• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השפעת מלחמת רוסיה-אוקראינה על הכלכלה העולמית

לא.
בהסכם שני הצדדים צריכים להתפשר, לא רואה שיקרה בין רוסיה לאוקראיינה.

היה להם סיכוי להגיע להסכם פשרה בקיץ 2022, כשידיה של אוקראינה היו על העליונה. אבל בוריס ג'ונסון חיבל בהסכם שכבר הושג באיסטנבול.

היום הצבא הרוסי מתקדם לאורך כל החזית, ואוקראינה איבדה את השטח שהיא כבשה בקורסק — יחד עם הקלף האחרון שהיה לה.

אז למה שרוסיה תתפשר בכלל?

הסכם מול איראן לא יעבוד, ניסו כמה פעמים, מגיעים לאותה תוצאה, איראן מפירה אותו.

לא ברור בדיוק מה קרה שם.
אובמה הצליח להשיג הסכם גרעין רגע לפני סיום כהונתו.
טראמפ ביטל את ההסכם — כנראה רק מתוך עיקרון, כי זה היה מהלך של אובמה — מבלי להציע שום הסכם חלופי.
ביידן לא ניהל משא ומתן רציני מול איראן, ובינתיים נראה שגם טראמפ לא שש להכניס את ארה"ב לעימות כולל מולה.

לא מצפה מארה"ב להכניס חיילים לאיראן.
מצפה שיתנו לישראל אור ירוק עם גיבוי בהגנה והתקפה באוויר (ומודיעין).
מה האינטרס, לאפשר שקט/רגיעה לטווח ארוך במזרח התיכון, כי איראן היא התומכת של החותי'ם וחיזבאאלה, שהם הגורם העיקרי שנשאר לטפל בו (יש גם את חאמס, אבל נראה שזה קרוב לסיום עד למערכה הבאה).

לפי מה שקראתי ושמעתי בפודקסטים, לישראל אין את המטוסים שמסוגלים לשאת את החימוש הדרוש לפיצוח המתקנים התת-קרקעיים שבהם מתבצעת עבודת הגרעין.
לכן, הדרך היחידה לפגוע בצורה משמעותית ואולי אפילו טוטאלית בתוכנית הגרעין האיראנית, היא באמצעות מתקפה משולבת של ישראל וארה"ב.
אנחנו בהחלט יכולים לתקוף לבד, אבל סביר להניח שלא נצליח להסב נזק שיעכב את התוכנית שלהם ליותר משנה - שנתיים לכל היותר.
תגובת הנגד האיראנית תהיה משמעותית. זה כבר לא יהיה "ניסוי כלים" כמו בשתי הפעמים הקודמות.

נערך לאחרונה ב:
היה הרבה לחץ מצד ממשל בוש

עוד קצת נתונים:

גרף חילופי גופות בשנים 2023–2025.
https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fbfc75ae8-8bf5-446e-bebf-6b6cf5be7583_1099x505.jpeg

בסך הכול, רוסיה העבירה 6,881 גופות, ואוקראינה 1,374 גופות.

כמו כן לפי media zona (תקשורת פרו מערבית) לרוסיה היו 102,000 הרוגים שהם טוענים שהצליחו לוודא וסה"כ כ- 165,000 הרוגים לטענתם.
אם ניקח את המספר באמצע נגיע ל- 133,000 הרוגים.
אם נעשה אקסטרפולציה (בלי להתחשב במגמה) לנתון מהגראף הראשון אז לאוקראינים כנראה שיש 665,000 הרוגים.
ביחד 800,000 אנשים שאיבדו את חייהם. זה אומר שבכל שנה 265,000 אנשים מאבדים את חייהם.

נראה לי שהגראף הראשון מדבר בפני עצמו לגבי היחס שהולך ומחמיר לרעת האוקראינים.
הבחירות באוקראינה היו אמורות להתרחש במרץ 2024, אנחנו כבר יותר משנה אחרי.
לדעתי זה מראה כמה חשוב שאוקראינה תעבור הליך בחירות דמוקרטי כדי לתת לעם לבחור אם הוא רוצה להמשיך את המלחמה והמצב הזה.
נתחיל מהגרף. אני, כידוע, אדם נוח לבריות, נוטה להאמין למה שהוא רואה לפניו ולא רואה צורך מיוחד בלהבין מאיפה האינפורמציה שבתמונה מגיעה. אבל עדיין, למרות הנכונות המופלגת שלי להאמין לכל טקסט שמונח לפני - אפילו אני חייב לשאול, למה הכותרת של הגרף היא "חילופי גופות חיילים במהלך מלחמת העולם השניה בין רוסיה לאוקראינה"? מה הולך פה? האם אני אמור לקחת את הנתונים הללו ברצינות? ומה המשמעות של Phone Transferred? ומה אפשר בכלל להסיק מנתוני "העברת גופות" באלפים בודדים?

