• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הסיפורים של גילגה

• פותח הנושא פותח הנושא גילגה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@גילגה, את יכולה לבוא לסדר/לארגן/לתכנן לי כמה דברים? :)

אני לא חושב שזה פועל כך לכל האנשים.
אני מאמינה שאף אחד לא עושה שום דבר שהוא לא *חייב* לעשות. רוב האנשים לא יכאיבו לעצמם ויתחקרו את הכישלון לפרטי פרטים, ויבינו מדעו לא הצליחו ואיזה תמרורי אזהרה בוהקים הם פיספסו? בכישלון, הם ידחיקו אותו ויתרחקו ממנו או יתעלמו ממנו.

לחפור בכשלונות ובמקומות שכואב לגעת בהם זה משהו שדורש רמה מסויימת של נואשות כדי לעשות. זה משהו של אנשים רעבים שלא מסוגלים לוותר על חלום למרות מה שהעולם אומר להם. לרוב האנשים יש אפשרויות הרבה יותר טובות משלי ורובם גם גמישים ממני ויודעים להתפשר כשהמציאות לא מסכימה איתם. לדוגמא סטודנטים שעבדו איתי והמסטר שלהם לא היה כזה מוצלח הלכו לפיתוח תוכנה (למשרות שיכלו להתקבל אליהן גם בסוף תואר ראשון), אלה שהדוקטורט שלהם לא היה תחרותי ברמה עולמית הלכו למשרות מחקר בתעשיה. לאקדמיה התקבלו אלה שהצליחו מההתחלה, עם פרסומים מצויינים מלגות הצטיינות, פרסים למינהם פוסטים באוניברסיטאות מליגת הקיסוס וכו'. בכל מקרה, אף אחד מהרשת שלי לאורך השנים לא היה אומלל מהבחירה שלו.

הדוקטורט שלי לא הצליח, הבנתי את ההשלכות של זה ואני הייתי חוזרת ממש נסערת מראיונות עבודה בתעשייה. מה ששבר אותי זה בעיקר תיאור המשרה. ידעתי עמוק בפנים שאני אסבול בה, ושאצטרך לוותר על המחקר העצמאי שלי (שרק אני מאמינה בו). הם עובדים על פרוייקט מאוד מסויים ומחפשים לסגור פינה עם חוקר גמיש שיכנס לתחום ויעבוד רק בו. אבל אני לא מסוגלת לשחרר מחקר שאני גאה בו מאוד ומאמינה בו מאוד. מבחינתי הוא ההרפתקה המקצועית של החיים שלי. לוותר עליו זה לכבות את האש ואת המוטיבציה שמניעה אותי. אז אצלי יש נוקשות מסויימת, ואני מאמינה שאני אתקשה להתמיד ברוב המשרות שיש לעולם להציע לי. בגדול אנשים מוכנים לשלם לי על זה שאני אעשה את מה שמעניין אותם ולא את מה שמעניין אותי. ומצד שני באקדמיה לא ממש ראיתי אנשים שתחילת הקריירה שלהם לא הייתה הצלחה כבירה. אז הייתי צריכה להבטיח לעצמי שאני אמצע איזה מסלול שיביא אותי לשם. או לפחות שאצליח לשמר את המחקר שלי כמה שיותר זמן.

אז הצלחתי למצוא איזה מסלול שהגיוני עבורי וגם הוא היה מלווה בויתורים גדולים. בחרתי ללכת לאיטליה למעבדה מצויינת אבל בשכר נמוך מאוד (יש סיבה שהרוב הולכים לארה"ב). השקענו חצי שנה בלימודי איטלקית במשרה מלאה בעלות כלכלית גבוהה וגם עלות זמן גבוהה (קורס של משרה מלאה). ועד היום אני אסירת תודה לבנזוג שהסכים להשקיע בי כלכך הרבה זמן עבור חלום שלא נראה מבטיח במיוחד בשעתו. לאחר הקורס באה שנה באיטליה ללא יכולת לעבוד עבורו - במצב כלכלי קשה ואבטלה מטורפת באיטליה. אדם נדיר ביותר. המעט שיכולתי לעשות מהצד שלי זה להצדיק את ההקרבה שלו, ולכן הייתי פשוט חייבת להפוך כל אבן ואבן ולנסות להבין איך אני יכולה להצליח ואיך יש לסיפור הזה סוף שמח.

