקבל סיכומים, זה שיגבו אותך בכל מיני סיטואציות.
לגור קרוב למוסד זה גם יתרון משמעותי, סיפרייה, קבוצות למידה וחסכון משמעותי בזמן שמתבזבז על נסיעות.

זה תלוי מוסד אני הבנתי שהרבה מכללות לא מלמדות את זה כי זה "קשה מדי" וזה מסנן הרבה מועמדים אחרי שנה ראשונה.
הכי טוב בשבילך זה לשמוע טיפים מאנשים שלמדו באותו מוסד ויכולים להגיד לך מה רמת הקושי וכמה זמן השקעה צריך.
הבנתי, אנסה.
והאינפי הזה בדתקי גם לדוגמא באוניברסיטת בן גוריון וגם שם אין, אז מניח שזה במספר מאוד מצומצם של מקומות אז די בטוח שבמכללה לא יהיה (גם בשנים קודמות לא רשום כלום על זה)
ממרום שנותי, לפחות לשנה א' - עדיף לך כן לגור בשדרות, וכן לגור עם שותפים ועדיף מהמסלול שלך.
אני מבין שיש רקע לרצון לגור לבד, אבל היתרונות בדירת שותפים עולים הרבה על ההיבטים הכלכליים.
זה להיות חלק מהקהילה הסטודנטיאלית, זה ללמוד ביחד, זה לקבל סיכומים, זה שיגבו אותך בכל מיני סיטואציות.
לגור קרוב למוסד זה גם יתרון משמעותי, סיפרייה, קבוצות למידה וחסכון משמעותי בזמן שמתבזבז על נסיעות.
מודע ליתרונות אבל עדיין, מעדיף לגור לבד.

הבנתי, אנסה.
והאינפי הזה בדתקי גם לדוגמא באוניברסיטת בן גוריון וגם שם אין, אז מניח שזה במספר מאוד מצומצם של מקומות אז די בטוח שבמכללה לא יהיה (גם בשנים קודמות לא רשום כלום על זה)
הנושא הוא calculus
יכול להיות שקוראים לזה אינפי או חדו"א או שם אחר, תלוי במוסד
אבל לא יכול להיות שאתה עושה תואר במדמ"ח בלי ללמוד את זה

בבן גוריון בוודאות יש. אונברסיטאות לא יחלקו תארי מדעי המחשב בלי ללמד מתמטיקה ברמה גבוה בשנים הראשונות.
כנראה כמו שאמרו פה זה השם של הקורס שונה אבל התכלס שלו זהה, ממליץ לך לפתוח את התוכנית לימודים לשנה הבאה של המכללה ולראות את כל הקורסי חובה שלך ולגגל אותם לראות מה הרמות קושי לפי מה שאומרים

לא נראה לי שלמוסד האקדמי יש שיקול דעת בנושא בכלל, לדעתי כל תואר במדעי המחשב חייב לכלול קורסים במתמטיקה לפי הוראות המל"ג (אחרת כל מוסד היה ממציא סילבוס משלו).

הבנתי, יכול להיות שכל מוסד משנה טיפה את השם.

מדובר כן על לימודים של 3 ימים בשבוע, מ8-18:00 כזה, ואני חושב שאוכל נגיד לעבוד 2 משמרות בשבוע של 8-9 שעות.... מקווה לפחות .
ביקשת בהתחלה שנגיד אם אתה חי בסרט לגבי משהו. אז בלי להעלב, אתה חי בסרט.

אני אסתייג רגע: יכול להיות שהרמה במכללה שלך נמוכה ושאתה הרבה מעל הממוצע ושתצליח ללמוד בסמסטר א' יחד עם יומיים עבודה בשבוע (כולל להגיש עבודות וש"ב ולחזור על החומר).

אבל הרוב המוחלט של הסטודנטים שלמדתי איתם (וגם אלה שלימדתי אחר כך) לא הצליחו לעשות את זה. התרחיש היותר נפוץ זה אנשים שחשבו שהם בסדר במהלך הסמסטר ואז בתקופת המבחנים נכשלו בכמעט הכל.

עכשיו, גם אם נניח לא תכשל בקורסים ותצטרך לפרוס את התואר בגללם (מה שקורה לא מעט). לא עדיף להשקיע את הזמן בלימודים, לקבל ציונים טובים יותר? בשנה ב' להשתמש בגיליון הציונים הזה כדי להתקבל לעבודה אמיתית?

