• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

לקנות דירה או לשכור?

• פותח הנושא פותח הנושא הפסטיון
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

הפסטיון

משתמש רשום
דירוג
4
אז אנחנו צריכים לעבור לדירה גדולה יותר, אמנם הדירה הנוכחית מספקת קורת גג סולידית אך המחיר זה צפיפות של משפחה גדלה. צרות טובות.

בכל אופן אנחנו מתלבטים בין אם למכור את הדירה שלנו ולקחת משכנתא גדולה יותר או לשכור דירה גדולה יותר.

החישוב שעשיתי מראה שפיננסית עדיף לעבור לשכירות. מדוע?
דירה לצרכים שלנו השכירות החדשית תהיה 17000 שח. מצד שני אותה דירה עם משכנתא נשלם עליה 27000 שח לפי הריביות של היום.

אז החישוב:
מסלול משכנתא 30 שנה, נשלם סה״כ 9 מיליון שח על הדירה שעלתה 6 מיליון. מעריך שתהיה שווה 10 מיליון שח אז הרווח הוא 1 מיליון שח (זה במידה והריבית תשאר כמו היום).
במסלול שכירות, נשכור את אותה הדירה ב17000 שח, ונשכיר את שלנו ב-7000 שח ולכן נשלם כל חודש 10000 שח שכירות בפועל. בסוף התקופה נשלם 3.6 מיליון שח, אך שכירות עולה עם השנים לכן נעגל ל-5 מיליון שח הוצאה.
אם את ה-17000 שח שחסכנו נשקיע בתשואה 5% ממוצעת, בסוף התקופה יהיה לנו: 13.5 מיליון שח + הדירה המקורית שתהיה שווה 5 מיליון שח. נקזז את השכירות אז הרווח הוא 13.5 מיליון שח.

אם כן לפי החישוב הגס, שכירות פי 13 עדיפה על רכישת בית.

האם אני טועה?

לפי החישובים שלך:

בשתי האופציות אתם מוציאים 27 אלף בחודש

באופציה א אתם מסיימים עם דירה בשווי 10 מיליון
באופציה ב אתם מסיימים עם תיק של 13.5 מיליון ודירה של 5 מיליון

זאת אומרת 10 מול 18.5 מאיפה הגיע פי 13?

בכל מקרה, לדעתי יש יותר מדי חורים בחישוב. הייתי ממליץ לחזור לשולחן השרטוטים או להעזר במישהו שיכול לחשב. אתם מדברים פה על מיליוני שקלים בנפנופי ידיים..

בשתי האופציות אתם מוציאים 27 אלף בחודש
אכן צודק שבשני המקרים מוציאים 27000 שח בחודש, אך במסלול השכירות יש שוכר שמשלם לנו 7000 שח ולכן בפועל זה 20000.
אם כן החיסכון החודשי הוא 7000 שח ובסוף התקופה נחסוך 5.5 מיליון שח + דירה בשווי 5000 שח. כלומר אין יתרון משמעותי.

נערך לאחרונה ב:
אכן צודק שבשני המקרים מוציאים 27000 שח בחודש, אך במסלול השכירות יש שוכר שמשלם לנו 7000 שח ולכן בפועל זה 20000.
אם כן החיסכון החודשי הוא 7000 שח ובסוף התקופה נחסוך 5.5 מיליון שח + דירה בשווי 5000 שח. כלומר אין יתרון משמעותי.
אני חייב להודות שהחישוב כל כך מבולבל, שקשה לי להצביע על הבעיה. לדוגמא, אי אפשר לקחת בחשבון הכנסה משכירות כדי "לקזז" את השכירות שלכם וגם כהכנסה להשקעה.

מציע להתחיל מההתחלה לעבור שנה אחרי שנה, לכתוב את סה״כ ההכנסה באותה שנה, סהכ הוצאות, נכסים וההלוואות. לא באמת צריך את הכל, אבל אני חושב שהתרגיל הזה יעשה לך סדר

אני חייב להודות שהחישוב כל כך מבולבל, שקשה לי להצביע על הבעיה. לדוגמא, אי אפשר לקחת בחשבון הכנסה משכירות כדי "לקזז" את השכירות שלכם וגם כהכנסה להשקעה.
התכוונתי שאם אני משכיר ושוכר אז בפועל משלם 20000 לחודש ולא 27000

קח בחשבון האם תצטרך לשכור את הדירה ב17000 שח ל30 שנה הבאות? או שתוכלו לרדת עוד 10-20 שנה נגיד לדירה קטנה יותר

קח בחשבון האם תצטרך לשכור את הדירה ב17000 שח ל30 שנה הבאות? או שתוכלו לרדת עוד 10-20 שנה נגיד לדירה קטנה יותר
אי אפשר לדעת. רק רציתי לעשות חישוב קר בתרחיש של חוסר שינוי בצרכים

ההנחה שלך שהדירה שכעת עולה 6 מיליון תעלה 10 מיליון בסוף התקופה היא מאוד ספוקולטיבית. בעוד כמה שנים הילדים יפרחו כנף ואתם תוכלו להסתפק בדירה קטנה יותר. לא הכנסת את ההנחות האלה לחישוב.

