• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

המלצות הוועדה: השוואת תנאי מיסוי למסחר עצמאי

האזרח הקטן

משתמש בכיר
דירוג
12,411
הוועדה לבחינת ארביטראז' רגולטורי במכשירי החיסכון בראשה עמד מנכ"ל האוצר היוצא, שלומי הייזלר, צפויה להמליץ על ביטול ההבדלים המיסויים בין קרנות נאמנות, פוליסות חיסכון וקופות גמל להשקעה. לכלכליסט נודע כי הוועדה ממליצה לאמץ מודל חדש לניהול ההשקעות הקיים כיום בישראל, כך שייווצר "חשבון השקעות אחיד", שדרכו יבוצעו ההשקעות בכל אחד מהאפיקים.

בנוסף, לראשונה, קרנות הנאמנות ופוליסות החיסכון יזכו להטבה בדמות האפשרות למשוך את הכספים בעת פרישה מבלי לשלם מס רווחי הון ובתנאי שהמשיכה תהיה בקצבה חודשית, בדומה לגמלה מקרן הפנסיה או קופת הגמל.

אם זה עובר, לא חושב שסוכני הביטוח יוכלו להתאושש מזה.
ולכן כנראה זה לא יעבור
¯\_(ツ)_/¯

לטעמי לא יעבור כי אין למדינה עניין לדחות את גביית המס בעשרות שנים.

מאוד מאוד קשה לי להאמין שתיק השקעות פרטי, כהגדרתו היום, יכנס לרפורמה כזו.
יותר סביר בעיניי שתיק שינוהל בניהול עצמי כמו קופת גמל בניהול עצמי, אבל הכנסת כספים והוצאתם ממנו יפוקחו, כן יכלל ברפורמה כזו.

אבל כאן זה קלקליסט, שמתבסס על איזה מסקנות שטרם הופצו לציבור, אני מציע לחכות להפצת הדוח להערות הציבור.

נערך לאחרונה ב:
לראשונה, קרנות הנאמנות ופוליסות החיסכון יזכו להטבה בדמות האפשרות למשוך את הכספים בעת פרישה מבלי לשלם מס רווחי הון ובתנאי שהמשיכה תהיה בקצבה חודשית, בדומה לגמלה מקרן הפנסיה או קופת הגמל. הקצבה החודשית תחושב לפי מקדם ההמרה הקיים כיום במנגנון הקצבאות של קופות הגמל.
יש מנגנון קצבאות של קופות גמל? אני מכיר שהדרך היחידה לקבל קצבה מכספים בקופת גמל היא לנייד אותם לקרן פנסיה.

יש מנגנון קצבאות של קופות גמל? אני מכיר שהדרך היחידה לקבל קצבה מכספים בקופת גמל היא לנייד אותם לקרן פנסיה.
קרן פנסיה היא סוג של קופת גמל.
וזה המנגנון שמוזכר, מכל קופת גמל שהיא (קופת גמל לחסכון, קופת גמל להשקעה, קרן השתלמות, ועוד) ניתן לנייד לקופת גמל שהיא קרן פנסיה.

ואילו מפוליסת חסכון או מתיק השקעות, אי אפשר לנייד למנגנון הזה.

ציפיתי שיאפשרו לקזז רווחי הפסדי מס בפדיון הקופות הנ"ל, נשמע יותר מיידי.

מדהים. כל כך הגיוני. וכל כל מבעס לחשוב שרוב הסיכויים שקבוצה קטנה של בעלי אינטרס יסכלו רפורמה שבמובהק מטיבה עם רוב הציבור.
מעבר להוגנות במס זה ירסן את העלאות השנתיות בדמי הניהול של הקרנות.
חבל שלצפות לשיוויון בפני רשויות המס נשמע חלומי מדי במדינתנו...

מעניין. האם האפשרות למשוך ללא מס רווחי הון (במידה ופודים את הכסף לאחר הפרישה כקצבה חודשית) תהפוך את ההשקעה בקרנות סל ישראליות לכדאית יותר מהשקעה בקרן אירית הנסחרת בתל אביב / קרן אמריקאית? או שדמי הניהול עדיין אוכלים את התשואה?

