• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חדש בתחום, תוהה מהי הדרך הנכונה

• פותח הנושא פותח הנושא שםמשתמש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שםמשתמש

משתמש רגיל
דירוג
119
שלום.
קודם כל אני מקווה שהפוסט הזה לא נכלל תחת "ייעוץ השקעות".
בן 27. נתקלתי במקרה בפורום ובבלוג של "הסולידית" ואני מאוד נהנה לקרוא ולהחכים לבינתיים. יש לי הכנסה של כ-7,500 ש"ח נטו בחודש וכרגע חוסך לפחות 50-60 אחוז ממנה (מגמה של הזמן האחרון). את הרווחים אני מעוניין לנצל. יש לי גם חסכונות של כ-70-80 אלף שקל שעדיין לא זמינים לשימוש אבל יום אחד אשמח להשקיע גם אותם (לא ברור מתי זה יקרה עדיין).
אני מרגיש שהשקעה פסיבית של הסכומים שאני מדבר עליהם, של החיסכון החודשי של כ-4,000 ש"ח (בערך), גם אם אקבל נניח 7 אחוז תשואה (ואין לי קרן השתלמות אז אני במצב פחות טוב מבחינת מס) - יתנו לי רווח מזערי יחסית. לא משהו שיעשה שינוי מהותי. אני מבין שמדובר בהשקעה לטווח ארוך ועדיין מפה ועד "פרישה מוקדמת" נראה שהמרחק גדול מאוד. מרגיש קצת כאילו כמעט ואין טעם להשקיע סכומים שכאלה בשביל אחוזים שכאלה.
האם אני טועה?
האם אני זקוק לחשיפה מנייתית גדולה מהרגיל? אני מרגיש שאני מסוגל לקחת סיכון גבוה יחסית.

נערך לאחרונה ב:
האם אני טועה?
כן.
מפה ועד "פרישה מוקדמת" נראה שהמרחק גדול מאוד.
לא בהכרח.
חשוב להבין שהפער ממקומך אל הפרישה המוקדמת תלוי בעיקר בפער בין ההוצאות וההכנסות שלך.
אם ניקח לדוגמה אדם שמרוויח 20 נטו אבל צורך 70% מההכנסה בחודש אז מצבו הרבה יותר גרוע ממצבך.
לפי המספרים שאתה מציג אתה צורך כ-3500 בחודש.
זה אומר שאתה צריך תיק שיספק לך 42 אלף בשנה.
לפי כלל 3% התיק צריך להיות בגודל של 1.4 מיליון שח (אל תפחד מהמספר הזה!).
לפי הנחת תשואה ממוצעת של 8% בלבד (שוק ההון סיפק תשואה של כ-10% בשנה בהיסטוריה), תיק התחלתי של 80 אלף וחיסכון חודשי של 4000 אתה צפוי להיות מסוגל לפרוש בגיל 43 בלבד.

אותו אדם אלמוני אחר שמרוויח 20 נטו אבל צורך 14 אלף בחודש צריך תיק שיספק לו 168 אלף שח בשנה.
תיק שכזה צריך להיות בשווי של 5.6 מיליון שח!!!
אותו אדם שמרוויח 20 אלף שח נטו בחודש צפוי להיות מסוגל לפרוש בגיל 54 בלבד - יותר מעשור אחריך!!!

האם אני זקוק לחשיפה מניינית גדולה מהרגיל?
לא בהכרח.
לפי הגיל שלך אתה יכול להרשות לעצמך חשיפה מנייתית גבוהה מאחרים אבל לא בגלל שאתה "חייב".

תודה רבה. חשבתי אולי על כיוון של 70-80 אחוז מניות. אני לא חייב, אני רוצה.
אני לאו דווקא מחפש לפרוש מוקדם. אני עדיין לא לגמריי שם. אני כן מחפש השקעה ארוכת טווח (לפחות 10 שנים). אולי זה לא מספיק זמן בשביל חשיפה מנייתית גבוהה?

אני כן מחפש השקעה ארוכת טווח (לפחות 10 שנים). אולי זה לא מספיק זמן בשביל חשיפה מנייתית גבוהה?
אני אישית חושב שאם אתה חייב את הכסף בעוד 10-15 שנה אז הוא לא צריך להיות במניות.
אם אתה לא בהכרח תהיה חייב את כל הסכום בעוד 10-15 שנה ותוכל לדחות את המשיכה בכמה שנים אז לעניות דעתי אין מניעה להשקיע במניות גם עם חשיפה גבוהה מהרגיל.

אני אישית מנווט 100% מהחסכונות השוטפים שלי למניות דיבידנד כך שהחשיפה שלי נוטה לכיוון ה-100%.
חשוב להבין אבל שטווח ההשקעה שלי הוא "לנצח".