[ואני לא מזכיר אפילו את העובדה שבאקלים כזה גם אם עוברים את המבחנים לא באמת מצליחים *ללמוד* משהו מהקורסים.]

ביקשת בהתחלה שנגיד אם אתה חי בסרט לגבי משהו. אז בלי להעלב, אתה חי בסרט.

אני אסתייג רגע: יכול להיות שהרמה במכללה שלך נמוכה ושאתה הרבה מעל הממוצע ושתצליח ללמוד בסמסטר א' יחד עם יומיים עבודה בשבוע (כולל להגיש עבודות וש"ב ולחזור על החומר).

אבל הרוב המוחלט של הסטודנטים שלמדתי איתם (וגם אלה שלימדתי אחר כך) לא הצליחו לעשות את זה. התרחיש היותר נפוץ זה אנשים שחשבו שהם בסדר במהלך הסמסטר ואז בתקופת המבחנים נכשלו בכמעט הכל.

עכשיו, גם אם נניח לא תכשל בקורסים ותצטרך לפרוס את התואר בגללם (מה שקורה לא מעט). לא עדיף להשקיע את הזמן בלימודים, לקבל ציונים טובים יותר? בשנה ב' להשתמש בגיליון הציונים הזה כדי להתקבל לעבודה אמיתית?

[ואני לא מזכיר אפילו את העובדה שבאקלים כזה גם אם עוברים את המבחנים לא באמת מצליחים *ללמוד* משהו מהקורסים.]
מבין מה שאתה אומר, אראה איך הולך לי בלימודים בתכל"ס אין לי באמת מושג למה לצפות, פעם ראשונה שלי באקדמיה.
בנוגע לעבודה אני חושב שאחכה לפחות לסיום סמסטר א' כדי לעשות חושבים ולראות אם אני חושב שאצליח לעבוד קצת. אולי לפחות משגיח בגרויות כזה פעם ב.. אבל כן לא אתחיל לעבוד ישר.
מניח שלא באמת אצליח לסיים את הלימודים בלי חובות ואני די נרתע מזה, למרות שבהנחה ואצליח להשתלב בשוק העבודה אז הלוואה של נגיד 15K-20K זה משהו שאחזיר נורא מהר, אבל לא יודע יש כאן משהו פסיכולוגי בנוגע ללהיות חייב כסף שמפריע ל, נזהרתי כל חיי (הצעירים :D ) לא לקחת הלוואות או להיכנס למינוס, אבל אולי במקרה הזה זה סביר וזה מה שאעשה

להבנתי מהפורום, משכורת התחלתית שלך יכולה גם להיות 20 אלף אם נפלת טוב. תחשוב שזה עשרה חודשים של 2000 ש״ח שאתה מקווה להרוויח בחודש.
חבר טוב שלי לומד מדעי המחשב, יש לו רקע מהתיכון של תכנות. מספר שהלימודים קשים מאוד בסמסטר א׳, כולם מעתיקים מכולם ובקושי מגרדים את ה60. מקריאה נוספת פה בפורום ראיתי שזה לא רחוק מהמציאות בכלל.

להבנתי מהפורום, משכורת התחלתית שלך יכולה גם להיות 20 אלף אם נפלת טוב. תחשוב שזה עשרה חודשים של 2000 ש״ח שאתה מקווה להרוויח בחודש.
לפי הכתבה הבאה:
https://www.themarker.com/technation/1.4108270
זה מאוד רחוק מהמציאות. בעוד שהשכר הממוצע הכללי (לבוגרים ולבעלי נסיון ביחד) של בוגר אוני הוא 27.8k, השכר הממוצע של בוגרי המכללות המתוקצבות (שוב, כשמשקללים יחד גם בוגרים וגם בעלי נסיון) הוא 19.8k בלבד.
האם ייתכן שבוגר של ספיר יקבל 20k במשרה ראשונה? כן. האם זה המצב השכיח? ממש ממש לא.

