• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

השוואת קרנות כספיות לפיקדון בנקאי

JBUZZ

משתמש רגיל
דירוג
141
רשות ני״ע עשתה השוואה בין כספית לפיקדון ב-2024. לקחו כספית שמוחזקת שנה (אבל עם נזילות יומית כמובן), פיקדון חודשי מתגלגל לשנה עם תחנות יציאה חודשיות ופיקדון שנתי שנפתח בתחילת שנה ונעול לכל השנה.
חישבו מס בהתאם (בניכוי מדד לכספית, 15% לפקדון שקלי)
הנה התוצאות. ומה קורהבשטח? אמנם עליה בהיקף הכספיות אבל יותר כסף הלך לפיקדונות....
GmJwwdiXoAApcS3

8 מתוך 10 אנשים ברחוב לא יודעים מה זה קרו כספית
9 מתוך 10 אנשים צריכים/יצטרכו לפתוח הרשאה למסחר בשוק ההון בחשבון הבנק בכדי לרכוש קרן כספית.
מה שאומר שהם צריכים לפתוח תיק השקעות בבנק.
מה שאומר שהם צריכים לפתוח תיק השקעות בכלל.
מה שאומר מבחינתם בורסה.
מה שאומר קזינו.
מה שאומר הלך הכסף.
מה שאומר שאין להם מושג שקרנות כספיות קונים ומוכרים בבנקים בחינם אין כסף, ושהריבית על קרנות כספיות מטורללת לחלוטין, אפשר להתעשר ממנה להביא לפחות 15 טסלות בחודשיים וחצי לא כולל ביטוח מבנה למטען USB-C (לא יודע כמה אתם עושים בקרנות כספיות, אני סגרתי עם PWC על 67% ריבית דו-יומית לא כולל נר אקמול שפיצר).
ועוד ועוד.

שורה תחתונה - בילבולי ביצים.
מה שחשוב הוא שאנשים לא ישאירו כסף בעו"ש, ושבסביבת ריבית גבוהה כמו היום - ידעו לקבל עליו תשואה.
זה קודם כל. תשואה הגיונית בהתאם למצב.
עד לפני כמה שנים קרנות כספיות היו זבאלה מוחלטת ופיקדונות היו גם הם זבאלה [פחות] מוחלטת.
ועדיין... רק לא בעו"ש.
האמת היא שהגיע הזמן שהמחוקק יכופף לבנקים קצת את האצבעות, יבעט להם בראש ושיתנו ריבית על העו"ש.
די, זה שיש קפיטליזם וזה שיש בנק וזה שכל אחד רשאי לעשות כרצונו זה כבר לא עובד. צריך שיהיה פה קצת סדר.
קפיטליזם זה קפיטליזם והוא מדהים אבל משהו פה לא בסדר בכלל עם הבנקים לחלוטין...
שירוויחו מלאן תלפים, אבל שידעו גם לתת בחזרה ואם הם מתעקשים שלא לתת בחזרה, אז שהרגולטור שמחדש להם את הרישיון יחליט שחוקי הפורמט משתנים כי ככה זה בחיים לפעמים.

9 מתוך 10 אנשים צריכים/יצטרכו לפתוח הרשאה למסחר בשוק ההון בחשבון הבנק בכדי לרכוש קרן כספית.
מה שאומר מבחינתם בורסה.
מה שאומר קזינו.
מה שאומר הלך הכסף.
מה שאומר שאין להם מושג שקרנות כספיות קונים ומוכרים בבנקים בחינם אין כסף, ושהריבית על קרנות כספיות מטורללת לחלוטין, אפשר להתעשר ממנה להביא לפחות 15 טסלות בחודשיים וחצי לא כולל ביטוח מבנה למטען USB-C (לא יודע כמה אתם עושים בקרנות כספיות, אני סגרתי עם PWC על 67% ריבית דו-יומית לא כולל נר אקמול שפיצר).
ועוד ועוד.

מה שחשוב הוא שאנשים לא ישאירו כסף בעו"ש, ושבסביבת ריבית גבוהה כמו היום - ידעו לקבל עליו תשואה.
עד לפני כמה שנים קרנות כספיות היו זבאלה מוחלטת ופיקדונות היו גם הם זבאלה [פחות] מוחלטת.
ועדיין... רק לא בעו"ש.
האמת היא שהגיע הזמן שהמחוקק יכופף לבנקים קצת את האצבעות, יבעט להם בראש ושיתנו ריבית על העו"ש.
די, זה שיש קפיטליזם וזה שיש בנק וזה שכל אחד רשאי לעשות כרצונו זה כבר לא עובד. צריך שיהיה פה קצת סדר.
שירוויחו מלאן תלפים, אבל שידעו גם לתת בחזרה ואם הם מתעקשים שלא לתת בחזרה, אז שהרגולטור שמחדש להם את הרישיון יחליט שחוקי הפורמט משתנים כי ככה זה בחיים לפעמים.
או פשוט להבין שככה העולם מתנהל(ברוב המוחלט של העולם), שניהול פיננסי זה משהו שרחוק שנות אור מהרוב המוחלט של האוכלוסיה וימשיך להשאר ככה בסבירות גבוהה ופשוט לקפוץ על העגלה ולהשקיע בבנקים.