אני חושב שכדאי לך לעיין ולקרוא את הבלוג המעולה להרכבת תיק השקעות "thebigpicture " התמונה הגדולה.
בנוסף יש פוסטים של הסולידית לגבי כמה כללי אצבע שמדברים על הקצאת נכסים , זה יעזור לך להחליט לגבי היחס בין מניות לאגח.
זה מעולם לא מאוחר להתחיל לחסוך ולתת לכספך לעבוד בשבילך ..

אולי זה לא מספיק זמן בשביל חשיפה מנייתית גבוהה?
אאל"ט, הירידה (נומינלית) המקסימלית של הסנופי בעשור היתה כ10%. (אני לא זוכר את הנתון המדויק, אבל הבאתי בעבר טבלה שיש רבות כמותה באינטרנט)
האם אתה מוכן לספוג הפסד מקסימלי של 10% מהקרן בשביל פוטנציאל תשואה של מאות אחוזים?

נשמע כמו שאלה רטורית. כן, הייתי מוכן. אין לי בעיה לספוג מעט הפסדים אם יש פוטנציאל תשואה יפה. זה עיניין של לעשות את זה בצורה חכמה ומאוזנת עד כמה שניתן.
בכל אופן, מה זה בדיוק "סנופי"? יצא לי להיתקל במונח אך אני לא בטוח למה הכוונה.

אז שאני אבין (וסליחה על הבורות הכללית, אני באמת בחיתוליי בכל הנוגע לתחום), השקעה (בלעדית?) במדד המדובר עשויה להוליד תשואה גבוהה יחסית תוך סיכון של 10 אחוז מסכום ההשקעה?

אוקי, אז בנרשם לעיל נאמר 10 אחוז נומינלי.

אז שאני אבין (וסליחה על הבורות הכללית, אני באמת בחיתוליי בכל הנוגע לתחום), השקעה (בלעדית?) במדד המדובר עשויה להוליד תשואה גבוהה יחסית תוך סיכון של 10 אחוז מסכום ההשקעה?
לא.
תבדוק מה קרה להשקעה במדד בשנת 1929 אחרי עשור.

נשמע כמו שאלה רטורית.
זו לא היתה שאלה רטורית בכלל. יש רבים שאומרים שהם אינם מוכנים להפסיד אפילו שקל (הם אומרים שאחרי עשור הם צריכים את כל הקרן), ולהם לא כדאי להשקיע במניות עירומות.
ב5 שנים האחרונות ההפסד המקסימלי מהשיא שקדם לו (MAX DD) היה 18.57%.
אנחנו מדברים על סוג אחר של הפסד. אני מדבר על ההפרש בין הקרן לבין היוון המניות אחרי עשור.
טעות סופר כנראה.
הנה גרף תשואות שנתיות לעשור:
Exhibit1_SP500_Rolling_10Yr_Annual_TR_20111231_thumb1.png

רק 6% מהתקופות של 10 שנים הסתיימו בהפסד.
כדי לסבר את האוזן, ב6% מהתקופות התשואה היתה מעל 426%, כלומר הכסף הכפיל את עצמו ביותר מפי 5.

נערך לאחרונה ב:
אנחנו מדברים על סוג אחר של הפסד. אני מדבר על ההפרש בין הקרן לבין היוון המניות אחרי עשור.
אני מכיר הפסד מסוג 1:
השקעת X כסף, אחרי חודש יש לך X/2 כסף = הפסדת 50%
זה מה שMAX DD בודק.

אני מכיר הפסד מסוג 1:
השקעת X כסף, אחרי חודש יש לך X/2 כסף = הפסדת 50%
זה מה שMAX DD בודק.
זה הפסד על הנייר. אם השקעת את הכסף שלך ושכחת ממנו לעשור, אפילו לא תדע שבאיזשהו שלב הוא נפל ב50%.
רציתי רק להעיר שתשואה שנתית של מינוס 3.43% פירושה הפסד של כ-30% מהכסף במהלך אותו עשור.
נכון. עכשיו, כמה משקיעים לעשור בלבד חוו את ההפסד המדובר?

השאלה היא לא כמה משקיעים חוו את ההפסד בעבר אלא כמה משקיעים יחוו הפסד כזה בעשור הבא.

גם אם התשובה היא "רק אחד" אז זה לא עוזר לפותח השרשור כי הוא יכול להיות אותו אחד ויחיד.