מעניין. האם האפשרות למשוך ללא מס רווחי הון (במידה ופודים את הכסף לאחר הפרישה כקצבה חודשית) תהפוך את ההשקעה בקרנות סל ישראליות לכדאית יותר מהשקעה בקרן אירית הנסחרת בתל אביב / קרן אמריקאית? או שדמי הניהול עדיין אוכלים את התשואה?
למה שזה ישנה?
אם זה יעבור, אז כנראה יכלול את כולן

מניח שזה הגיוני לגבי קרנות זרות הנסחרות בבורסה בתל אביב. אבל מדוע שההטבה תכלול קרנות בבורסות זרות?
נחכה שקודם יפורסמו המסקנות לציבור, כמו שציינתי למעלה קשה לי להאמין שזה יהיה על השקעה ישירה בקרנות, אלא השקעה דרך גוף שינהל רישום הפקדה ומשיכה כגון IRA.
ואז לא ישנה איזה קרנות.

קשה לי להאמין שזה יהיה על השקעה ישירה בקרנות, אלא השקעה דרך גוף שינהל רישום הפקדה ומשיכה כגון IRA.
אם אכן יהיה גוף כזה, כנראה שיגזור דמי ניהול ואז כל הרפורמה תאבד את כל היתרון.
מעניין גם מה יקרה בזמן משיכה חלקית - האם יתייחסו לכל התיק כמקשה אחת או שעדיין המיסוי יהיה לכל נייר בפני עצמו.
אם ההמלצות אכן יתקבלו, נשמע שזה מייצר אתגר תפעולי לא קטן, אז בטח ייקח כמה שנים טובות עד שמשהו ייצא לדרך.

אני מנחש שזה יכול רק על קרנות נאמנות ישראליות מהסוג שההפקדה אליהן היא בסוף יום מסחר לפי שער שמפרסם מנהל הקרן, ולא למכשירים סחירים למיניהם. כך שבכל מקרה לא יהיה רלוונטי לניירות שבקונצנזוס פה בפורום.

אני מנחש שזה יכול רק על קרנות נאמנות ישראליות מהסוג שההפקדה אליהן היא בסוף יום מסחר לפי שער שמפרסם מנהל הקרן, ולא למכשירים סחירים למיניהם.
מה גורם לך לחשוב כך?

מה גורם לך לחשוב כך?
קודם כל המינוח שהשתמשו בו, קרנות נאמנות ולא קרנות סל.
דבר שני, אם זה חל על קרנות סל, אז למה לא על מניות, אגח וכל נייר סחיר אחר?
דבר שלישי, בגלל אופי ההפקדה ופדיון הלא-סחיר של קרן נאמנות, קל להתלבש עליו ולהפוך אותו למנגנון "ניוד" כך שהכסף יעבור ישירות מקרן אחת לאחרת. כלומר מלכתחילה אין הרבה הבדל בין המכשיר הזה לבין קופת גמל להשקעה, השינוי דיי פשוט.
בשביל שהרפורמה תחול על ניירות סחירים צריך מנגנון יותר מורכב, דו-שכבתי עם חשבון מסחר, כמו שיש עכשיו ב IRA. וזה לא הכיוון שועדות מסוג זה דוחפות אליו.
ודבר אחרון, להחיל את זה על קרנות זרות מוסיף עוד רמת סיבוך והתנגדות של העסקונה המקומית.

אם זה עובר, לא חושב שסוכני הביטוח יוכלו להתאושש מזה.
יש כתבת המשך בכלכליסט, ושם מתוארת הצעה לסוכני הביטוח שהיא חתיכת מתנה:
  • הוועדה לבחינת ארביטראז' רגולטורי במכשירי החיסכון בראשה עמד מנכ"ל האוצר היוצא שלומי הייזלר ממליצה לבצע שינוי דרמטי בעולם העמלות של סוכני ביטוח ויועצי השקעות. אתמול חשף כלכליסט כי הוועדה, שמונתה על ידי שר האוצר בצלאל סמוטריץ', לבחינת ההבדלים בין מוצרי החיסכון השונים בישראל, קובעת שיש לבטל את הבדלי המיסוי בין קופות גמל להשקעה, קרנות נאמנות ופוליסות חיסכון ולרכז את כולם בחשבון השקעות שיזכה להטבות מיסוי שונות.
    כעת נחשף כי הוועדה ממליצה שהמתווכים, כלומר סוכן הביטוח או יועץ ההשקעות, יוכלו להמליץ לחוסכים על רכישת אמצעי החיסכון הרלבנטיים במסגרת חשבון ההשקעות עבורו יהיו "יועצים הולסטים", שמחזיקים גם ברישיון פנסיוני וגם ברישיון ייעוץ ושיווק השקעות. כיום, לסוכני ביטוח רישיון פנסיוני וליועצי השקעות רישיון ייעוץ השקעות. בוועדה מסבירים כי ההמלצות נועדו לבסוף להגיע למצב שבו סוכני הביטוח הם גם יועצי השקעות בהליך מזורז, מה שיאפשר פיקוח מיטיבי והדוק יותר מהקיים כיום.

