Mose
משתמש סולידי
- דירוג
- 6
אני מנהל כרגע תיק השקעות באינטרקטיב ישראל ומעוניין לעבוד לבית השקעות ישראלי מטעמי מיסוי.
עשיתי סקר שוק של בתי ההשקעות הישראליים, בדקתי את פסגות, מיטב דש ואקסלנס טרייד וקיבלתי את ההצעות הבאות:
פסגות:
דמי טיפול חודשי 10 ש"ח
עמלות ק/מ ישראל: מניות (כולל קרנות מחקות ונאמנות) 0.07 אג"ח 0.06 מק"מ 0.05 מינימום 2 שקל
עמלות ק/מ ארה"ב: 1 סנט למניה עם מינימום 7 דולר
עמלת המרת מט"ח: כתוב בהצעה 0.10% הבחור אמר לי שהעמלה שלהם היא אגורה או פחות משער יציג.
עמלת משיכה בשקלים: 10 ש"ח
עמלת משיכה במט"ח: תיקבע על פי הבנק אליו מועבר המט"ח
מיטב דש:
דמי טיפול חודשי: 19.65 ש"ח
עמלות ק/מ ישראל: מניות (כולל קרנות) 0.09 אג"ח 0.08 מקמ 0.06 מינימום 4.65 שקל
עמלת ק/מ ארה"ב: 1 סנט למניה עם מינימום 5$ או 8$ תלוי במערכת המסחר שמשתמשים בה
עמלת המרת מט"ח: 2 אגורות משער יציג (הוא כתב במייל 210 פיפס)
עמלת משיכה בשקלים: פטור
עמלת משיכה במט"ח: 15 יחידות של מטבע המשיכה
עמלת דיבידנד (המקום היחידי שיש בו ממה שראיתי): 0.09
אקסלנס:
דמי טיפול: שנה ראשונה פטור מדמי טיפול חודשיים שנה שניה 15 שקל חודשי עם קיזוז
עמלת ק/מ ישראל: מניות 0.085, קרן מחקה 0.07, קרן נאמנות 16 ש"ח, אג"ח 0.07 מק"מ 0.05
עמלת ק/מ ארה"ב: 1 סנט למניה עם מינימום 5 דולר
עמלת המרת מט"ח: 2 ארוגות משער יציג
עמלת משיכה בשקלים: 5 משיכות בשנה פטורות מעמלה
עמלת משיכה מט"ח: 15 דולר
על פניו נראה שפסגות הכי אטרקטיביים כי כסוחר פסיבי לטווח ארוך מעניין אותי בעיקר עמלות המרה למט"ח, דמי טיפול חודשיים ועמלות משיכה (גם לא ממש) אבל עדיין מחכה להצעת נגד ממיטב דש ושואל פה אם למישהו יש המלצה ספציפית על בית השקעות או אולי בעיות ספציפיות מעבר לתנאים היבשים (שירות לקוחות גרוע, מערכת איטית ומעצבנת וכו') בנוסף לזה חשוב לי שיהיה אפשר להעביר את התיק שקיים כבר באינטרקטיב ישראל לבית השקעות הישראלי. בפסגות אמרו לי שזה אפשרי וצריך רק לבוא למשרדים לצורך זיהוי, באקסלנס אמרו שזה מסובך אבל אפשרי וגם צריך לבוא למשרדים לצורך זיהוי, במיטב דש אמרו שאי אפשר, שהאנשים מפסגות ואקסלנס משקרים כדי שאפתח אצלהם וצריך להעביר את התיק לבנק שלי ומשם רק אפשר להעביר לבית השקעות, השאלה מי צודק כי זה גם פקטור רציני בהחלטה שלי (שנוטה יותר לפסגות אם הם לא מחרטטים אותי). אשמח להערות, דברים שאולי פספסתי וצריך לשאול וסתם דעות מה אתם הייתם עושים. תודה
נ.ב
אני זוכר שפעם ראיתי פה טבלה ענקית שאנשים רשמו את התנאים שהם מקבלים בבית השקעות שלהם כרגע, לא מצליח למצוא את זה מישהו יודע על מה אני מדבר ויכול לשלוח לי? תודה.