חבר טוב שלי לומד מדעי המחשב, יש לו רקע מהתיכון של תכנות. מספר שהלימודים קשים מאוד בסמסטר א׳, כולם מעתיקים מכולם ובקושי מגרדים את ה60. מקריאה נוספת פה בפורום ראיתי שזה לא רחוק מהמציאות בכלל.
נשמע בהחלט קשוח. אחכה עד סוף הסמסטר הראשון ונראה איפה אני, בגג אדפוק עבודה בקיץ ואסיים את התואר עם איזה מינוס של 15K.
בנוגע לשכר אני פחות מתעסק בזה כרגע (לא התחלתי עדיין אפילו, מי יודע מה יהיה) אבל אני משער שיותר ריאלי לעבודה ראשונה סביבות ה15K
בכל הטבלאות יש לאנשים אינטרסים וקשה לדעת כמה זה אמין.

לפי חישוב שעשיתי בתכל'ס אופציה מאוד נחמדה היא בשנתיים הראשונות לא לעבוד במהלך הסמסטרים אבל להרביץ עבודה כ3 חודשים בקיץ, ואז בפתיחת שנת הלימודים השלישית יישארו לי מספר אלפים בודדים (סביבות ה3K אבל כמובן בתקופת זמן כזו יכול להיות 0 ויכול להיות 7K), ואז פשוט אתחיל לעבוד בשנה השלישית שהיא לפי הבנתי שנה הרבה פחות עמוסה, משרה חלקית (אולי אמצא אפילו בתחום) תכסה לי את העלויות וכך אסיים את הלימודים בלי מינוס או חובות או הלוואות.
אופציה נוספת היא ירידה דרסטית בהוצאות ואת זה אבדוק בשבועות הקרובות - ראיתי כמה יחידות דיור במחירים ממש נמוכים (בין היתר 1500 כולל כל החשבונות גם חשמל), אמנם הם תמיד קטנות נורא ובמיקום בינוני אבל אבדוק אם זה סביל אז אולי אלך על אופציה הזו. 600 ש"ח פחות בחודש על דיור זה משמעותי נורא (ב3 שנים זה 21K) ואם אלך על זה אהיה גם קצת מכוסה אם בחופשות קיץ לא אוכל לעבוד רצוף בגלל מועדי ב' כאלו או אחרים.

אחי,
תואר במדמח ועבודה בתחום במשך 10-20 שנה יכניסו לך הרבה הרבה יותר מהכמה חודשים עבודה בקיץ. עדיף שתשקיע את הזמן בלהיות תלמיד מצטיין / לחפש עבודה ראשונה בהקדם האפשרי, זה יכניס לך בתוחלת הרבה הרבה יותר מלעבוד במלצרות.

אני מצטרף אישית להמלצות פה להתעסק בללמוד ולא בלעבוד, אני גם אמור להתחיל שנה הבאה תואר מדעי קשה ואני לא רואה את עצמי עובד ב4 סמסטרים הראשונים(אולי בקיץ אם לא יהיה לי מועדי ב שקשה לי להאמין שזה יקרה) ופשוט כשאתחיל לעבוד בסמסטר 5 או בסוף התואר אכסה את ההלוואות ואסיים עם הציונים הכי טובים שיכולתי מבלי לדאוג לכסף עכשיו

יש לך את אותה תמימות שהייתה לי לפני שנה א...
(סטודנטית להנדסת מכונות)
קודם כל- ממליצה לך לגור כמה שיותר קרוב למוסד האקדמי. אתה לא מבין כמה זה סוחט נפשית ומנטלית לעבור יום לימודים שלם ואז עוד 30-90 דקות בתחבורה ציבורית לכל כיוון. זה פשוט מעייף ברמות ומייאש.

מזון-הייתי מעריכה ביותר מ-600. אפילו כ-800.
טואלטיקה- כ-50 בחודש.
דברים רפואיים- אתה אומר שאתה צורך תרופות, מה עם ביקורים אצל רופאים מומחים, בדיקות, השתתפות עצמית וכו?
אינטרנט-שווה לבדוק אם יש בכלל צורך. אני בתור סטודנטית בקושי משתמשת באינטרנט בבית שלי. רוב הזמן אני במכללה ועל הווייפיי של המכללה, משתמשת בדאטא בנסיעות ומגיעה הבייתה רק רוצה להתקלח, לאכול ולישון. ממש לא לראות נטפליקס או משהו... שווה לנסות כמה חודשים בלי ולראות איך אתה מסתדר. במיוחד אם יש לך מחשב נייד ואפשר לעשות הוט ספוט מהטלפון.