החיפוש שלי כלל הבנה שיש טרנדים במחקר ושיש נושאים חמים יותר וחמים פחות והחלפה של תחומי המחקר (שעשיתי עוד במהלך הדוקטורט) במקביל לסגירות של הפוסט. לא יכולתי לפתור את עצמי עם אמירה שטחית כמו הקהילה טועה ואני צודקת. אפילו ולדעתי היא נכונה (גם היום). הייתי צריכה למצוא נושאים חדשים שאני יכולה לכתוב עליהם וקהילות חדשות שאני יכולה להשתלב בהם. הייתי צריכה מחקר חדש שלא נסמך על שנים של ידע מתואר ראשון (בטכניון אפשר לעשות תארים ארבע שנתיים עם המון נושאים מתקדמים). ושמעולם לא הכנתי את עצמי אליו מבחינת השכלה. זו הייתה עבודה מאוד קשה. וזה היה כואב לשנות את הכיוון שלי לאחר שהשקעתי המון משאבים בתחום מחקר מסויים. וזאת למרות שהייתי אמורה להצליח כי ממש שיפרתי מחקרים קודמים. אבל הקשב של הקהילה השתנה, הם התייאשו מרוב האפליקציות P2P הקיימות ולא רצו לשמוע על שיפורים של אלגוריתמים שמבחינתם שייכים למוזיאון. אגב, בגלל המחקר הראשוני שלי אני מכירה את ביטקויין מההתחלה. לא מעט מהקולגות המקורים שלי התעשרו בגדול.

אבל להיכשל לא הייתה אפשרות סבירה בשבילי, אז נאלצתי לעשות דברים שלא היו נעימים לי ולא ליטפו לי את האגו. והיו סימנים מתרימים לזה שאין אור בקצה המנהרה בתחום המחקר הראשוני שלי, אני פשוט לא הייתי מנוסה מספיק כדי לראות אותם מבעוד מועד. רק בדיעבד הצלחתי להבין את הסימנים והיום אני מאוד ערנית לסימנים כאלה כי אני עדיין תלוייה בהצלחה אקדמית עבור קידום וכו' ולא רוצה לשים את כל האסימונים שלי על מחקר שהקהילה לא תקבל.

נערך לאחרונה ב:
אני מאמינה שאף אחד לא עושה שום דבר שהוא לא *חייב* לעשות. רוב האנשים לא יכאיבו לעצמם ויתחקרו את הכישלון לפרטי פרטים, ויבינו מדעו לא הצליחו ואיזה תמרורי אזהרה בוהקים הם פיספסו? בכישלון, הם ידחיקו אותו ויתרחקו ממנו או יתעלמו ממנו.

לחפור בכשלונות ובמקומות שכואב לגעת בהם זה משהו שדורש רמה מסויימת של נואשות כדי לעשות. זה משהו של אנשים רעבים שלא מסוגלים לוותר על חלום למרות מה שהעולם אומר להם. לרוב האנשים יש אפשרויות הרבה יותר טובות משלי ורובם גם גמישים ממני ויודעים להתפשר כשהמציאות לא מסכימה איתם. לדוגמא סטודנטים שעבדו איתי והמסטר שלהם לא היה כזה מוצלח הלכו לפיתוח תוכנה (למשרות שיכלו להתקבל אליהן גם בסוף תואר ראשון), אלה שהדוקטורט שלהם לא היה תחרותי ברמה עולמית הלכו למשרות מחקר בתעשיה. לאקדמיה התקבלו אלה שהצליחו מההתחלה, עם פרסומים מצויינים מלגות הצטיינות, פרסים למינהם פוסטים באוניברסיטאות מליגת הקיסוס וכו'. בכל מקרה, אף אחד מהרשת שלי לאורך השנים לא היה אומלל מהבחירה שלו.

