• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

האם כדאי לקנות דירה או לגור בשכירות?

• פותח הנושא פותח הנושא the cpa
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

the cpa

משתמש רגיל
דירוג
43
שלום,

אני מסתכל על רכישת דירה כלא כדאית מכל מיני סיבות:

1. שכירות ומשכנתא על אותו נכס הן לרוב לא הוצאה חודשית שווה. משכנתא עולה יותר, בעיקר בגלל ריבית ועוד סיבות. אם אני משקיע את ההפרש בין השכירות למשכנתא בS&P500 (וכמובן לא מעט כסף בקרנות כספיות לרזרבה) , בלונג ראן, נניח עוד 30 שנה, אמור להיות לי יותר כסף מאשר מצב שבו יש לי דירה (בדקתי מספר פעמים עם הצאט + הסתכלתי על סטטיסטיקות של המדד). כמה שנים לפני הפרישה אוכל למשוך את הכסף לקרן כספית וזה יספיק לי להמשך חיי.
2. התחייבות ארוכה ויקרה מדי - אני לא רואה היגיון בלשלם כ"כ הרבה כסף עד הפרישה (בדור שלי אנשים יסיימו משכנתא כמעט עד הפנסיה), לפגוע בנזילות ותזרים המזומנים שלי רק כדי שיהיה נכס על שמי. אני חושב שלקיחת משכנתא פוגעת באיכות החיים, כי בסוף את רוב הכסף הפנוי שלך אתה שם על הדירה (את כל ההון שלך בעצם) ובעצם אנשים שלוקחים משכנתא חיים בצמצום ופחד הרבה פעמים.
3. קיבעון - כשקונים דירה אתה מתקבע במקום מסוים ומספיק שיבוא איזה שכן ערס שיהרוס לי את החיים עם שירי עומר אדם בשעה 12 בלילה או גרוע מכך, שיגיע פתאום איזה עבריין מילניור לשכונה שלי - סתם מבאס.
4. בירוקרטיה ועלויוץ נלוות - כשהדירה שלי, אצטרך להשקיע הרבה בשדרוג המטבח, כל מיני התאמות ועלויות שכרוכות במעבר לדירה חדשה ועוד כאבי ראש כמו שכ"ט עו"ד וביטוח משכנתא.
5. אין לי חשש ממעבר דירה - כל חיי גרתי בשכירות. בבית הראשון 17 שנה ובבית הנוכחי כבר כמעט 11. נכון שהשכירות עולה ב4% בשנה בערך, אבל הכל מתייקר ובכל מקרה אני צריך שיהיה לי הרבה כסף. שוק ההון אמור לפצות על זה בטווח זמן
6. מרגיש לי שרוב הישראלים לא רציונלים ומושפעים ממה שאמא שלהם תגיד קצת יותר מדי. זה עדר חד משמעית, לכן אני מרגיש שהרבה אנשים לא באמת חושבים לפני צעד שכזה וזה עוד יותר מרתיע אותי מלקנות דירה.

הסיבות שאני שומע לכדאיות רכישה הן בעיקר פסיכולוגיות ורגשיות.

האם יש משהו שאני מפספס כאן? האם הסיבות שלי לאי רכישה הן רציונליות ונכונות?

תודה חתול.

אני מכיר את זה, אבל רציתי בכל זאת לשמוע דעות של אחרים פה.

1[אתה זוכר כמה עלה דירה לקניה מאז שאתה משלם שכירות {28 שנה אחורה וכמה היום?}
2]משכנתא זה מינוף שאת חלקו משלם שוכר או שאתה מה שאין בדרך כלל בשוק ההון..
3] התחייבות וקיבעון יש להם גם יתרון אדיר =שזה לא דבר שקל לשנות או להתפטר וזה גורם לך להתמיד לאורך זמן גדול עד שאתה מתחרט על המכירה וכבר משנה גישה או כי המחירים שוב עולים בשונה משוק ההון שכל תקופה קצת קשה אנשים משנים אסטרטגיה ובסוף לא מגיעים לטוב שהשוק הזה יודע להציע
למסקנה= נכון שמבחינה כלכלית ומספרית שוק ההון יותר כדאי {אולי} אבל תכלס איפה אנשים עשו יותר לאורך 30 שנה ????
4] אין לי מושג היכן אתה גר אבל אם מדובר באיזור ביקוש אתה יכול לחפש דירה לאחר שמפנים אותך ולהיתקע מה שיאלץ אותך להתפשר במחיר או בתנאים
5] למה לא לשלב לקנות גם דירה {בזול או בחו"ל} וגם להשקיע בשוק ההון?
בסופו של יום אין לי מושג מה היכולות שלך והתכונות נפש שלך אבל באופן כללי זו דעתי

בישראל, בניגוד לאירופה ובארה"ב, אין יחידות השכרה מנוהלות לטווח ארוך, או שאין מספיק.

