• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

השוואת ביטוחי בריאות פרטיים

vigaror

משתמש רגיל
דירוג
568
אני מבוטח בביטוח בריאות מספר שנים ועכשיו יש לי אופציה לעבור לביטוח בחברה אחרת דרך העבודה, שני הביטוחים הם מהשקל הראשון,
ההפרש בעלויות הם 12 שקל לטובת הביטוח דרך העבודה.
יש לי את הפוליסות של שניהם, משווה ולא ממש מצליח להגיע למסקנות

איך הייתם ניגשים לזה? מה הייתם בודקים?

אני חייב להודות שאני מזדהה עם הקושי הזה. יש כל כך הרבה דברים שצריך לבדוק בביטוח שזה לא יאומן.

מצד אחד יש את עניין השקל הראשון מול משלים שבן.
מצד שני יש עניין של כיסוי של מבטחת מול רופא או בתי חולים - לא כל המוסדות הרפואיים עובדים עם כל הביטוחים.
יש עניין של כל מני כיסויים, סכומים, פיצוי במקרה כזה או מקרה אחר.
יש עניין של הנחה קבועה לכל אורך חיי המוצר לעומת הנחה לכמה שנים בלבד ואז מתייקר.

ניסיתי להחליף ביטוח בריאות ופשוט התייאשתי באמצע. אז ויתרתי.

איך הייתם ניגשים לזה? מה הייתם בודקים?
האם הפוליסה הקיימת היא פרטית והנוכחית היא קולקטיב של המעסיק?

תיקח בחשבון שבעתיד שתעזוב את העבודה לא תוכל לחזור עוד לפוליסה במבנה של הפוליסה הפרטית ותצטרך לרכוש פוליסה חדשה יקרה יותר.

נקודה לבדוק היא מה תהיה עלות הביטוח שדרך העבודה במידה ואתה עוזב את העבודה. מכירה כמה שעברו לביטוח דרך העבודה ואז הופתעו מהעלות שהתבקשו לשלם כדי להמשיך להחזיק בביטוח.
כמו כן האם הפוליסות מכילות תוספות מודרניות כמו טיפולים ביולוגיים מותאמים אישית, אם הפוליסה שלך לא התעדכנה עם השנים ייתכן והיא לא התקדמה עם מה שעולם הרפואה יודע להציע והדברים לא יכוסו...

האם הפוליסה הקיימת היא פרטית והנוכחית היא קולקטיב של המעסיק?

תיקח בחשבון שבעתיד שתעזוב את העבודה לא תוכל לחזור עוד לפוליסה במבנה של הפוליסה הפרטית ותצטרך לרכוש פוליסה חדשה יקרה יותר.
נקודה לבדוק היא מה תהיה עלות הביטוח שדרך העבודה במידה ואתה עוזב את העבודה. מכירה כמה שעברו לביטוח דרך העבודה ואז הופתעו מהעלות שהתבקשו לשלם כדי להמשיך להחזיק בביטוח.

הקיימת היא פרטית ומוצאת היא קולקטיב,
אני מבין שגם עם הקולקטיב החדש אני יכול בתום תקופת העסקה לעבור לפרטית במחיר של 20% הנחה ל10 שנים מתעריפון הפרט במועד ההמרה - אבל הסכום הוא די באוויר כי לא ידוע מה יהיה המחירון לאותה התקופה.

כמו כן האם הפוליסות מכילות תוספות מודרניות כמו טיפולים ביולוגיים מותאמים אישית, אם הפוליסה שלך לא התעדכנה עם השנים ייתכן והיא לא התקדמה עם מה שעולם הרפואה יודע להציע והדברים לא יכוסו...
הפרטית הנוכחית שלי היא מ2016/2017 בערך, הם לא מעדכנים את זה כל כמה שנים?

הפרטית הנוכחית שלי היא מ2016/2017 בערך, הם לא מעדכנים את זה כל כמה שנים?
גם אם מעדכנים זה לא אומר שהכניסו טיפולים ביולוגיים. בקולקטיב שלי הם בזמנו התגאו שזה נכלל ואמרו שזה לא מובן מעולם.

התייעצת עם הסוכן שלך? זה שמטפל לך בפוליסה הנוכחית... אני חושבת ששווה לשמוע מה הוא חושב בידיעה שיש לו אינטרס חזק להשאיר אותך.
כשלי הוצע לעבור לקולקטיב התקשרתי לסוכן שלי ולהפתעתי התגובה שלו הייתה ״אני מאוד אשמח להשאיר אותך כלקוחה אבל אני חייב להיות הוגן ועדיף לך לעבור״. גם אם הסוכן שלך לא יתן כזו תשובה חד משמעית, שווה להקשיב לנקודות שהוא מעלה.

נקודה ממש חשובה היא המימוש של הפוליסה בפועל.

