• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לקנות רכב זול או להמשיך בתחב"צ?

• פותח הנושא פותח הנושא שבוזי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
חלק מהדייטים באמת הלכתי ברגל (גרתי כמה שנים טובות בתל אביב) כשהבחורה גרה באיזור שלי (צפון ישן) אבל בחלקם לא הייתה ברירה.
יש אוטובוסים, יש מוניות, יש מספיק פתרונות.
במקרה הכי גרוע אפשר גם לקחת קאר2גו ודומיו (למרות שגם את זה לא עשיתי כבר כמה שנים טובות).
מספיק אפילו שרוצים לקבוע בשישי והיא אצל ההורים לפני הדייט בעיר שהיא לא תל אביב או כל דבר אחר
היום יש להרבה ערים במרכז תחב"צ גם בשבת מת"א.
אבל גם לא חייבים לקבוע בשישי. יותר מזה - ת"א אביבים אמיתיים לא יוצאים בכלל ביום שישי :-)

האם הגיע הזמן להפסיק להתכלב ו"לשדרג" את הרמת חיים שלי? האם אני נופל למלכודת הקלאסית של לראות רכב כסטטוס חברתי?
רכב נחשב שדרוג או סטטוס חברתי, בעיקר במעמדות נמוכים. אנשים שיש להם מספיק כסף לא צריכים רכב, כי הם גרים במקום שמאפשר גישה נוחה לכל צרכי החיים שלהם.

אני בשלהי גיל ה-30 שלי, מעולם לא רכשתי רכב. בחרתי לגור במקומות שמותאמים לכך, בחשבון המנטלי שלי אמרתי לעצמי שאני מעדיפה להפחית הוצאות רכב ובתמורה להעלות הוצאות דיור. הרווח הוא כפול!

תודה לכל מי שהשתתף ושלח את חוות הדעת שלו D:
בסוף "נשברתי" ורכשתי את הרכב - מעדיף להוציא 800 שח בחודש אבל לחסוך 20 שעות נוספות במצטבר וכעס על אוטובוסים שמדלגים או לא מגיעים מאשר להשאר בשגרה חח.

תודה לכל מי שהשתתף ושלח את חוות הדעת שלו D:
בסוף "נשברתי" ורכשתי את הרכב - מעדיף להוציא 800 שח בחודש אבל לחסוך 20 שעות נוספות במצטבר וכעס על אוטובוסים שמדלגים או לא מגיעים מאשר להשאר בשגרה חח.
מזל טוב, תתחדש!

זויות ראייה קצת שונה שלדעתי שווה לפעמים להשתמש בה:
בכמה כסף אתה מתמחר את הזמן שלך? אם כל שעה שלך שווה יותר מ4 שקל, אז 20 שעות ב800 שקל שו עסקה מוצלחת.
אנשים נכנסים לסחרור של מינימליזם ופרישה מוקדמת, ובדרך ״שורפים״ את הזמן שלהם במחירים הרבה יותר נמוכים לפעמים :)

מזל טוב, תתחדש!

זויות ראייה קצת שונה שלדעתי שווה לפעמים להשתמש בה:
בכמה כסף אתה מתמחר את הזמן שלך? אם כל שעה שלך שווה יותר מ4 שקל, אז 20 שעות ב800 שקל שו עסקה מוצלחת.
אנשים נכנסים לסחרור של מינימליזם ופרישה מוקדמת, ובדרך ״שורפים״ את הזמן שלהם במחירים הרבה יותר נמוכים לפעמים :)
לחלוטין! אפילו אם אעזוב את השעות נטו שאני חוסך, הזמן והמחשבות והעצבים שהוקדשו כדי להכנס למוביט כל הזמן על מנת לתאם את עצמי לתחבורה הציבורית, ולוודא כל פעם שאני יוצא בדיוק בזמן רק כדי לא לפספס את האוטובוס אבל גם בו זמנית לא לעמוד סתם 20-30 דקות בתחנה לשווא בהחלט שווה את האקסטרה הוצאה לדעתי, גם אם זה יכאב קצת בכיס ולכאורה זה כסף שהיה יכול להיות מושקע.

אני מסכים עם הגישה הכללית, אבל לא מסכים עם המימוש שלה במקרה הנוכחי.
העובדה שבילת 20 שעות בחודש בכביש במקום 40 שעות לא בהכרח אומר שחסכת 20 שעות. כשאתה נוהג הזמן הזה די מת ואי אפשר לנצל אותו, כשאתה באוטובוס אפשר לנצל את הזמן הזה מאוד טוב. אז נכון, שעה באוטובוס זה לא כמו שעה בבית, אבל הייתי נותן לזה לפחות 70%-80% שווי.
כלומר לסוע באוטובוס עולה לך 30% מ40 שעות, שזה 12 שעות. לעומת זאת ליסוע באוטו עולה לך 20 שעות. במילים אחרות - דוקא ליסוע באוטובוס חוסך ל 8 שעות בנטו, למרות שבברוטו זה כאילו מבזבז 20 שעות.

לחלוטין! אפילו אם אעזוב את השעות נטו שאני חוסך, הזמן והמחשבות והעצבים שהוקדשו כדי להכנס למוביט כל הזמן על מנת לתאם את עצמי לתחבורה הציבורית, ולוודא כל פעם שאני יוצא בדיוק בזמן רק כדי לא לפספס את האוטובוס אבל גם בו זמנית לא לעמוד סתם 20-30 דקות בתחנה לשווא בהחלט שווה את האקסטרה הוצאה לדעתי, גם אם זה יכאב קצת בכיס
תתחדש ותיהנה ! שמח לשמוע שהקדשת מחשבה טובה לנושא, ושאתה מרוצה ושמח לקראת השדרוג תנאים :))

ולכאורה זה כסף שהיה יכול להיות מושקע.
רק אציין שגם לזמן יש ריבית דריבית :)

אני מסכים עם הגישה הכללית, אבל לא מסכים עם המימוש שלה במקרה הנוכחי.
העובדה שבילת 20 שעות בחודש בכביש במקום 40 שעות לא בהכרח אומר שחסכת 20 שעות. כשאתה נוהג הזמן הזה די מת ואי אפשר לנצל אותו, כשאתה באוטובוס אפשר לנצל את הזמן הזה מאוד טוב. אז נכון, שעה באוטובוס זה לא כמו שעה בבית, אבל הייתי נותן לזה לפחות 70%-80% שווי.
כלומר לסוע באוטובוס עולה לך 30% מ40 שעות, שזה 12 שעות. לעומת זאת ליסוע באוטו עולה לך 20 שעות. במילים אחרות - דוקא ליסוע באוטובוס חוסך ל 8 שעות בנטו, למרות שבברוטו זה כאילו מבזבז 20 שעות.

כן, אתה צודק, התלבטתי אפילו אם לכתוב את זה (ובסוף ויתרתי, כי הרגשתי שהעיקר שהמהות תעבור, וגם כי ציין אוטובוסים שמתפספסים/זמן לחכות אם אני זוכר נכון).
צריך לחשוב לא רק במונחים של זמן נטו, אלא גם אנרגיה. אם תחב"צ (והאי וודאות שלו, החום, האנשים וכו) שורף לך אנרגיות שחשובות, ומביא אותך פחות רענן לבית, אז זה גם משהו לקחת בחשבון (למרות שבפקקים בארץ, גם נהיגה יכולה להיות חוויה מתסכלת מאוד..)
אבל בגדול - אני מסכים :)

רכב נחשב שדרוג או סטטוס חברתי, בעיקר במעמדות נמוכים. אנשים שיש להם מספיק כסף לא צריכים רכב, כי הם גרים במקום שמאפשר גישה נוחה לכל צרכי החיים שלהם.

אני בשלהי גיל ה-30 שלי, מעולם לא רכשתי רכב. בחרתי לגור במקומות שמותאמים לכך, בחשבון המנטלי שלי אמרתי לעצמי שאני מעדיפה להפחית הוצאות רכב ובתמורה להעלות הוצאות דיור. הרווח הוא כפול!
יוצא לך לשכור רכב מדי פעם או שגם את זה אתה לא צריך?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס התייעצות האם לקנות רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
M קניית רכב - מה הסכום של רכב שהכי כלכלי לקנות? צרכנות פיננסית 10
לב מישקין מה עדיף לקנות רכב יד שנייה או לקחת מהעבודה תמורת תשלום? צרכנות פיננסית 12
I האם דווקא משתלם יותר לקנות רכב חדש ולא יד שנייה? צרכנות פיננסית 24
Et1 איך לקנות רכב יד 2 ולשרוד כדי לספר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
מ איזה רכב מומלץ לקנות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 35
O נוסע המון ... איך / איזה רכב לקנות ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
A איך לשכנע הורה לא לקנות רכב חדש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
M "לסגור" את המשכנתא או לקנות רכב חדש ? צרכנות פיננסית 32
H האם לקנות רכב של 5 או 7 מושבים? צרכנות פיננסית 18
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
S כמה תהיות על איך לקנות מדד עולמי שוק ההון 0
$$$ טראמפ $$$ מדד עולמי, לקנות בשקלים או דולרים. שוק ההון 53
S מעוניין לקנות דירה וחושב אם הרצון ריאלי נדל"ן 48
Y איך לקנות ביטקוין אחזקה ישירה ב2025 קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 33
A כדאי לקנות קרן סל באירופה צוברת או מחלקת? שוק ההון 2
T האם כדאי לקנות דירה או לגור בשכירות? התפתחות אישית 21
S איפה מומלץ לקנות מוצרים ללא גלוטן? אוף טופיק 2
M מי בא עם דולרים ומתעקש לקנות שקלים? שוק ההון 23
G איזה מניות בבורסה בישראל מותר לאזרח אמריקראי לקנות (כאלה שהן לא PFIC)? שוק ההון 11
E הלוואה כנגד נכס בכדי לקנות עוד נכס נדל"ן 3
ר האם אפשר לקנות תווים לרמי לוי/שופרסל בקבוצת רכישה עם הנחה? וכמה עולה לחברה לרכוש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
ס זה תמיד נכון שכדאי לקנות כשהשוק נמוך? שוק ההון 33
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
W האם לקנות "את התחתית" אבל עם מינוף היא אסטרטגיה יעילה? שוק ההון 54
ה לקנות דירה או לשכור? נדל"ן 21
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
T מכרתי מניות *** ולא מצליח לקנות חדשות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N IB - המרה של דולר או ישר לקנות בשקלים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
D מה הדרך הטובה ביותר לקנות S&P בדולרים? שוק ההון 4
D מה הדרך הטובה ביותר לקנות S&P בהנחה שבעו"ש יש לי דולרים שוק ההון 12
א למכור מניות כדי לקנות חדשות שוק ההון 12
להשיג - כסף בשקל האם זוג נשוי שחתם על הסכם הפרדה ממונית יכול לקנות דירה על שם כל אחד ללא מיסוי מיסים 15
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10
דר אהבהמוזרה האם להתחיל לקנות את הקרן החדשה של אינבסקו? שוק ההון 12
S לקנות או לשכור? (בשדרות) נדל"ן 17
K אני רוצה לקנות בית בתל אביב נדל"ן 16
K איזה ETF לקנות בתור ישראלית שגרה בארה"ב (לא אזרחית אמריקאית)? שוק ההון 1
tomchoook זקוק לרכב למספר חודשים. לקנות? להשכיר? ליסינג? צרכנות פיננסית 10
SolidAce דירה בהנחה (כשאני לא מתכנן לקנות דירה?) נדל"ן 14
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
ש התלבטות - איך לעזור להורים לקנות דירה? נדל"ן 4
A לפי מה ששמעתי בבנק שלי אי-אפשר לקנות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
S מתלבט האם כדאי לקנות דירה שניה - עזרה נדל"ן 4
D שאלה בטיוב תיק - האם שווה למכור קרן כדי לקנות קרן אחרת? שוק ההון 5
O לקנות ביטקוין שווה לקניית etf על ביטקוין? פוסטים מאיכות נמוכה 2
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ש מה לעשות בגירושין למכור או לקנות בית נדל"ן 11

נושאים דומים

Back
למעלה