אני לא רוצה שיגידו עלי שאני סקפטי או משהו כזה; אבל האם הנתונים של mediazona נכונים? ואם המספר שהם מצטטים לגבי רוסיה נכון, מה הם אומרים לגבי האבידות של אוקראינה? ובכן יצאתי לשוטט בגוגל. ב-Mediazona מביאים נתון של גוף בשם UALosses:
According to UALosses’ current estimates, total Ukrainian losses (including the dead, the missing, and those taken prisoner) exceed 130,000. The breakdown includes 68,000 confirmed dead, 60,000 missing, and over 6,000 captured. It

הם אומרים היכנשהו יותר מ-130,000. אבל רגע! יש לי רעיון יותר טוב לאיך להשיג את המספר הזה. מה אם ניקח מספרים מגרף מפוקפק עם כותרת שגויה, נחלק אותם אחד בשני בלי שום סיבה הגיונית, ואז נניח שהמספר הזה הוא יחס ההרוגים הכולל בין רוסיה ואוקראינה? אם נצטט את מספר ההרוגים של רוסיה מאתר אנטי-רוסי כביכול אז מספר ההרוגים של אוקראינה יצא אפילו יותר גדול, ועדיין נוכל להגיד שלקחנו נתונים מאתר פרו-מערבי! מבריק!

לבסוף, אני מריע לדאגה שלך לתקינות ההליך הדמוקרטי, וכמו כן מריע לאדון ו. פוטין, שזכה ל-88% מהקולות בבחירות האחרונות ברוסיה.

למה ספירת האפונים הזאת רלוונטית?
אין ויכוח ששני הצדדים איבדו המון אנשים.
אבל באופן יחסי — אוקראינה נפגעה הרבה יותר, כי האוכלוסייה שלה הרבה יותר קטנה.
ובזמן שאוקראינה מאבדת בעיקר פטריוטים שנלחמים על הבית, רוסיה מאבדת בעיקר שיכורים מהפריפריה, שמקבלים 50 אלף דולר לשנה כדי ללכת לצבא.

אף אחד כאן בדיון לא מסוגל לענות על שאלה בסיסית אחת: מה האנד-גיים של אוקראינה? כי לרוסיה יש לפחות מטרות ריאליות שהיא בהדרגה מתקדמת ומשיגה.

למה ספירת האפונים הזאת רלוונטית?
אין ויכוח ששני הצדדים איבדו המון אנשים.
אבל באופן יחסי — אוקראינה נפגעה הרבה יותר, כי האוכלוסייה שלה הרבה יותר קטנה.

זה כמו קרב סכינים בין שני שיכורים. נניח שאחד מהם קיבל סכין לריאה והוא שוכב מדמם, בזמן שהשני רק איבד עין אחת ואת כל השיניים. איך זה השיכור הראשון נפצע קשה יותר עוזר לשיכור השני?

ובזמן שאוקראינה מאבדת בעיקר פטריוטים שנלחמים על הבית, רוסיה מאבדת בעיקר שיכורים מהפריפריה, שמקבלים 50 אלף דולר לשנה כדי ללכת לצבא.

למה, איפה הפטריוטים הרוסים? אה אין כאלה.. (או שהם שוכבים כבר שלוש שנים בקברי אחים במזרח אוקראינה). ונראה שגם מתחילים להיגמר לה השיכורים והרוצחים המורשעים כי הם נאלצת לייבא אותם מצפון קוריאה.

אף אחד כאן בדיון לא מסוגל לענות על שאלה בסיסית אחת: מה האנד-גיים של אוקראינה? כי לרוסיה יש לפחות מטרות ריאליות שהיא בהדרגה מתקדמת ומשיגה.

האנד-גיים של אוקראינה מאוד ברור ולא השתנה מההתחלה - לשרוד, כמדינה עצמאית מרוסיה וחלק מהאיחוד האירופי.
האנד-גיים של רוסיה מצד שני לא רק שלא היה ברור מההתחלה (זה היה איזשהו מישמש של הצלת המחוזות המזרח-אוקראיניים מרצח עם, הפלת המשטר הנאצי האוקראיני ודחיקת נאט"ו מגבולות רוסיה) אלא שתוך כמה חודשים כבר היה ברור שאין לה שום סיכוי להצליח, ומאז המלחמה נמשכת ללא תוחלת מהסיבה הפשוטה שפוטין פשוט לא יכול להודות בכשלון המהדהד שלו. לא נשאר כל כך את מי להציל במזרח אוקראינה, המשטר האוקראיני לא הולך ליפול ונאט"ו רק התקרבו עוד יותר לגבול הרוסי עם הצטרפותה של פינלנד (פועל יוצא של המלחמה המאוד מוצלחת של רוסיה, כמובן).
בסופו של יום אם מסתכלים על התנאים המוצעים כרגע להפסקת אש, רוסיה (מדינה עם ילודה שלילית) איבדה מאות אלפי אנשים כדי לקבל הכרה אמריקאית בחצי האי קרים (שהיא שלטה עליו בפועל עוד מ-2014) ועוד כמה מחוזות במזרח אוקראינה שממילא אין לה מה לעשות איתם (זה לא שיש שם המון הייטק, נגיד את זה כך). ממש master plan גאוני.

