• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

להתפטר או לא?

• פותח הנושא פותח הנושא Curhx11
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
עבודה של 6,000 נטו, ללא כל הנאה וללא אופק תעסוקתי מיוחד, אני מעריך שלא אמור להיות לך קשה למצוא גם בהמשך הדרך.
ולכן - אם תתפטר אתה לא מפסיד בעצם כלום.
קח שבוע חופש, אח"כ קח שבוע מחלה, אח"כ קח ת'בונס - ותתחפף.
תחתום בלשכה, תנקה את הראש חודש-חודשיים, ותתחיל לחשוב איך אתה מקדם את המצב משם.
זה מה שאני הייתי עושה בכל מקרה.

דווקא זה נשמע רעיון טוב וכניראה שאני אנסה לקחת שבוע-שבוע וחצי חופש , לפני שאני אחשוב על ההתפטרות. גם ככה אני לא מתכנן את זה לפני ינואר.
תודה.

ניסיתי את זה בעבר. לא מצליח. לא יודע אם זה בין שהאופי שלי הוא כזה או שזה מה שהתפקיד דורש ממני.

את האמת זה היה די פשוט.
בהתחלה הייתי טרום היכרות עם הסולידית וכמו רוב האוכלוסיה, הייתי קונה שיט שאני לא צריך בשביל סטטוס/התלהבות שעוברת תוך שבוע. אז הייתי עובד בשביל זה.
אחר כך הייתה לי מטרה של לחסוך כמה שיותר בשביל להשקיע את הסכום ולחיות על ההשקעות(בדומה לסולידית) אבל עם המשכורת שלי(כשהייתי צעיר וטיפש למדתי תואר ששווה לנייר טואלט) זה יכול לקחת יותר מדי זמן, וממילא אני יודע שעם יצירתיות וביצים אני יכול להשיג יותר גם ככה.

ועכשיו ככול הניראה אין לי שום מטרה בעבודה ואולי בגלל זה אני מרגיש שאני שורף את הזמן והאנרגיות שלי על כלום.

לו הייתי בנעליך (ואני לא, רק אומר את דעתי) הייתי מנסה לשפר את התגמול לעבודה, 6000 שקלים לבן 31 זה לא הרבה. אם אני מבין נכון מדובר בשכר מינימום עם שעות נוספות. זה מאפיין עבודות של בוגרי מדעי הרוח. מכיוון שאתה מוציא סכום נמוך במיוחד מדי חודש לצרכי מחיה, הייתי מנסה עבודה שמרוויחים בה יותר כסף ואשר תאפשר לך לחסוך יותר, להלן עבודות לדוגמה בהן מרוויחים יותר מ - 6000 שקלים לחודש:
1. מנהל חשבונות - דורש הכשרה קצרה יחסית, לאחר מספר שנות ניסיון לא גדול, אם אתה מוכן לעבוד בחברה גדולה השכר יהיה גבוה יותר, אם יש לך גישה למערכות מידע השכר יהיה עוד יותר גבוה, אם תעבוד במשרד רואי חשבון קטן, תוכל להגיע ל - 8-11 תלוי בהיקף השעות שתסכים לעבוד.
2. נהג מונית.
3. איש מכירות - תלוי כישורי מכירות. בדרך כלל בסיס + עמלות.
4. עבודה בבניין.

כל העבודות הללו, לא דורשות הכשרה מיוחדת ואפשר להרוויח בהן סכום כפול ממה שאתה עושה היום ועדיין להיות במס שולי לא גבוה. למשל אם תרוויח 11-12 אלף, זה בערך 8-9 נטו, לאחר חסכון פנסיוני, לעומת כ - 5 שנשאר לך היום ואתה חוסך 1-2 אלפי שח, כלומר אתה תחסוך מדי חודש 4-5 אלפי ש"ח. תוך 5 שנים יש לך תיק השקעות של כ - 400 אלפי שח. בשלב הזה אתה יכול לסגור את התיק ל - 10 שנים, ולהניח שבסוף התקופה יהיה לך תיק שמניב כ - 4000 שקלים מדי חודש, בנוסף למה שתרוויח.

