• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לקנות או לשכור? (בשדרות)

StephanosLegaros

משתמש רגיל
דירוג
25
אני מתכנן לעבור לשדרות השנה לדירת 3 חדרים. אני מתלבט האם לקנות דירה או לשכור ולהמשיך להשקיע במדדים s&p 500, acwi, emerging markets וכדומה כמו שאני עושה היום.

מחיפוש קצר ביד 2, דירה כמו שאני מחפש עולה 1,000,000 ש״ח, או שכירות של 2400 ש״ח. יש לי את ההון העצמי הדרוש לרכישת הדירה.

מה יותר משתלם לי מבחינה כלכלית בלבד?

בחישוב גס: השקעה במדדים נותנת 10% בשנה (לא מובטח ולא יציב!)
במקרה שלך זה 100K בשנה, 8K לחודש. מזה מס הכנסה לוקח 25%, אתה נשאר עם 6K לחודש.
שזה יותר מעלות השכירות שלך.

עריכה: משקיעי נדל"ן יגידו שגם ערך הדירה עולה עם הזמן ויש להכניס לחישוב. לדעתי זה כבר ספקולציה עם המחירים היום, אבל תכניס לחישוב אם תרצה.

קודם כל לשכור, אסור שההחלטה לקנות תהיה מושפעת מהלחץ למצוא דירה שתתאים למגורים שלך כרגע.

לאחר שתגור שם ותכיר טוב את האזור, ותהיה קרוב מאוד לשוק, אפשר בכלל לחשוב על קנייה שם, וככה אם תחליט לקנות תעשה את זה אחרי שאתה יודע טוב מאוד מה אתה קונה, ויש לך את הזמן לחכות וליצור עסקה טובה.

בחישוב גס: השקעה במדדים נותנת 10% בשנה (לא מובטח ולא יציב!)
במקרה שלך זה 100K בשנה, 8K לחודש. מזה מס הכנסה לוקח 25%, אתה נשאר עם 6K לחודש.
שזה יותר מעלות השכירות שלך.

עריכה: משקיעי נדל"ן יגידו שגם ערך הדירה עולה עם הזמן ויש להכניס לחישוב. לדעתי זה כבר ספקולציה עם המחירים היום, אבל תכניס לחישוב אם תרצה.
למה לדעתך זו ספקולציה ?

מה דעתך על דבריו של בן פליקס בנוגע לציפיה לתשואה של משקיעי מדדים רחבים לטווח ארוך?

תשואה מצרפית של דירה ממוצעת מורכבת מ3.5-4% עליית ערך ו2.5-4% משכירות.
כלומר לפחות 6-8% לדירה יחידה עם הטבות מס מפליגות (ללא מינוף).

ו2.5-4% משכירות.
אבל פות"ש כתב שהוא מתכוון לגור בדירה ולכן לא תהיה לו הכנסה משכירות.

למה לדעתך זו ספקולציה ?
ספקולציה שמחירי הדירות בשדרות יעלו. אני למשל לא הייתי מוכן לגור בשדרות גם אם ישלמו לי כל חודש (מצטער, לא אוהב קסאמים ונוחבות). גם המחירים בשאר הארץ הפכו להיות מעבר להשג יד ואני לא רואה איך יעלו עוד, אבל זה כבר נושא לשרשור אחר.

מה דעתך על דבריו של בן פליקס בנוגע לציפיה לתשואה של משקיעי מדדים רחבים לטווח ארוך?
לדעתי אף אחד לא יודע מה יהיו התשואות העתידיות של שוק ההון, גם לא בן פליקס האהוב.

אבל אני כן אחסוך את השכירות שאשלם לדירה אחרת, אז זה כמו שאני אשלם לעצמי שכירות כל חודש.
ומצד שני יהיה לך פחות כסף להשקעה, שהריבית שלו הייתה יכולה לכסות שכירות.
נראה לי שאנחנו אומרים אותו דבר, פשוט צריך לעשות את החישוב הכספי.

אבל פות"ש כתב שהוא מתכוון לגור בדירה ולכן לא תהיה לו הכנסה משכירות.
במקום לשלם שכירות. חשבונאית זה אותו הדבר.
ספקולציה שמחירי הדירות בשדרות יעלו. אני למשל לא הייתי מוכן לגור בשדרות גם אם ישלמו לי כל חודש (מצטער, לא אוהב קסאמים ונוחבות). גם המחירים בשאר הארץ הפכו להיות מעבר להשג יד ואני לא רואה איך יעלו עוד, אבל זה כבר נושא לשרשור אחר.
אם המחירים היו מעבר להישג היד של האוכלוסיה, הם לא היו ממשיכים לעלות (לפי דוחות הלמס).
לדעתי אף אחד לא יודע מה יהיו התשואות העתידיות של שוק ההון, גם לא בן פליקס האהוב.
אף אחד לא יודע , אבל צריך להניח הנחות מבוססות עבר, להשליך על העתיד ולהקצות הון בהווה.

