גם תזונה קטוגנית נוצרה במקור לטיפול בהתקפי אפילפסיה אצל ילדים בהם תרופות אחרות לא עזרו.
זה נכון מבחינה היסטורית. אבל, יש הבדל מאוד גדול בין מה שאני אוכל, ובין מה שנתנו לאותם ילדים. אני אוכל הרבה יותר מגוון, ונמצא בקיטוזיס הרבה פחות עמוק.
גם לא טענתי שזאת תזונה שעדיפה לכולם. זאת תזונה דיי קשה ומצומצמת. יש לה יתרונות לירידה במשקל, או התמודדות עם בעיות ספציפיות. אני כן חושב, שפליאו דל פחמימה עדיף לכולם. וזאת תזונה הרבה יותר רחבה. וזאת טענה שיש לה הרבה יותר תיקוף (לא מה שנקרא פליאו בישראל, אלא הימנעות מדגנים, קטניות, שמן צמחי, והעדפת שומן וחלבון מהחי).
אוכל מוצרי חלב, אבל דיי בצמצום.
מנקודת מבט אבולוציונית זה גם לא הגיוני (לא שבדרך כלל אני מחזיקה מטיעונים כאלה).
שתדעי, שיוצאים הרבה מחקרים על הנושא הזה לאחרונה. הרבה מתוכם מישראל.
מנקודת מבט אבולוציונית, אני חושב שמה שאפשר לנו לשרוד טוב, היה הגיוון התזונתי שאנחנו מותאמים אליו. כלומר, בני אדם (הומוספיאנס) היו מסוגלים לשרוד לתקופה מסויימת על בטטות סגולות ושורשים (ממצא אמיתי), ומנגד מסוגלים לשרוד על תזונה שהיא קרניבורית לחלוטין (גם ממצא אמיתי, וקיים בשבטים מסויימים גם היום). בתכלס אנחנו אוכלי כל, ולגמרי בנויים לזה.
מה שכן, אם את מסתכלת על ההתפתחות של המינים שקדמו לנו, את רואה שבהדרגה, הם החלו לצוד יותר ויותר. אולי, אפילו התחילו עם זה, כאוכלי נבלות ,שידעו לנטץ עצמות של טרף גדול, ולאכול את מח העצם (ממצא אמיתי בישראל). חיזוק נוסף הוא חומצת הקיבה שלנו, שאמנם שונה מאוד משל אוכלי נבלות, אבל יודעת להגיע לרמות PH של חיות, שניזונות מבשר רקוב. ומצד שני, למדנו לבשל, והתחלנו לעשות את זה יותר ויותר. מה שעוזר למצות נוטריאנטים מבשר (וכן גם מדגנים וקטניות, שחלקם הגדול בלתי אכיל אחרת). ויש סברה לא ממש מופרכת, שכך הפכנו בהדרגה לטורפי על. שצדו יותר ויותר. כלומר, בניגוד למה שכתבת, כנראה שאכלנו דיי הרבה בשר, עוד לפני המהפכה החקלאית. למרות, שהתזונה שלנו כנראה נראתה מאוד שונה בקיץ באפריקה, לעומת בחורף באירופה.
אגב, זה לא בהכרח אומר ש קיטו/ פליאו/ קרניבורי, זאת תזונה בריאה יותר, או מותאמת יותר לגוף שלנו... זאת שאלה נפרדת... אבל אולי זאת סיבה לחשוד במזון שלא התפתחנו לאכול, אם כי לא בהכרח לשלול.
אגב, "קיטו" זה לא בהכרח פליאו או קרניבורי. קיטו בארה"ב בד"כ כולל מלא אוכל מעובד שלא הייתי מכניס לפה.
חוץ מזה, זה בעיקר סיפור נחמד. אבל, מה שמעניין אותי בתזונה הזאת, זה עניין אחד עיקרי: זאת דרך קלה לרדת במשקל. קלה במובן שאני לא רעב כל הזמן. הגאוט, והשיפור בבדיקות הדם, זה תוספות נחמדות.
לא הבנתי את המשפט הזה. הצטברות הגבישים היא מה שגורם להתפרצות ההתקף. זה לא דלקת פרקים קלאסית.
הסימפטום של הכאב הוא עדיין סוג של "דלקת פרקים". מה שאמרתי, זה שהגבישים גורמים לבעיות נוספות. ולכן, כדאי להתייחס לזה ברצינות.