משפחה עם ילדים צריכה יציבות באותה השכונה, באיזור בתי הספר וגני הילדים, מעגל חברים יציב לילדים, איזור מוכר במשך מספר שנים.
אם אין לך בעל בית שמאפשר לך לגור באותה דירה לטווח ארוך אתה יכול למצוא עצמך נודד מדירה לדירה עם כל הלחץ הנפשי למשפחה.
אתה תלוי לחלוטין במישהו אחר ובגחמות שלו.

מצד שני, דירה בבעלות לא בכל מחיר.
להתחייב לשלם אלפי שקלים בחודש למשך שלושים שנה אחרי שרוקנת את כל החסכונות כדי לשלם הון עצמי של כמה מאות אלפים זה משהו שצריך לחשוב עליו בכובד ראש, זו יכולה להיות התאבדות כלכלית ופשיטת רגל.

בישראל, בניגוד לאירופה ובארה"ב, אין יחידות השכרה מנוהלות לטווח ארוך, או שאין מספיק.

משפחה עם ילדים צריכה יציבות באותה השכונה, באיזור בתי הספר וגני הילדים, מעגל חברים יציב לילדים, איזור מוכר במשך מספר שנים.
אם אין לך בעל בית שמאפשר לך לגור באותה דירה לטווח ארוך אתה יכול למצוא עצמך נודד מדירה לדירה עם כל הלחץ הנפשי למשפחה.
אתה תלוי לחלוטין במישהו אחר ובגחמות שלו.
כן, מכיר את העניין הזה. העננין הוא שלא נדיר למצוא דירות באזור שלי, לא עברתי בית ספר מעולם וכך גם חבריי שעברו דירה. אנחנו תמיד תלויים במישהו, זה יכול להיות בוס, בעל דירה או לקוח. תמיד יש גורם בצד השני.
מצד שני, דירה בבעלות לא בכל מחיר.
להתחייב לשלם אלפי שקלים בחודש למשך שלושים שנה אחרי שרוקנת את כל החסכונות כדי לשלם הון עצמי של כמה מאות אלפים זה משהו שצריך לחשוב עליו בכובד ראש, זו יכולה להיות התאבדות כלכלית ופשיטת רגל.
זה העניין לדעתי. הנזילות.

להערכתי הישראלים הפכו את הבית מאמצעי למטרה וזה פשוט לא נכון לדעתי. אלה שקנו דירות בשנות ה80 לא תיארו לעצם שתהיה עליית ערך שכזו, הם סה"כ רצו דירה למגורים.

1[אתה זוכר כמה עלה דירה לקניה מאז שאתה משלם שכירות {28 שנה אחורה וכמה היום?}
מעט מאוד, אבל זו כבר בעיה של החינוך בישראל. אם היו מלמדים ילדים להשקיע, הרוב היו משקיעים באפיקים אחרים ואז לא היה את אפקט העדר המטופש שיש פה.
2]משכנתא זה מינוף שאת חלקו משלם שוכר או שאתה מה שאין בדרך כלל בשוק ההון..
איזה שוכר? אני מדבר על בית למגורים. בית להשקעה זה הכי לא משתל לדעתי, שכן תשואה נמוכה גם ביחס לסיכון כאב הראש.
3] התחייבות וקיבעון יש להם גם יתרון אדיר =שזה לא דבר שקל לשנות או להתפטר וזה גורם לך להתמיד לאורך זמן גדול עד שאתה מתחרט על המכירה וכבר משנה גישה או כי המחירים שוב עולים בשונה משוק ההון שכל תקופה קצת קשה אנשים משנים אסטרטגיה ובסוף לא מגיעים לטוב שהשוק הזה יודע להציע
למסקנה= נכון שמבחינה כלכלית ומספרית שוק ההון יותר כדאי {אולי} אבל תכלס איפה אנשים עשו יותר לאורך 30 שנה ????
היו עושים יותר בשוק ההון (כנראה) אם היה חינוך במדינה הזו. אני לא משנה אסטרטגיה, יש לי אחת שאני דובק בה.