תחבורה- חיפוש מהיר בגוגל- עלות חופשי שנתי לסטודנט בין באר שבע לשדרות 1584 שקלים, כלומר לחודש 132.
תגור בשדרות- חופשי שנתי עולה 812 שקלים, כלומר לחודש בערך 68 שקלים.
אם אתה צריך הרחבות מעבר שווה לבדוק. חופשי שנתי הוא חד משמעית הכי משתלם שיש לסטודנטים ונותן לך נסיעה בלי הגבלה גם ברכבת וגם באוטובוס.

שונות-הייתי מעלה ל-200.

לא לקחת בחשבון את הפן של הלימודים. השכר לימוד מכוסה, מדהים. מה עם המסביב?
ציוד לימודי - קלסרים, עטים, דפדפות, מחשבונים, סרגלים, עפרונות, מחקים, חודים וכו וכו. אני סיימתי השנה 12 דפדפות ולפחות עשרה עטים ואני בכלל לא כותבת בשיעורים. נטו על תירגולים ומבחנים.
הדפסות- דפי נוסחאות, סיכומים, חומר פתוח.
חומרי עזר- אצלנו אגודת הסטודנטים מוכרת חוברות של מבחניי עבר + פתרונות. עולה לי 20 שקלים לחוברת כפול 12 קורסים בשנה.
עזרה לימודית- שיעורים פרטיים יותר זולים מקורס חוזר אבל עולים כסף, אצלנו אגודת הסטודנטים מארגנת סוג של מרתונים שפשוט סוגרים לך את הפינה בהכנה למבחן.
אני יכולה להעריך (וכנראה בחסר, כי אין לי תיעוד מדוייק) שהוצאתי על כל הדברים האלו השנה כ-2000 שקלים.

אחרון חביב- קפה+אוכל בלימודים. גם אני אמרתי שלא אכנע לזה, אבל זה פשוט קורה. קורה שחזרת הבייתה בעשר בלילה אחרי יום לימודים ארוך+לימוד עצמי עם חברים ואתה גמור ומת לישון. תקום בבוקר ותבין שאופס אין לי מה לאכול היום. להחזיק כל היום בלי- אי אפשר. פעולת הלמידה עושה אותך רעב, המוח צורך הרבה אנרגיה בעיבוד והפנמת המידע.
ארבע אחרי הצהריים מגיע ויש תרגול סופר חשוב שאתה צריך להיות בו במאה אחוז ריכוז. סביר להניח שתישבר ותקנה קפה.
אגב, אם אתה שותה שחור אפשר להביא גם כוס זכוכית ואת הקפה עצמו-ברוב המוסדות יש גישה למים רותחים בחינם.
ועדיין- הייתי מוסיפה את זה לתקציב. הייתי מעריכה בין 50-100 תלוי כמה תקפיד עם עצמך.

לגבי עבודה-ממליצה אחרי סמסטר א. בסמסטר א אתה מקבל פשוט שוק טוטאלי, הלם תרבות מוחלט. לימודים אקדמאיים הם שונים מכל מסגרת שלמדת בה. חשוב להשקיע בקשרים חברתיים ולפעמים זה גם עולה כסף, בדמות יציאות. חשוב לתרגל לתרגל לתרגל וזה עולה זמן.
חדוא/אינפי, ליניארית, מבוא ל... , בדידה - קורסים קשים בשנה א שלא לעבור אותם זה שקול לקטסטרופה. חייב להפציץ בהם.
ולעומת זאת, בסמסטר ב' דווקא כן אמליץ לך למצוא עבודה. הרבה פעמים כשלא עובדים הרבה זמן יש נטייה למרוח את הזמן ולבזבז אותו. לפחות אצלי, העבודה גורמת ללחץ קל שגורם לי ללמוד בצורה הרבה יותר יעילה ואפקטיבית.
אמנם דיברת על מועדי ב', אבל לא דיברת על קורסים חוזרים. מה קורה אם נכשלת בסמסטר ב' בקורס חוסם ואתה חייב לעשות אותו בקיץ. גם תצטרך לשלם עליו אקסטרא, זה יעלה לך בהרבה זמן שילך על השקעה לימודית וגם זמן שלא תוכל להשקיע בעבודה. משהו לשמור בראש כי הרבה סטודנטיפ עושים קורסים חוזרים
לגבי עבודה בקיץ-מאוד ריאלי לעבוד בשתי עבודות ולעשות קופה רצינית.