האנד-גיים של רוסיה מצד שני לא רק שלא היה ברור מההתחלה (זה היה איזשהו מישמש של הצלת המחוזות המזרח-אוקראיניים מרצח עם, הפלת המשטר הנאצי האוקראיני ודחיקת נאט"ו מגבולות רוסיה)
האינטרסים של רוסיה כלכליים - שליטה על מחצבים ועל מסלולי הובלת סחורות בפרט בים השחור וקרים.
בנוסף גם הגדלת ההשפעה הרוסית שהולכת ביחד עם דחיקת נאטו.
השאר, הצלת מחוזות והפלת משטר נאצי, זה תעמולה.

טוב אז עברו עוד 8 חודשים.
כרגע זה נראה שמה שכתבתי אז לא רחוק ממה שקרה בפועל.

טראמפ לצערי התקפל על הנטישה המידית של אוקראינה והמשיך להזרים מידע מודיעני ונשק, אם כי בשבועות האחרונים
ראינו אותו מנסה ולהעביר את תוכנית 28 הנקודות, שהיא בגדול מה שרוסיה ביקשה בתחילת המלחמה + ויתור על שטחים נוספים שכרגע לא בשליטתה.

מבחינת הלחימה, אנחנו רואים עוד מאותו הדבר, התקדמות איטית של הרוסים אלא שעכשיו ההתקדמות היא מקבילית בכל החזיתות.
איך ההבדל נראה במפה פרו אוקראינית , לפי ההערכות ב-8 חודשים האלה אוקראינה הפסידה כ 2500 קמ"ר, שזה קצב של מדינת ישראל כל 4-5 שנים.

במקביל החונטה של הדיקטטור זלנסקי שמכהן כבר שנה וחצי אחרי הבחירות שביטל ממשיכה
לככב בכותרות השחיטות.

האירופאים ממשיכים להתנגד לתוכנית השלום של טראמפ והדיבורים על שליחת חיילים לחזית הולכים וגדלים.
בעיקר במדינות שלא ראו מלחמה אמיתית כבר הרבה שנים.

ואני ממשיך לשאול, אם הכל מתקדם לעבר מה שרוסיה רצתה מלכתחילה רק עם הרבה יותר שטחים בשליטתה או למלחמת עולם שלישית אז למה אנחנו (ככולקטיב המערב)
ממשיכים לתמוך בזה?

אז מה להמשך? אני נוטה לחשוב שלא הרבה השתנה בפועל מאז התגובה האחרונה, אולי פרט לכך
שהמציאות מתחילה לחלחל חזק יותר לתוך מחשבות המערב.

במקביל החונטה של הדיקטטור זלנסקי שמכהן כבר שנה וחצי אחרי הבחירות שביטל ממשיכה
לככב בכותרות השחיטות.
אז אני מבין שאתה בעד הפשיסט המושחת פוטין, פששש, מצאת חבר לחיים.
ואני ממשיך לשאול, אם הכל מתקדם לעבר מה שרוסיה רצתה מלכתחילה רק עם הרבה יותר שטחים בשליטתה או למלחמת עולם שלישית אז למה אנחנו (ככולקטיב המערב)
ממשיכים לתמוך בזה?
נאמר פה כבר בעבר אבל נחזור כדי לרענן את הזיכרון שלך. הסיבה היא שכבר ניסינו בהיסטוריה לתת לפשיסטים שטחים כדי לפייס אותם וראינו איך זה נגמר. כשיהיה לך טיעונים יותר טובים למה העולם צריך למכור את אוקראינה נשמח לשמוע והעובדה שמדינות כמו בריטניה מוכנות לצאת לקרב זה בגלל שאם הם לא יעשו את זה היום זה יגיע לסף דלתם מחר. הם כבר היו בסרט הזה.

אז אני מבין שאתה בעד הפשיסט המושחת פוטין, פששש, מצאת חבר לחיים.