בנק לאומי קיים כבר מעל מאה שנה, בשוק שהוא כאילו Commodity(כסף), עם מוסר תשלומים גבוה של הלקוחות, מבנה עלויות יורד ומביא תשואות על ההון בסביבות ה15% לשנה...מה אתה עוד צריך?

מה שאומר מבחינתם בורסה.
מה שאומר קזינו.
מה שאומר הלך הכסף.
ועוד ועוד.

ועדיין... רק לא בעו"ש.
צודק +
מקרה כואב שאנשים לא יודעים על קרן כספית (בעידן הנוכחי) הוא בעת מכירה וקנייה של דירה.
משכיבים מאות אלפי / מיליון ש"ח בעו"ש חודשים ארוכים עד למועד התשלום לקבלן / הדירה שקנו.
דוגמה להמחשה:
תשואה 4 % לערך על 1 מיליון ש"ח לתקופה של חצי שנה לערך = 20000 ש"ח. המון כסף בכלל ולהוצאות הכניסה בפרט.
ממש כסף בריצפה. רק לקחת.

העיקר שבשבת נוסעים 40 דקות לקניון ביל"ו עודפים לחסוך 60 ש"ח על בגד / מפוצצים עיסקת שיננית בכללית שהעלו את המחיר מ0 ל20 ש"ח....

הדוגמה המודגשת מבוססת על מקרה אמיתי (של שכן) שירוץ ביום גשם עם קופון לחסוך 7 ש"ח....

הבהרה:
קרן כספית ככלי מגן אינפלציוני בלבד והתשואה סביב ריבית בנק ישראל לערך.

נערך לאחרונה ב:
או פשוט להבין שככה העולם מתנהל(ברוב המוחלט של העולם), שניהול פיננסי זה משהו שרחוק שנות אור מהרוב המוחלט של האוכלוסיה וימשיך להשאר ככה בסבירות גבוהה ופשוט לקפוץ על העגלה ולהשקיע בבנקים.
אהוד, אתה צודק... אבל לא נמאס לנו לדבר תיאורטית?
כמה כבר אפשר לגרבץ את אותו הנושא שוב ושוב ושוב?...
אז אתה יודע שמניות הבנקים ומדד הבנקים הם בוננזה של העולמות... מדהים.
אין ניהול פיננסי לרוב המוחלט של הציבור (עזוב ניהול פיננסי, זו כבר מילה גדולה).
לא יהיה ניהול פיננסי לרוב המוחלט של הציבור.
לא היה ולא יהיה. נקודה.
זה לא מעניין את הציבור למרות שהציבור מראה סימנים שכל מה שמעניין אותו זה ניהול פיננסי נכון, אבל הוא לא מוכן לנקוף חצי אצבע לכיוון הזה.
למערכת החינוך נוח מאוד להשאיר את כולנו בורים פיננסית.
למערכת הפיננסים (חברות ביטוח וכו') נוח מאוד להשאיר את רובנו בורים פיננסית.
למערכת הבנקאות נוח מאוד להשאיר את רובנו בורים פיננסית.
לממשלה/שלטון/מערכת המס נוח מאוד להשאיר את רובנו בורים פיננסית.
לכתוב פה עוד ועוד מערכות שנוח להם להשאיר את הציבור בור פיננסית?... זה לא ייגמר.
מה יוצא בסוף?
שהציבור בור פיננסית.
עובדה מוגמרת.
אולי די לחשוב שזה ישתנה כי זה לא ישתנה... ואם שם הדעות שלי ושלך חלוקות, לגבי עתידו המיודע פיננסית של הציבור, אז דיינו ואפשר לפרוש כל אחד לדירתו, מי בבעלות ומי בשכירות, לזוז הצידה מהמקלדת, לא לשכוח לשים את הטיפות נגד פרעושים על הצוואר ולהדליק מגה-פייסל ולברך על המוגמר.
איך אתה רוצה לתקן את זה?
רוב הציבור לא בפורום הסולידית, רוב הציבור לא שומע פודקאסטים של עומר מואב ושור פיננסי, רוב הציבור לא קורא את הספר של תמיר מנדובסקי ואת הספר של שאול אמסטרדמסקי, ורוב הציבור לא מבקר בבלוג של זיק, רוב הציבור לא יודע מי זה בנג'מין גרהם, וכל מי ששמע על הסולידית עדיין בטוח שהיא מתקלחת במים קרים מקנקן שבמקרר (חלילה מים זורמים!) ומסתבנת עם מג'דרה.
אז מה נסגר?
עוד דיונים ריקים מתוכן של אובר חוכמים פיננסית בבלוג של הסולידית?
כפיים לנו.