דרך אגב יש דעה רווחת ששוק הנדלן לא ירד אף פעם. הוא פחות תנודתי, אבל הוא לא חסין מירידות. אנשים שכחו מה היה פה בשנות ה80-90.
4] אין לי מושג היכן אתה גר אבל אם מדובר באיזור ביקוש אתה יכול לחפש דירה לאחר שמפנים אותך ולהיתקע מה שיאלץ אותך להתפשר במחיר או בתנאים
פינו את דודה שלי עכשיו. מצאה בית חדש כמעט באותו מחיר, באזור יותר יוקרתי. גם כשאנחנו עברנו השתדרגנו ולא התפשרנו. עלינו קצת בשכ"ד.
5] למה לא לשלב לקנות גם דירה {בזול או בחו"ל} וגם להשקיע בשוק ההון?
כי זו התעסקות ובחו"ל יש גם ענייני מיסוי וכל מיני דברים שאין לי זמן ורצון להתעסק בהם. פשוט שוק ההון זמין יותר ומאפשר לי את החיים שאני מקווה לחיות. אני לא מאמין באדמה כ"כ... סליחה אם זה נשמע משתנשא.
בסופו של יום אין לי מושג מה היכולות שלך והתכונות נפש שלך אבל באופן כללי זו דעתי
תודה אריקו, נחמד לשמוע דעות של אנשים שחושבים אחרת.

יש גם לא מעט מינוסים בלגור בשכירות ויתרונות בדירה משלך.

אתה תלוי בבן אדם אחר וחשוף לשיגעונות שלו.
אם אתה רוצה לתקן/לשדרג דברים בדירה, זה לא הרכוש שלך, זה כסף שלא יחזור אלייך, ויש מצב שבעל הנכס לא יאשר לך בכלל.

בקניית דירה אתה נחשף לשוק שאין לו מתאם מובהק עם שוק ההון.

מעבר וחיפוש דירה עולה לא מעט כסף, זמן, אנרגיה. וזה מגיע עם בירוקרטיה מעצבנת כבונוס.

יש חוסר ודאות בלגור בשכירות, בעל הדירה יסכיפ לחדש לי חוזה? בכמה יעלה את המחיר?
אנשים לא אוהבים חוסר ודאות...

הנושא נטחן פה בלי סוף, נדלן מול שוק ההון. רוב האנשים לא בנויים לשים 100% מההון שלהם על מדד מנייתי כזה או אחר. אולי הם יהיו יותר עשירים, אבל התנודתיות תקצר להם את החיים.

יש דירות ספציפיות שבהם אנשים הרוויחו יותר מהממוצע של המדד, ויש מניות ספציפיות שבהם הרוויחו יותר ממוצע עליית ערך הדירות.
השקעה בנדלן זה לא הדבר הכי גרוע שאנשים עושים בחיים שלהם.

שלום,

אני מסתכל על רכישת דירה כלא כדאית מכל מיני סיבות:

1. שכירות ומשכנתא על אותו נכס הן לרוב לא הוצאה חודשית שווה. משכנתא עולה יותר, בעיקר בגלל ריבית ועוד סיבות. אם אני משקיע את ההפרש בין השכירות למשכנתא בS&P500 (וכמובן לא מעט כסף בקרנות כספיות לרזרבה) , בלונג ראן, נניח עוד 30 שנה,

