• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השוואת תנאים לקרן השתלמות IRA

אז לפי השערים של היום זה יוצא 2%. האמנם? זו לא עמלה תחרותית במיוחד.

אני גם אשמח להבין את העניין.
בהתחלה כששלחו לנו את עלון העמלות והיה כתוב "הטבת פרומיל 7" / "הטבת פרומיל 5" הנחתי שהכוונה היא לעמלת המרה של 0.07% או 0.05% בהתאם לגודל הסכום המומר - שזה דומה למה שיש בבתי השקעות.
אם הכוונה היא הטבה של 0.5-0.7% מתוך העמלה הסטנדרטית של הבנק, אז לפי הלינק שג'יין שמה, מדובר באמת או על כמעט 2% (הזוי), או אם מסתכלים לפי שערי ההמחאות שהם כ-0.5% אז עם ההטבה יוצא שאין עמלה..

בקיצור, לא ברור במיוחד..

לצערי השירות לקוחות שלהם (ע"ע דייגו) הוא איפשהו בין לא קיים להוט טלויזיה בכבלים.
למה לכל מייל צריך לחכות כמה ימים? למה התשובות תמיד חלקיות וצריך לשאול פעמיים כאילו הקריאה היא סלקטיבית?
היה יקר יותר באיביאיי אבל לפחות היו עונים לי תוך כמה דקות. נראה לי אני מחזיר את הכסף לשם למרות שזה ייקח עוד שלושה שבועות בהם הכסף לא עובד.
ברגע שהעסק מתקתק אתה לא צריך את שירות לקוחות (בחודשים ראשונים בIRA יש בלאגן, לצערי אני רגיל לזה ולכן לא מתרגש יותר מדי). אגב דיאגו מטפל ביעילות בבעיות אך לא מחזיר תשובה שהוא טיפל (זה משהו שביקשתי ממנו מספר פעמים) אלה פשוט רואים את התוצאות אחרי כמה ימים. תעשה מה שאתה חושב לנכון, אני מעדיף לשלם פחות :) גם כאשר הקמתי את הקבוצה מראש אמרתי שזה למי שמכיר את IRA בישראל...

אני גם אשמח להבין את העניין.
בהתחלה כששלחו לנו את עלון העמלות והיה כתוב "הטבת פרומיל 7" / "הטבת פרומיל 5" הנחתי שהכוונה היא לעמלת המרה של 0.07% או 0.05% בהתאם לגודל הסכום המומר - שזה דומה למה שיש בבתי השקעות.
אם הכוונה היא הטבה של 0.5-0.7% מתוך העמלה הסטנדרטית של הבנק, אז לפי הלינק שג'יין שמה, מדובר באמת או על כמעט 2% (הזוי), או אם מסתכלים לפי שערי ההמחאות שהם כ-0.5% אז עם ההטבה יוצא שאין עמלה..

בקיצור, לא ברור במיוחד..
כתוב הטבת שער, מה הקשר לעמלה של הבנק??? במיוחד שכתוב שיש לך פתור מעמלת חילופין. מה לא ברור?

@איליה לא הבנתי למה חייבים לגבות דמי ניהול מתוך החשבון בכלל. אני שואל באופן היפותטי, לא מאמין שמשהו ישתנה... למה את דמי הניהול השנתיים אי אפשר לשלם למשל באשראי הרי עקרונית מבחינת הגוף המקבל כסף זה כסף. למה למישהו צריך להיות אכפת כמה מס שילמתי על הכסף שממנו אני משלם. האם יש חוק או תקנה מגבילה בעניין?

• אהבתי
Reactions: HHH
@דגגגג ניסית את הלמן הלדובי בטלפון?
אין לי זמן לטלפון. שולח מייל ומצפה לתגובה סביב הכמה שעות לא ביקשתי כמה דקות אבל לפחות באותו יום עבודה נשמע לי הגיוני. לא מדובר על שאלות ברומו של עולם אלא שאלות כמו "כבר אמרתם למעסיק לאן להפקיד (כי לי לא אמרו)? האם עבר הכסף? איך מקבלים שם משתמש?" בקיצור שאלות פשוטות.

אין לי זמן לטלפון. שולח מייל ומצפה לתגובה סביב הכמה שעות לא ביקשתי כמה דקות אבל לפחות באותו יום עבודה נשמע לי הגיוני. לא מדובר על שאלות ברומו של עולם אלא שאלות כמו "כבר אמרתם למעסיק לאן להפקיד (כי לי לא אמרו)? האם עבר הכסף? איך מקבלים שם משתמש?" בקיצור שאלות פשוטות.

אני במצב דומה. גם לא מספיק להגיע לרמה טלפונית. הפתרון עד כה היה לנטר את המייל וכל כמה ימים לשלוח מייל נוסף. אחרי 3-4 עונים בדר"כ.

בנושא ההפקדות מהמעסיק היה אצלי קטע "משעשע", הם פנו לסוכן שלי מהעבודה הקודמת לפני כחודש וביקשו שיעבירו את ההפקדות לבנק מזרחי שגם היה מכותב. נוצר שרשור ארוך של אנשים שלא מבינים מה רוצים מהם, ולי גם לא היה מושג מה קורה שם עד שמישהו טרח להסביר מה הכוונה במייל... ומאז ביקשתי שיפנו לסוכן הנכון, אבל זה היה רק לפני יומיים אז תנו לזה כמה שבועות..

כתוב הטבת שער, מה הקשר לעמלה של הבנק??? במיוחד שכתוב שיש לך פתור מעמלת חילופין. מה לא ברור?

לא ברור כמה זה בסופו של דבר. כשכתבתי עמלה התכוונתי לשער שהבנק מציע. בלינק שבהודעה שלי ישנם שני שערי קנייה, והטבת השער לא הגיונית במיוחד על אף אחד מהם (באחד יוצא יקר מדי ובשני זול מדי/רווח לי)

הכל תלוי כמה מס הכנסה אתה משלם, תוסיף לזה מס רווחי הון שהיית משלם אם היית מוכר חלק מהתיק בחשבון ממוסה
תחשוב על זה בצורה כזו:
1. לשלם 15 שח פלוס מס שולי (נגיד 33%) אבל לקבל 15 שח שמושקעים עם פטור מרווחי הון עד לפידיון הקרן (בתקווה כמה עשרות שנים)
2. לשלם 15 שח מהחשבון הפטור - לאבד עליהם את הפטור ממס רווחי הון - ולהשתשמש באותם 15 שח פלוס מס שולי בשביל להשקיע בחשבון ממוסה.

נראה לי שבשני המקרים אתה קונה נייר בשווי 15 שח ומשלם 15 שח דמי ניהול כאשר אחד מהם ממוסה והשני לא.
ולכן השאלה היחידה היא איפה עדיף לרכוש את הנייר: בחשבון הממוסה או הפטור?

אני משער ששנינו מגיעים לאותה המסקנה ולכן אני מצטרף לשאלה האם ניתן לגבות את דמי הניהול מחשבון ממוסה/כרטיס אשראי במקום מהחשבון הפטור?

@daat99 צודק, זה נכון עבור מי שמפקיד עד התקרה. למי שיש הפקדות מעל התקרה יש את העניין של דחיית מס וזה כבר תלוי איך הכסף מושקע בחשבון ממוסה.

אבדוק את הנקודה של תשלום דמי ניהול לא מהקרן מול הלמן אלדובי

@Cfy נסית לברר מול מזרחי לגבי איזה שער תקף?
@דגגגג תפנה אליי בפרטי עם הדברים הספציפיים שלו מסתדרים לך

אודה לך מקרב לב :)
אחדד שוב את הנקודה, למרות שכולם פה אינטליגנטים מאוד ואולי אני קצת חופר: אם נשלם מחשבון אחר (הו"ק/אשראי וכו') יתאפשר לנו לקנות מספר ניירות ב-100% מהסכום ולא לגעת יותר בתיק כאשר מדובר על חשבונות לא פעילים. מבחינתי זה פלוס עצום, לדעתי זה גם יותר נוח להלמן אלדובי כי ככה הם לא צריכים להתעסק בניטור של התיק, בדיקת יתרה, תזכורות וכו'. בנוסף הם יקבלו יותר כסף בשורה התחתונה כי העמלות לא ינגסו בתיק.

דיברתי עכשיו עם תומר מהלמן אלדובי והוא אומר שזה לא אפשרי "עקב רגולציה".

שאלה נוספת: ניידתי קה"ש וגם קופ"ג, בבנק מזרחי קיבלתי קוד אחד ואני רואה את הכסף מקה"ש בעו"ש בחשבון בבנק מזרחי, אבל לא את הכסף מקופ"ג. הלמן אלדובי אישרו במכתב ובעל פה שהכסף הזה גם נקלט אצלם אבל טוענים שהוא בחשבון אחר כי בעצם פתחתי שני חשבונות. האם זה הגיוני? האם הייתי צריך לקבל שני יוזרים ושתי ססמאות או שאני לא מבין משהו בסיסי?
תודה מראש

שאלה נוספת: ניידתי קה"ש וגם קופ"ג, בבנק מזרחי קיבלתי קוד אחד ואני רואה את הכסף מקה"ש בעו"ש בחשבון בבנק מזרחי, אבל לא את הכסף מקופ"ג. הלמן אלדובי אישרו במכתב ובעל פה שהכסף הזה גם נקלט אצלם אבל טוענים שהוא בחשבון אחר כי בעצם פתחתי שני חשבונות. האם זה הגיוני? האם הייתי צריך לקבל שני יוזרים ושתי ססמאות או שאני לא מבין משהו בסיסי?
תודה מראש
תבדוק עם הלמן אלדובי.
ייתכן מאוד. אחרת איך הם יחשבו את כספי קה"ש כאשר תמשוך אותם?

תבדוק עם הלמן אלדובי.
ייתכן מאוד. אחרת איך הם יחשבו את כספי קה"ש כאשר תמשוך אותם?
לא הבנתי את תגובתך... בדקתי מול הלמן אלדובי, מבחינתם הכל בסדר. רציתי לדעת אם יש עוד אנשים כאן שניידו יותר מקופה/קרן אחת ולברר האם הם קיבלו יותר מיוזר אחד למערכת של בנק מזרחי.
שוב תודה.

@HHH גם לי תומר אמר את אותם הדברים (וגם דברים אחרים שהתבררו כלא נכונים), אני מציע לעשות double check על מה שהוא אומר.
בעניין השני, אני גם מחזיק חשבון קה"ש וגמל ושניהם תחת אותה סיסמה אחת, אתה תראה את מספר החשבון שלך מתחת ללשונית 'עובר ושב'. אם תלחץ על מספר החשבון אתה אמור להיות מסוגל לגשת גם לחשבון ה'מקביל'.

נערך לאחרונה ב:
לא הבנתי את תגובתך... בדקתי מול הלמן אלדובי, מבחינתם הכל בסדר. רציתי לדעת אם יש עוד אנשים כאן שניידו יותר מקופה/קרן אחת ולברר האם הם קיבלו יותר מיוזר אחד למערכת של בנק מזרחי.
שוב תודה.

ניידתי שתי קרנות השתלמות וקופת גמל אחת. הקהשים נפתחו בחשבון אחד וקופת הגמל באחר. יש לי יוזר אחד במזרחי ובתוכו שני החשבונות.

כמה תשובות לשאלות שהועלו לגבי IRA בהלמן אלדובי:
ציטוט ממייל של דיאגו:
"""
1- דמי ניהול: לא ניתן לשלם בשום דרך אחרת. מדובר בפעולה של המתפעל שמבצע גבייה באופן אוט', בנוסף, דמי הניהול משתנים מחודש לחודש.
רצוי להשאיר תמיד קצת מזומן בחשבון.
2- שער חליפין: מה זה שני שערים? רציף/יציג? קניה/מכירה? אשמח להסבר ודוגמא.
3-מסחר בחו"ל:לקוחות IRA יכולים לסחור בעצמם רק בבורסת ת"א וניו-יורק, כל מסחר בשאר הבורסות בעולם מחייב לעבור דרך הלמן אלדובי.
אנשים יכולים ליצור קשר איתנו ולהסדיר את הנושא בצורה נקודתית.
"""

• אהבתי
Reactions: HHH
אני גם אשמח להבין את העניין
שער חליפין: מה זה שני שערים? רציף/יציג? קניה/מכירה? אשמח להסבר ודוגמא
התקשרתי היום להלמן אלדובי.
רקע: בהמרת כספים יש עמלות גלויות וסמויות. עמלה גלויה היא אחוז מהעסקה שמצויינת במפורש ו/או סכום קבוע. לדוגמא: אם אני ממירה x שקלים לדולרים עמלת חליפין יכולה להיות 0.1% מ- X פלוס 15 שקלים.
עמלה סמויה תלויה בשער שנותנים לי עבור השקלים שלי, או במילים אחרות כמה דולרים אקבל תמורת השקלים שלי.
יש שער קניה ושער מכירה. ככל שהפער ביניהם גדול, העמלה הסמויה גדולה יותר.
לדוגמא: הבנק יכול להמיר את השקלים שלי לדולרים לפי שער של 3.9 שקלים לדולר ולהמיר את הדולרים שלי לשקלים לפני שער של 3.7 שקל לדולר.
אם הבנק ימיר את השקלים שלי לפי 4.5 שקלים לדולר ואת הדולרים שלי לפי 3.1 שקלים לדולר, אלך לעשות עסקים עם בנק אחר.
לפי הנציג הטלפוני של הלמן אלדובי, השער שמקבלים הוא השער שבנק מזרחי מציע במסחר הבין בנקאי עם הטבה של 5-7 פרומיל.
זה לא השער מזומן / המחאות שלקוחות הבנק הרגילים מקבלים, אז תתעלמו מהלינק הקודם שפרסמתי.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
התקשרתי היום להלמן אלדובי.
רקע: בהמרת כספים יש עמלות גלויות וסמויות. עמלה גלויה היא אחוז מהעסקה שמצויינת במפורש ו/או סכום קבוע. לדוגמא: אם אני ממירה x שקלים לדולרים עמלת חליפין יכולה להיות 0.1% מ- X פלוס 15 שקלים.
עמלה סמויה תלויה בשער שנותנים לי עבור השקלים שלי, או במילים אחרות כמה דולרים אקבל תמורת השקלים שלי.
יש שער קניה ושער מכירה. ככל שהפער ביניהם גדול, העמלה הסמויה גדולה יותר.
לדוגמא: הבנק יכול להמיר את השקלים שלי לדולרים לפי שער של 3.9 שקלים לדולר ולהמיר את הדולרים שלי לשקלים לפני שער של 3.7 שקל לדולר.
אם הבנק ימיר את השקלים שלי לפי 4.5 שקלים לדולר ואת הדולרים שלי לפי 3.1 שקלים לדולר, אלך לעשות עסקים עם בנק אחר.
לפי הנציג הטלפוני של הלמן אלדובי, השער שמקבלים הוא השער שבנק מזרחי מציע במסחר הבין בנקאי עם הטבה של 5-7 פרומיל.
זה לא השער מזומן / המחאות שלקוחות הבנק הרגילים מקבלים, אז תתעלמו מהלינק הקודם שפרסמתי.

אז איפה אפשר לראות באמת את השער הבין-בנקאי כדי לחשב לבד את העמלה הסמויה?