נאמר פה כבר בעבר אבל נחזור כדי לרענן את הזיכרון שלך. הסיבה היא שכבר ניסינו בהיסטוריה לתת לפשיסטים שטחים כדי לפייס אותם וראינו איך זה נגמר. כשיהיה לך טיעונים יותר טובים למה העולם צריך למכור את אוקראינה נשמח לשמוע והעובדה שמדינות כמו בריטניה מוכנות לצאת לקרב זה בגלל שאם הם לא יעשו את זה היום זה יגיע לסף דלתם מחר. הם כבר היו בסרט הזה.
מנקודת המבט שלך פוטין הוא פשיסט מנקודת המבט שלי פוטין מציל את האנושות.

המלחמה באוקראינה היא בעיקרה לגבי למי תשויך אוקראינה כמדינת לווין.
בהרגשה שלי בהינתן התנאים הגיאופוליטים והעובדה שאוקראינה היא שכנה של רוסיה ולא של בריטניה יש מישהו שהאינטרס הביטחוני שלו הוא גדול פי כמה
לגבי מה שיקרה שם.

הרעיונות שלך דומים מאוד לרעיונות שמשליחים על מדיניות חוץ של מדינות כמו איראן וקטר שרוצות להחיל אולטימטומים על ישראל לגבי מדינות שגובלות איתנו ומסכנות אותנו ביטחונית.

מכל נקודת מבט פוטין הוא פשיסט. אתה אולי חושב שהוא פשיסט טוב, כי הוא מזכיר את כל הפשיסטים הטובים הידועים האחרים שאתה אוהב.
המלחמה באוקראינה היא בעיקרה לגבי למי תשויך אוקראינה כמדינת לווין.
המלחמה באוקראינה היא בעיקרה אם לאוקראינים יש זכות לריבונות על עצמם כמו כל עם אחר, או שהם צריכים לחיות תחת ממשלת בובות של פוטין כמו הבלרוסים שתדכא אותם ואת החופש שלהם, איזה קטע שלא חשבת על זה.
בהרגשה שלי בהינתן התנאים הגיאופוליטים והעובדה שאוקראינה היא שכנה של רוסיה ולא של בריטניה יש מישהו שהאינטרס הביטחוני שלו הוא גדול פי כמה
לגבי מה שיקרה שם.
מה שיקרה שם הוא מה שהאוקראינים רוצים לא הבריטים ולא הרוסים. אם הבעיה בטחונית ניתן היה למצוא פתרון והאוקראינים הציאו כמה, גם זה הופיע כבר בשרשור.
הרעיונות שלך דומים מאוד לרעיונות שמשליחים על מדיניות חוץ של מדינות כמו איראן וקטר שרוצות להחיל אולטימטומים על ישראל לגבי מדינות שגובלות איתנו ומסכנות אותנו ביטחונית.
מה שאתה אומר אפילו לא הגיוני ברמה הלוגית. המדינות שגובלות איתנו , גובלות איתנו, אין לנו זכות לקבוע מי הם יהיו, אנחנו לא יכולים להחליף את הלבנונים בשבדים למרות שהיינו רוצים ואפילו לא לקבוע מי ינהיג את מצרים או ירדן. אנחנו יכולים לנסות להשפיע אבל בטח לא לכבוש את קהיר ולמנות את מי שאנחנו רוצים גם אם מצרים גובלת איתנו. בדיוק כמו שאנחנו לא יכולים לכבוש את דמשק רק כי הם עכשיו חברים של הטורקים שאנחנו לא אוהבים.

קטאר ואיראן ממנות אירגוני טרור (ואת יועצי ראש הממשלה) בתוך מדינות או שטחים בשליטתנו ואירגוני טרור הם לא מדינות ומתוקף היותם ארגוני טרור יש לנו את הזכות לתקוף אותם.

אוקראינה לא איימה על רוסיה והיא אינה ארגון טרור.

נערך לאחרונה ב:
לפי ההערכות ב-8 חודשים האלה אוקראינה הפסידה כ 2500 קמ"ר, שזה קצב של מדינת ישראל כל 4-5 שנים.
או אוקראינה אחת ב-160 שנים.

אם הכל מתקדם לעבר מה שרוסיה רצתה מלכתחילה רק עם הרבה יותר שטחים בשליטתה או למלחמת עולם שלישית אז למה אנחנו (ככולקטיב המערב)
ממשיכים לתמוך בזה?
למה שלא נתמוך בזה? רוסיה מכלה את משאביה ומשאבי בנות בריתה על המלחמה באוקראינה בשביל הישגים פעוטים. באיזה עולם בדיוק זה מביא אותנו לאותה נקודה אם רוסיה תאיים על אירופה? בדיוק להיפך, זה מפריע להתעצמות רוסיה.

בוא, ספר לנו כמה נורא היה בתרחיש האלטרנטיבי שבו פוטין לא היה מחליט לפלוש לאוקראינה.