האם יש משהו שאני מפספס כאן? האם הסיבות שלי לאי רכישה הן רציונליות ונכונות?
הנושא מה יותר כדאי נטחן שוב ושוב אך יש זווית שכמעט לא מדוברת
ככל והציבור יפסיק לרכוש דירות ובמקום כך ישכור המחירים יעלו כפי שקורה כבר כמה שנים
יש כלל פשוט של היצע וביקוש וזה תקף גם למחירי השכירות
ובכלל מה תעשה אם הריבית הממוצעת תרד בשני אחוז {אמנם קצת קשה כרגע לדמיין אך הכל יכול להיות} מה שיגרום לקניית דירה להיות יותר הגיונית והשכירות תעלה כל שנה ב 5% נוספים אז תגלה שפספסת???
מזכיר לכל אלו שמסבירים שוב ושוב שהכל פסיכולוגי = אז יש גם נתונים שהצגתי פה {עתידי}
וחוץ מזה הפסיכולוגיה משפיעה על הכלכלה גם בשוק ההון לא הכל מתבסס על נתונים אמיתיים = הרבה מהעליות בשנתיים האחרונות קורות מפחד של משקיעים לאחר הרכבת או נהירת עדר למדדים מובילים מה שיוצר ביקוש מטורף
בהצלחה לכולם

הנושא מה יותר כדאי נטחן שוב ושוב אך יש זווית שכמעט לא מדוברת
ככל והציבור יפסיק לרכוש דירות ובמקום כך ישכור המחירים יעלו כפי שקורה כבר כמה שנים
יש כלל פשוט של היצע וביקוש וזה תקף גם למחירי השכירות
כל זה נכון בהנחה שהמנטליות בארץ תשתנה מה שלא צפוי לקרות. מסורת עוברת מאב לבן וקשה לשבור אותה. מחירי השכירות גם עולים, אבל לא בקצב של הדירות, מה שגורם להחזרי המשכנתא להיות מטורפים.
ובכלל מה תעשה אם הריבית הממוצעת תרד בשני אחוז {אמנם קצת קשה כרגע לדמיין אך הכל יכול להיות} מה שיגרום לקניית דירה להיות יותר הגיונית והשכירות תעלה כל שנה ב 5% נוספים אז תגלה שפספסת???
גם במצב כזה מניות זה יותר כלכלי, אבל בכל מקרה, גם אם זה שקול כלכלית, השעבוד ל30 שנה נשמע לי לא הגיוני בעליל רק כדי שתהיה לך בעלות על 4 קירות. הנזילות שווה יותר לפי דעתי,
אני חייתי בשכירות כל חיי כאמור ואני לא מרגיש רע על זה שהנכס "לא שלי".
מזכיר לכל אלו שמסבירים שוב ושוב שהכל פסיכולוגי = אז יש גם נתונים שהצגתי פה {עתידי}
וחוץ מזה הפסיכולוגיה משפיעה על הכלכלה גם בשוק ההון לא הכל מתבסס על נתונים אמיתיים = הרבה מהעליות בשנתיים האחרונות קורות מפחד של משקיעים לאחר הרכבת או נהירת עדר למדדים מובילים מה שיוצר ביקוש מטורף
בהצלחה לכולם
לא אמרתי שפסיכולוגיה בכלל לא משפיעה על כלכלה, אבל לדעתי המחיר להגעה לדירה משלך פשוט לא הגיוני בשום צורה (לא רק המחיר הנקוב, גם במחיר האישי שמשלמים).

כל זה נכון בהנחה שהמנטליות בארץ תשתנה מה שלא צפוי לקרות. מסורת עוברת מאב לבן וקשה לשבור אותה. מחירי השכירות גם עולים, אבל לא בקצב של הדירות, מה שגורם להחזרי המשכנתא להיות מטורפים.
שים לב שהפערים בין השכירות למחיר הקניה מצטמצמים
גם במצב כזה מניות זה יותר כלכלי, אבל בכל מקרה, גם אם זה שקול כלכלית, השעבוד ל30 שנה נשמע לי לא הגיוני בעליל רק כדי שתהיה לך בעלות על 4 קירות. הנזילות שווה יותר לפי דעתי,
אני חייתי בשכירות כל חיי כאמור ואני לא מרגיש רע על זה שהנכס "לא שלי".