@FIYaacov
אתה רוצה לומר שמס שולי גבוה זה לא רע כי גם השכר גבוה?
כאשר על הפרק אפשרות להתאמץ יותר תמורת שכר גבוה יותר, ככל שהמס השולי גבוה המאמץ נהיה פחות מתגמל.
@שפם ארוך ציין שבמקרה של פות"ש המאמץ משתלם מאוד.

• אהבתי
Reactions: ogi
כאשר על הפרק אפשרות להתאמץ יותר תמורת שכר גבוה יותר, ככל שהמס השולי גבוה המאמץ נהיה פחות מתגמל.
התכוונתי עבודות עם היקף שעות זהה וההבדל הוא בשכר. כמובן שזה ידרוש מאמץ מקדים כלשהוא כמו תואר, או נסיון, אבל לזה התכוונתי, כשאמרתי שמשכורת גבוהה לא בהכרח רעה.

עבודה של 6,000 נטו, ללא כל הנאה וללא אופק תעסוקתי מיוחד, אני מעריך שלא אמור להיות לך קשה למצוא גם בהמשך הדרך.
ולכן - אם תתפטר אתה לא מפסיד בעצם כלום.
קח שבוע חופש, אח"כ קח שבוע מחלה, אח"כ קח ת'בונס - ותתחפף.
תחתום בלשכה, תנקה את הראש חודש-חודשיים, ותתחיל לחשוב איך אתה מקדם את המצב משם.
זה מה שאני הייתי עושה בכל מקרה.

+1

לך לרופא משפחה, תגיד שיש לך כאבי גב וישר תקבל שבוע שבועיים ימי מחלה. לא ממליצה לנצל את ימי החופשה כי הם שווים כסף ברגע שאתה מתפטר עם ימי חופשה שנשארו לך חייבים לשלם לך גם את החלק היחסי של ימי החופש.
מעבר לכך, נסה לראות אם יהיו מוכנים לפטר אותך, רצוי אחרי ינואר כשהבונוס כבר נכנס. אם מפטרים אותך תוכל ישר לחתום אבטלה בלשכה מה שמקנה לך 75% מהשכר שהיה לך עד עכשיו למשך 3 חודשים. קח 3 חודשים, תעבוד על הפרויקטים שלך, אם יצליחו לך על זה אם לא נראה שתוכל למצוא עבודה נוספת, 6,000 ש"ח זה אכן קצת מעט ובטוח תוכל למצוא עבודה אחרת בשכר גבוה יותר לאחר מכן, רצוי שלא תצריך ממך למות מבפנים.

התכוונתי עבודות עם היקף שעות זהה וההבדל הוא בשכר. כמובן שזה ידרוש מאמץ מקדים כלשהוא כמו תואר, או נסיון, אבל לזה התכוונתי, כשאמרתי שמשכורת גבוהה לא בהכרח רעה.

כוונתי הייתה שללא הכשרה כלשהי, בהנתן רמת החיים שהוא מורגל בה, הוא יכול בתוך תקופה קצרה של עבודה "קשה" להיות במצב שונה לחלוטין מזה שהוא מצוי בו היום.

בגיל מסוים אני לא חושב שתואר זו אפשרות נכונה, נניח אתה מתחיל ללמוד בגיל 31, תסיים בגיל 34-35 את התואר, ואז אתה צריך להתחיל בעבודה שמכשירה אותך שנתיים בשכר נמוך. כלומר השקעת 5-6 שנים ללא תשואה. בזמן הזה, הוא יכול לחסוך סכום משמעותי ביחס להוצאות שלו.

כוונתי הייתה שללא הכשרה כלשהי, בהנתן רמת החיים שהוא מורגל בה, הוא יכול בתוך תקופה קצרה של עבודה "קשה" להיות במצב שונה לחלוטין מזה שהוא מצוי בו היום.

בגיל מסוים אני לא חושב שתואר זו אפשרות נכונה, נניח אתה מתחיל ללמוד בגיל 31, תסיים בגיל 34-35 את התואר, ואז אתה צריך להתחיל בעבודה שמכשירה אותך שנתיים בשכר נמוך. כלומר השקעת 5-6 שנים ללא תשואה. בזמן הזה, הוא יכול לחסוך סכום משמעותי ביחס להוצאות שלו.
ממש לא טענתי שתואר הוא מקפצה לשכר יותר גבוה.פשוט טענתי שלא תמיד שכר גבוה יותר אומר השקעה של יותר זמן...

רק מעדכן,

עקב בונוס שאמור להיות נמוך במיוחד השנה, וגם בכמה חודשים מאוחר יותר, החלטתי לא לדחות והתפטרתי.

עם ההחלטה אני שלם לחלוטין, נקווה רק שאני אצליח לקדם דברים. מה שבטוח זה שאני אנסה.

תודה לכולם על התמיכה והתובנות.

לא הגון לדעתי...
פלוני: "תגיד, יאשה, איך מגיעים ללשכת הסעד?"
יאשה: "אתה הולך ישר, ישר, ממשיך ישר, אח"כ עוד ישר, ושם אתה ממשיך ישר, ושוב ישר, ועוד קצת ישר"

@Curhx11
אשמח לעדכון כמה זמן היית בחופש?מצאת עבודה חדשה?מרוצה מההחלטה?

אני עדיין לא עובד(בחיפוש עבודה).
מההחלטה אני שלם לחלוטין רק חבל שדברים לא הסתדרו הכי לטובה, והחזירו אותי לשוק חיפוש העבודה.
גם לשבת בבית ללא מעש זה נחמד אולי בחצי שנה הראשונה, אחר כך זה נהיה מעיק ומשעמם.
לא טוען חס וחלילה ש-8-9 שעות ביום בשביל עבודת פרווה כלשהי זה יותר טוב, אבל גם בטלה מוחלטת זה גם לא אידיאלי.
אם היה אפשר למצוא משרה חלקית שמשלמת גם טוב, זה היה מצויין :)

אם היה אפשר למצוא משרה חלקית שמשלמת גם טוב, זה היה מצויין
בוודאות אפשר למצוא...או להמציא.
לפרישה יש עניין של בשלות ליכולת להעסיק את עצמך. השתעממת כי לא יזמת לעסוק במה שמעניין אותך
ואולי בכלל לא בדקת מלכתחילה אם יש דברים שמעניין אותך לעשות? ואולי אתה מאלה שמעדיפים שמישהו אחר יצור לך מסגרת ותוכן לעיסוק (ואז באמת עדיף להמשיך לעבוד כשכיר)?

יש לי תחביבים אבל הם לא לוקחים לי יותר מ-3 שעות ביום וגם לא כול יום.
אשרי האנדשים שיכולים להתעסק בתחביבים שלהם כול היום. באמת . אני לא כזה.
אני גם לא מהאנשים שיכולים פשוט לבחור להם תחביב רנדומלי ולהשאב לתוכו.
אני לא כזה.
האם אני צריך בוס שימצא לי מה לעשות במשך 8 שעות ביום? אני לא חושב.

החלטתי לפני כמה שנים לא לחזור למעגל העבודה במשרה מלאה וכיום אני עובד במשרה חלקית במספר מקומות במקביל.
אני עוד רחוק מאד מפרישה, אבל דרגת החופש הנוספת שמאפשרת לי לקום מאוחר \ לעשות סידורים \ לגוון בין המשימות שלי מאפשרת לי איכות חיים גבוהה בהרבה על חשבון עלייה בשונות של השכר החודשי שלי.