בוא, ספר לנו כמה נורא היה בתרחיש האלטרנטיבי שבו פוטין לא היה מחליט לפלוש לאוקראינה.
היה רע מאוד, דת הוואק ניסתה לעקיף את רוסיה וליצור מצב שדומה מאוד למה שאיראן ושלוחותיה יצרו פה נגדנו. רק שההבדל
שרוסיה זו מעצמה ולכן יכולה לפעול בצורה אקטיבית לעומת ישראל הקטנה שתלויה בארה"ב ובראש הממשלה שם.
משם דת הוואק הייתה עשויה להמשיך ולהשתלט מזרחה,
תוך כדי שהיא משיגה את השטח עם הכי הרבה משאבים על פני כדור הארץ עד שהייתה מכלה את כולנו, כי הרי זו הייתה מטרה מלכתחילה.

בסופו של דבר אנחנו בדיון מעגלי פה, אין לי ספק שאין לכם יכולת לדמיין את הסיטואציה מהצד השני, זה ניכר מתחילת התרד וזה למה אני פה.

אז מכל אסופת הדעות האלה שלכם, עוד לא ראיתי שום תשובה פרקטית, מה בדיוק אתם עושים עכשיו? שולחים חיילים בריטים וצרפתים לשם?
איך זה נגמר לדעתכם?
איך המצב של אוקראינה השתפר מאז התחילה המלחמה? אם לא היו מפרים את הסכמי מינסק או אם היו נכנעים עוד בהתחלה
לאוקראינה היום היה יותר שטח, יותר אנשים, כנראה שהשליט שלה לא היה דיקטטור שמכלה אותה למוות ועתיד כלשהוא.
לא הבנתי לדעתכם המצב שלהם טוב יותר ממה שהיה לפני 4 שנים? כי אם כן אתם בדיוק כמו האירופאים קוברים הראש בחול ונמנעים מהמציאות.

וכל זה בשביל מה? איזהשהיא עלילת דם שבה רוסיה משתלטת על אירופה? אתם באמת לא רואים כמה הזוי זה נשמע?
איזה אינטרס יש לרוסיה?? המדינה עם השטח הכי גדול בעולם, עם הכי הרבה משאבי טבע. המשאב הכי יקר לרוסים היום זה האנשים שלהם,
מה להם ולפילזן,וורשה, ברלין או לונדון? הם מנסים להגן על האנשים שלהם על התרבות שלהם על האמונות שלהם.
אבל לא! האימפריה הרוסית ששלטה על השטח הגדול ביותר אי פעם מפני כל אימפריה אחרת על כדור הארץ, שהתפרקה מרצון ובצורה הכי שלווה שאחד יכול לדמיין. כעת 30 שנה אחרי רוצה להשתלט שוב על כל אירופה!
כל העלילות דם שהולכות היום סביבם דומות מאוד לדלגיטמציה שעושים לנו היהודים.
מהו ההבדל בין צלבי הקרס ותמונות היהודי עם האף והשקלים לבין דמות החזיר שהולכת עם אסלה בין גופות אחיו האוקראינים?

עכשיו בואו נעבור לעתיד, כי הרי על העבר אין הרבה מה לדבר כי מסתבר ששני הצדדים יודעים 100% מה קרה, וצידקת הצדדים היא צידקת חכמים.
ניתן סיטואצייות סבירות להמשך ואנחנו ניפגש פה שוב עוד 8 חודשים:

סיטואציה א' האירופאים לא מספיק טיפשים להכנס למלחמה, רוסיה תמשיך להתקדם באותו קצב, אוקראינה תמשיך לאבד מה שאיבדה באותו
קצב פרט לכך שהרוסים כבר קרובים מאוד לאגף כמה ערי ענק עם מיליוני תושבים שכנראה יחיו כמו חברינו העזתים.
אולי, ואולי לא מלאך השלום הטראמפ יצליח לשכנע את הצד המפסיד שלא כדאי להם להמשיך.

סיטואציה ב' האירופאים כן מספיק טיפשים, אין לי מושג מה יווצר מי זה אבל לא שולל פצצות גרעיניות, ובכל מקרה סביר להניח שעשרות מיליונים בעולם ימותו.
גם אם המלחמה תישאר קינטית, ששוב אין שום הבטחה לכך.

סיטואציה ג' האירופאים כן מספיק טיפשים אבל איכשהוא שני הצדדים נוהגים באיפוק מדהים ואוקראינה מתחלקת לשניים.
צד בובה של הרוסים וצד בובה של האירופאים והאמריקאים.
מצב שכנראה ידרוש המשך מלחמה עתידית שם. זה הנצחון הגדול והבשורה לעם האוקראיני?