הדוקטורט שלי לא הצליח, הבנתי את ההשלכות של זה ואני הייתי חוזרת ממש נסערת מראיונות עבודה בתעשייה. מה ששבר אותי זה בעיקר תיאור המשרה. ידעתי עמוק בפנים שאני אסבול בה, ושאצטרך לוותר על המחקר העצמאי שלי (שרק אני מאמינה בו). הם עובדים על פרוייקט מאוד מסויים ומחפשים לסגור פינה עם חוקר גמיש שיכנס לתחום ויעבוד רק בו. אבל אני לא מסוגלת לשחרר מחקר שאני גאה בו מאוד ומאמינה בו מאוד. מבחינתי הוא ההרפתקה המקצועית של החיים שלי. לוותר עליו זה לכבות את האש ואת המוטיבציה שמניעה אותי. אז אצלי יש נוקשות מסויימת, ואני מאמינה שאני אתקשה להתמיד ברוב המשרות שיש לעולם להציע לי. בגדול אנשים מוכנים לשלם לי על זה שאני אעשה את מה שמעניין אותם ולא את מה שמעניין אותי. ומצד שני באקדמיה לא ממש ראיתי אנשים שתחילת הקריירה שלהם לא הייתה הצלחה כבירה. אז הייתי צריכה להבטיח לעצמי שאני אמצע איזה מסלול שיביא אותי לשם. או לפחות שאצליח לשמר את המחקר שלי כמה שיותר זמן.

אז הצלחתי למצוא איזה מסלול שהגיוני עבורי וגם הוא היה מלווה בויתורים גדולים. בחרתי ללכת לאיטליה למעבדה מצויינת אבל בשכר נמוך מאוד (יש סיבה שהרוב הולכים לארה"ב). השקענו חצי שנה בלימודי איטלקית במשרה מלאה בעלות כלכלית גבוהה וגם עלות זמן גבוהה (קורס של משרה מלאה). ועד היום אני אסירת תודה לבנזוג שהסכים להשקיע בי כלכך הרבה זמן עבור חלום שלא נראה מבטיח במיוחד בשעתו. לאחר הקורס באה שנה באיטליה ללא יכולת לעבוד עבורו - במצב כלכלי קשה ואבטלה מטורפת באיטליה. אדם נדיר ביותר. המעט שיכולתי לעשות מהצד שלי זה להצדיק את ההקרבה שלו, ולכן הייתי פשוט חייבת להפוך כל אבן ואבן ולנסות להבין איך אני יכולה להצליח ואיך יש לסיפור הזה סוף שמח.

החיפוש שלי כלל הבנה שיש טרנדים במחקר ושיש נושאים חמים יותר וחמים פחות והחלפה של תחומי המחקר (שעשיתי עוד במהלך הדוקטורט) במקביל לסגירות של הפוסט. לא יכולתי לפתור את עצמי עם אמירה שטחית כמו הקהילה טועה ואני צודקת. אפילו ולדעתי היא נכונה (גם היום). הייתי צריכה למצוא נושאים חדשים שאני יכולה לכתוב עליהם וקהילות חדשות שאני יכולה להשתלב בהם. הייתי צריכה מחקר חדש שלא נסמך על שנים של ידע מתואר ראשון (בטכניון אפשר לעשות תארים ארבע שנתיים עם המון נושאים מתקדמים). ושמעולם לא הכנתי את עצמי אליו מבחינת השכלה. זו הייתה עבודה מאוד קשה. וזה היה כואב לשנות את הכיוון שלי לאחר שהשקעתי המון משאבים בתחום מחקר מסויים. וזאת למרות שהייתי אמורה להצליח כי ממש שיפרתי מחקרים קודמים. אבל הקשב של הקהילה השתנה, הם התייאשו מרוב האפליקציות P2P הקיימות ולא רצו לשמוע על שיפורים של אלגוריתמים שמבחינתם שייכים למוזיאון. אגב, בגלל המחקר הראשוני שלי אני מכירה את ביטקויין מההתחלה. לא מעט מהקולגות המקורים שלי התעשרו בגדול.

אבל להיכשל לא הייתה אפשרות סבירה בשבילי, אז נאלצתי לעשות דברים שלא היו נעימים לי ולא ליטפו לי את האגו. והיו סימנים מתרימים לזה שאין אור בקצה המנהרה בתחום המחקר הראשוני שלי, אני פשוט לא הייתי מנוסה מספיק כדי לראות אותם מבעוד מועד. רק בדיעבד הצלחתי להבין את הסימנים והיום אני מאוד ערנית לסימנים כאלה כי אני עדיין תלוייה בהצלחה אקדמית עבור קידום וכו' ולא רוצה לשים את כל האסימונים שלי על מחקר שהקהילה לא תקבל.
זה פשוט מדהים, הדרך שעברת, המקום שהגעת אליו, בתור מישהו עם חלומות להיות באקדמיה (תחילת דוקטורט במדעי המחשב), אני מתרשם ושואב המום השראה מהסיפור שלך.. אם אפשר לשאול במה עוסק הבן זוג שלך? ציינת עכשיו שהוא לומד ולא עובד? סתם מנסה לקבל תמונה מלאה יותר כי אני מאמין גדול שההצלחה שלך היא הצלחה משותפת של שניכם.