לא אמרתי שפסיכולוגיה בכלל לא משפיעה על כלכלה, אבל לדעתי המחיר להגעה לדירה משלך פשוט לא הגיוני בשום צורה (לא רק המחיר הנקוב, גם במחיר האישי שמשלמים).
באופן כללי יש לנו גישה שונה
אך בהנחה שכל מה שכתבת הן לגבי אסטרטגיית השקעה יציבה בשוק ההון הן לגבי חשיבות הנזילות והן לגבי הקלות לעבור דירה אז אתה צודק לחלוטין
אבל להערכתי רובם לא כמוך בשום פרמטר אי לכך כל אחד יבחר אסטרטגיה משלו
ומה יהא בסוף??? =הנבואה ניתנה לשוטים :roll: :roll:

בנדלן תעשה בערך 2.5% משכירות וזה די צמוד למדד ככה שזה די מבטיח. עליית ערך לא ידוע. מצד שני יש פחת על נכס ואחרי 50 שנה ברור שיהיה צריך להשקיע הרבה בשיפוצים וכדומה, אז כנראה הדיבידנד משכירות הוא רק 1.5%.

מה שכן, המינוף זה הכח החזק של הנדלן. אם ערך הדירה עולה, אז הכסף שלך עושה יותר. הבעיה המרכזית שעם הריבית על משכנתא (אני לוקח משהו ממוצע, זה מימון משתנה בהתאם לתמהילים) של 5% קבועה (זה מבנק ישראל ל30 שנה בערך), אתה צריך 3.5% עליית ערך בשנה (בגלל השכירות) בשביל לצאת break even עם המינוף. כאן השאלה הגדולה, במאקרו של מאה שנה+ דירות בארה"ב עלו 0% ריאלי והשאלה אם השנים האחרונות היו שוק שורי שהולך עכשיו ליפול או אולי דווקא המחירים הולכים להמשיך לעלות. מה שבטוח זה שמתי שהוא יש return to the mean בכל שוק ואם המחירים מתרחקים מיכולת הרכישה אז יש פחות רוכשים ויותר קבלנים/יצרנים וזה קורה בסייקלים (אותו דבר בדיוק קורה בשוק הזהב/נחושת ועוד).

הבעיה שלי בעיקר זה שבמחירים הנוכחיים זה דורש ריתוק הון גבוה ואני רוצה פיזור, אז לא יכול לסכן הון גבוה שאין לי ל-30 שנה, זה כמו לקחת הימור גדול מדי (כמו שלא הייתי מהמר את כל כספי על מניה, גם אם מחלקת דיבידנד של 1.5% ויש לה צמיחה סבירה כמו קוקה קולה או משהו כזה).

* לא המלצה או ייעוץ

אתה זוכר כמה עלה דירה לקניה מאז שאתה משלם שכירות {28 שנה אחורה וכמה היום?}
אני זוכרת, וגם כמה היתה משכורת ממוצעת (ולא היה דבר כזה רף מינימום למשכורת ולא היתה חובת הפרשה לקרן פנסיה).
הסיבות שאני שומע לכדאיות רכישה הן בעיקר פסיכולוגיות ורגשיות.
זה נכון, אם כי יש מצבים שהקניה מתבקשת.
אנחנו גרנו בישוב קהילתי בצפון הרחוק, והיינו חייבים לבנות בית על המגרש שחכרנו מרמ"י (שאז נקראו ממ"י) תוך 3 שנים מחתימת החוזה.
יש ישובים/שכונות שבהם אין רמת היצע גבוהה וזמינה של דירות להשכרה ברמה אחידה מספיק כדי לעבור מדירה לדירה אחרת באותה איכות.
תזוזה שמעבירה את הילדים למקום חדש, ולהתחיל קשרים חדשים, יכולה לגרום לחלקם למשבר קשה.
יש בעיה ישראלית ידועה שאי-אפשר לסמוך על הישארות ארוכה באותה דירה ועל עליית שכ"ד הגיונית (תואמת אינפלציה).

אבל מול כל זה, עומדת רמת מחירי נדלן בלתי אפשרית לרוב האנשים ביחס למשכורות הנהוגות וביחס להוצאות היומיומיות הנהוגות.
משפחה ממוצעת של 3 ילדים עם משכורת נטו ממוצעת של בערך 20K ש"ח, מוציאה את רוב הכסף על הוצאות שוטפות. לכן אין כמעט הון עצמי ונדרשת משכנתא מפלצתית שגומרת על האנשים מבחינת לחץ נפשי.
שכירות ומשכנתא על אותו נכס הן לרוב לא הוצאה חודשית שווה. משכנתא עולה יותר, בעיקר בגלל ריבית ועוד סיבות.
זה לא מדוייק, ובכל אופן אפשר להחליט מראש (דרך מחשבון משכנתא) לקחת סכום וזמן משכנתא שיהיה שווה לשכ"ד הנוכחי. אנשים נבונים יוכלו להתאים את מחיר הדירה לקניה לפי זה (התאמה = מיקום הדירה, מצבה וגודלה), אבל רובם ירכשו דירה גדולה ויקרה מדי למידותיהם הפיננסיות.