-
@איליה בנוגע למסחר בחו"ל, רק מוודא שבאמת התכוונת ספיציפית לבורסת ניו יורק. לצורך העניין אם מניה נסחרת רק בנאסד"ק אז צריך לפנות לה.א.?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I השוואת תנאים בבנק מזרחי להצעות הייטקזון/מועדון הוט צרכנות פיננסית 42
C השוואת תנאים בפנסיה והשתלמות עבור מחקי מדד/IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S השוואת תנאים שנתנו לי לפתיחת תיק בפסגות שוק ההון 9
F השוואת תנאים - בנק ובית השקעות שוק ההון 27
C פתיחת חשבון בנק בארה"ב - השוואת תנאים צרכנות פיננסית 11
G עובר מעסיק וניצב בפני החלטה אם להשאר או לעבור קופה (השוואת דמי ניהול) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
G התייעצות | השוואת תיק עצמאי לקרן השתלמות שוק ההון 1
S תא35 ותא125 - השוואת קרנות סל שוק ההון 3
SolidAce השוואת פקדונות שוק ההון 2
ה השוואת 2 מסלולי S&P500 של מגדל בתשואה שונה לחלוטין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
N פעם ראשונה פה והשאלה היא לגבי השוואת עמלות שוק ההון 5
צ השוואת תשואה של תיקי השקעות שוק ההון 23
E השוואת השתלמות בניהול אישי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ל השוואת ביצועי ETF שנסחר בבורסות שונות שוק ההון 2
I השוואת סטטוס למתחמי פינוי בינוי נדל"ן 1
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 67
JBUZZ השוואת קרנות כספיות לפיקדון בנקאי שוק ההון 48
ה המלצות הוועדה: השוואת תנאי מיסוי למסחר עצמאי שוק ההון 40
מומו הברווז השוואת מערכות מסחר (ברמה הטכנולוגית) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
E השוואת קניית דירה לשכירה נדל"ן 8
M קניית $ השוואת IBKR מול בנק מקומי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
S השוואת משכורת בין טקסס לתל אביב אוף טופיק 6
ד השוואת מניה לקרן סל? שוק ההון 2
פ השוואת עלות: העברת כספים לIBKR פוסטים מאיכות נמוכה 5
S אודה להמלצה על אתר אחד שמאפשר השוואת גרפים/תשואות גם של ETF אמריקאיות וגם של ETF איריות שוק ההון 11
צ השוואת מספרי ניירות ערך (טיקרים) שוק ההון 7
J השוואת עמלות בקניית ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 42
ס השוואת קופת גמל להשקעה מול מסחר עצמאי שוק ההון 15
M קניית דירה ראשונה בפרויקט דירה בהנחה - השוואת תמהילים נדל"ן 52
V השוואת ביטוחי בריאות פרטיים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ס השוואת פתיחת חשבון בנק בקפריסין מול אנגליה צרכנות פיננסית 2
D השוואת דמי ניהול או מעבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M על השוואת מחירים נכונה למוצר בסופר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
F השוואת עמלות מסחר ב-tase.co.il ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
A השוואת אפשרויות פדיון פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M השוואת תשואות בS&P 500 בקרונות השתלמות / קופות גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M השוואת קרנות השתלמות וקופות גלמל להשקעה מחקה מדד SP 500. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א השוואת תשואות קופות גמל לסנופי שוק ההון 8
כ השוואת ביצועי קרנות נאמנות למדד שוק ההון 4
T השוואת תשואות קרנות מחקות ישראליות מול איריות - ממצאים אמפיריים? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A מכירים אתר השוואת תיקים שלוקח בחשבון מס על איזון? שוק ההון 19
I השוואת תמהילים של משכנתא נדל"ן 9
T השוואת עמלות בין הבנק למיטב דש שוק ההון 11
Mose השוואת הצעות של בתי השקעות ישראליים שוק ההון 26
א השוואת הצעת עבודה אמריקאית לישראלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y השוואת משכורות בהייטק התפתחות אישית 12
K השוואת תיק מנוהל לתיק עצמאי שוק ההון 2
S ביטוח רכב - השוואת מחירים 2021 צרכנות פיננסית 9
Y אלטשולר שחם VS מיטב דש - השוואת תשואות שוק ההון 28
משה גל אוזניות כפתור בלוטות' מומלצות וסולידיות. השוואת דגמים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5

נושאים דומים

Back
למעלה