עשיתי סקר שוק של בתי ההשקעות הישראליים, בדקתי את פסגות, מיטב דש ואקסלנס טרייד וקיבלתי את ההצעות הבאות:
פסגות:
דמי טיפול חודשי 10 ש"ח
עמלות ק/מ ישראל: מניות (כולל קרנות מחקות ונאמנות) 0.07 אג"ח 0.06 מק"מ 0.05 מינימום 2 שקל
עמלות ק/מ ארה"ב: 1 סנט למניה עם מינימום 7 דולר
עמלת המרת מט"ח: כתוב בהצעה 0.10% הבחור אמר לי שהעמלה שלהם היא אגורה או פחות משער יציג.
עמלת משיכה בשקלים: 10 ש"ח
עמלת משיכה במט"ח: תיקבע על פי הבנק אליו מועבר המט"ח
מיטב דש:
דמי טיפול חודשי: 19.65 ש"ח
עמלות ק/מ ישראל: מניות (כולל קרנות) 0.09 אג"ח 0.08 מקמ 0.06 מינימום 4.65 שקל
עמלת ק/מ ארה"ב: 1 סנט למניה עם מינימום 5$ או 8$ תלוי במערכת המסחר שמשתמשים בה
עמלת המרת מט"ח: 2 אגורות משער יציג (הוא כתב במייל 210 פיפס)
עמלת משיכה בשקלים: פטור
עמלת משיכה במט"ח: 15 יחידות של מטבע המשיכה
עמלת דיבידנד (המקום היחידי שיש בו ממה שראיתי): 0.09
אקסלנס:
דמי טיפול: שנה ראשונה פטור מדמי טיפול חודשיים שנה שניה 15 שקל חודשי עם קיזוז
עמלת ק/מ ישראל: מניות 0.085, קרן מחקה 0.07, קרן נאמנות 16 ש"ח, אג"ח 0.07 מק"מ 0.05
עמלת ק/מ ארה"ב: 1 סנט למניה עם מינימום 5 דולר
עמלת המרת מט"ח: 2 ארוגות משער יציג
עמלת משיכה בשקלים: 5 משיכות בשנה פטורות מעמלה
עמלת משיכה מט"ח: 15 דולר
על פניו נראה שפסגות הכי אטרקטיביים כי כסוחר פסיבי לטווח ארוך מעניין אותי בעיקר עמלות המרה למט"ח, דמי טיפול חודשיים ועמלות משיכה (גם לא ממש) אבל עדיין מחכה להצעת נגד ממיטב דש ושואל פה אם למישהו יש המלצה ספציפית על בית השקעות או אולי בעיות ספציפיות מעבר לתנאים היבשים (שירות לקוחות גרוע, מערכת איטית ומעצבנת וכו') בנוסף לזה חשוב לי שיהיה אפשר להעביר את התיק שקיים כבר באינטרקטיב ישראל לבית השקעות הישראלי. בפסגות אמרו לי שזה אפשרי וצריך רק לבוא למשרדים לצורך זיהוי, באקסלנס אמרו שזה מסובך אבל אפשרי וגם צריך לבוא למשרדים לצורך זיהוי, במיטב דש אמרו שאי אפשר, שהאנשים מפסגות ואקסלנס משקרים כדי שאפתח אצלהם וצריך להעביר את התיק לבנק שלי ומשם רק אפשר להעביר לבית השקעות, השאלה מי צודק כי זה גם פקטור רציני בהחלטה שלי (שנוטה יותר לפסגות אם הם לא מחרטטים אותי). אשמח להערות, דברים שאולי פספסתי וצריך לשאול וסתם דעות מה אתם הייתם עושים. תודה
נ.ב
אני זוכר שפעם ראיתי פה טבלה ענקית שאנשים רשמו את התנאים שהם מקבלים בבית השקעות שלהם כרגע, לא מצליח למצוא את זה מישהו יודע על מה אני מדבר ויכול לשלוח לי? תודה.