היה רע מאוד, דת הוואק ניסתה לעקיף את רוסיה וליצור מצב שדומה מאוד למה שאיראן ושלוחותיה יצרו פה נגדנו. רק שההבדל
שרוסיה זו מעצמה ולכן יכולה לפעול בצורה אקטיבית לעומת ישראל הקטנה שתלויה בארה"ב ובראש הממשלה שם.
משם דת הוואק הייתה עשויה להמשיך ולהשתלט מזרחה,
תוך כדי שהיא משיגה את השטח עם הכי הרבה משאבים על פני כדור הארץ עד שהייתה מכלה את כולנו, כי הרי זו הייתה מטרה מלכתחילה.
דת הווק? איפה הכהן והועידה שבה הם תכננו את ההשתלטות על רוסיה? איפה הפרוטוקולים?... או שזה פשוט סתם דעה שונה משלך שאתה לא מעוניין או יכול להתמודד איתה בצורה רציונאלית שבגלל זה אתה מרגיש שמותר לך לכלוא , להרעיל או לפתוח במלחמה בכל מי שלא חושב כמוך, עם ווק או בלי ווק.

ממליץ לקרוא את הספר: "המטוטלת של פוקו", של אומברטו אוקו ספר עלילתי על תיאוריות קונספירציה שמתגלגלת עד שהיא מגיע לרוסיה בתקופת הצאר והרוסים הופכים אותה לפרוטוקלים של זקני ציון, כדי להאשים את היהודים בכל מה שרע ברוסיה, אז היום עברו לדת הווק, כל הכבוד. (ההמלצה היא לא לך, היא לשאר, אולי זה ווקי מידיי ואסור לך אני לא יודע. תעביר לפוטין בקשה.)

אז מכל אסופת הדעות האלה שלכם, עוד לא ראיתי שום תשובה פרקטית, מה בדיוק אתם עושים עכשיו? שולחים חיילים בריטים וצרפתים לשם?
איך זה נגמר לדעתכם?
אם הרוסים שולחים צפון קוריאנים, למה בדיוק אתה מתנגד לצרפתים ובריטים? יאללה בלגאן.

זה נגמר בזה שפוטין מבין שאין לו לאן להתקדם ומגיעים להסכם מול אוקראינה שגם האוקראינים מקבלים ולא רק טראמפ.
וכל זה בשביל מה? איזהשהיא עלילת דם שבה רוסיה משתלטת על אירופה? אתם באמת לא רואים כמה הזוי זה נשמע?
איזה אינטרס יש לרוסיה?? המדינה עם השטח הכי גדול בעולם, עם הכי הרבה משאבי טבע. המשאב הכי יקר לרוסים היום זה האנשים שלהם,
מה להם ולפילזן,וורשה, ברלין או לונדון? הם מנסים להגן על האנשים שלהם על התרבות שלהם על האמונות שלהם.
אבל לא! האימפריה הרוסית ששלטה על השטח הגדול ביותר אי פעם מפני כל אימפריה אחרת על כדור הארץ, שהתפרקה מרצון ובצורה הכי שלווה שאחד יכול לדמיין. כעת 30 שנה אחרי רוצה להשתלט שוב על כל אירופה!
כל העלילות דם שהולכות היום סביבם דומות מאוד לדלגיטמציה שעושים לנו היהודים.
מהו ההבדל בין צלבי הקרס ותמונות היהודי עם האף והשקלים לבין דמות החזיר שהולכת עם אסלה בין גופות אחיו האוקראינים?
לא עלילת דם ולא בטיח, פוטין התנגד להתפרקות ומעולם לא השלים איתה. לספרי הלימוד ברוסיה נוסף בתקופתו כי התמוטטותה של ברית המועצות היא "האסון הגיאופוליטי הגדול ביותר של המאה ה-20" , הוא אף האשים את לנין בהתפקות ברית המועצות בגלל שהקים את ברית המועצות כפדרציה של מדינות שאח"כ התפרקו ממנה ולא כמדינה אחת גדולה.

הוא עוד טמבל ביקום הזה עם שיגעון גדלות ואתה לא בודק איתם לאן השיגעון יגיע. גם גרמניה הנאצית אמרה בהתחלה שהם רק רוצים לספח שטחים שהיו שלהם בעבר. עם השטח הגיע התיאבון.

נערך לאחרונה ב:
תודה רבה על הפירוט @Paranoid. אני חושב שזה בעיקרון דבר טוב שאנשים יכתבו מה הם מאמינים בו ישר ולעניין, כך שיהיה ברור בדיוק על מה ומה הדיון ושהוא לא יראה כמו חילופי עלבונות והאשמות וקשה להבין ממנו מה בכלל העמדות של הצדדים.