באיזה תחום אתה עוסק אם אפשר לשאול?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
Data science ואבטחת מידע

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S להתפטר? או להיות מפוטר? התפתחות אישית 30
מ להתפטר או להיות מפוטר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 72
P אינטל - להתפטר ולקחת כסף? התפתחות אישית 29
M דרך חוקית להתפטר ולקבל פיצויים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
פ מנכ”ל וולס פרגו אולץ להתפטר.. מתי בישראל? אוף טופיק 4
מ קופל גמל להשקעה - כן או לא? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ ביטוח מנהלים או קרן פנסיה משלימה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ק זה עכשיו או לעולם לא יומני מסע אישיים 17
G עובר מעסיק וניצב בפני החלטה אם להשאר או לעבור קופה (השוואת דמי ניהול) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E מומלץ לעשות מחזור משכנתא? לבד או עם יועץ? נדל"ן 14
T בקשה להחזרי מס - האם כדאי עצמאית או דרך חברה? מיסים 6
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
P מס מגיל 60 - כל סוגי ההכנסה לפי המדרגות, או שיש יוצאי דופן? מיסים 8
Gari מכירות יחידות מקרן נקובה בדולר - מורווחת בדולר, מופסדת בשקל: מס רווחי הון או מגן מס? שוק ההון 5
R החלטה לגבי ESPP QuickSale - כן או לא? פוסטים מאיכות נמוכה 26
ת המל"ג אישר לאוניברסיטאות להוציא תואר ראשון חדש בבינה מלאכותית, טריק שיווקי או בעל ערך אמיתי? התפתחות אישית 20
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
H החזר מס אוטומטי לגמלאים על ריבית מפיקדון או מתוכנית חיסכון למי שנולדו לפני 2.1.1948 מיסים 3
מ ברוקר שאפשר להעלות אליו קובץ אקסל עם פקודות או להשבית את המערכת ליום יומיים שוק ההון 20
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
Couch Potato רכב שני - מהעבודה, ליסינג או פרטי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
ש קניית s&p או נסדק או כל נייר אמריקאי אחר בזמן שהדולר נמוך שוק ההון 10
ori_ דוח שנתי עם אלפי או נומרוטק מיסים 6
ק הוספת עמוד ממדי"ם, מי מחליט, הוועד או שזה תמ"א? נדל"ן 16
נגב דילמת משכנתא - לקבע ריביות או לא? נדל"ן 1
S השקעה בתל אביב: בין יד אליהו לדרום העיר – ליווי מקצועי או למידה עצמאית? נדל"ן 8
S איך מתנהלים עם RSU? (או מיסוי לעומת פיזור) שוק ההון 42
T Yet another שרשור משכנתא או הון עצמי: השלמת 800K למחיר למשתכן נדל"ן 28
ב מיסוי Return of Capital - דיבדנד, או מכירת מניה? שוק ההון 0
D משכנתא או השקעה שוק ההון 1
T קיצור תקופה, המשך השקעה במדדים, או גם וגם נדל"ן 23
AsherV פתק חצי פתוח או פריימריז? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
A אחריות קבלן מיום מסירה או מיום עזיבת הפרויקט? נדל"ן 9
מ איך בודקים על שטח מסוים בבניין אם הוא רכוש משותף או פרטי? נדל"ן 14
ח האם במצב שלי שווה לקחת מייצג או לנסות לבד? מיסים 11
י קו אשראי בברוקרים (או בנקים) בארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
the_newbie מחפש המלצה לרו״ח או Enrolled agent מיסים 2
$$$ טראמפ $$$ מדד עולמי, לקנות בשקלים או דולרים. שוק ההון 53
H נ״י טיימס בכתבת פרופיל: מייקל סיילור, נוכל או גאון? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 53
K פרילנס - תשלום בדולרים - פייפאל או פיוניר יזמות והגדלת הכנסות 12
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
B ביטוח מנהלים או פנסיה משלימה להפקדות מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ס בעיית Liquidity Risk בקנייה או מכירת אג"ח (או נכסים אחרים) שוק ההון 22
ר טופס 867, קיזוז הפסדי הון כנגד הכנסה מרבית או מדיבידנד מיסים 5
A תואר במדעי המחשב וכלכלה או ראיית חשבון ? התפתחות אישית 2
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A האם כדי למשוך את כספי הפיצויים או לבקש זיכוי מס במענק פרישה כנגד הזכאות לכספי הפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג השקעה סולידית דולרית - הצעות לקרנות ETF או אופציות אחרות? שוק ההון 4
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה