לא רוצה לקטוע את הנושא. אבל חשבתי לחזור לשירשור המקורי של התיק שלי לרגע..
כזכור אמור להיות תיק פשוט..
40%- קרן מחקה אג"ח כללי.
10%- מק"מ -( מזומן )
15%- קרן השתלמות S&P 500
35% - VTI & VXUS -יחס 50 50 בערך עם משקל ל VTI ( לא מודאג ממס ירושה כי הסכום קטן מ 60.00$
1. אשמח לדעתכם.
2. והאם אין "כפילות" בין קרן ההשתלמות ל VTI&VXUS ?
גרסה מעודכנת של התיק.
כזכור אמור להיות תיק פשוט.
40%- קרן מחקה אג"ח כללי.
10%- מק"מ -( מזומן )
15%- קרן השתלמות S&P 500
35% - VTI & VXUS -יחס 50 50 בערך עם משקל ל VTI ( לא מודאג ממס ירושה כי הסכום קטן מ 60.00$ )
1. אשמח לדעתכם.
2. והאם אין "כפילות" בין קרן ההשתלמות ל VTI&VXUS ?
אם מישהו משאיר 15% S&P 500 בקרן הנאמנות ושם 35% VT - נוצרת הטיה לטובת השוק האמריקאי מעבר לפרופורציית השוק. זה לא בהכרח רע (כי החלק האמריקאי זול יותר מבחינת דמי ניהול ויעילות מס) אך השאלה מה המשקיע רוצה.
אם מישהו משאיר 15% S&P 500 בקרן הנאמנות ושם עוד כ-10% ב-VTI ועוד 15% בקרן ה-S&P 500 בקרן ההשתלמות - זה מוסיף סיבוך קל (קרנות נוספות לאזן) אך שומר על פרופורציית השוק.
כהערת אגב:
אני עושה בפועל את ההפך וממליץ לך בחום לבדוק את הנושא בעצמך באמצעות בדיקה היסטורית של האם באמת הטבת המס מתאזנת במציאות עם דמי הניהול שאתה משלם בפועל.
מסכים תבדוק את זה בעצמך,סימולציה פשוטה להחריד והתוצאה מובהקת עבור קרן השתלמות.
לי יצא שתחת הנחה של 7% בשוק ההון ותחת דמי ניהול של 0.3% כמו שאפשר לקבל ב IRA יש הבדל
של 17% אחרי 30 שנה לטובת קרן ההשתלמות, ההפרש קיים עבור כל מרווח זמן קטן או גדול מ 30 שנה.
ולכן עדיף למשוך אותה בסוף הפוך ממה שdaat טוען. גרף ההפרש בין קרן ההשתלמות לבין חשבון ממוסה הוא
גרף עולה ולכן עדיף לחכות אם המשיכה שלו.אגב התוצאה מתהפכת בדמי ניהול של 0.8% אז פונקציה ההפרש עולה 22 שנים
ואז מתחילה לרדת שוב .
ממליץ לשחק עם הכלי של וונגארד כדי לראות כיצד דמי הניהול משפיעים על "אכילת" הרווחים.
למשל, בהנחה של 6% תשואה לשנה - דמי ניהול של 0.57% לאורך 50 שנה, שווים לאובדן של 25% מהרווחים כמו חשבון חייב במס.
0.3% לאורך 50 שנה שווים לאובדן של כמעט 15% מהרווחים.
חשוב לזכור שאם לא מדובר ב-IRA, יש להוסיף לדמי הניהול גם את דמי הניהול והקונצים של תעודת הסל הישראלית המהוללת.
דבר ראשון נומינלית השוק האמריקאי עשה 10% מ1972 להיום כך שזה לא הנחה מקלה. ובהסתכלות מיסית מה שמעניין זה הרווח הנומינלי לא ריאלי.
2. כך אקסל או matlab ותעשה את החישוב בעצמך סהכ זה חישוב מאוד פשוט.
דבר ראשון נומינלית השוק האמריקאי עשה 10% מ1972 להיום כך שזה לא הנחה מקלה. ובהסתכלות מיסית מה שמעניין זה הרווח הנומינלי לא ריאלי.
2. כך אקסל או matlab ותעשה את החישוב בעצמך סהכ זה חישוב מאוד פשוט.
אתה פספסת את הנקודה. לא התווכחתי איתך אם השוק יעלה 7% או יותר או פחות. אני בדעה אחת איתך שהשוק יתן בממוצע על עשורים לפחות 7%.
אני הדגשתי את העניין של קו ישר. ממוצע, לא אומר שבכל שנה ושנה השוק יתן 7%. בשנה מסוימת יעלה 15 ובשנה אחרת ירד ב-12. את דמי הניהול תשלם בכל מקרה באותם שנים, כך שניתן לראות אותו כמס החל מהשקל הראשון, ועל הכסף ששילמת תאבד הזדמנות להרוויח ריבית דריבית לנצח. @Benjamin Willard
סימולציה שמניחה עליה בקו ישר חוטאת למציאות ותסלח לי אם אני לא מקבל אותה כתורה מסיני. כמובן שככל וקופות הגמל ימשיכו עם המגמה האיטית של הורדת דמי ניהול נקודת האיזון תתרחק. אבל כל עוד אתה מייעד את חלק התיק שלך כירושה, אזי הניתוח צריך להתבסס על זמן אחזקה של התיק לנצח.