אני זוכרת, וגם כמה היתה משכורת ממוצעת (ולא היה דבר כזה רף מינימום למשכורת ולא היתה חובת הפרשה לקרן פנסיה).

זה נכון, אם כי יש מצבים שהקניה מתבקשת.
אנחנו גרנו בישוב קהילתי בצפון הרחוק, והיינו חייבים לבנות בית על המגרש שחכרנו מרמ"י (שאז נקראו ממ"י) תוך 3 שנים מחתימת החוזה.
יש ישובים/שכונות שבהם אין רמת היצע גבוהה וזמינה של דירות להשכרה ברמה אחידה מספיק כדי לעבור מדירה לדירה אחרת באותה איכות.
תזוזה שמעבירה את הילדים למקום חדש, ולהתחיל קשרים חדשים, יכולה לגרום לחלקם למשבר קשה.
יש בעיה ישראלית ידועה שאי-אפשר לסמוך על הישארות ארוכה באותה דירה ועל עליית שכ"ד הגיונית (תואמת אינפלציה).

אבל מול כל זה, עומדת רמת מחירי נדלן בלתי אפשרית לרוב האנשים ביחס למשכורות הנהוגות וביחס להוצאות היומיומיות הנהוגות.
משפחה ממוצעת של 3 ילדים עם משכורת נטו ממוצעת של בערך 20K ש"ח, מוציאה את רוב הכסף על הוצאות שוטפות. לכן אין כמעט הון עצמי ונדרשת משכנתא מפלצתית שגומרת על האנשים מבחינת לחץ נפשי.
גם אם מכניסים 40 נטו, עדיין אני בגישה של שכירות. אני לא חושב שמעברי הדירה הם בהכרח תכופים, אפשר לעבור גם פעם בעשור (שוב, 17 שנה במקום אחד ועוד כמעט 11 בשני ושניהם לא באותה שכונה, אבל באותו חלק בעיר). זה כמו להגיד שלא כדאי להתחתן כי הרוב (בדור שלי זה בוודאות יחצה את ה50 אחוז) מתגרשים בסוף, יש סטטיסטיקה אבל בסוף יש גם התאמה למצב.
זה לא מדוייק, ובכל אופן אפשר להחליט מראש (דרך מחשבון משכנתא) לקחת סכום וזמן משכנתא שיהיה שווה לשכ"ד הנוכחי. אנשים נבונים יוכלו להתאים את מחיר הדירה לקניה לפי זה (התאמה = מיקום הדירה, מצבה וגודלה), אבל רובם ירכשו דירה גדולה ויקרה מדי למידותיהם הפיננסיות.
כמעט ואין דירות שהשכירות והמשכנתא זהות על אותו נכס. לקחת סכום ומשכנתא ששווה לשכירות זה למעשה דירה פחות טובה, לרוב ישנה יותר או בפריפריאלית. אני בגישה שדירה זה אמצעי ולא מטרה, אז מה עשיתי בזה שאני גר במקום שאני פחות רוצה רק בשביל שישיה נכס בבעלותי? הבעיה של הישראלים היא בדיוק מה שאת מתארת - הם רוצים לקנות דירה ברמה שהם שוכרים ואז אין להם אפשרות, אבל הכי חשוב לרצות את דודה תקווה.