דברים אחרונים- קח את ה-"תקציב" הזה כמנחה, אבל אל תדבוק אליו. אל תיקח אותו כרשות לעצמך לבזבז את כולו.
יש לך סכום כסף טוב מאוד, תמתח אותו ותמתח ותמתח כמה שאפשר. ותאמין לי שאפשר הרבה.
אני גם מאוד מצטרפת למה שחזרו ואמרו פה- הלוואות לצורך לימודים הן ממש לא השטן. הן עוזרות וכדאי להיעזר בהן. חפש בגוגל 'קרן שכ"ל' יש להם הסדרים עם הרבה מוסדות אקדמיים להלוואות לכל מטרה ללא ריבית

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יש לך את אותה תמימות שהייתה לי לפני שנה א...
(סטודנטית להנדסת מכונות)
קודם כל- ממליצה לך לגור כמה שיותר קרוב למוסד האקדמי. אתה לא מבין כמה זה סוחט נפשית ומנטלית לעבור יום לימודים שלם ואז עוד 30-90 דקות בתחבורה ציבורית לכל כיוון. זה פשוט מעייף ברמות ומייאש.

מזון-הייתי מעריכה ביותר מ-600. אפילו כ-800.
טואלטיקה- כ-50 בחודש.
דברים רפואיים- אתה אומר שאתה צורך תרופות, מה עם ביקורים אצל רופאים מומחים, בדיקות, השתתפות עצמית וכו?
אינטרנט-שווה לבדוק אם יש בכלל צורך. אני בתור סטודנטית בקושי משתמשת באינטרנט בבית שלי. רוב הזמן אני במכללה ועל הווייפיי של המכללה, משתמשת בדאטא בנסיעות ומגיעה הבייתה רק רוצה להתקלח, לאכול ולישון. ממש לא לראות נטפליקס או משהו... שווה לנסות כמה חודשים בלי ולראות איך אתה מסתדר. במיוחד אם יש לך מחשב נייד ואפשר לעשות הוט ספוט מהטלפון.

תחבורה- חיפוש מהיר בגוגל- עלות חופשי שנתי לסטודנט בין באר שבע לשדרות 1584 שקלים, כלומר לחודש 132.
תגור בשדרות- חופשי שנתי עולה 812 שקלים, כלומר לחודש בערך 68 שקלים.
אם אתה צריך הרחבות מעבר שווה לבדוק. חופשי שנתי הוא חד משמעית הכי משתלם שיש לסטודנטים ונותן לך נסיעה בלי הגבלה גם ברכבת וגם באוטובוס.

שונות-הייתי מעלה ל-200.

לא לקחת בחשבון את הפן של הלימודים. השכר לימוד מכוסה, מדהים. מה עם המסביב?
ציוד לימודי - קלסרים, עטים, דפדפות, מחשבונים, סרגלים, עפרונות, מחקים, חודים וכו וכו. אני סיימתי השנה 12 דפדפות ולפחות עשרה עטים ואני בכלל לא כותבת בשיעורים. נטו על תירגולים ומבחנים.
הדפסות- דפי נוסחאות, סיכומים, חומר פתוח.
חומרי עזר- אצלנו אגודת הסטודנטים מוכרת חוברות של מבחניי עבר + פתרונות. עולה לי 20 שקלים לחוברת כפול 12 קורסים בשנה.
עזרה לימודית- שיעורים פרטיים יותר זולים מקורס חוזר אבל עולים כסף, אצלנו אגודת הסטודנטים מארגנת סוג של מרתונים שפשוט סוגרים לך את הפינה בהכנה למבחן.
אני יכולה להעריך (וכנראה בחסר, כי אין לי תיעוד מדוייק) שהוצאתי על כל הדברים האלו השנה כ-2000 שקלים.