עניינית אין לי יותר מדי מה לענות, אני לא חושב שיש פה בסיס לדיון, אתה חזק ועמוק במיינדסט הקונספירטיבי שונא המערב. אין לי מה לענות כאן כמו שלא היה לי מה לענות כשפירסמת את ה-PDF על כך שלנשים אין רגשות ושהן מגדלות גברים כדי לשעבד אותם.

אז כבר כמה שבועות שהחדשות מספרות על ערים שלמות באוקראינה ללא חשמל וחימום לפרקי זמן ארוכים, בשיא החורף.
המצב עד כדי כך גרוע שטראמפ היה צריך להתקשר לפוטין ולבקש הפסקה להפצצות על קייב.
עצוב, פשוט עצוב.
מסכים איתך, עצוב שפוטין מבצע פשעי מלחמה, תוקף במכוון אוכלוסיה אזרחית והעולם לא מגיב.

מסכים איתך, עצוב שפוטין מבצע פשעי מלחמה, תוקף במכוון אוכלוסיה אזרחית והעולם לא מגיב.
אתה יודע משהו, אפילו בעולם שאיכשהו יש היגיון מסוים בנרטיב ההזוי של האירופאים ושל שאר התומכים של הדיקטטור זלנסקי.
אתה מסתכל בקליפ הזה על הבן אדם הכי חזק בעולם, זה נראה לך כאילו יש לו יכולת לשנות הכיוון של המלחמה הזאת?
תסתכל על שפת הגוף ואיך שהוא מדבר.

העניין הוא שאין לכם באמת דאגה כלפי העם והאנשים האוקראינים אתם רק דואגים לאידואולוגיה שלכם.
פוטין הוא רע אז צריך להתנגד לו, וזה גם קל להגיד כי זה לא אתם שכופים עליכם להשלח לחזית חסרת סיכוי ולמות בטוח.

אם רק נכניס את נאטו לכל המדינות סביב רוסיה יהיה שלום - קיבלתם פלישה.
אם רק נגנוב להם את כל הנכסים הלאומיים ונעשה עליהם אמברגו טוטלי הם יכנעו - במקום זה הם מיצרים הכל לבד ועברו לסחור עם האויבים שלך.
אם רק כל העולם היה שולח לאוקראינים נשק אז הרוסים היו מפסידים - תבוסה טוטלית על שדה הקרב.
אם רק נקבור את הראש בחול מספיק זמן הכל יעלם - לא.. זה העם האוקראיני שיעלם.

אתה יודע משהו, אפילו בעולם שאיכשהו יש היגיון מסוים בנרטיב ההזוי של האירופאים ושל שאר התומכים של הדיקטטור זלנסקי.
אתה מסתכל בקליפ הזה על הבן אדם הכי חזק בעולם, זה נראה לך כאילו יש לו יכולת לשנות הכיוון של המלחמה הזאת?
תסתכל על שפת הגוף ואיך שהוא מדבר.

העניין הוא שאין לכם באמת דאגה כלפי העם והאנשים האוקראינים אתם רק דואגים לאידואולוגיה שלכם.
פוטין הוא רע אז צריך להתנגד לו, וזה גם קל להגיד כי זה לא אתם שכופים עליכם להשלח לחזית חסרת סיכוי ולמות בטוח.

אם רק נכניס את נאטו לכל המדינות סביב רוסיה יהיה שלום - קיבלתם פלישה.
אם רק נגנוב להם את כל הנכסים הלאומיים ונעשה עליהם אמברגו טוטלי הם יכנעו - במקום זה הם מיצרים הכל לבד ועברו לסחור עם האויבים שלך.
אם רק כל העולם היה שולח לאוקראינים נשק אז הרוסים היו מפסידים - תבוסה טוטלית על שדה הקרב.
אם רק נקבור את הראש בחול מספיק זמן הכל יעלם - לא.. זה העם האוקראיני שיעלם.
אנחנו מבינים טוב מאוד שהעם האוקראיני לא רוצה להיות העבדים של פוטין ומעריצים אותם על עצם היותם מוכנים להלחם בחירוף נפש על חירותם, במקרה אנחנו גם עם שראינו מה פשיסטים יודעים לעשות אם נכנעים להם.

אתה מעריץ של פשיסטים עם זית קטן ואם היינו בונים את ההיסטוריה שלנו על אנשים כמוך, אז ב 1948 סביר להניח הייתה קורא לנו להכנע לערבים שהגיעו לכאן בהמוניהם עם נשק וטנקים כאשר רוב העולם הפנה לנו עורף ולתת את מדינת ישראל לערבים שיחלקו בינהם את השלל.

מתי תבין שיש דברים ששווה למות עבורם, חופש הוא אחד מהם. חיים כמו תולעת אין בהם תועלת.

