• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מנסה להרכיב תיק..

• פותח הנושא פותח הנושא bar1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מה עם תיק 60/40? פושטי?
יש הרבה אפשרויות פשטניות שאפשר וכדאי לשקול...
זה כבר עניין של הקצאת הנכסים. אני התכוונתי לכלים שבאמצעותם מממשים את כל אחד מהפלחים (למשל מניות באמצעות VT או VTI VXUS או VWRD וכן הלאה).

מהנסיון שלי בד״כ הכוונה לאג״ח בריבית קבועה בלבד.
אג״ח צמוד נחשב asset class נפרד ואיננו חלק מהקרנות האג״ח הרגילות כמו BND או AGG.
אתה צודק, אבל הכמות הזעומה של האג"ח המשתנות בארה"ב גורמת לכך שהן לא היו משפיעות על המדד, כך שהטענה של בנימין לא נופלת.

אותי מרתק לראות איך ברירת המחדל של ״מה נכון״ משתנה כפונק של מה נגיש או נפוץ.
האם אתה בטוח שאתה לא מחליף סיבה ומסובב? הִסטורית האִנפלציה מהדהדת בראשם של המשקעים בישראל.

אתה צודק, אבל הכמות הזעומה של האג"ח המשתנות בארה"ב גורמת לכך שהן לא היו משפיעות על המדד, כך שהטענה של בנימין לא נופלת.

האם אתה בטוח שאתה לא מחליף סיבה ומסובב? הִסטורית האִנפלציה מהדהדת בראשם של המשקעים בישראל.
ממשלת ארה"ב הנפיקה מעט אג"ח צמודות מדד מה שהופך אותן ליחסית זניחות במדד הכולל. ממשלת ישראל הנפיקה הרבה. האם ההחלטה השרירותית הזאת של הממשלה צריכה לקבוע למשקיעים כמה אג"ח צמוד לעומת כמה אג"ח קבוע הם צריכים להחזיק?
הנק' שלי שזאת דוגמא לעד כמה "משקל שוק" הוא שרירותי במקרים מסויימים. ההחלטה של האם להחזיק אג"ח צמוד או קבוע צריכה להיות בהתאם ליעדים של המשקיע, ואילו היא לרוב (עבור משקיע פסיבי) מתבצעת באופן שרירותי לחלוטין.

האם ההחלטה השרירותית הזאת של הממשלה צריכה לקבוע למשקיעים כמה אג"ח צמוד לעומת כמה אג"ח קבוע הם צריכים להחזיק?
ואני טוען שההחלטה איננה כה שרירותית. היא משופעת מביקוש וציפיות השוק. בארץ יש סיבה טובה לכך שהצמודות והמשתנות הן אחוז משמעותי. בארה"ב הסיבה נעדרת, ולכן השוק מושתת על המוצר הפשוט.

ואני טוען שההחלטה איננה כה שרירותית. היא משופעת מביקוש וציפיות השוק. בארץ יש סיבה טובה לכך שהצמודות והמשתנות הן אחוז משמעותי. בארה"ב הסיבה נעדרת, ולכן השוק מושתת על המוצר הפשוט.
בציון גם מכרו אג"ח צמוד דולר... ובארה"ב?

אני אתקן, החלק של אגח צמוד הוא לא שרירותי במובן שכן יש סיבות טובות למה כל ממשלה הנפיקה מה. העניין הוא שמשקיע פסיבי מחזיק נכסים לפי משקל שוק מתוך אמונה בהיפוטזת השוק היעיל ומתוך הבנה שזה אומר שהשוק מתמחר כל נכס לפי מאפייני הסיכון/תשואה שלו וקובע את משקלו בשוק, אבל זה כלל לא המצב - הממשלה קובעת את אחוז האג״ח הצמוד, לא השוק.

משקיע שמחזיק את כל האגחים לפי משקל שוק מתוך אמונה שכל סטיה ממשקל השוק היא נסיון לייצר תשואה עודפת ונידונה לכישלון טועה טעות מהותית. הבחירה באילו נכסים להשקיע היא סוגיה מושכלת של התאמת הנכסים לצרכים. והיא לא שונה מבחירות אחרות כמו התאמת אחוז המניות לצרכים או התאמת החשיפה למט״ח לצרכים. השוק הוא מכלול מורכב של נכסים שונים שמשרתים אנשים שונים עם צרכים שונים וטווחי זמן שונים. להניח שאותם נכסים באותן החלוקות מתאימים לכולם נראה לי כה מופרך.

אני אתקן, החלק של אגח צמוד הוא לא שרירותי במובן שכן יש סיבות טובות למה כל ממשלה הנפיקה מה. העניין הוא שמשקיע פסיבי מחזיק נכסים לפי משקל שוק מתוך אמונה בהיפוטזת השוק היעיל ומתוך הבנה שזה אומר שהשוק מתמחר כל נכס לפי מאפייני הסיכון/תשואה שלו וקובע את משקלו בשוק, אבל זה כלל לא המצב - הממשלה קובעת את אחוז האג״ח הצמוד, לא השוק.

