• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השקעות לישראלים בעלי אזרחות אמריקאית

• פותח הנושא פותח הנושא yoni821
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
האם הגשת טופס זה מורכבת?
כן

באיזה טופס מדובר?
נניח יש לך הכנסות רגילות (משכורת) ופסיביות (דיבידנדים וכו). תצטרך למלא 4 טפסי 1116 ואת טופס 6251 כדי לראות אם אתה לא חייב במס בשיטה האלטרנטיבית.

הכי פשוט תחפש בבלוג שלי את המדריכים הרלוונטיים. fintranslator.com/usa-tax

האם יש סיבה לא להגיש טופס זה?
לדעתי כדאי על ההכנסות הפסיביות גם אם אין חבות מס בכדי להעביר את העודף לשנים הבאות, אבל אני יודע למלא אותו (אותם בעצם) בזמן סביר. ייתכן והזמן למילוי לא שווה את התועלת.

עיין ערך superannuation באוסטרליה.
לא הבנתי את כוונתך. אני התכוונתי למקצועיות המדווחים.
בדיוק בנושא הזה של פנסיות וכדומה, גם המקצוענים מדווחים (בארץ ובהרבה מדינות אחרות) בלי קשר לחוק.

אתה יודע מהו החוק הרלוונטי?

הנקודה שלי הייתה כללית, לגבי נושאים שונים. מה שעולה לי כרגע בראש: קרנות פנסיה ודומיהם בהפקדות ובחלוקות. אי דיווח (או החרגה) על קצבאות זקנה מישראל. אי התייחסות ל PFIC בחברות של נותני שירותים (לדוגמא, משרד רואי חשבון ישראלי, כשלאמריקאי יש בעלות של פחות מ 50%, בקלות יכול להיות PFIC).

במסגרת חיפושי אחרי אפיקי השקעה ללא בעיות PFIC, ניתקלתי באפשרות של השקעה באחת מחברות ההלוואות חברתיות כדוגמת בלנדר או TRAYA?
מה דעתכם לעניין מיסוי בארה"ב? אני לא רואה סיבה שזה יהיה PFIC. זה די דומה לתוכנית חיסכון בבנק. רק אדווח על רווחים ומס ששילמתי במקור בארץ. אצטרך לברר עם החברות האלה מתי ואיך מתבצע התשלום. לפי מה שראיתי באתר שלהם אני מקבל את ההחזר החודשי מהלווה כל חודש עם הריבית.

אשמח לחוות דעתכם בעניין

משרד רואי חשבון ישראלי, כשלאמריקאי יש בעלות של פחות מ 50%, בקלות יכול להיות PFIC).
אני זוכר שהיה בעיה גם עם חברות ביוטק שעשו הנפקה לבורסה, והנכס המרכזי שלהם היה IP.

אני זוכר שהיה בעיה גם עם חברות ביוטק שעשו הנפקה לבורסה, והנכס המרכזי שלהם היה IP.
כן. ריטים יכולים גם להיות בעייה, ועוד ועוד...
לדעתי, למשקיע רגיל כדאי להמנע כשיש לו ספק PFIC (והנזק לא גדול מדי).
(מצד שני, כשלמישהו יש כבר PFIC (אפילו PFIC ברור, בחשבון ממוסה לדוגמא) , לדעתי ברוב המקרים חבל לדווח על זה כ PFIC. עדיף להיפטר מהנכס וזהו. גם בביקורת, הסיכויים שיעלו על דבר כזה נמוכים מאוד, ואין קנסות דרקוניים על אי דיווח)

במסגרת חיפושי אחרי אפיקי השקעה ללא בעיות PFIC, ניתקלתי באפשרות של השקעה באחת מחברות ההלוואות חברתיות כדוגמת בלנדר או TRAYA?
אם אתה אמריקאי למה לא להשקיע בדבר האמיתי? PROSPER וכו'.

יש יותר מגוחך מזה?!
המגוחך זה שסיווגו קרנות נאמנות כ-corporation.
המצב המתואר הוא דווקא המצב שהחוק המקורי בא למנוע (דחיית מס על ידי הפקדת כספים בחברה זרה).

אם אתה אמריקאי למה לא להשקיע בדבר האמיתי? PROSPER וכו'.
הסיבה העיקרית היא שהאתרים של ארה"ב מיועדים רק לתושבי ארה"ב (צריך גם לתת כתובת מגורים בארה"ב). אני אזרח ארה"ב אבל לא תושב.
ובנוסף הכסף שלי נמצא בשקלים בארץ ולכן זה יותר נוח לי חברות בארץ שגם ינקו מס במקור במקום שאני אצטרך לשלם בסוף השנה למס הכנסה בארץ.

הסיבה העיקרית היא שהאתרים של ארה"ב מיועדים רק לתושבי ארה"ב (צריך גם לתת כתובת מגורים בארה"ב). אני אזרח ארה"ב אבל לא תושב.
יש דרכים לעקוף את המגבלה הזאת. יש לך קרובי משפחה בארה"ב?
ובנוסף הכסף שלי נמצא בשקלים בארץ ולכן זה יותר נוח לי חברות בארץ שגם ינקו מס במקור במקום שאני אצטרך לשלם בסוף השנה למס הכנסה בארץ.
למה זה יתרון?

יש דרכים לעקוף את המגבלה הזאת. יש לך קרובי משפחה בארה"ב?

למה זה יתרון?

יש לי קרובים בארה"ב אבל הם מאוד שמרנים בטח לגבי עניני כסף ומיסים לכן מעדיף לא לערב אותם.

עיקר ההון שלי כיום בשקלים בארץ והייתי מעדיף להשאיר את זה ככה כי אני חי מהרווחים של הכסף בשקלים פה בארץ. תשלום מס במקור חוסך לי כאב ראש מול הרשויות בסוף השנה.

תודה רבה לכל הכותבים! עזרתם מאוד! @FIYaacov @TalB @אורי ג.

הדיון שלכם ברמה קצת גבוהה מידי בשבילי,
תרשו לי לסכם בפשטות לראות אם הבנתי נכון:
1. הסכנה העיקרית באזרחות אמריקאית זה ה PFIC. שזה חברות וקרנות שמרוויחות פסיבית, שהן לא אמריקאיות.
2. קרן השתלמות ישראלית היא בגדר PIFC. ולכן למרות שפטורה ממס רווח הון בישראל חייבת במס PIFC הדרקוני.
3. אין כרגע הגדרות מדוייקות לגבי PIFC וגם אין אכיפה מדוקדקת.
4. לא ברור כרגע אם קופות גמל, קרנות פנסיה ו IRA וחיסכון כחלון גם יקבלו יחס של PIFC.
5. רואה חשבון יכול להצהיר על קרן השתלמות באופן שהיא לא תספוג את המס הדרקוני.
6. אפשר להשקיע בקרנות מחקות מדדים אמריקאיות על ידי ברוקר אמריקאי או בבית השקעות ישראלי.

אנחנו זוג בגיל 30+ עם ילדים. אזרחית ישראלית ואזרח ישראלי+אמריקאי.
מעוניינים להשקיע כחצי מליון ש"ח בנוסח הארי בראון או משהו דומה. שנינו עצמאיים ומקווים להרוויח טוב בשנים הקרובות.
יש בבעלותנו חברה.

נפתח 2 חשבונות השקעה ניפרדים. אחד לאשתי ואחד נוסף לי כאזרח אמריקאי. באמריקאי נשקיע בקרנות אמריקאיות.
נפתח קופת IRA (פנסיה בניהול עצמי) בחשבון האמריקאי בשבילי. ושתי קרנות השתלמות בחשבון על שם אישתי.
נמצא רואה חשבון שמכיר את החוק בשתי המדינות שיגיש עבורנו את הדוחות. אני אשמח לדעת את הכללים הבסיסיים של הדיווח אבל לא אגיע לרזולוציה של רו"ח.

עד כאן נכון?
אני אשמח להתייעץ עם רואה חשבון שמבין בחוקי 2 המדינות גם לגבי עצמאיים וגם לגבי חברות ושכירים. אשמח לקבל המלצות בפרטי! אנחנו באיזור ירושלים.

2. קרן השתלמות ישראלית היא בגדר PIFC. ולכן למרות שפטורה ממס רווח הון בישראל חייבת במס PIFC הדרקוני.
לא בטוח, הדיעות חלוקות.
3. אין כרגע הגדרות מדוייקות לגבי PIFC וגם אין אכיפה מדוקדקת.
נכון.
4. לא ברור כרגע אם קופות גמל, קרנות פנסיה ו IRA וחיסכון כחלון גם יקבלו יחס של PIFC.
נכון, לא ברור מה זה חיסכון כחלון.
6. אפשר להשקיע בקרנות מחקות מדדים אמריקאיות על ידי ברוקר אמריקאי או בבית השקעות ישראלי.
נכון.