17 שנה במקום אחד ועוד כמעט 11 בשני ושניהם לא באותה שכונה, אבל באותו חלק בעיר
זה אנקדוטיאלי, כששכרת לא ידעת מה יהיה אלא אם כן שכרת מבן משפחה. אני כמעט 30 שנה באותו מקום מתוכם 20 שנה באותו בית שכור ובניגוד אליך מעיד שזה לא מלמד דבר. זה מאד ספקולטיבי לשכור דירה עם תקוות לטווח ארוך.
לקחת סכום ומשכנתא ששווה לשכירות זה למעשה דירה פחות טובה
ההסתכלות הנכונה פסיכולוגית לטעמי היא להשוות את השכירות לרכיב הריבית בלבד, למרות שהיא לא נכונה כלכלית. הרי יכולתי לחסוך 20 שנה ואז להנות מהדירה, במקום זה אני חוסך 30 שנה אבל נהנה מהדירה מהרגע הראשון, התוספת של 10 שנות תשלומי ריבית היא זו שקונה את האפשרות להקדים את ההנאה מהנכס בעוד שהקרן היא בסה"כ המרה מש"ח לבטון וקרקע שאפשר בכל רגע להמיר בחזרה לש"ח. ברור שזו לא הסתכלות נכונה כלכלית אבל ממילא לכתחילה קניית דירה היא מהלך צרכני נטו, אחרת כולנו היינו הולכים לגור בדירת עמידר.

זה אנקדוטיאלי, כששכרת לא ידעת מה יהיה אלא אם כן שכרת מבן משפחה. אני כמעט 30 שנה באותו מקום מתוכם 20 שנה באותו בית שכור ובניגוד אליך מעיד שזה לא מלמד דבר. זה מאד ספקולטיבי לשכור דירה עם תקוות לטווח ארוך.
ברור שזה לא מייצג, אתה חד משמעית צודק, אבל בגלל שחייתי ככה כל חיי אין בי את הפחד הזה. אני לא רואה בדירה כיותר מ4 קירות. אין לי ערך סנטימנטלי לנדל"ן כמו לרוב האנשים. מבחינתי הבית זה איפה שלהב שלי נמצא - משפחה, חברים, אהובתי (שתגיע ובתקווה בקרוב כי נמאס כבר).
ההסתכלות הנכונה פסיכולוגית לטעמי היא להשוות את השכירות לרכיב הריבית בלבד, למרות שהיא לא נכונה כלכלית. הרי יכולתי לחסוך 20 שנה ואז להנות מהדירה, במקום זה אני חוסך 30 שנה אבל נהנה מהדירה מהרגע הראשון, התוספת של 10 שנות תשלומי ריבית היא זו שקונה את האפשרות להקדים את ההנאה מהנכס בעוד שהקרן היא בסה"כ המרה מש"ח לבטון וקרקע שאפשר בכל רגע להמיר בחזרה לש"ח. ברור שזו לא הסתכלות נכונה כלכלית אבל ממילא לכתחילה קניית דירה היא מהלך צרכני נטו, אחרת כולנו היינו הולכים לגור בדירת עמידר.
זו אחלה דרך להסתכל על זה.

מוסיף לדיון שאפשר לשכור דירה עם חוזה ליותר משנה אחת. יש בתים פרטיים בהם חוזה סטנדרטי הוא 5 או 10 שנים. ויש את מה שמתאים לשוכר ולמשכיר הספציפיים.

בדקתי מספר פעמים עם הצאט
בהחלטה ככ משמעותית עדיף להפשיל שרוולים ולפתוח אקסל.
הצט נחמד בתור קריאת כיוון, אבל הוא יכול לטעות ולהטעות + להישמע מלא בטחון ולצטט מקורות שגויים כשהוא עושה את זה

מוסיף לדיון שאפשר לשכור דירה עם חוזה ליותר משנה אחת. יש בתים פרטיים בהם חוזה סטנדרטי הוא 5 או 10 שנים. ויש את מה שמתאים לשוכר ולמשכיר הספציפיים.
נכון, זה במקרה גם המקרה שלי.
בהחלטה ככ משמעותית עדיף להפשיל שרוולים ולפתוח אקסל.
הצט נחמד בתור קריאת כיוון, אבל הוא יכול לטעות ולהטעות + להישמע מלא בטחון ולצטט מקורות שגויים כשהוא עושה את זה
ודאי שלא הסתמכתי רק עליו, הוא היווה אינדיקציה.