משקיע שמחזיק את כל האגחים לפי משקל שוק מתוך אמונה שכל סטיה ממשקל השוק היא נסיון לייצר תשואה עודפת ונידונה לכישלון טועה טעות מהותית. הבחירה באילו נכסים להשקיע היא סוגיה מושכלת של התאמת הנכסים לצרכים. והיא לא שונה מבחירות אחרות כמו התאמת אחוז המניות לצרכים או התאמת החשיפה למט״ח לצרכים. השוק הוא מכלול מורכב של נכסים שונים שמשרתים אנשים שונים עם צרכים שונים וטווחי זמן שונים. להניח שאותם נכסים באותן החלוקות מתאימים לכולם נראה לי כה מופרך.
מה אני מפספס? ארה"ב רוצה לגייס כסף באמצעות האג"ח שהיא מנפיקה.
על מנת לגייס כמה שיותר, היא תנפיק את האג"חים לפי הביקוש שלהם בשוק.
כלומר השוק מתמחר כמה אג"ח מנפיקים ולפיכך את שווי השוק שלהם. לנסות לעשות משקל אחר זה לטעון שאזרחי ארה"ב/העולם לא יודעים מה הם רוצים (במצטבר).

דבר נוסף, היות ואג"ח הוא מכשיר דפנסיבי שאמור למתן תנודתיות וכל תשואה הוא בונוס, לדעתי רק צריך לוודא שיש מספיק מכל סוג ומח"מ במדד. כמה זה מספיק? לפי הביקוש שיוצר הנפקות שיוצר בתורו את שווי השוק.

הממשלה קובעת את אחוז האג״ח הצמוד, לא השוק.
אתה צודק במידה מסוימת. שיווי המשקל של ההיצע והביקוש נקבע בצורה פחות יעילה כאשר יש רק סמי־מונופול כפי שקיים בשוק האג"ח בארץ. אבל, גם לשיווי משקל זה יש משמעות עבור המשקיע הפסיבי (על אף חולשתהּ).

משקיע שמחזיק את כל האגחים לפי משקל שוק מתוך אמונה שכל סטיה ממשקל השוק היא נסיון לייצר תשואה עודפת ונידונה לכישלון טועה טעות מהותית. הבחירה באילו נכסים להשקיע היא סוגיה מושכלת של התאמת הנכסים לצרכים.
1+

שאלה לגבי קרן השתלמות כחלק מתיק השקעות. ( אם היא מהווה חלק )
כמה אחוזים מסה"כ של התיק ממולץ שיהיה מושקע בקה"ש?
והאם זה תלוי במבנה של הקה"ש -לדוגמא אם היא מחקה S&P 500 אז תהיה בחלק המנייתי של התיק וכ"ו?

שאלה לגבי קרן השתלמות כחלק מתיק השקעות. ( אם היא מהווה חלק )
כמה אחוזים מסה"כ של התיק ממולץ שיהיה מושקע בקה"ש?
והאם זה תלוי במבנה של הקה"ש -לדוגמא אם היא מחקה S&P 500 אז תהיה בחלק המנייתי של התיק וכ"ו?
קרן ההשתלמות היא כולה חלק מהתיק- יש לך רק תיק אחד. לפי הסולידית, הקצאה של כולה למדד מנייתי רחב היא צורה יעילת מס . במצב כזה, היא תחשב לחלק מהפלח המנייתי.

יופי תודה.

שאלה לגבי אג"ח 5113428 שהוא כללי ומרכיב בתוכו כ 30 אגחי"ם שונים.. נושא שלא מצאתי תשובה ברורה לגביו
איפה אני מוצא מתי וכמה אני מקבל "קופונים" כל שנה או כל כמה שלא יהיה? ..

אג"ח 5113428 שהוא כללי ומרכיב בתוכו כ 30 אגחי"ם שונים
זו קרן אג"ח ולא אג"ח כללית שמכילה אגרות שונות. (הקרן לא מכילה סיכון חדלות פרעון {של מנפיקתה}, וגובה דמי ניהול)

איפה אני מוצא מתי וכמה אני מקבל "קופונים" כל שנה או כל כמה שלא יהיה?
הקרן לא מחלקת קופונים. היא צוברת אותם וקונה אגרות לפי המדד.
כל המדדים בת"א צוברים את הקופונים.

נערך לאחרונה ב:
למה הכוונה? אם המדינה פושטת רגל, שוויה של הקרן הזו הרי יירד לאפס.
הכוונה לחדלות פירעון של מנפיקת הקרן, בנוסף לחדלות הפרעון של האג"ח הנעקבות (כפי שהיה קורה בתעודת סל = אג"ח על אג"ח).

שאלה בסיסית של טירון. בדף של אורדרנט / ספארק מופיע למטה "שינוי מעלות" עם נתון מספרי.. מה זה אומר?
לא מצאתי במדריך שלהם הסבר..

שאלה בסיסית של טירון. בדף של אורדרנט / ספארק מופיע למטה "שינוי מעלות" עם נתון מספרי.. מה זה אומר?
לא מצאתי במדריך שלהם הסבר..
לקח לי כמה ימים עד פול האסימון.
Change from cost, לא degree change.

לי עדיין לא נפל האסימון.. Change from cost?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 11
A כאשר אני מנסה לפתוח חשבון ********** ****** הוא אומר לי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
A אני מנסה לפתוח חשבון ********** ****** אבל אני ניתקל בדברים לא מובנים: ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
D מנסה להבין דיבידנד של VT שוק ההון 13
A מנסה למצוא עבודה ולא מצליח התפתחות אישית 86
H מנסה לקנות CSPX ב IB אבל רשום לי שאין לי מספיק כסף? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
ש מנהלת המשרד מנסה לבודד אותי. מה עושים? אוף טופיק 3
יבגני_ל מנסה להבין את העלות של ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M מנסה לעבור מסלול השקעה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י מנסה לעשות סדר בפנסיה שוק ההון 6
stamEhad זכייה במחיר למשתכן - אז עשיתי סימולציות. מנסה כעת להבין מה הצעדים הבאים ומשתדל לא לעשות טעויות יקרות נדל"ן 33
ד מנסה להרשם כחברה בע"מ ישראלית לחשבון *********** ברוקרז ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M תכנון השקעה בשוק ההון לטווח של 20 שנים, מנסה להבין מה עדיף. שוק ההון 3
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
ה שרשור מפורט - מנסה להתחיל את חיי בגיל 28 יומני מסע אישיים 34
ה טירון. מנסה להבין דברים בסיסיים בקשר לקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
M מנסה למצוא תוכנה לעסק. אוף טופיק 23
Y מנסה להבין על המלכודות שיש בפנסיה.... פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 130
מוריה מינוף של קרן השתלמות- מנסה להבין את הלוגיקה המוטעית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 54
נ אזרח אמרקאי מנסה להבין שוק ההון 3
י בן 23 מנסה לארגן את עתידו הפיננסי. שוק ההון 24
S אני מנסה להבין מה המטרה הראשית של העוצר והסגרים (תעזבו שניה פוליטיקה בצד) אוף טופיק 9
P מנסה להבין איך עובדת הפרשה לקרן השתלמות צרכנות פיננסית 5
W מנסה להבין את הפערים בדיבידנדים בין VT לVWRD שוק ההון 1
S מנסה לבנות סימולציה על שוק המניות האמריקאי אוף טופיק 0
P מנסה להבין כמה דברים לגבי קופת הגמל להשקעה שוק ההון 3
G מנסה לחשב איך אוכל לשרוד את שנות התואר. צרכנות פיננסית 54
G מנסה להבין כמה דברים בסיסיים שוק ההון 5
Y מנסה להבין שורה לדוגמה שמתארת מחיר אופציה על הSPY שוק ההון 8
ל אשמח לעזרה - מנסה לארגן את קרן ההשתלמות שלי שוק ההון 3
ש מנסה להבין מה הסיפור של תשואות האגחים האמריקאיים שוק ההון 3
Jasper כרגע מנסה לקרוא את כל הבלוג, נתקלתי במשהו שדורין אומרת שהוא הכי חשוב. שוק ההון 14
מ מנסה לבחור מכשיר השקעה נכון לאמא שוק ההון 8
S מנסה לעשות סדר בקופת גמל להשקעה של אלטשולר שחם שוק ההון 4
D מנסה להבין איך אני טכנית יכול לסחור במניות + עוד כמה שאלות שוק ההון 16
D ביטוח בריאות - מנסה להשוות, ואומרים לי לא לוותר על מה שיש לי כי זו פוליסה ישנה צרכנות פיננסית 6
מ מנסה להבין את טבלת הדיבדנטים של וונגארד שוק ההון 30
O מנסה לקפוץ למים ... חסכון לארבעה ילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
ה מנסה להבין את העמלות של IB שוק ההון 3
B תמהיל תיק השקעות - סיכון בינוני + שוק ההון 12
J האם יש לכם תיק השקעות אחד? שוק ההון 2
M הבנק מקשה על ניוד תיק ניירות ערך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
א תיק מניות דיבידנד ישראליות שוק ההון 29
RL132 ניוד תיק השקעות מהבנק נתקל בסירוב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 5
D קושי בניהול אלוקציה ואיזון תיק לאורך זמן שוק ההון 4
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
Y מה דעתכם על תיק השקעות מנוהל ? שוק ההון 1