יש לנו קרובת משפחה שגרה בקייב, היא מספרת שהפסקות החשמל מאוד מקרבות בין האנשים כי הם יושבים ביחד במדורות בתחתית הבניינים כדי להתחמם ומקללים את פוטין.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אנחנו מבינים טוב מאוד שהעם האוקראיני לא רוצה להיות העבדים של פוטין
נראה לי שאין לך מושג מה העם האוקראיני רוצה כי שללת לו את זכות הבחירה ובמקום זה אתה מציף את הרודן שלו בכסף ונשק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס השפעת הפנסיות על הכלכלה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 37
R השפעת המלחמה מול איראן על בנית/בחירת דירה נדל"ן 6
R השפעת המכסים של טראמפ על שער שקל דולר שוק ההון 2
ד השפעת המערכה מול איראן על מחירי הנדלן באיזורי ביקוש אוף טופיק 14
Y השפעת מנהלי קרן פאסיבית על אקטרטיביות ורווח הקרן פוסטים מאיכות נמוכה 3
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
ה השפעת המע"מ על דירה שנקנתה נדל"ן 2
ד האם יש דרך לנטרל השפעת הדולר במסלולים כמו עוקב SP500 בפנסיה וקרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
F דעתכם האישית על השפעת הבינה המלאכותית על חברות הטק אוף טופיק 8
ר השפעת יחסי ישראל-אירלנד על קרנות איריות שוק ההון 143
A לגבי השפעת מטח בקרנות חוץ שוק ההון 6
ד השפעת מכירת פסגות על פסגות טרייד שוק ההון 3
ב השפעת המלחמה על הריבית של פיקדונות דולריים בבנקים צרכנות פיננסית 5
Y השפעת מט״ח על קרן אירית מחקה מדד שנסחרת בשקלים שוק ההון 0
א השפעת מות ההפיכה המשפטית על שווקים בישראל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 499
Y השפעת מט״ח על קרנות הנסחרות בשקלים שוק ההון 265
דו דו השפעת דיבידנד על שערי קניה ומכירה בחישובי דף עזר 1325 מיסים 1
I השפעת קריסת SVB על הכלכלה הישראלית שוק ההון 19
הטירונית אג"ח ממשלתי 5116181 MTF מחקה תל גוב-כללי - השפעת הארועים הפוליטיים על הקרן שוק ההון 22
Y השפעת הרפורמה המשפטית על שוק ההון בישראל שוק ההון 429
C ״השפעת המיסוי הריאלי אל מול הנומינלי חזקה יותר בטווח הקצר״ שוק ההון 3
ב השפעת הלוואה קודמת על פרופיל לווה למשכנתא נדל"ן 6
S השפעת האינפלציה והעלאת הריבית על מגזר ההייטק פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 9
ש השפעת מעבר בנק על דירוג האשראי צרכנות פיננסית 0
A השפעת הריבית העולה והאינפלציה על מחירי הנדל״ן נדל"ן 109
E השפעת הירידות בבורסה על היום-יום ומצב הרוח שוק ההון 63
D מניות דואליות - השפעת מחיר המניה והבדלים בימי מסחר שוק ההון 1
L השפעת הוצאות על פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
א השפעת מט"ח על נייר 1159235 שוק ההון 2
ס השפעת עלייה קלה בריבית הפריים נדל"ן 33
N השפעת שער הדולר על קרן שקלית שוק ההון 34
ר ילדים במהלך התואר - השפעת הורות על התפתחות אישית התפתחות אישית 32
E השפעת שער הדולר על שער הפאונד אוף טופיק 2
E השפעת מט"ח על תיק ההשקעות שוק ההון 1
לא חשוב שמות השפעת תופעת הפרישה המוקדמת על המשק הישראלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
B השפעת שינוי שער הדולר על מניות זרות לא דואליות שוק ההון 5
E השפעת ג'ו ביידן על המדדים שוק ההון 3
M השפעת קבלת מענקי CARES act על דילול בעלי המניות? שוק ההון 1
נ השפעת המגפה בעולם על דור הY והZ, דעתכם בנושא? אוף טופיק 47
G השפעת הגישה של טראמפ על השוק אוף טופיק 29
ה השפעת הקורונה על נדלן - דיון תיאורטי נדל"ן 363
ר השפעת דמי ניהול על מחיר קרן סל שוק ההון 14
O השפעת מכירת בית השקעות על תנאים קיימים שוק ההון 2
P השפעת "הכנסות פטורות" על חישוב סך ה"הכנסה" צרכנות פיננסית 20
A השפעת קרבה לבית ספר על איכות חיים ושווי הנכס נדל"ן 9
מוריארטי השפעת היפראינפלציה על מיסוי ניירות נקובים בדולר מיסים 14
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8