אחרון חביב- קפה+אוכל בלימודים. גם אני אמרתי שלא אכנע לזה, אבל זה פשוט קורה. קורה שחזרת הבייתה בעשר בלילה אחרי יום לימודים ארוך+לימוד עצמי עם חברים ואתה גמור ומת לישון. תקום בבוקר ותבין שאופס אין לי מה לאכול היום. להחזיק כל היום בלי- אי אפשר. פעולת הלמידה עושה אותך רעב, המוח צורך הרבה אנרגיה בעיבוד והפנמת המידע.
ארבע אחרי הצהריים מגיע ויש תרגול סופר חשוב שאתה צריך להיות בו במאה אחוז ריכוז. סביר להניח שתישבר ותקנה קפה.
אגב, אם אתה שותה שחור אפשר להביא גם כוס זכוכית ואת הקפה עצמו-ברוב המוסדות יש גישה למים רותחים בחינם.
ועדיין- הייתי מוסיפה את זה לתקציב. הייתי מעריכה בין 50-100 תלוי כמה תקפיד עם עצמך.

לגבי עבודה-ממליצה אחרי סמסטר א. בסמסטר א אתה מקבל פשוט שוק טוטאלי, הלם תרבות מוחלט. לימודים אקדמאיים הם שונים מכל מסגרת שלמדת בה. חשוב להשקיע בקשרים חברתיים ולפעמים זה גם עולה כסף, בדמות יציאות. חשוב לתרגל לתרגל לתרגל וזה עולה זמן.
חדוא/אינפי, ליניארית, מבוא ל... , בדידה - קורסים קשים בשנה א שלא לעבור אותם זה שקול לקטסטרופה. חייב להפציץ בהם.
ולעומת זאת, בסמסטר ב' דווקא כן אמליץ לך למצוא עבודה. הרבה פעמים כשלא עובדים הרבה זמן יש נטייה למרוח את הזמן ולבזבז אותו. לפחות אצלי, העבודה גורמת ללחץ קל שגורם לי ללמוד בצורה הרבה יותר יעילה ואפקטיבית.
אמנם דיברת על מועדי ב', אבל לא דיברת על קורסים חוזרים. מה קורה אם נכשלת בסמסטר ב' בקורס חוסם ואתה חייב לעשות אותו בקיץ. גם תצטרך לשלם עליו אקסטרא, זה יעלה לך בהרבה זמן שילך על השקעה לימודית וגם זמן שלא תוכל להשקיע בעבודה. משהו לשמור בראש כי הרבה סטודנטיפ עושים קורסים חוזרים
לגבי עבודה בקיץ-מאוד ריאלי לעבוד בשתי עבודות ולעשות קופה רצינית.

דברים אחרונים- קח את ה-"תקציב" הזה כמנחה, אבל אל תדבוק אליו. אל תיקח אותו כרשות לעצמך לבזבז את כולו.
יש לך סכום כסף טוב מאוד, תמתח אותו ותמתח ותמתח כמה שאפשר. ותאמין לי שאפשר הרבה.
אני גם מאוד מצטרפת למה שחזרו ואמרו פה- הלוואות לצורך לימודים הן ממש לא השטן. הן עוזרות וכדאי להיעזר בהן. חפש בגוגל 'קרן שכ"ל' יש להם הסדרים עם הרבה מוסדות אקדמיים להלוואות לכל מטרה ללא ריבית
תודה רבה על הההשקעה :)
בנוגע לחופשי שנתי וואלה לא ידעתי שיש דבר כזה בכלל, באתר של הרכבת הופיע לי רק חודשי חופשי, אבל כמובן שאלך על השנתי אם ככה.
בנוגע לקורסים חוזרים אני טיפה מבולבל, מה הכוונה? לכישלון במועד א + ב?,