תפסתי אותו טועה המון פעמים, בעיקר בכל מיני דברים אחרים, אבל הוא מתוכנת להשיב גם אם הוא משקר עד כמה שהבנתי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
S מתלבט האם כדאי לקנות דירה שניה - עזרה נדל"ן 4
F מבחינת ניהול השקעות - האם כדאי לקנות דירה להשקעה כמה שיותר יקרה? נדל"ן 47
מ איפה כדאי לקנות דירה שנייה להשקעה בארץ בתקציב של 600 אלף שקלים נדל"ן 4
Y האם כדאי לי לקנות דירה זולה שבעתיד הרחוק אגור בה, או להשקיע את הכסף בשוק ההון? שוק ההון 28
A כדאי לקנות קרן סל באירופה צוברת או מחלקת? שוק ההון 2
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
A האם כדאי להמשיך עם 3 המניות או להתחיל לקנות את הקרן העולמית? שוק ההון 3
Avi W האם כדאי לקנות קרן דיבידנדים נוספת? שוק ההון 12
א אילו סקטורים ונכסים כדאי לקנות אם אני מאמין שהאינפלציה היא לא זמנית ? שוק ההון 33
Suf עומד לקנות VTI+VXUS, דרך איפה כדאי לעשות את זה? שוק ההון 1
I האם כדאי לקנות עכשיו או לחכות שיירד עוד ? שוק ההון 16
ר באיזו ימים / שעות כדאי לקנות את הקרנות של בלאקרוק המשווקת בארץ (א"ש)? שוק ההון 2
J האם כדאי למשקיע לטווח ארוך לקנות מניות דיבידנד? שוק ההון 12
Y אם אני מאמין שטסלה הולכת להתרסק אז איפה ואיך כדאי לקנות שוק ההון 29
Y איפה כדאי לקנות מניות שנותנות דיוידנד ? שוק ההון 36
O אז מה כדאי לקנות לקראת הלידה? אוף טופיק 16
yossik מתי כדאי ורצוי לקנות עופות טריים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Y לאיזה בנק כדאי ללכת לתיק השקעות מיועץ שוק ההון 2
A אחרי שהעיפו אותי מתואר - מה כדאי לי לעשות? התפתחות אישית 16
B עם מי כדאי להתייעץ בנוגע לירושה של קופת גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ה קרן השתלמות ראשונה איפה כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
מ האם כדאי ללמוד על אופציות? שוק ההון 8
R האם כדאי לשדרג את הקטנוע? - קפיצה בעלויות הביטוח וההוצאה החד פעמית צרכנות פיננסית 41
E האם כדאי לעשות ביטוח אכ”ע פרטי צרכנות פיננסית 62
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
M האם כדאי לי להעביר את הנכסים שלי IBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
B רוצה להתחיל להשקיע, איך כדאי לי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N COVER.CO.IL - האם כדאי לנסות אותם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ח העברת כספים מפנסיה מקיפה למשלימה - האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
א איזה כרטיס אשראי כדאי לי לבחור? צרכנות פיננסית 22
H אג'נדה וגלובלנט: האם כדאי ישירות מול גלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M איפה כדאי לשים חיסכון נזיל? שוק ההון 16
F משכנתא עצומה - דירה להשכרה. האם כדאי להחזיר את הקרן או להשאיר? נדל"ן 7
א האם כדאי להיכנס לעולם המשפט? אוף טופיק 42
ר מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ? אוף טופיק 223
I דיון | כמה הון עצמי כדאי לשים נדל"ן 9
S כדאי לפתוח קרן השתלמות בתור עוסק זעיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
E האם כדאי לפתוח חשבון בנק ב US עבור השקעות נדלן והחזר מס נדל"ן 8
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8
א משהו שמע על מקצוע בודק שכר מוסמך? האם כדאי להשקיע בו? התפתחות אישית 1
V בדיקת סקר רפואית - מתי כדאי? אוף טופיק 5
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
The Big Fundamental עצמאי ואזרח אמריקאי, ששוקל לעבור להיות שכיר משיקולי מיסוי - כדאי? מיסים 1
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
E כדאי להמשיך את "מכבי סיעודי"? צרכנות פיננסית 14
R מרצה עצמאי - כיצד כדאי להתנהל יזמות והגדלת הכנסות 10
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
K אני משפר דיור. האם כדאי להשאיר את הדירה הנוכחית ולהעביר על שמה של הבת? נדל"ן 1
I האם כדאי למכור את החלק בדירה או לחכות שיסתיים הפינוי בינוי? נדל"ן 15

נושאים דומים

Back
למעלה