קודם כל המינוח שהשתמשו בו, קרנות נאמנות ולא קרנות סל.
מן הסתם זה צוות שנותן המלצות רשמיות, ובאופן רשמי, בהגדרתן כל קרנות הסל הן קרנות נאמנות.
דבר שלישי, בגלל אופי ההפקדה ופדיון הלא-סחיר של קרן נאמנות, קל להתלבש עליו ולהפוך אותו למנגנון "ניוד" כך שהכסף יעבור ישירות מקרן אחת לאחרת. כלומר מלכתחילה אין הרבה הבדל בין המכשיר הזה לבין קופת גמל להשקעה, השינוי דיי פשוט.
מנגנון שיעביר מקרן אחת לקרן אחרת בלי פדיון לחשבון מזומן ומעבר דרכו, לא רק שהוא לא פשוט, הוא אפילו כמעט בלתי אפשרי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י גורם מתפעל - המלצות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M למה יש המלצות להימנע ממסלולים צמודי מדד נדל"ן 19
A המלצות להתנדבות בשעות הבוקר וסדר יום פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 40
A המלצות לקופת גמל להשקעה: דגש על מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A המלצות מערכת מסחר רק מניסיון שוק ההון 0
A תמהיל משכנתא כדאי, דעות חוות דעת המלצות 1.56M נדל"ן 3
ה המלצות להשקעה לכסף שאני חי ממנו שוק ההון 6
M המלצות לספרים/קורסים אינטרנטיים/הרצאות על ניהול משא ומתן? התפתחות אישית 3
השועל השקעה בקריות - המלצות/דיס המלצות נדל"ן 8
K פרויקט פריסייל-המלצות נדל"ן 4
Lag המלצות על ספרים/מקורות מידע בנושא כלכלה בארגונים אוף טופיק 1
B המלצות לקרן דיבידנדים שוק ההון 15
N המלצות לתהליך פרישה יומני מסע אישיים 29
ה נמאס לי מהבנק ה"גדול". המלצות? צרכנות פיננסית 6
Y המלצות ליווי משקיעים נדל"ן 4
N תביעה קטנה נגד מס הכנסה - המלצות לעורך דין מיסים 5
de dud המלצות לקייטרינג חלבי לבר מצווה אוף טופיק 0
H המלצות והמשך דרך התפתחות אישית 75
I אבא חטוב - המלצות? פוסטים מאיכות נמוכה 21
YoniLevy אילו המלצות יש לכם לבן 19? פוסטים מאיכות נמוכה 9
OiNK חודש הספר - המלצות קריאה התפתחות אישית 32
מ המלצות על עבודה מול מתווכים (או בלעדיהם) למוכרים וגם לקונים נדל"ן 19
S Bluetooth בלוטות' לרכב - המלצות פוסטים מאיכות נמוכה 6
ח מבקש המלצות ליועץ השקעות עצמאי וישר צרכנות פיננסית 5
ה מערכת בינה מלאכותית שסורקת את המסלקה הפנסיונית שלי ונותנת המלצות אובייקטיביות כתחליף לייעוץ פנסיוני? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ת המלצות לספרי השקעה בשוק ההון כחול-לבן אוף טופיק 13
U המלצות על ניהול אישי במגדל או ב- slice פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N המלצות לבנק בחו"ל עבור חשבון קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
מ המלצות על מחשב נייד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
de dud המלצות לכיסא עבודה לבית צרכנות פיננסית 2
P המלצות לעו"דים לרשלנות מקצועית של עו"ד? פוסטים מאיכות נמוכה 2
ס המלצות לספרים בנושא שוק ההון פוסטים מאיכות נמוכה 3
מ המלצות על סים ראוטר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
mudale222 מחפש המלצות ומידע על שכירות בפתח תקווה והסביבה נדל"ן 1
ה המלצות לחיסכון בטיול גדול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
Y המלצות לבנק (וכרטיס אשראי?) בארה"ב צרכנות פיננסית 1
L המלצות לעניין החלק הפאסיבי בתיק + זהב שוק ההון 10