אני מסתכל נכוחה ועם עיניים בורקות על שנת 2008... בגלל צו ההרחבה הזה אני מעז בכלל לרשום על קפיטליזם "מוגזם" שבועט לעצמו באשכים.
אני מגדיר את עצמי כאולטרא-קפיטליסט, ועדיין ההגדרה הזו של עצמי לא מרשה לי להתעלם מגליצ'ים במימד הזמן-שמיכת פוך של הקפיטליזם כתורה, כרעיון, כמשנה סדורה.
גם שעון שצודק 24/7 יכול לשגות פעמיים בשנתיים בכל שנה מעוברת בליל חנוכה.
בשנת 2008 ראיתי במו עיניי שכירים שאין להם שקל אחד שחוק ומסכן ועלוב בקרן פנסיה לעתיד לבוא (ואני ביניהם), אנשים עם עתיד לוט בסמטה חשוכה בלי שקל בצד כי הם לא היו חכמים או צדיקים פיננסית מספיק לחסוך גרוש לבן ליום שחור (תתפלא, החיים היו תמיד יקרים ותמיד היה קשה לחסוך, גם כששווארמה בלאפה עלתה 18 ש"ח).
חיים ממשכורת למשכורת ככה ממש כמו שמראים בחדשות.
וכמובן שמי שזכה למעסיק הגון ונדיב או עוד יותר טוב מעסיק ממשלתי וקביעות הייתה לו פנסיה, ומי שלא - זב"שו...
אחחח תקופה יפה... פנסיות תקציביות היו עפות פה על ימין ועל שמאל כמו לנקב כרטיסיות שקיבלת מהמשקית ת"ש.
מאות אלפי עובדים שכירים היו פה עניים מרודים לעתיד שלא חסכו שקל וחיו מהיד לפה (הכל תלוי באיזו סביבה גדלת ומה ראית), ורק למזלם הרב מאוד שוק הדיור לא היה חולה נפש כמו היום (אבל כן דיבר בדולרים!), אז לפחות דירות עמידר/עמיגור/בנייני רכבת היו להם.
והחל משנת 2008 אני רואה ציבור שלם של בורים פיננסיים מוכרח להפקיד לקרן פנסיה, מוכרח על אפו וחמתו לחסוך לעתיד הזקן שלו... סוף סוף לאנשים יהיה כסף לעת זקנה.
ואפילו את המינימום העלוב והמביך של לברר איזה דמי ניהול הם משלמים או באיזה מסלול קרן הפנסיה שלהם מושקעת - גם את זה קשה להם לעשות.
אלליי, הם אפילו לא מבינים שהם מושקעים בשוק ההון!!! אתה רוצה לדבר איתם על מנגנון הבטחת תשואה או על אג"ח מדינה "ערד"? קצבה מוכרת? קצבה מזכה? תקרת מס?
לך על זה.
סוף סוף אולי לא נחזה בעוד 50 שנים בפורנו עוני של זקנים תשושים ומקומטים שאוספים פחיות משקה מהפחים שליד התחנה המרכזית החדשה בת"א מתראיינים לחדשות ערוץ 2.
פטרנלזים? בהחלט. וטוב מאוד.
צריך עוד קצת ממנו כי הציבור כקבוצה, ככלל, הוא נורא נורא מטומטם עד כאב.
הניסוי הזה של חוק פנסיה חובה ב- 2008 לדעתי הוא אחד הניסויים המרשימים ביותר שהצלחתי לחזות בהם בימי חיי. אם לא זכיתי בחיי לראות במו עיניי, בחיים לא הייתי כותב את מה שאני כותב וכמו שאני כותב אותו.
למזלי, המציאות כיום מראה שהניסוי הזה עובד ועבד. העצמאים בדרך, על אפם וחמתם.
לפעמים צריך לתת למישהו סטירה כדי להסביר לו ביפה (מילים לא מספיקות ושום הסבר לא מצליח להכניס להלם ואיפוס מערכות כמו סטירה טובה ומזככת).

נערך לאחרונה ב:
אהוד, אתה צודק... אבל לא נמאס לנו לדבר תיאורטית?
כמה כבר אפשר לגרבץ את אותו הנושא שוב ושוב ושוב?...
אז אתה יודע שמניות הבנקים ומדד הבנקים הם בוננזה של העולמות... מדהים.
אין ניהול פיננסי לרוב המוחלט של הציבור (עזוב ניהול פיננסי, זו כבר מילה גדולה).
לא יהיה ניהול פיננסי לרוב המוחלט של הציבור.
לא היה ולא יהיה. נקודה.
זה לא מעניין את הציבור למרות שהציבור מראה סימנים שכל מה שמעניין אותו זה ניהול פיננסי נכון, אבל הוא לא מוכן לנקוף חצי אצבע לכיוון הזה.
למערכת החינוך נוח מאוד להשאיר את כולנו בורים פיננסית.
למערכת הפיננסים (חברות ביטוח וכו') נוח מאוד להשאיר את רובנו בורים פיננסית.
למערכת הבנקאות נוח מאוד להשאיר את רובנו בורים פיננסית.
לממשלה/שלטון/מערכת המס נוח מאוד להשאיר את רובנו בורים פיננסית.
לכתוב פה עוד ועוד מערכות שנוח להם להשאיר את הציבור בור פיננסית?... זה לא ייגמר.
מה יוצא בסוף?
שהציבור בור פיננסית.
עובדה מוגמרת.
אולי די לחשוב שזה ישתנה כי זה לא ישתנה... ואם שם הדעות שלי ושלך חלוקות, לגבי עתידו המיודע פיננסית של הציבור, אז דיינו ואפשר לפרוש כל אחד לדירתו, מי בבעלות ומי בשכירות, לזוז הצידה מהמקלדת, לא לשכוח לשים את הטיפות נגד פרעושים על הצוואר ולהדליק מגה-פייסל ולברך על המוגמר.
איך אתה רוצה לתקן את זה?
רוב הציבור לא בפורום הסולידית, רוב הציבור לא שומע פודקאסטים של עומר מואב ושור פיננסי, רוב הציבור לא קורא את הספר של תמיר מנדובסקי ואת הספר של שאול אמסטרדמסקי, ורוב הציבור לא מבקר בבלוג של זיק, רוב הציבור לא יודע מי זה בנג'מין גרהם, וכל מי ששמע על הסולידית עדיין בטוח שהיא מתקלחת במים קרים מקנקן שבמקרר (חלילה מים זורמים!) ומסתבנת עם מג'דרה.
אז מה נסגר?
עוד דיונים ריקים מתוכן של אובר חוכמים פיננסית בבלוג של הסולידית?
כפיים לנו.

אני מסתכל נכוחה ועם עיניים בורקות על שנת 2008... בגלל צו ההרחבה הזה אני מעז בכלל לרשום על קפיטליזם "מוגזם" שבועט לעצמו באשכים.
אני מגדיר את עצמי כאולטרא-קפיטליסט, ועדיין ההגדרה הזו של עצמי לא מרשה לי להתעלם מגליצ'ים במימד הזמן-שמיכת פוך של הקפיטליזם כתורה, כרעיון, כמשנה סדורה.
גם שעון שצודק 24/7 יכול לשגות פעמיים בשנתיים בכל שנה מעוברת בליל חנוכה.
בשנת 2008 ראיתי במו עיניי שכירים שאין להם שקל אחד שחוק ומסכן ועלוב בקרן פנסיה לעתיד לבוא (ואני ביניהם), אנשים עם עתיד לוט בסמטה חשוכה בלי שקל בצד כי הם לא היו חכמים או צדיקים פיננסית מספיק לחסוך גרוש לבן ליום שחור (תתפלא, החיים היו תמיד יקרים ותמיד היה קשה לחסוך, גם כששווארמה בלאפה עלתה 18 ש"ח).
חיים ממשכורת למשכורת ככה ממש כמו שמראים בחדשות.
וכמובן שמי שזכה למעסיק הגון ונדיב או עוד יותר טוב מעסיק ממשלתי וקביעות הייתה לו פנסיה, ומי שלא - זב"שו...
אחחח תקופה יפה... פנסיות תקציביות היו עפות פה על ימין ועל שמאל כמו לנקב כרטיסיות שקיבלת מהמשקית ת"ש.
מאות אלפי עובדים שכירים היו פה עניים מרודים לעתיד שלא חסכו שקל וחיו מהיד לפה (הכל תלוי באיזו סביבה גדלת ומה ראית), ורק למזלם הרב מאוד שוק הדיור לא היה חולה נפש כמו היום (אבל כן דיבר בדולרים!), אז לפחות דירות עמידר/עמיגור/בנייני רכבת היו להם.
והחל משנת 2008 אני רואה ציבור שלם של בורים פיננסיים מוכרח להפקיד לקרן פנסיה, מוכרח על אפו וחמתו לחסוך לעתיד הזקן שלו... סוף סוף לאנשים יהיה כסף לעת זקנה.
ואפילו את המינימום העלוב והמביך של לברר איזה דמי ניהול הם משלמים או באיזה מסלול קרן הפנסיה שלהם מושקעת - גם את זה קשה להם לעשות.
אלליי, הם אפילו לא מבינים שהם מושקעים בשוק ההון!!! אתה רוצה לדבר איתם על מנגנון הבטחת תשואה או על אג"ח מדינה "ערד"? קצבה מוכרת? קצבה מזכה? תקרת מס?
לך על זה.
סוף סוף אולי לא נחזה בעוד 50 שנים בפורנו עוני של זקנים תשושים ומקומטים שאוספים פחיות משקה מהפחים שליד התחנה המרכזית החדשה בת"א מתראיינים לחדשות ערוץ 2.
פטרנלזים? בהחלט. וטוב מאוד.
צריך עוד קצת ממנו כי הציבור כקבוצה, ככלל, הוא נורא נורא מטומטם עד כאב.
הניסוי הזה של חוק פנסיה חובה ב- 2008 לדעתי הוא אחד הניסויים המרשימים ביותר שהצלחתי לחזות בהם בימי חיי. אם לא זכיתי בחיי לראות במו עיניי, בחיים לא הייתי כותב את מה שאני כותב וכמו שאני כותב אותו.
למזלי, המציאות כיום מראה שהניסוי הזה עובד ועבד. העצמאים בדרך, על אפם וחמתם.
לפעמים צריך לתת למישהו סטירה כדי להסביר לו ביפה (מילים לא מספיקות ושום הסבר לא מצליח להכניס להלם ואיפוס מערכות כמו סטירה טובה ומזככת).
נראה שהנושא בוער בך...ואני מסכים איתך שרפורמת הפנסיה חובה יצרה מערכת פנסיוניות מרשימה מאד ויעילה מאד. רפורמה שנועדה לפתור את הבעיות שתיארת ואת המצב שבו אנשים לא היו יכולים להתקיים בהגיעם לגיל פרישה והיו נופלים לנטל על המדינה....תוך כדי שינוי מבנה(והגדלת) עלות המעסיק עבור כלל העובדים במשק(לא יודע אם מישהו אי פעם בדק איזה עסקים הפסיקו להתקיים בשל השינוי, איזה עסקים הורידו שכר ואיזה ספגו את השינוי.... שהיה גם הדרגתי)....אבל בפועל אמרו למשק, מעכשיו יש לך חלק נוסף בעלות השכר... כולם עשו התאמות...
במידה והשינוי הזה לא היה קורה, יש מצב שלא מעט מועסקים היו היום עם שכר נטו גבוה יותר...אין כסף מהעצים.