1. הסכנה העיקרית באזרחות אמריקאית
הסכנה העיקרית היא תשלום מיסים נוסף, ותשלום לרוח (או זמן) בשביל דיווח.
ה PFIC, זה דוגמא נפוצה למצב בו ישראלי מצוי ייכנס ל2 הבעיות הללו. הפיתרון לזה די פשוט (אין כמעט אף אחד שמחזיק ומדווח על נכסים כ PFIC).
דווקא אצלך, יכול מאוד להיות שיהיו לך בעיות בנושאים אחרים.
שנינו עצמאיים ומקווים להרוויח טוב בשנים הקרובות
יכול לסבך את הדיווח (תשלום), ובהחלט יכול להוסיף מיסים (במיוחד ביטוח לאומי אמריקאי).
יש בבעלותנו חברה.
אאלט, צפה לחשבון שנתי גבוה מאוד מהרוח. כנראה תצטרך לדווח 5471. בנוסף, יכול להוסיף גם למיסים עצמם
(תיאורטית, תמיד צריך לבדוק גם שהחברה אינה PFIC).
בכל מקרה, כמו שכתבת כדאי לך מאוד למצוא רוח שמבין בחוקי שני המדינות (לא מכיר).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא ברור מה זה חיסכון כחלון.
חיסכון לכל ילד.

רואי החשבון האמריקאיים יצאו בצהרות בתחילת השנה שממליצים רק לבחור תוכנית חיסכון בבנק ולא קופת גמל.
אני פרסמתי מאמר בבלוג שלי שמסביר איך ניתן לדווח על קופת הגמל כך שהילד לא ישלם מס כלל לארה"ב (בישראל הוא ישלם בעת הפדיון - ויוכל כנראה לקבל החזר בדוח שנתי).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H האם אירלנד יכולה לחסום השקעות בקרנות איריות לישראלים? שוק ההון 22
O מקים עסק ומתכננן ללמוד בהמשך, ניהול השקעות. שוק ההון 2
חתול לילה ספרי השקעות למסירה אוף טופיק 11
R לפני חתונה, מתלבטים על כיווני השקעות צרכנות פיננסית 9
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
light007 פיזור בתיקי השקעות? שוק ההון 10
חשוב לדעת הרשאה לחשבון באינטראקטיב למנהל השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
B שברי ניירות בתיק השקעות צרכנות פיננסית 6
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
B ניתוק תושבות, ותיק השקעות מיסים 1
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
S מילוי טופס W-8BEN בחשבון השקעות ברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
light007 מישהו עשה kyc עם חברת השקעות? שוק ההון 0
ז ניהול תיקים על ידי ביתי השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
I ספר השקעות וחינוך פיננסי - גרסת הסולידית שוק ההון 29
L פתיחת תיק השקעות שוק ההון 22
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A הוצאות ניהול השקעות ב-IRA ב-"גלובלנט" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M יועצי השקעות בלתי תלויים? (בתשלום חד פעמי/פר שעה) שוק ההון 7
M העברה בנקאית לבית השקעות צרכנות פיננסית 4
עידו ג ייעול השקעות ו"תמהיל" שוק ההון 12
ה בית השקעות ** ** *** פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
algo.il חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים? מיסים 5
כ השקעות לטווח ארוך בעידן ה AI שוק ההון 14
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
ב תיק השקעות במיטב טרייד שוק ההון 3
D תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי יומני מסע אישיים 14
P משכנתא מול השקעות נדל"ן 19
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 6
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
B עלות השקעות בארץ צרכנות פיננסית 10
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
N השקעות והצהרת הון מיסים 11
M מוטב מאוחר - פתחתי חשבון השקעות שוק ההון 8
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
ש חלוקה בין השקעות בבורסת ישראל לבורסת ארה"ב. האמנם? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D השקעות לזוג מעורב ( ישראלי ואמריקאית שעשתה עליה) נדל"ן 3
א מה דעתכם על השקעות במניות הבנקים? שוק ההון 25
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה