• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מנסה להרכיב תיק..

• פותח הנושא פותח הנושא bar1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כן תודה.

לא רוצה לקטוע את הנושא. אבל חשבתי לחזור לשירשור המקורי של התיק שלי לרגע..
כזכור אמור להיות תיק פשוט..
40%- קרן מחקה אג"ח כללי.
10%- מק"מ -( מזומן )
15%- קרן השתלמות S&P 500
35% - VTI & VXUS -יחס 50 50 בערך עם משקל ל VTI ( לא מודאג ממס ירושה כי הסכום קטן מ 60.00$
1. אשמח לדעתכם.
2. והאם אין "כפילות" בין קרן ההשתלמות ל VTI&VXUS ?

. והאם אין "כפילות" בין קרן ההשתלמות ל VTI&VXUS
כן אבל אין בעיה (גם בין יחידת קרן אחת לשניה יש כפילות) כל עוד זה נחשב כאותו נכס (אם זה היה למטרות גיוון אז היה עדיף דברים שונים)
1. אשמח לדעתכם.
תיק טוב ופשוט. אחד שקל להתמיד בו.

גרסה מעודכנת של התיק.
כזכור אמור להיות תיק פשוט.
40%- קרן מחקה אג"ח כללי.
10%- מק"מ -( מזומן )
15%- קרן השתלמות S&P 500
35% - VTI & VXUS -יחס 50 50 בערך עם משקל ל VTI ( לא מודאג ממס ירושה כי הסכום קטן מ 60.00$ )
1. אשמח לדעתכם.
2. והאם אין "כפילות" בין קרן ההשתלמות ל VTI&VXUS ?

זו הכפילות בין הקרן השתלמות לVTI&VXUS.

יש כפילות ולכן אם המטרה היא להשקיע בהתאם לפרופורציית השוק, כ-25% צריכים להיות מושקעים ב-VXUS, עוד כ-10% ב-VTI ועוד 15% בקרן ה-S&P 500 בקרן ההשתלמות.

בדיוק תוהה לגבי החלוקות.. VT או VTI ?

בדיוק תוהה לגבי החלוקות.. VT או VTI ?

אם מישהו משאיר 15% S&P 500 בקרן הנאמנות ושם 35% VT - נוצרת הטיה לטובת השוק האמריקאי מעבר לפרופורציית השוק. זה לא בהכרח רע (כי החלק האמריקאי זול יותר מבחינת דמי ניהול ויעילות מס) אך השאלה מה המשקיע רוצה.
אם מישהו משאיר 15% S&P 500 בקרן הנאמנות ושם עוד כ-10% ב-VTI ועוד 15% בקרן ה-S&P 500 בקרן ההשתלמות - זה מוסיף סיבוך קל (קרנות נוספות לאזן) אך שומר על פרופורציית השוק.

לא ממליץ ולא מייעץ. רק מתאר מצב היפוטתי.

כהערת אגב:
אני עושה בפועל את ההפך וממליץ לך בחום לבדוק את הנושא בעצמך באמצעות בדיקה היסטורית של האם באמת הטבת המס מתאזנת במציאות עם דמי הניהול שאתה משלם בפועל.
מסכים תבדוק את זה בעצמך,סימולציה פשוטה להחריד והתוצאה מובהקת עבור קרן השתלמות.
לי יצא שתחת הנחה של 7% בשוק ההון ותחת דמי ניהול של 0.3% כמו שאפשר לקבל ב IRA יש הבדל
של 17% אחרי 30 שנה לטובת קרן ההשתלמות, ההפרש קיים עבור כל מרווח זמן קטן או גדול מ 30 שנה.
ולכן עדיף למשוך אותה בסוף הפוך ממה שdaat טוען. גרף ההפרש בין קרן ההשתלמות לבין חשבון ממוסה הוא
גרף עולה ולכן עדיף לחכות אם המשיכה שלו.אגב התוצאה מתהפכת בדמי ניהול של 0.8% אז פונקציה ההפרש עולה 22 שנים
ואז מתחילה לרדת שוב .

אם החלטתי להפקיד מדי חודש לקרן ההשתלמות מעבר להפקדה החד פעמית .. איך אני מאזן את התיק?
הרי ההטיה תהיה לכיוון ה S&P 500 ..

לי יצא שתחת הנחה של 7% בשוק ההון ותחת דמי ניהול של 0.3% כמו שאפשר לקבל ב IRA יש הבדל
א. לא ידעתי שהשוק עולה ב-7% לשנה כל שנה בקו ישר.
ב. גם אם תניח שא' נכון בטווח הארוך דמי הניהול תמיד ינצחו הטבת מס. השאל היא רק כמה זמן.

ממליץ לשחק עם הכלי של וונגארד כדי לראות כיצד דמי הניהול משפיעים על "אכילת" הרווחים.
למשל, בהנחה של 6% תשואה לשנה - דמי ניהול של 0.57% לאורך 50 שנה, שווים לאובדן של 25% מהרווחים כמו חשבון חייב במס.
0.3% לאורך 50 שנה שווים לאובדן של כמעט 15% מהרווחים.

חשוב לזכור שאם לא מדובר ב-IRA, יש להוסיף לדמי הניהול גם את דמי הניהול והקונצים של תעודת הסל הישראלית המהוללת.

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: ogi
ב. גם אם תניח שא' נכון בטווח הארוך דמי הניהול תמיד ינצחו הטבת מס. השאל היא רק כמה זמן.
דבר ראשון נומינלית השוק האמריקאי עשה 10% מ1972 להיום כך שזה לא הנחה מקלה. ובהסתכלות מיסית מה שמעניין זה הרווח הנומינלי לא ריאלי.
2. כך אקסל או matlab ותעשה את החישוב בעצמך סהכ זה חישוב מאוד פשוט.

@OnTheVerge תודה לא הכרתי.

היה דיון בנושא שהועבר מהאשכול הזה ביני לדעת99 וגם אדם הצטרף.
בחישוב נאיבי יצא לי שהמקום בו הפונקציות נפגשות גבוה מ100 שנה. השאר לא עניין אותי.

דבר ראשון נומינלית השוק האמריקאי עשה 10% מ1972 להיום כך שזה לא הנחה מקלה. ובהסתכלות מיסית מה שמעניין זה הרווח הנומינלי לא ריאלי.
2. כך אקסל או matlab ותעשה את החישוב בעצמך סהכ זה חישוב מאוד פשוט.

@OnTheVerge תודה לא הכרתי.
אתה פספסת את הנקודה. לא התווכחתי איתך אם השוק יעלה 7% או יותר או פחות. אני בדעה אחת איתך שהשוק יתן בממוצע על עשורים לפחות 7%.
אני הדגשתי את העניין של קו ישר. ממוצע, לא אומר שבכל שנה ושנה השוק יתן 7%. בשנה מסוימת יעלה 15 ובשנה אחרת ירד ב-12. את דמי הניהול תשלם בכל מקרה באותם שנים, כך שניתן לראות אותו כמס החל מהשקל הראשון, ועל הכסף ששילמת תאבד הזדמנות להרוויח ריבית דריבית לנצח.
@Benjamin Willard
סימולציה שמניחה עליה בקו ישר חוטאת למציאות ותסלח לי אם אני לא מקבל אותה כתורה מסיני. כמובן שככל וקופות הגמל ימשיכו עם המגמה האיטית של הורדת דמי ניהול נקודת האיזון תתרחק. אבל כל עוד אתה מייעד את חלק התיק שלך כירושה, אזי הניתוח צריך להתבסס על זמן אחזקה של התיק לנצח.

בחישוב נאיבי יצא לי שהמקום בו הפונקציות נפגשות גבוה מ100 שנה
טוב שהדגשת את המילה הנכונה.
בחישוב לא נאיבי שמתבסס על מחירים היסטוריים זה נפגש הרבה קודם לכן.

@FIYaacov המסקנה דומה תסתכל פה. יוצא היסטורית שתשלום של 0.3% דמי ניהול שקול להקטנת התשואה מ 10% ל9.74% שנתי מוזמן לבדוק מתי הגרפים נפגשים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@FIYaacov המסקנה דומה תסתכל פה. יוצא היסטורית שתשלום של 0.3% דמי ניהול שקול להקטנת התשואה מ 10% ל9.74% שנתי מוזמן לבדוק מתי הגרפים נפגשים.
דמי ניהול של 0.3% שקולים להכפלת התשואה השנתית של אותה שנה ב- 0.997. אם זה היה 10% אז סבבה, אבל זה לא 10% כל שנה
תפסיקו לחשוב שהשוק עולה בקו ישר

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Homer מנסה ליצור יועץ ai ולא הולך לי צרכנות פיננסית 33
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 11
A כאשר אני מנסה לפתוח חשבון באינטרקטיב ברוקרס הוא אומר לי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
A אני מנסה לפתוח חשבון באינטרקטיב ברוקרס אבל אני ניתקל בדברים לא מובנים: ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
D מנסה להבין דיבידנד של VT שוק ההון 13
A מנסה למצוא עבודה ולא מצליח התפתחות אישית 86
H מנסה לקנות CSPX ב IB אבל רשום לי שאין לי מספיק כסף? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
ש מנהלת המשרד מנסה לבודד אותי. מה עושים? אוף טופיק 3
יבגני_ל מנסה להבין את העלות של ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M מנסה לעבור מסלול השקעה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י מנסה לעשות סדר בפנסיה שוק ההון 6
stamEhad זכייה במחיר למשתכן - אז עשיתי סימולציות. מנסה כעת להבין מה הצעדים הבאים ומשתדל לא לעשות טעויות יקרות נדל"ן 33
ד מנסה להרשם כחברה בע"מ ישראלית לחשבון באינטראקטיב ברוקרז ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M תכנון השקעה בשוק ההון לטווח של 20 שנים, מנסה להבין מה עדיף. שוק ההון 3
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
ה שרשור מפורט - מנסה להתחיל את חיי בגיל 28 יומני מסע אישיים 34
ה טירון. מנסה להבין דברים בסיסיים בקשר לקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
M מנסה למצוא תוכנה לעסק. אוף טופיק 23
Y מנסה להבין על המלכודות שיש בפנסיה.... פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 130
מוריה מינוף של קרן השתלמות- מנסה להבין את הלוגיקה המוטעית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 54
נ אזרח אמרקאי מנסה להבין שוק ההון 3
י בן 23 מנסה לארגן את עתידו הפיננסי. שוק ההון 24
S אני מנסה להבין מה המטרה הראשית של העוצר והסגרים (תעזבו שניה פוליטיקה בצד) אוף טופיק 9
P מנסה להבין איך עובדת הפרשה לקרן השתלמות צרכנות פיננסית 5
W מנסה להבין את הפערים בדיבידנדים בין VT לVWRD שוק ההון 1
S מנסה לבנות סימולציה על שוק המניות האמריקאי אוף טופיק 0
P מנסה להבין כמה דברים לגבי קופת הגמל להשקעה שוק ההון 3
G מנסה לחשב איך אוכל לשרוד את שנות התואר. צרכנות פיננסית 54
G מנסה להבין כמה דברים בסיסיים שוק ההון 5
Y מנסה להבין שורה לדוגמה שמתארת מחיר אופציה על הSPY שוק ההון 8
ל אשמח לעזרה - מנסה לארגן את קרן ההשתלמות שלי שוק ההון 3
ש מנסה להבין מה הסיפור של תשואות האגחים האמריקאיים שוק ההון 3
Jasper כרגע מנסה לקרוא את כל הבלוג, נתקלתי במשהו שדורין אומרת שהוא הכי חשוב. שוק ההון 14
מ מנסה לבחור מכשיר השקעה נכון לאמא שוק ההון 8
S מנסה לעשות סדר בקופת גמל להשקעה של אלטשולר שחם שוק ההון 4
D מנסה להבין איך אני טכנית יכול לסחור במניות + עוד כמה שאלות שוק ההון 16
D ביטוח בריאות - מנסה להשוות, ואומרים לי לא לוותר על מה שיש לי כי זו פוליסה ישנה צרכנות פיננסית 6
מ מנסה להבין את טבלת הדיבדנטים של וונגארד שוק ההון 30
O מנסה לקפוץ למים ... חסכון לארבעה ילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
ה מנסה להבין את העמלות של IB שוק ההון 3
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 3
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 17
ש איך להרכיב תיק פנסיוני מנייתי מבוזר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Z התייעצות בניית תיק פאסיבי "השילוש הקדוש" שוק ההון 42
H קבלת מידע מסודר מחברת ביטוח על היסטורית תיק פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E העברת תיק מאקסלנס לאינטרקטיב ישראל עם כמה שפחות עמלות שוק ההון 10
guesto ניהול תיק בגוגל פיננס נהרס שוק ההון 2
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
D פיצול תיק באינטראקטיב ברוקר ארה"ב - עקב גרושין מיסים 5

נושאים דומים

Back
למעלה