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Homer מנסה ליצור יועץ ai ולא הולך לי צרכנות פיננסית 33
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 11
A כאשר אני מנסה לפתוח חשבון באינטרקטיב ברוקרס הוא אומר לי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
A אני מנסה לפתוח חשבון באינטרקטיב ברוקרס אבל אני ניתקל בדברים לא מובנים: ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
D מנסה להבין דיבידנד של VT שוק ההון 13
A מנסה למצוא עבודה ולא מצליח התפתחות אישית 86
H מנסה לקנות CSPX ב IB אבל רשום לי שאין לי מספיק כסף? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
ש מנהלת המשרד מנסה לבודד אותי. מה עושים? אוף טופיק 3
יבגני_ל מנסה להבין את העלות של ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M מנסה לעבור מסלול השקעה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י מנסה לעשות סדר בפנסיה שוק ההון 6
stamEhad זכייה במחיר למשתכן - אז עשיתי סימולציות. מנסה כעת להבין מה הצעדים הבאים ומשתדל לא לעשות טעויות יקרות נדל"ן 33
ד מנסה להרשם כחברה בע"מ ישראלית לחשבון באינטראקטיב ברוקרז ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M תכנון השקעה בשוק ההון לטווח של 20 שנים, מנסה להבין מה עדיף. שוק ההון 3
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
ה שרשור מפורט - מנסה להתחיל את חיי בגיל 28 יומני מסע אישיים 34
ה טירון. מנסה להבין דברים בסיסיים בקשר לקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
M מנסה למצוא תוכנה לעסק. אוף טופיק 23
Y מנסה להבין על המלכודות שיש בפנסיה.... פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 130
מוריה מינוף של קרן השתלמות- מנסה להבין את הלוגיקה המוטעית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 54
נ אזרח אמרקאי מנסה להבין שוק ההון 3
י בן 23 מנסה לארגן את עתידו הפיננסי. שוק ההון 24
S אני מנסה להבין מה המטרה הראשית של העוצר והסגרים (תעזבו שניה פוליטיקה בצד) אוף טופיק 9
P מנסה להבין איך עובדת הפרשה לקרן השתלמות צרכנות פיננסית 5
W מנסה להבין את הפערים בדיבידנדים בין VT לVWRD שוק ההון 1
S מנסה לבנות סימולציה על שוק המניות האמריקאי אוף טופיק 0
P מנסה להבין כמה דברים לגבי קופת הגמל להשקעה שוק ההון 3
G מנסה להבין כמה דברים בסיסיים שוק ההון 5
Y מנסה להבין שורה לדוגמה שמתארת מחיר אופציה על הSPY שוק ההון 8
ל אשמח לעזרה - מנסה לארגן את קרן ההשתלמות שלי שוק ההון 3
ש מנסה להבין מה הסיפור של תשואות האגחים האמריקאיים שוק ההון 3
Jasper כרגע מנסה לקרוא את כל הבלוג, נתקלתי במשהו שדורין אומרת שהוא הכי חשוב. שוק ההון 14
מ מנסה לבחור מכשיר השקעה נכון לאמא שוק ההון 8
S מנסה לעשות סדר בקופת גמל להשקעה של אלטשולר שחם שוק ההון 4
D מנסה להבין איך אני טכנית יכול לסחור במניות + עוד כמה שאלות שוק ההון 16
D ביטוח בריאות - מנסה להשוות, ואומרים לי לא לוותר על מה שיש לי כי זו פוליסה ישנה צרכנות פיננסית 6
מ מנסה להבין את טבלת הדיבדנטים של וונגארד שוק ההון 30
bar1 מנסה להרכיב תיק.. שוק ההון 86
O מנסה לקפוץ למים ... חסכון לארבעה ילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
ה מנסה להבין את העמלות של IB שוק ההון 3
צ האם יש דרך קלה לחשב את הרווח בחשבון מסחר עצמאי? שוק ההון 1
כ איך לחשב הנחה של "דירה בהנחה" נדל"ן 1
ש איך לחשב עלות בשכירות לדירה עקב עליית מדד נדל"ן 14
M איך לחשב כדאיות משיכת תגמולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
E חברים, איך נכון יהיה לי לחשב את ההוצאות האלה באקסל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
Y איך נכון לחשב אחוז חשיפה לנדלן כשיש דירה עם משכנתא? שוק ההון 1
O איך לחשב מה יותר משתלם לאחר ניכוי מס, קרן כספית או פקדון בבנק? מיסים 5
חובב_פנסיה2022 אני מחפש מחשבון שיכול לחשב ריבית פריים על תקופה אמיתית היסטורית אוף טופיק 3
O איך לחשב כדאיות זכייה במחיר למשתכן מול שכירות ? נדל"ן 9
M איך בנק מסתכל על דירות להשקעה כשהוא בא לחשב יכולת החזר נדל"ן 7

נושאים דומים

Back
למעלה