איך הגעת למשכנתא 27,000?
כמה שווה הדירה הנוכחית במכירה?
כמה משכנתא תצטרך לדירה החדשה?

אתה מחשב ריביות ל-30 שנים, לרוב מסיימים משכנתא לפני וחוסכים ריביות.

הדירה הנוכחית לאחר חיסול המשכנתא ישאר לי 1.5 מיליון שח. הדירה שאני רוצה לרכוש שווה 6.5 ולכן זאת משכנתא של 5 מיליון (פסיכי משהו).
שאלה לצרכי מחקר ולמידה -
כמה עולה לשכור את אותה הדירה בדיוק שאתה מתעתד לקנות 6.5 מיליון ש"ח?

רק 17000 ש"ח? נשמע זול מאוד לנכס שערכו 6.5 מיליון ש"ח.

אחדד את השאלה -
לא כמה עולה הדירה (מחיר נקוב בחוזה) אלא כמה תשלם בפועל סה"כ: הון עצמי, עלות משכנתה (קרן + ריבית), פחת ותיקונים במהלך השנים, עו"ד, מתווך, מס רכישה (230000 ש"ח??!! = 13.5 חודשי שכירות)?
(לפחות 12 מיליון ש"ח במקרה הטוב בהערכה גסה)?

מעריך שתהיה שווה 10 מיליון שח אז הרווח הוא 1 מיליון שח
גם אם העלייה של מחירי הדירות יהיו רק 5 אחוז בכל שנה אתה מגיע לסוף התקופה ל15 מליון ש''ח, למרות שבהסתמך על שנים עברו העליות היו הרבה יותר גבוהות
הדירה המקורית שתהיה שווה 5 מיליון שח.
בדירה המקורית כן חישבנת עליות גבוהות יותר

לא קונה את זה ששכירות של דירה ב17,000 זה צורך. אין בעיה באם זה הרצון כמובן.

לא קונה את זה ששכירות של דירה ב17,000 זה צורך. אין בעיה באם זה הרצון כמובן.
תלוי מיקום ואיכות דירה.
אנחנו צריכים 6 חדרים, מה ש שהופך את הצורך ליקר. כמובן שאפשר למצוא באזורים לא טובים בהרבה פחות אבל אנחנו מוכנים לשלם יותר עבור יותר.

הי
אתה משווה מספר דברים שהם לא זהים לחלוטין
מספר נקודות ששווה לחשוב עליהן:

1. למען ההגינות החשבונאית... אתה רוצה לשכור דירה ששווה היום 6,000,000 ב 17,000 ש"ח לחודש... כלומר המשכיר מצפה לתשואה של 3.4%...כאשר הדירה תיהיה שווה 10,000,000 השכירות תיהיה 28,300 ש"ח בחודש. (תחת הנחה של אותה תשואה נדרשת). אתם תקבלו 11,480 על הדירה שלכם (נראה לך הגיוני ?) ותאלצו לשלם כל חודש 16,400.
==> לדעתי זה יוצא יותר מ 5,000,000 ש"ח על שכירות מהכיס.

2. במסלול רכישה, בסוף התקופה (עוד 30 שנה) ,תיהיה לך דירה בשווי לא ידוע... אתה מניח שזה יהיה 10,000,000 ש"ח אבל זה לא מבוסס על כלום למעט תחושת בטן.
אין קשר שאני מכיר בין עלות המשכנתא שלך לבין שווי הדירה שלך. [בוודאי באזור מסוים ולדירה מסויימת זה תלוי בכל כך הרבה פרמטרים שלא ניתן לבצע "ניחוש" מושכל]

3. להתבונן על הדירה שאתה גר בה כ"נכס" היא אולי נכונה מבחינה חשבונאית נטו... אבל מטעה (לטעמי)...לא יודע מה הגילאים שלכם אבל בהנחה שעדיין תזדקקו לגור היכן שהוא זה לא כסף שתוכלו להעביר לילדים.
[אלא אם תמכרו אותו ותקנו דירה אחרת... כיוון שהכל עלה (לא רק הדירה שלכם) ואתם לא תרצו לעבור לעיר אחרת /שכונה אם תמכרו ב 10,000,000 ונניח תקנו ב 5,000,000 דירה שתתאים לכם בעוד 30 שנה... יהיה לכם "רק" 5,000,000 מליון מזומן לתת לילדים. (כמובן שכל הסכומים הללו הם מופרחים לחלוטין ולא כוללים עלויות עו"ד, מס שבח, מס רכישה ואלוהים יודע איזו עוד מיסים יהיו בעוד 30 שנה)]

4. שאתה משכיר דירה יש לך הוצאות... נהוג לקחת 11.5 או 11 חודשים הכנסה בשנה ולא 12... בייחוד לאורך תקופה (שיפוצים, בעיות עם שוכרים, וכו...)

5. לא מכיר הרבה אנשים ששוכרים דירה אחת למשך 30 שנה... אתה צריך להניח לפחות שני מעברי דירה לאורך 30 שנה עם עלויות ותהליכים רלוונטים

זה יהיה 10,000,000 ש"ח אב
אין דרך לדעת כמה תהיה שווה דירה עוד 30 שנה. לפי 5% לשנה זה יוצא יותר.
התבונן על הדירה שאתה גר בה כ"נכס" היא אולי נכונה מבחינה חשבונאית נטו... אבל מטעה (לטעמי)..
לא נכון. אפשר למשכן נכס ולרכוש איתו נכסים מניבים. כמו כן בגיל 60 אפשר לעשות משכנתא הפוכה.

לא מכיר הרבה אנשים ששוכרים דירה אחת למשך 30 שנה.
מסכים. ניסיתי לעשות חישוב קר וקשיח כדי לקבל סוג של תובנה לשאלה מה עדיף - שכירות או רכישה

מי שהתרגל לאורך רוב חייו לגור בדירה של 6 מיליון, לא תמצא אותו בערוב ימיו הולך לגור בדירה של 3 מיליון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י לקנות דירה או לשכור ולהשקיע - מחשבון Excel נדל"ן 55
B לשכור דירה או לקנות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
J לקנות דירה שניה, או למכור את הראשונה ולקנות דירה יקרה? נדל"ן 9
Y האם לקנות דירה למגורים או להשקעה? נדל"ן 14
ק לקנות דירה עם או בלי משכנתא נדל"ן 15
S לקנות דירה או לשפץ דירה קיימת? נדל"ן 13
R להשכיר או לקנות דירה שוק ההון 2
J האם לקנות דירה ובכמה או להשקיע את הכסף? נדל"ן 17
ה לקנות דירה או לחכות? עד איזה סכום? נדל"ן 10
Y האם כדאי לי לקנות דירה זולה שבעתיד הרחוק אגור בה, או להשקיע את הכסף בשוק ההון? שוק ההון 28
ה האם לקנות דירה או לחכות לזכיה במשרד השיכון נדל"ן 13
1337justme רווק עם הון עצמי - האם לקנות דירה למגורים או לשכור? נדל"ן 68
א צריך להיות מטורף כדי לא לקנות דירה בימינו, או שבעצם ... נדל"ן 60
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
להשיג - כסף בשקל האם זוג נשוי שחתם על הסכם הפרדה ממונית יכול לקנות דירה על שם כל אחד ללא מיסוי מיסים 15
S דירה בהנחה (כשאני לא מתכנן לקנות דירה?) נדל"ן 14
ש התלבטות - איך לעזור להורים לקנות דירה? נדל"ן 4
S מתלבט האם כדאי לקנות דירה שניה - עזרה נדל"ן 4
F מתלבט אם לקנות דירה חדשה 20/80 ולקוות לטוב נדל"ן 51
ג זוג צעיר מחפש איפה לקנות דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
H בשעה טובה מחפשים לקנות דירה. נדל"ן 157
M בן 24 שוקל לקנות דירה נדל"ן 9
D זוג צעיר בצומת דרכים- האם לקנות דירה? נדל"ן 23
Y האם אפשר לקנות דירה במחיר למשתכן אחרי שקניתי דירה? נדל"ן 2
מ מתלבט האם ובאיזה אופן לקנות דירה למגורים נדל"ן 71
E הורים רוצים לקנות דירה נדל"ן 8
L מעוניין לקנות דירה ראשונה וצריך להבין הרבה דברים נדל"ן 33