אני עשיתי ביטוח בריאות לפני כשנה, קיבלתי הצעות מחיר והתמקחתי, כולל לשלוח הצעות מחברות מתחרות והגעתי למחיר מעולה כולל הנחה קבועה לכל החיים (רוב ההצעות יהיו הנחה מדורגת ל5 שנים)
מה שדכחתי לבדוק זה איך המימוש מתבצע, כשרציתי לברר על פריט בריאותי מסוים אם יש עליו כיסוי, התברר לי שעלי לפנות לספק חיצוני שלא ענה אף פעם..
כשהתלוננתי לחברה הם שלחו פניה (ואגב כבר ענו לי על השאלה)
והספק חזר אלי אחרי מס' ימים.
מצד שני ההתנהלות יכולה להיות דיגיטלית לגמרי כך שלא חושבת שזו נקודה קריטית שהייתי עוברת בגללה לחברה אחרת. רק הרגשתי קצת מרומה שלא ידעתי על כך מלכתחילה.

נקודה נוספת היא מה יקרה אחרי שתעזוב את העבודה? במקרה שלי עזבתי עבודה ומחירי הביטוח זינקו. הם גם לא הצליחו להתחרות עם המחיר שקיבלתי אחרי ההתמקחות שציינתי לעיל. ואם במהלך הזמן ארע מקרה ביטוחי, אז לחזור לביטוח במחיר המקורי שהיה לך קודם יהיה בלתי אפשרי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ מסמך השוואת ביטוחי בריאות של לשכת סוכני הביטוח צרכנות פיננסית 2
always.smile השוואת ביטוחי בריאות צרכנות פיננסית 75
I השוואת סטטוס למתחמי פינוי בינוי נדל"ן 1
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
JBUZZ השוואת קרנות כספיות לפיקדון בנקאי שוק ההון 48
ה המלצות הוועדה: השוואת תנאי מיסוי למסחר עצמאי שוק ההון 40
מומו הברווז השוואת מערכות מסחר (ברמה הטכנולוגית) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
E השוואת קניית דירה לשכירה נדל"ן 8
M קניית $ השוואת IBKR מול בנק מקומי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
S השוואת משכורת בין טקסס לתל אביב אוף טופיק 6
ד השוואת מניה לקרן סל? שוק ההון 2
פחדן השוואת עלות: העברת כספים לIBKR פוסטים מאיכות נמוכה 5
S אודה להמלצה על אתר אחד שמאפשר השוואת גרפים/תשואות גם של ETF אמריקאיות וגם של ETF איריות שוק ההון 11
צ השוואת מספרי ניירות ערך (טיקרים) שוק ההון 7
J השוואת עמלות בקניית ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 42
ס השוואת קופת גמל להשקעה מול מסחר עצמאי שוק ההון 15
M קניית דירה ראשונה בפרויקט דירה בהנחה - השוואת תמהילים נדל"ן 52
ס השוואת פתיחת חשבון בנק בקפריסין מול אנגליה צרכנות פיננסית 2
D השוואת דמי ניהול או מעבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M על השוואת מחירים נכונה למוצר בסופר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
F השוואת עמלות מסחר ב-tase.co.il ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
A השוואת אפשרויות פדיון פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M השוואת תשואות בS&P 500 בקרונות השתלמות / קופות גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M השוואת קרנות השתלמות וקופות גלמל להשקעה מחקה מדד SP 500. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א השוואת תשואות קופות גמל לסנופי שוק ההון 8
כ השוואת ביצועי קרנות נאמנות למדד שוק ההון 4
T השוואת תשואות קרנות מחקות ישראליות מול איריות - ממצאים אמפיריים? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A מכירים אתר השוואת תיקים שלוקח בחשבון מס על איזון? שוק ההון 19
I השוואת תנאים בבנק מזרחי להצעות הייטקזון/מועדון הוט צרכנות פיננסית 42
I השוואת תמהילים של משכנתא נדל"ן 9
T השוואת עמלות בין הבנק למיטב דש שוק ההון 11
Mose השוואת הצעות של בתי השקעות ישראליים שוק ההון 26
א השוואת הצעת עבודה אמריקאית לישראלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
C השוואת תנאים בפנסיה והשתלמות עבור מחקי מדד/IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y השוואת משכורות בהייטק התפתחות אישית 12
K השוואת תיק מנוהל לתיק עצמאי שוק ההון 2
S ביטוח רכב - השוואת מחירים 2021 צרכנות פיננסית 9
Y אלטשולר שחם VS מיטב דש - השוואת תשואות שוק ההון 28
משה גל אוזניות כפתור בלוטות' מומלצות וסולידיות. השוואת דגמים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
M השוואת ברוקרים לקה"ש וקפ"ג IRA ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
G השוואת תנאי עמלות בין אקסלנס לאחרים שוק ההון 15
1337justme השוואת פקדונות צמודי מדד שוק ההון 9
Y השוואת פנסיה+השתלמות צרכנות פיננסית 3
ע השוואת קרן השתלמות לעצמאים שוק ההון 2
U השוואת ביטוח מבנה לבעלי משכנתא אוף טופיק 7
I השוואת הצעות תיקי השקעות - למה לתת משקל שוק ההון 13
Octopus השוואת אסטרטגיות השקעה - עם/בלי רכישת דירה (+ גיליון סימולציות) שוק ההון 12
מ השוואת מסלולי השקעה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A השוואת קרנות שוק ההון 31
U למה אלטשולר שחם לא מופיע בטבלת השוואת בתי השקעות שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה