רכב נחשב שדרוג או סטטוס חברתי, בעיקר במעמדות נמוכים. אנשים שיש להם מספיק כסף לא צריכים רכב, כי הם גרים במקום שמאפשר גישה נוחה לכל צרכי החיים שלהם.
אני בשלהי גיל ה-30 שלי, מעולם לא רכשתי רכב. בחרתי לגור במקומות שמותאמים לכך, בחשבון המנטלי שלי אמרתי לעצמי שאני מעדיפה להפחית הוצאות רכב ובתמורה להעלות הוצאות דיור. הרווח הוא כפול!
תודה לכל מי שהשתתף ושלח את חוות הדעת שלו
בסוף "נשברתי" ורכשתי את הרכב - מעדיף להוציא 800 שח בחודש אבל לחסוך 20 שעות נוספות במצטבר וכעס על אוטובוסים שמדלגים או לא מגיעים מאשר להשאר בשגרה חח.
תודה לכל מי שהשתתף ושלח את חוות הדעת שלו
בסוף "נשברתי" ורכשתי את הרכב - מעדיף להוציא 800 שח בחודש אבל לחסוך 20 שעות נוספות במצטבר וכעס על אוטובוסים שמדלגים או לא מגיעים מאשר להשאר בשגרה חח.
זויות ראייה קצת שונה שלדעתי שווה לפעמים להשתמש בה:
בכמה כסף אתה מתמחר את הזמן שלך? אם כל שעה שלך שווה יותר מ4 שקל, אז 20 שעות ב800 שקל שו עסקה מוצלחת.
אנשים נכנסים לסחרור של מינימליזם ופרישה מוקדמת, ובדרך ״שורפים״ את הזמן שלהם במחירים הרבה יותר נמוכים לפעמים
זויות ראייה קצת שונה שלדעתי שווה לפעמים להשתמש בה:
בכמה כסף אתה מתמחר את הזמן שלך? אם כל שעה שלך שווה יותר מ4 שקל, אז 20 שעות ב800 שקל שו עסקה מוצלחת.
אנשים נכנסים לסחרור של מינימליזם ופרישה מוקדמת, ובדרך ״שורפים״ את הזמן שלהם במחירים הרבה יותר נמוכים לפעמים
לחלוטין! אפילו אם אעזוב את השעות נטו שאני חוסך, הזמן והמחשבות והעצבים שהוקדשו כדי להכנס למוביט כל הזמן על מנת לתאם את עצמי לתחבורה הציבורית, ולוודא כל פעם שאני יוצא בדיוק בזמן רק כדי לא לפספס את האוטובוס אבל גם בו זמנית לא לעמוד סתם 20-30 דקות בתחנה לשווא בהחלט שווה את האקסטרה הוצאה לדעתי, גם אם זה יכאב קצת בכיס ולכאורה זה כסף שהיה יכול להיות מושקע.
אני מסכים עם הגישה הכללית, אבל לא מסכים עם המימוש שלה במקרה הנוכחי.
העובדה שבילת 20 שעות בחודש בכביש במקום 40 שעות לא בהכרח אומר שחסכת 20 שעות. כשאתה נוהג הזמן הזה די מת ואי אפשר לנצל אותו, כשאתה באוטובוס אפשר לנצל את הזמן הזה מאוד טוב. אז נכון, שעה באוטובוס זה לא כמו שעה בבית, אבל הייתי נותן לזה לפחות 70%-80% שווי.
כלומר לסוע באוטובוס עולה לך 30% מ40 שעות, שזה 12 שעות. לעומת זאת ליסוע באוטו עולה לך 20 שעות. במילים אחרות - דוקא ליסוע באוטובוס חוסך ל 8 שעות בנטו, למרות שבברוטו זה כאילו מבזבז 20 שעות.
לחלוטין! אפילו אם אעזוב את השעות נטו שאני חוסך, הזמן והמחשבות והעצבים שהוקדשו כדי להכנס למוביט כל הזמן על מנת לתאם את עצמי לתחבורה הציבורית, ולוודא כל פעם שאני יוצא בדיוק בזמן רק כדי לא לפספס את האוטובוס אבל גם בו זמנית לא לעמוד סתם 20-30 דקות בתחנה לשווא בהחלט שווה את האקסטרה הוצאה לדעתי, גם אם זה יכאב קצת בכיס
אני מסכים עם הגישה הכללית, אבל לא מסכים עם המימוש שלה במקרה הנוכחי.
העובדה שבילת 20 שעות בחודש בכביש במקום 40 שעות לא בהכרח אומר שחסכת 20 שעות. כשאתה נוהג הזמן הזה די מת ואי אפשר לנצל אותו, כשאתה באוטובוס אפשר לנצל את הזמן הזה מאוד טוב. אז נכון, שעה באוטובוס זה לא כמו שעה בבית, אבל הייתי נותן לזה לפחות 70%-80% שווי.
כלומר לסוע באוטובוס עולה לך 30% מ40 שעות, שזה 12 שעות. לעומת זאת ליסוע באוטו עולה לך 20 שעות. במילים אחרות - דוקא ליסוע באוטובוס חוסך ל 8 שעות בנטו, למרות שבברוטו זה כאילו מבזבז 20 שעות.
כן, אתה צודק, התלבטתי אפילו אם לכתוב את זה (ובסוף ויתרתי, כי הרגשתי שהעיקר שהמהות תעבור, וגם כי ציין אוטובוסים שמתפספסים/זמן לחכות אם אני זוכר נכון).
צריך לחשוב לא רק במונחים של זמן נטו, אלא גם אנרגיה. אם תחב"צ (והאי וודאות שלו, החום, האנשים וכו) שורף לך אנרגיות שחשובות, ומביא אותך פחות רענן לבית, אז זה גם משהו לקחת בחשבון (למרות שבפקקים בארץ, גם נהיגה יכולה להיות חוויה מתסכלת מאוד..)
אבל בגדול - אני מסכים
רכב נחשב שדרוג או סטטוס חברתי, בעיקר במעמדות נמוכים. אנשים שיש להם מספיק כסף לא צריכים רכב, כי הם גרים במקום שמאפשר גישה נוחה לכל צרכי החיים שלהם.
אני בשלהי גיל ה-30 שלי, מעולם לא רכשתי רכב. בחרתי לגור במקומות שמותאמים לכך, בחשבון המנטלי שלי אמרתי לעצמי שאני מעדיפה להפחית הוצאות רכב ובתמורה להעלות הוצאות דיור. הרווח הוא כפול!