דירה כמו שאני מחפש עולה 1,000,000 ש״ח, או שכירות של 2400 ש״ח. יש לי את ההון העצמי הדרוש לרכישת הדירה.
הי,
לקנות דירה במזומן זה בזבוז משאבים ואין כאן ניצול מיטבי של הזמן כמשקיע, עדיף שתקנה דירה יקרה יותר בעיר אחרת עם משכנתא
והכנסה גבוה יותר משכירות הקרובה יותר לתקרת הפטור ממס של 7,500 ש"ח על דירה יחידה.

הי,
לקנות דירה במזומן זה בזבוז משאבים ואין כאן ניצול מיטבי של הזמן כמשקיע, עדיף שתקנה דירה יקרה יותר בעיר אחרת עם משכנתא
והכנסה גבוה יותר משכירות הקרובה יותר לתקרת הפטור ממס של 7,500 ש"ח על דירה יחידה.
תודה על התשובה!
כשאמרתי שיש לי הון עצמי לקניית הדירה, התכוונתי ל250,000 ש״ח (25% הון עצמי ו75% משכנתא), האם עדיין עדיף לגור בשכירות ולחסוך ולקנות דירה יקרה יותר בעיר אחרת?

תודה על התשובה!
כשאמרתי שיש לי הון עצמי לקניית הדירה, התכוונתי ל250,000 ש״ח (25% הון עצמי ו75% משכנתא), האם עדיין עדיף לגור בשכירות ולחסוך ולקנות דירה יקרה יותר בעיר אחרת?
לקנות זה אופציה לא רעה בכלל. אנחנו ננצח את המלחמה הזאת, הדרום יפרח, והמחירים יברחו לך. זה הסיכון של לחכות. בלי קשר, אני לא מבין את אלה שמספרים על 10% בטוח במדדים, אני מגיע לחצי מזה בתיק סולידי, מדדים ואגחים.

תודה על התשובה!

ברור שכן מסיבה פשוטה, בנדל"ן מה שקובעה את רמת הסיכון והפוטנציאל של ההשקעה הוא גובה המימון וקהל היעד הפוטנציאלי של השוכרים שמאפיין את מיקום הנכס.

דירת 3 חדרים בשדרות המושכרת ב 2,400 לחודש מתאימה לשוכר שמרוויח 7,000 לחודש הוא ממעד סוציואקונומי מסויים,
לעומת שוכרים דירת 3 חדרים בתל אביב בשכירות של 10,000 ש"ח בחודש ומרוויחים בסביבות 30,000 ש"ח נטו בחודש הם ממעמד סוציואקונומי גבוה יותר,
נתתי דוגמא קיצונית לצורך המחשה.

אם העבודה שלך קרובה ואתה מסתדר טוב ביום יום שם וזה מקום המגורים שלך שאתה רוצה ואוהב ל-4 שנים הקרובות כמו שאתה מציין,
+במידה ואתה בגילאי ה-20 המוקדמות, אישית הייתי הולך על זה, אף פעם לא מאוחר להשקיע בשוק ההון.

לקנות זה אופציה לא רעה בכלל. אנחנו ננצח את המלחמה הזאת, הדרום יפרח, והמחירים יברחו לך. זה הסיכון של לחכות. בלי קשר, אני לא מבין את אלה שמספרים על 10% בטוח במדדים, אני מגיע לחצי מזה בתיק סולידי, מדדים ואגחים.
Wishful thinking.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני מתכנן לעבור לשדרות השנה לדירת 3 חדרים. אני מתלבט האם לקנות דירה או לשכור ולהמשיך להשקיע במדדים s&p 500, acwi, emerging markets וכדומה כמו שאני עושה היום.

מחיפוש קצר ביד 2, דירה כמו שאני מחפש עולה 1,000,000 ש״ח, או שכירות של 2400 ש״ח. יש לי את ההון העצמי הדרוש לרכישת הדירה.

כמה נקודות:
1. רכישת דירה לעומת השקעה במדדים, יש לה יתרון עצום והוא השימוש במינוף. לכן כדי לעשות קפיצה מבחינה כלכלית בעייני קיים יתרון ברכישת דירה ראשונה שברמות המחיר שלך, גם לא ממוסת.
2. המיקום. עקרונית 250 א' הון עצמי, הוא סכום שלא מספיק לאיזור המרכז ולכן אם כן רוצים לעשות מהלך הוא באיזורי הפריפריה, השאלה איפה.
3. שדרות, נתיבות וכל איזור הדרום בתנופת בנייה מאסיבית. דירות בבניה נחטפות שם כמו לחמניות כרגע, השוק ברמות הביקוש שלו מגלם הנחת מוצא שבדרום הביטחון בדרך
להשגה.השאלה היא מה ההשקפה שלך, קיים פה ריסק משמעותי המגולם במחיר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה לקנות דירה או לשכור? נדל"ן 21
S לשכור ולהשקיע במדד או לקנות - באירופה עם 100% משכנתא וסבסוד הריבית נדל"ן 5
E מבקש עזרה. לשכור או לקנות נדל"ן 1
י לקנות דירה או לשכור ולהשקיע - מחשבון Excel נדל"ן 55
B לשכור דירה או לקנות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
מ שאלת השאלות - לקנות או לשכור? נדל"ן 13
ש לקנות או לשכור - מה דעתכם? נדל"ן 8
ה ריבית מינימלית על משכנתא (לקנות או לשכור) נדל"ן 8
נ לשכור או לקנות - הדילמה שלי נדל"ן 31
R האם עדיף לקנות את הדירה בה גרים או לשכור אותה? שוק ההון 3
1337justme רווק עם הון עצמי - האם לקנות דירה למגורים או לשכור? נדל"ן 68
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
$$$ טראמפ $$$ מדד עולמי, לקנות בשקלים או דולרים. שוק ההון 53
A כדאי לקנות קרן סל באירופה צוברת או מחלקת? שוק ההון 2
T האם כדאי לקנות דירה או לגור בשכירות? התפתחות אישית 21
שבוזי לקנות רכב זול או להמשיך בתחב"צ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
N IB - המרה של דולר או ישר לקנות בשקלים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ש מה לעשות בגירושין למכור או לקנות בית נדל"ן 11
S תוהה אם: לשדרג נכס,לקנות נכס נוסף להשקעה או להשקיע בשון ההון נדל"ן 7
מ קרנות מחקות מדד - לקנות בזול או ביקר? שוק ההון 10
A האם כדאי להמשיך עם 3 המניות או להתחיל לקנות את הקרן העולמית? שוק ההון 3
לב מישקין מה עדיף לקנות רכב יד שנייה או לקחת מהעבודה תמורת תשלום? צרכנות פיננסית 12
O יש אפשרות לקנות כל מוצר חקלאי שיש, למשל קינמון או תה שוק ההון 4
T לקחת משכנתא או לקנות במזומן? נדל"ן 18
J לקנות דירה שניה, או למכור את הראשונה ולקנות דירה יקרה? נדל"ן 9
Y האם לקנות דירה למגורים או להשקעה? נדל"ן 14
ק לקנות דירה עם או בלי משכנתא נדל"ן 15
בלייק קרינגטון לקנות או לא לקנות את הטרנד? שוק ההון 22
Y קרנות איריות - לקנות בארץ או בחו"ל? שוק ההון 52
S לקנות דירה או לשפץ דירה קיימת? נדל"ן 13
R להשכיר או לקנות דירה שוק ההון 2
I האם כדאי לקנות עכשיו או לחכות שיירד עוד ? שוק ההון 16
י קניה ראשונית של VTI + VXUS לסירוגין או בפעם אחת, והאם והיכן לקנות אג"ח? שוק ההון 24
J האם לקנות דירה ובכמה או להשקיע את הכסף? נדל"ן 17
ה לקנות דירה או לחכות? עד איזה סכום? נדל"ן 10
Y איפה מומלץ לקנות זהב או כסף פיזי לאחסון? מה עלות תהליך הקניה? שוק ההון 6
M "לסגור" את המשכנתא או לקנות רכב חדש ? צרכנות פיננסית 32
H האם לקנות רכב של 5 או 7 מושבים? צרכנות פיננסית 18
C איך לקנות דרך אקסלנס- מערכת מסחר בארץ או בחול? שוק ההון 28
Y האם כדאי לי לקנות דירה זולה שבעתיד הרחוק אגור בה, או להשקיע את הכסף בשוק ההון? שוק ההון 28
ה האם לקנות דירה או לחכות לזכיה במשרד השיכון נדל"ן 13
R קרן מחקה מדד שיש בה רכיב אירופי - לחכות שיהיה עוד יותר זול או לקנות עכשיו? שוק ההון 5
ע למה לקנות מניות מישראל / משווקים מתעוררים / ממדינות או יבשות ספציפיות? שוק ההון 16
א צריך להיות מטורף כדי לא לקנות דירה בימינו, או שבעצם ... נדל"ן 60
א אג"ח - לקנות או לא לקנות שוק ההון 0
S כמה תהיות על איך לקנות מדד עולמי שוק ההון 0
S מעוניין לקנות דירה וחושב אם הרצון ריאלי נדל"ן 48
Y איך לקנות ביטקוין אחזקה ישירה ב2025 קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 33
S איפה מומלץ לקנות מוצרים ללא גלוטן? אוף טופיק 2

נושאים דומים

Back
למעלה