• לא כמה משקיעים אלא איזה אחוז מהמשקיעים.
  • האחוז הזה גדול יותר מכפי שנדמה, כי הנקודה הגבוהה בגרף היא גבוהה בין השאר בגלל נהירת משקיעים, והנקודה הנמוכה נמוכה בין השאר בגלל מנוסת משקיעים. (בבקשה אל תגיד לי שעל כל מוכר יש קונה, כי חצי מהמחזיקים יכולים למכור לחצי הנותר, או להיפך).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נ יש מישהו שמבין בתחום השבבים? שוק ההון 56
N CARF רגולציה בתחום הקריפטו - שאלה מיסים 5
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 3
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 1
A האם עסק פטור בתחום מסוים יכול לבצע עבודות מחוץ לתחום העיסוק הרשום יזמות והגדלת הכנסות 0
אוליביה פילפלאז' איך לשבור תקרת זכוכית בתחום הנדל"ן? התפתחות אישית 20
ח מתכננת להתחיל לימודים בסמסטר הקרוב בטכניון וחוששת לבחור בתחום שאני רוצה יומני מסע אישיים 19
M מתלבט על הצעד הבא בתחום הנדל״ן נדל"ן 6
ETF Shark צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות התפתחות אישית 9
T עבודה ראשונה בתחום אחרי התואר התפתחות אישית 1
E בן 19 חדש בתחום דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 2
הפרופסור משרה ראשונה בתחום לא כזה מעניין ובתנאים לא מצויינים התפתחות אישית 10
ר מה דעתכם על השקעות בתחום הנשק? שוק ההון 9
S עצמאי בתחום היעוץ בנוסף להיותי שכיר... התפתחות אישית 16
נ מעוניין לעבור להיות יועץ עצמאי בתחום שלי, לפי פרוייקטים בתחום המומחיות שלי, התפתחות אישית 4
ט מיזם בתחום החסכונות/השקעות אוף טופיק 14
ג מקצוע בתחום הטיפול(פיזי) אוף טופיק 2
Body Solid בנק ישראל בטיוטת הוראות לבנקים: לא יוכלו עוד לסרב באופן גורף לפעול בתחום הקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
ח כשל שוק בתחום הטיסות ואזהרה על חברת אל על אוף טופיק 126
ע כמה שאלות של חדש בתחום נדל"ן 0
M עסק בתחום פינוי המתכות אוף טופיק 9
C פתיחת חסכון עם 0 ידע/זמן בתחום. שוק ההון 5
Blue מחפש הכוונה - מקצוע בתחום הפיננסי התפתחות אישית 26
ב שאלה למבינים בתחום - חובות עו"ד כלפי מוכר הדירה נדל"ן 15
S קורסים בתחום הנדלן. התפתחות אישית 17
A עבודה בתחום הmachine learning ,deep learning התפתחות אישית 1
M עצמאות בתחום הדיגיטל התפתחות אישית 3
D זיכיון לייבא מוצר לחסר ניסיון בתחום אוף טופיק 15
S גיוס משקיעים בתחום הנדל"ן - שאלה נדל"ן 1
L צעדים ראשונים בתחום - מספר שאלות שוק ההון 6
ג מניות הריטייל בארה"ב - בתחום הלבשה ואופנה שוק ההון 34
מ המלצה על קורס בתחום ההייטק התפתחות אישית 4
ח מבקש רעיונות לקורס שיכול לקדם מקצועית בתחום מערכות המידע התפתחות אישית 3
wa11a עז״ב [עשה זאת בעצמך] בתחום הרכב התפתחות אישית 16
Y חדש בתחום שוק ההון 3
ד השתלבות בתחום החינוך התפתחות אישית 2
P קרן REIT ישראלית בתחום דירות מגורים נדל"ן 46
chen15 רכישת רכב סולידית - עזרה לחדשים בתחום מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
U הדיוט בתחום, התפטרתי, מה מגיע לי? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
א חיפוש עבודה בתחום ה BI התפתחות אישית 0
oz1987 מחקה מדד בתחום ההייטק שוק ההון 12
משה איך אתם יודעים מה המיומנויות הספציפיות ששווה לרכוש בתחום שלכם? התפתחות אישית 14
ל מתחיל בתחום ההשקעות, השקעה ראשונה שוק ההון 2
ע בניית תיק השקעות(חדש בתחום) שוק ההון 16
א ETF בתחום ה-REIT שוק ההון 3
waskindalost איזה חברה היא המובילה ביותר בתחום עיצוב אתרי רשת (Web design) ? אוף טופיק 3
M שאלה של חדש בתחום (בנושא חלוקת דיבידנד) שוק ההון 1
ל תשלום נסיעות במסגרת מלגה בתחום החברתי. אוף טופיק 15
Fitch חדש בתחום - השקעת ETF בחו"ל - מיסים, דמ"נ, המרות מט"ח וכד' שוק ההון 15
O חדש בתחום, למה לא להחזיק רק MSCI World? שוק ההון 128

נושאים דומים

Back
למעלה