לא הבנתי אבל איך אתה משליך מזה למערכת הבנקאית? מה אתה חושב שיקרה כאן? יכריחו כל אזרח להכניס את כל כספו לפקדון? יאסרו על שמירת כסף בעו"ש מעל סכום מסויים?
ונניח איכשהו הלכת על רגולציה דרקונית כזו....חתכת משמעותית את הרווחיות של הבנקים כי את הורג להם את המימון הזול....הם יצטרכו להגדיל רווחים ממקומות אחרים, לקצץ הוצאות, לחתוך שירותים...תמנע מהם גם את זה? אז בגדול הלאמת את הבנקים?

חלק מאד מאד חשוב בכלכלה היא מערכת בנקאית מתפקדת....ואין הרבה דברים נוראים כמו משבר בנקים משמעותי בכלכלה...לטוב ולרע, לא באמת נוגעים בבנקים...מזיזים קצת שמאלה, מזיזים קצת ימינה, קצת ריבית אפסית על העו"ש, קצת יותר מידע, אולי קצת מיסוי נוסף וכו...קצת רעש...וממשיכים...אבל בסוף אתה לא יכול להכריח בני אדם לעשות החלטות (כלכליות) טובות יותר אם הם לא באמת רוצים.

אישית, חושב שיהיו עוד הגבלות, יהיה עוד מיסוי, תהיה יותר השכלה פיננסית...והתשואה אולי תהיה נמוכה יותר, אבל עדיין מספקת.

נערך לאחרונה ב:
אולי צריך שהרשאה למסחר תהיה אוטומטית. אולי שבדף לפיקדונות באינטרנט צריך שתהיה אופציה פשוטה להפקיד לקרן עם דמי הניהול הכי נמוכים.
דרך אגב הבנקים מרוויחים יפה גם מקרנות כספיות. הייתה תקופה שרציתי לסגור חלק מהכסף לכשנה לפעמים קיבלתי תנאים טובים יותר מהבנק לעומת קרן כספית. אבל כשלבנק לא היה משהו טוב להציע הבנקאית פשוט אמרה תקנו קרן כספית. גם מקמ ואגח קצר הם אופציה שלרוב יותר טובה מפיקדון סתמי בבנק.

דרך אגב הצליח לי הסיבוב על פיקדון צמוד מדד לחודש. תוך חודש עשיתי 0.6% נקי ממס. זה הרבה יותר מכל מסלול סולידי אחר. גם בחודשים עם תחזית מדד נמוכה אני מעדיף מקמ על כספית.
הרבה יותר קל לתזמן מדד מחירים מלתזמן מניות. גם הסיכון די נמוך.
זה לא רלוונטי למשקיע רגיל. סתם ככה לא אמור להיות יותר מדי חסכון לטווח קצר.
אני מקווה לסיים את עסקי הנדלן בקרוב בהצלחה ולהפסיק להתעסק בסכומים גדולים בהשקעות קצרות מאוד.

אולי צריך שהרשאה למסחר תהיה אוטומטית. אולי שבדף לפיקדונות באינטרנט צריך שתהיה אופציה פשוטה להפקיד לקרן עם דמי הניהול הכי נמוכים.
הפתרון של הרגולטור - קרנות כספיות בשם "מועדים" (גם פה).
ואם כבר אז גם כתבה יפה של אמסטרדמסקי שמסבירה הכל.
נדמה שהכל כבר נכתב בחיי.

תוצאה של חוסר ידע של הציבור. ידע שלא מתקבל בשום מסגרת במהלך החיים וחבל מאוד. (כמו נושאים חשובים נוספים).
תוסיף לזה את התפיסה העתיקה של הישראלים ששוק ההון זה הימורים. ופרסומות מפוצצות של הבנקים בנושא פיקדונות.
וזה התוצאה. האזרח הממוצע נמצא במרתון ואין לו פנאי ללמוד את הנושא.

לחייב את הבנק לתת ריבית על העו"ש בסופו של דבר רק ירחיק יותר את הציבור משוק ההון, לא? למה שהמדינה תעשה את זה? המדינה רוצה שאנשים יהיו מרוצים מריבית זעומה על העו"ש או שתהיה להם מוטיבציה לשלוח את הכסף שלהם לפיתוח הכלכלה?
לדעתי הבעיה לא ברגולציה על הבנקים, אם כבר היא חזקה מדי ומונעת תחרות, הבעיה היא בתוכנית הלימודים...

לחייב את הבנק לתת ריבית על העו"ש בסופו של דבר רק ירחיק יותר את הציבור משוק ההון, לא?
לא.
כל מי שחושב שהציבור "מתרחק משוק ההון", לא מכיר את ה"ציבור" (לא שאני מתיימר להכיר, אבל ככה אני חושב).
הציבור לא מתרחק משוק ההון כי הוא לא קרוב אליו וכי הוא לא מתעניין בשוק ההון, כי הציבור חושב ובטוח ששוק ההון והבורסה הם קזינו (הוא קצת סוג של צודק מבחינה שטחית מאוד) ופה ספציפית בארץ זה גם לגמרי עוד טבוע בו מ- 1984.
איך אני יודע שאני צודק?
לכמה אנשים שאתה מכיר יש תיק השקעות עצמאי, וכמה אנשים שאתה מכיר קונים מניות באופן שיכול להיחשב כקבוע או מתכננים/רוצים שיהיה להם אחד?
לעומת
לכמה אנשים שאתה מכיר יש דירה, וכמה אנשים שאתה מכיר קונים דירות באופן שיכול להיחשב כקבוע (מחליפים, משפרים, משתדרגים, מוכרים, קונים) או מתכננים/רוצים לקנות אחת?
שוק ההון והבורסה זה לא דיבור של הציבור, וגם לדעתי לעולם לא יהיה. שוק ההון זה דיבור של בעיקר אקדמאים (אבל בהחלט שלא רק) שלימדו את עצמם פיננסים או שלמדו מהבית (אם יש להם מזל בחיים), וכולנו פה בבועה של גולשי הסולידית, או בועת ההייטקיסטים (אבל לא רק) שבין שאר ההשקעות גם מחפשים לנצל RSUs ו- ESOP או ESPP.
במה כן הציבור מתעניין?
הציבור מתעניין בנדל"ן, כי נדל"ן זה מוחשי, כי נדל"ן אף פעם לא יורד, כי הערך של הדירות רק עולה ועולה, כי אין מספיק קרקעות לכל האנשים שישנם ושיהיו (מתעלמים מהעובדה שאף אחד לא גר ברחוב), כי נדל"ן תמיד רק עולה, ובגלל שלל פימפומי הנדל"ן בעיתונות ובטמבלוויזיה חדשות לבקרים + חרדת 4 הקירות שנולדים איתה פה בישראל ביחד עם האהבה לחריף ולחומוס ולזעתר ולטחינה + וגם מתים איתה.
אז בהינתן שלא, אתה לא מרחיק אף אחד משוק ההון, אפשר וצריך לחייב את הבנקים לתת ריבית על העו"ש כנגזרת של ריבית בנק ישראל עד סכום של 100,000 ש"ח נניח סתם כי בא לי לזרוק מספר, אולי אפילו איזו ריבית "קנס" שכזו שתגרום לבנקים לרצות ולהעביר את הציבור לפקדונות במקום להחזיק מזומן...
לייצר איזשהוא מנגנון שמזומן בעו"ש של לקוח החל מ- X סכום מסוים ומעלה כבר לא כל כך ישתלם לבנק?
איזה תמריץ חיובי שלבנק ישתלם יותר להעביר תא הלקוחות שיש להם מזומן החל מסכום X מסוים לפיקדון בנקאי?
כלום לא קשה אם רוצים.

למה שהמדינה תעשה את זה?
תיאורטית? - כי המדינה זה אנחנו הציבור... כי המדינה היא נבחרי הציבור שלה (איכס על הפנים שלהם). כי אין "מדינה". יש אותנו, ואנחנו זה המדינה.
זה בגדול.
כי המדינה היא ישות דמיונית שהיא כולנו, והאינטרס שלנו הוא שהבנקים, שמקבלים מהמדינה (מאיתנו!) רשיון לסחור בכסף (ובהלוואות), יטיבו עם תושבי המדינה (הציבור) כשהם יכולים, בלי לעשות טובות, ויחלקו איתנו קצת מהקפיטליזם הנורא מוצלח שלהם גם מבלי שנהיה חייבים להיות בעלי מניות ולקבל מהם דיבידנדים.
כי המדינה יכולה לייקר לבנקים את הכסף, ואם הם לא יתיישרו לפי מה שהמדינה (שהיא אנחנו!) תחליט, המדינה יכולה למזוג להם כחלון על האף ולהתחיל לתת פה רשיונות לסחור בכסף גם לחברות האשראי ומאפיות לחם ומכוני לק ג'ל ומה לא.
נניח.
כי כשהמדינה החליטה (מעניין למה) לשלוף החוצה את חברות האשראי מאחיזת ציפורניהם של הבנקים היו לה סיבות טובות מאוד לכך.
למה זה כן אפשר לעשות ודברים אחרים לא?
וכי כשהמדינה (שהיא אנחנו) תחליט שהבנקים צריכים להיות קצת פחות "חזיריים" (שונא את מילת הדפני לוף הזאת, אבל אשתמש בה בכל זאת!) ולהחזיר לציבור שנותן להם את הרשיון לסחור בכסף - היא פשוט תחייב אותם לעשות כך.
זו זכותה של המדינה.
וזו זכותם של הבנקים להתמרמר ולסגור את הבסטה אם לא נראה להם. יהיה מי שישמח לקחת את מקומם.

לדעתי הבעיה לא ברגולציה על הבנקים, אם כבר היא חזקה מדי ומונעת תחרות
יכול להיות שכן ואתה צודק ויכול להיות שלא ואתה לא צודק.
אני לא מבין ברגולציה על הבנקים ולא מתיימר להבין ברגולציה על הבנקים (בהזדמנות זו - המלצה על בלוג מעולה שאני קורא מידי פעם על רגולציה, מאוד מעניין הגם אם משמים לעיתים עד פיהוק).

נערך לאחרונה ב:
על הקפה של הבוקר שאלתי את אישתי היקרה מה זה קרן כספית. לא היה לה מושג אפילו קלוש. ניחשה שזה "קרן שצמודה לכסף"
גם בכלל לא יודעת שאנחנו מחזיקים בקרן כספית את הכספים השוטפים שלנו.

על הקפה של הבוקר שאלתי את אישתי היקרה מה זה קרן כספית. לא היה לה מושג אפילו קלוש.
כך זה גם אצלי בבית, לצערי. אבל לא מדי נורא, חלק מהיופי של חיים בזוגיות זה שאפשר לחלק את הידע, יש נושאים אחרים בניהול הבית והילדים שהיא חקרה מכל כיוון ואני מקבל את ההנחיות שלה בהם כתורה מסיני.
בכל מקרה, חשוב לי שהילדים שלי ישמעו על המושגים האלו. יכול להיות שהתעניינו ויחליטו להעמיק ולחקור. יכול להיות שישתעממו ויבנו על בן/בת הזוג. העיקר הוא שאם יגיע מצב שיצטרכו לקבל את ההחלטות האלו בעצמם, הם לא יסמכו על היועץ מהבנק, אלא יגרדו בראש ויזכרו שעולם התוכן הזה קיים ונגיש ואפשר פשוט לקרוא עליו.

על הקפה של הבוקר שאלתי את אישתי היקרה מה זה קרן כספית. לא היה לה מושג אפילו קלוש. ניחשה שזה "קרן שצמודה לכסף"
MMM, תודה רבה על השיתוף.
אם יורשה לי לשאול, ותרגיש בנוח שלא לענות - איך אשתך בפיננסים?
לפני ששאלת חשבת שהיא כן תדע או שהנחת שהיא יודעת?
כי זו דוגמא אנקדוטלית מאוד, אבל מעניינת, במיוחד שאני מבין שאתה שר האוצר בבית.

MMM, תודה רבה על השיתוף.
אם יורשה לי לשאול, ותרגיש בנוח שלא לענות - איך אשתך בפיננסים?
לפני ששאלת חשבת שהיא כן תדע או שהנחת שהיא יודעת?
כי זו דוגמא אנקדוטלית מאוד, אבל מעניינת, במיוחד שאני מבין שאתה שר האוצר בבית.
אני ממש לא שר האוצר בבית. אנחנו שנינו מהנדסים, תחומי העיסוק שלנו רחוקים מפיננסים. ההשקעות שלנו פסיביות לחלוטין ולמרות שיש לנו תיק השקעות די גדול אנחנו מסתכלים עליו אולי פעם או פעמיים בשנה.
בשוטף אני זה שמסתכל לוודא שחשבון הבנק שלנו מאוזן וכשקראתי את הפוסט באמת סיקרן אותי אם היא יודעת מה זה קרן כספית. לכן שאלתי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M השוואת קרנות השתלמות וקופות גלמל להשקעה מחקה מדד SP 500. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
כ השוואת ביצועי קרנות נאמנות למדד שוק ההון 4
T השוואת תשואות קרנות מחקות ישראליות מול איריות - ממצאים אמפיריים? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A השוואת קרנות שוק ההון 31
ramiv השוואת קרנות פנסיה - הפניקס מחקה מדד חו"ל - הראל מניות צרכנות פיננסית 2
S השוואת קרנות השתלמות/ניהול+מסלולים - 2018 שוק ההון 7
א השוואת קרנות מחקות ת"א 125 שוק ההון 12
מתכנת השוואת קרנות מחקות S&P500 שוק ההון 75
Yevgeny גליון השוואת תשואה - קרנות צוברות מול מחלקות שוק ההון 21
I השוואת סטטוס למתחמי פינוי בינוי נדל"ן 1
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
ה המלצות הוועדה: השוואת תנאי מיסוי למסחר עצמאי שוק ההון 40
מומו הברווז השוואת מערכות מסחר (ברמה הטכנולוגית) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
E השוואת קניית דירה לשכירה נדל"ן 8
M קניית $ השוואת IBKR מול בנק מקומי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
S השוואת משכורת בין טקסס לתל אביב אוף טופיק 6
ד השוואת מניה לקרן סל? שוק ההון 2
פחדן השוואת עלות: העברת כספים לIBKR פוסטים מאיכות נמוכה 5
S אודה להמלצה על אתר אחד שמאפשר השוואת גרפים/תשואות גם של ETF אמריקאיות וגם של ETF איריות שוק ההון 11
צ השוואת מספרי ניירות ערך (טיקרים) שוק ההון 7
J השוואת עמלות בקניית ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 42
ס השוואת קופת גמל להשקעה מול מסחר עצמאי שוק ההון 15
M קניית דירה ראשונה בפרויקט דירה בהנחה - השוואת תמהילים נדל"ן 52
V השוואת ביטוחי בריאות פרטיים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ס השוואת פתיחת חשבון בנק בקפריסין מול אנגליה צרכנות פיננסית 2
D השוואת דמי ניהול או מעבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M על השוואת מחירים נכונה למוצר בסופר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
F השוואת עמלות מסחר ב-tase.co.il ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
A השוואת אפשרויות פדיון פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M השוואת תשואות בS&P 500 בקרונות השתלמות / קופות גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א השוואת תשואות קופות גמל לסנופי שוק ההון 8
A מכירים אתר השוואת תיקים שלוקח בחשבון מס על איזון? שוק ההון 19
I השוואת תנאים בבנק מזרחי להצעות הייטקזון/מועדון הוט צרכנות פיננסית 42
I השוואת תמהילים של משכנתא נדל"ן 9
T השוואת עמלות בין הבנק למיטב דש שוק ההון 11
Mose השוואת הצעות של בתי השקעות ישראליים שוק ההון 26
א השוואת הצעת עבודה אמריקאית לישראלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
C השוואת תנאים בפנסיה והשתלמות עבור מחקי מדד/IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y השוואת משכורות בהייטק התפתחות אישית 12
K השוואת תיק מנוהל לתיק עצמאי שוק ההון 2
S ביטוח רכב - השוואת מחירים 2021 צרכנות פיננסית 9
Y אלטשולר שחם VS מיטב דש - השוואת תשואות שוק ההון 28
משה גל אוזניות כפתור בלוטות' מומלצות וסולידיות. השוואת דגמים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
M השוואת ברוקרים לקה"ש וקפ"ג IRA ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
G השוואת תנאי עמלות בין אקסלנס לאחרים שוק ההון 15
1337justme השוואת פקדונות צמודי מדד שוק ההון 9
מ מסמך השוואת ביטוחי בריאות של לשכת סוכני הביטוח צרכנות פיננסית 2
Y השוואת פנסיה+השתלמות צרכנות פיננסית 3
ע השוואת קרן השתלמות לעצמאים שוק ההון 2
U השוואת ביטוח מבנה לבעלי משכנתא אוף טופיק 7

נושאים דומים

Back
למעלה