זה פשוט מדהים, הדרך שעברת, המקום שהגעת אליו, בתור מישהו עם חלומות להיות באקדמיה (תחילת דוקטורט במדעי המחשב), אני מתרשם ושואב המום השראה מהסיפור שלך.. אם אפשר לשאול במה עוסק הבן זוג שלך? ציינת עכשיו שהוא לומד ולא עובד? סתם מנסה לקבל תמונה מלאה יותר כי אני מאמין גדול שההצלחה שלך היא הצלחה משותפת של שניכם.

הוא לא עובד - אבל הוא מאוד עסוק. הקטנצ'יק שלנו דורש מאמץ הורי רב ושנינו ממש על זה.

הוא עושה תואר שני בפסיכולוגה. שזה via-Della-Rosa בפני עצמה. אני באופן אישי גם מתעניינת בפסיכולוגיה, אבל המסלול שהוא בחר היה נראה לי קשה ולא הוגן בצורה קיצונית אז הלכתי על משהו קצת יותר כלכלי. חלק מהקורסים ההתחלתיים למדנו ביחד. פסיכולוגים לומדים יותר סטטיסטיקה ממדעני מחשב ויצא לי להנות מהגישה המדוייקת יותר של פסיכולוגים בחלק מהמאמרים שכתבתי. בהקשרים מסויימים, דברים שברורים מאליהם לפסיכולוגים הם חידוש למדעני מחשב.

בכל מקרה, אני מאושרת שאני מצליחה לכלכל את המשפחה וגם לחסוך ממשכורת אחת. ולתת לו את האוויר שהוא צריך כדי לבנות לעצמו קריירה. אני תמיד ארגיש אסירת תודה על המאמץ הבאמת גדול שהוא עשה בשבילי. אני לא חושבת שאפשר באמת להחזיר לו על זה. וכן, כל הפיתוח של שנינו זה מאמץ משפחתי ופשרות שעושים בחיים. חלק מהסיבה שאני עכשיו יותר שעות עם הילדים זה שהוא כותב את התזה בימים אלה. ומחקר ראשון שעושים לוקח הרבה זמן.

מאוד עוזר גם שמצאתי מישהו שהפערים ביננו בתחום הכלכלי קטנים, זה לא מובן מאליו שמשפחה לא תגדיל רמת חיים כשיש הכנסה גבהוה, ולהיות מסוגלים לרדת דרסטית בהכנסות ועדיין לחסוך זה לא טרוויאלי. זה דורש באמת לוותר על חלק מהנוחות בחיים וללמוד לעשות דברים קצת אחרת.

נערך לאחרונה ב:
@גילגה - נהניתי מאוד לקרוא! תודה על ההשקעה ולקיחת הזמן כדי לשתף אותנו בניסיון ובתובנות שלך.
מעריך את זה מאוד ובטוח שאחזור לקרוא פה עוד.

@גילגה תענוג לקרוא, המון תודה על הפוסטים המפורטים.
ושיהיה המון בהצלחה!

הוא לא עובד - אבל הוא מאוד עסוק. הקטנצ'יק שלנו דורש מאמץ הורי רב ושנינו ממש על זה.

הוא עושה תואר שני בפסיכולוגה. שזה via-Della-Rosa בפני עצמה. אני באופן אישי גם מתעניינת בפסיכולוגיה, אבל המסלול שהוא בחר היה נראה לי קשה ולא הוגן בצורה קיצונית אז הלכתי על משהו קצת יותר כלכלי. חלק מהקורסים ההתחלתיים למדנו ביחד. פסיכולוגים לומדים יותר סטטיסטיקה ממדעני מחשב ויצא לי להנות מהגישה המדוייקת יותר של פסיכולוגים בחלק מהמאמרים שכתבתי. בהקשרים מסויימים, דברים שברורים מאליהם לפסיכולוגים הם חידוש למדעני מחשב.

בכל מקרה, אני מאושרת שאני מצליחה לכלכל את המשפחה וגם לחסוך ממשכורת אחת. ולתת לו את האוויר שהוא צריך כדי לבנות לעצמו קריירה. אני תמיד ארגיש אסירת תודה על המאמץ הבאמת גדול שהוא עשה בשבילי. אני לא חושבת שאפשר באמת להחזיר לו על זה. וכן, כל הפיתוח של שנינו זה מאמץ משפחתי ופשרות שעושים בחיים. חלק מהסיבה שאני עכשיו יותר שעות עם הילדים זה שהוא כותב את התזה בימים אלה. ומחקר ראשון שעושים לוקח הרבה זמן.

מאוד עוזר גם שמצאתי מישהו שהפערים ביננו בתחום הכלכלי קטנים, זה לא מובן מאליו שמשפחה לא תגדיל רמת חיים כשיש הכנסה גבהוה, ולהיות מסוגלים לרדת דרסטית בהכנסות ועדיין לחסוך זה לא טרוויאלי. זה דורש באמת לוותר על חלק מהנוחות בחיים וללמוד לעשות דברים קצת אחרת.

וואו. כיף לקרוא. את ומשפחתך באמת מקור השראה.

@עץ ירוק מפלסטיק , @איליה , @Lucy
@sogi תודה רבה, כיף לי לדעת שאתם נהנים.

טוב עוד יום חמישי ובינתיים אני מצליחה להתמיד.חשבתי לתאר קצת את השבוע האחרון כדוגמא לשימוש בתוכניות ברזולציה שונה של זמן. אבל גם כדי לעזור לעצמי בבחירה שלקחתי ואני מתקשה איתה. התמודדות עם לחץ. מאז התואר הראשון, דרך תואר שני, דוקטורט, פוסט, תעשיה, אקדמיה. כל שלב היה מלחיץ מקודמו. יכולת ההתמודדות שלי עם לחץ מאוד השתפרה, אבל לקרת הסוף זה הגיע לרמה שפגע ממש בבריאות שלי. לחלום האקדמי יש גם צדדים מאוד קשים להתמודדות, חלק גדול מהעניין זה לחיות במנטליות של הכל זמני המאסטר נגמר אחרי פחות משנה, דוקטורט החזיק שלוש שנים בערך, פוסטדוק חוזה לשנה, משרה בתעשייה חוזה לשנתיים, חידוש חוזה - תהליך עם חוסר ודאות. בזמן שהם התמהמהו טסתי מסביב לעולם לקליפורניה לראין עבודה בחברה אחרת וכבר התראיינתי בהמון מקומות. עכשיו לעשות את כל זה עם דאגות לכלכלת המשפחה על הכתפיים כשאני מגיעה למצב שלא ברור לי מה עושים עוד חודשיים שלושה. כל זה אחרי שגררתי את המשפחה בכל הארץ (באמת גרנו בהמון יישובים שונים) כל פעם במרחק אופניים מהעבודה שהתחלפה - זה כבר יותר מידי.

אז לכאורה עכשיו באקדמיה אפשר להירגע, אבל זה לא רק החוסר יציבות. כל הצלחה אקדמית מגדילה את הציפיה שלי מעצמי, כל הצלחה בתעשייה מגדילה את האפשרויות שלי עוד קצת. לעבור ממצב בו הדאגה היחידה שלי היא קידום אישי למצב בו אני ממנת צוות גדול של חוקרים ואני המבוגר האחראי בחדר, ותוך כדי יש עומס הולך וגובר של מטלות הוראה, ולוגיסטיקה זה באמת סיטואציה מלחיצה. אז נכון כלכלת המשפחה כבר לא מטרידה אותי במיוחד ואם לא נעשה החלטות גרועות כנראה נהיה מאוד מבוססים בגיל השלישי. זו דאגה אחת פחות אבל עדיין, הלחץ גדול.

אז ברוח הפילוספיה שלמדתי בגיל צעיר, אני רוצה לבטל את הלחץ ולנסות ולחיות את החיים באמת בשלווה. אחרי הכל, כל הלחץ הזה הוא בגלל השאפתנות שלי - אבל האם זה אפשרי מבלי לוותר על השאפתנות? אולי לחץ הוא פשוט חיכוך טבעי בין מי שאני למי שאני רוצה להיות? לא ברור לי עד כמה זה אפשרי - אבל אני מנסה לקחת את החיים קצת אחרת. להסתכל על הדברים כמו שהם באמת מבלי להגדיל אותם - כשאני לא מספיקה להתנצל במקום להילחץ.

הזכרתי שגם הקורונה זה לחץ, והילדים בבית? והקטן לא נותן לי לישון כמו שצריך? לאף אחד מהנזירים הבודהיסטים שאני מדמיינת אין ילדים קטנים לטפל בהם, ולא וקריירה שאפתנית. הם מחכים לנרוונה שלהם חוטבים עצים ושואבים מים, מבשלים ועושים מדיטציה. כל התנאים אידיאלים, שום דבר לא באמת מפריע להם.
אף אחד לא תלוי בהם והם לא תלויים באף אחד. (טוב אין לי מושג כמה הפנטזיות שלי מציאותיות, לא עשיתי באמת מחקר על נזירים טיבטים). אבל זה מרגיש לי לא חוכמה לחיות בשנטי שלי במדבר בתנאים אידיאלים ללא אחריות. איך אני עושה את זה בחיים שלי, כשן יש אנשים תלויים בי, ותשוקה גדולה שבוערת בי וגורמת לי לסבל גדול. למדתי המון פילוסופיה בצעירותי, אבל מעולם לא ניסיתי ממש ליישם את מה שלמדתי. אני כמעט 20 שנה אחרי שהתחלתי ללמוד פילוספיה מנסה לקחת חלק מהרעיונות ברצינות בפעם הראשונה.האם אפשר באמת לשמור על התרוממות נפש ושלווה בחיים עצמם?

תקציר הפרק הקודם הלוז המאוד מסודר שבחרנו לילדים כבר לא עובד. הילדים הפסיקו לשתף פעולה, אני עייפה מידי וסובלת. החלטתי שאני בחופשה ואין לי יותר עבודה כל המטרה שלי זה לנוח, לכייף עם הילדים ולחיות את הרגע. אין קריירה אין מחשבות על נושאים רציניים. רק כיף.

אז לחובבי ניהול הזמן, תוכנית החומש שלי מתארת רשימה של מטלות אקדמיות (מערכות יחסים מקצועיות, גרנטים, הוראה, מאמרים שחשובים לי במיוחד וכו') אין בה הכל אבל יש בה את האבנים הגדולות. בגדול המטרה של תוכנית החומש שלי היא לקדם אותי לעבר הציפיות מפרופסור חבר באוניברסיטה. שזו עצמאות מחקרית, מעורבות בקהילה, רצף פירסומים, שיתופי פעולה סטודנטים. אבל אצלי השאיפות גבוהות הרבה יותר כי אני באמת רוצה להיות מצויינת.

ברזולוציה של תוכנית החומש המטלות מחולקות לשנים, ובתוכנית השנתית אני מסתכלת על השנה הנוכחית ומשבצת את המטלות בערך לפי החודשים. המטלות החשובות ישובצו בחודשים בהם אני פנוייה ביותר. פברואר נכתב בשביל כתיבת גרנט. שזו מטלה שקשה לי איתה כי היא דורשת מעוף ודמיון ושקט שכלכך קשה למצוא בקורונה בטח ללא מספיק שעות שינה. בחרתי את פברואר כי הסטודנטים שלי לומדים למבחנים, אין לי מטלות הוראה וכל המאמרים מוגשים ותשובות יתחילו לחזור רק במרץ. תכנון נכון אפשר לי לזהות שזה החודש האידיאלי - כן את הקורונה והסגר לא ידעתי לחזות. ומאז אני בעיקר מבטלת מטלות שאני כבר לא יכולה לעמוד בהם וקוצצת בבשר החיי אפילו במחקר ושיתופי פעולה. כי חשוב לי להיות מציאותית לגבי מה שאפשר להשיג עם הזמן שאני עובדת.

תוכנית חודשית היא בגדול אוסף כל המטלות שיש לי לעשות. כל מטלה אני מוצאת לה זמן וגם אם לא עמדתי בזמן אני ממקמת אותה בזמן אחר. (אם זה לא בקלנדר שלי זה לא קורה). המיקום שרירותי יחסית במהלך החודש, אני מוצאת שממש לנהל את הלוז ברמה יומית זה קשה מידי כי יש יותר מידי שינויים אבל על חודש יש מספיק ימי עבודה לסיים את הכל. אז יצאתי "לחופשה" וממש שלחתי מיילים וביטלתי כמה פגישות, ושיחררתי את עצמי מעבודה לשבוע. העונש על החטא הוא ביטול של עוד מטלה שרציתי לבצע - עדכון הקורס שלי ל2021 אולי אעשה את זה -אבל כרגע זה ירד ממשהו שנתתי לו זמן למשהו שיקרה רק אם תגמר המגיפה. בסופו של דבר משעמם אותי להעביר את אותו קורס בדיוק של שנה שעברה - אבל עדכנתי אותו ממש עד 2019 זה ש2020 עוד לא מיוצגת בו עם כל המאמרים המגניבים שהקולגות שלי פרסמו השנה זה בעיקר בשבילי לא בשביל הסטודנטים. אגב, הסיבה היחידה שאני יכולה פשוט להצהיר שאני בחופשה היא שזו הפגרה בין הסימסטרים - אני לא תמיד ציפור חופשיה. לדעתי הבנזוג קצת חושב שהשתגעתי, אבל כיוון שאני בחופשה נהייתי נדיבה הרבה יותר בזמן לימודים שאני מאפשרת לו. קצת קשה להתלונן עבור סטודנט לחוץ שעובד על התזה.

אני והילדים התחלנו עם טיול לשדה בוקר וסיפורים על בן גוריון, הקמת המדינה ותפקידו של סבא במלחמת העצמאות. (אני משתדלת לחבר את המשפחה לסיפורים ככל שאפשר כדי שיהיה להם מעניין וירגישו יותר מחוברים לארץ). לאחר מכן נפגשנו סוף כל סוף עם המשפחה המורחבת וזה עשה לילדים המון טוב. הרוב מחוסנים כבר. זה עשה גם לי טוב - אני באמת קצת נואשת לאינטרקציה פנים אל פנים שנה שלמה של עבודה מהבית כמעט ללא פגישות. זו התרומה הצנועה שלי כדי לצאת כבר מהסיוט הזה ולאפשר לפתוח את המשק, לא להידבק.

אז את סוף השבוע סיימתי עם חיוך גדול ותחושה של אושר - אבל זה פחות חוכמה כי גם ככה אני לא עובדת בסופי שבוע אלא אם חוסר היעילות של הקולגות כופה את זה עליי. הקושי מתחיל בימי השבוע בהם לילדים יש שגרה שאני צריכה לקיים. עשיתי את התוכניות שלי בשבת, אבל בשבת בערב הגיעה שיחת טלפון מפתיעה שמודיעה לי שהתגבש מתווה לערים כתומות של לימודים בקבוצה קטנה באוויר הפתוח. בגנים צריכים שני אנשי צוות לפי החוק, ואי אפשר להחזיר את הסייעות מחל"ת כי אז הן יקבלו פחות כסף (כי זה רק שעתיים ביום ראשון ושני) הם רוצים שאחד ההורים יתנדב להיות עם הילדים וכמובן שמודיעים לנו על זה מאוחר בשבת בערב.

גם לגדולה חוזרים לבית הספר לשעתיים ביום באוויר הפתוח אבל שם תודה לאל ההורים נשארים בבית.

אני יושבת לי במנזר המטאפורי במחשבתי ומסתכלת על הסבל והתסכול בווטסאפ של הבית ספר והגן. תלונות, כעסים, אנשים שאומרים שלא יצליחו לצאת מהעבודה להביא את הילדים. וכל הרגשות האלה זרים לי. אני בחופשה אין לי שום דבר לעשות חוץ מלבלות זמן עם הילדים שלי ולעבוד על התחביבים שלי. התנדבתי להיות ההורה המלווה בגן, למרות שהמתווה נראה גם לי חסר הגיון בטח שיש סייעות שיושבות בבית ומקבלות כסף מהמדינה -אבל הגיון או לא הגיון הקטן שלי צריך מסגרת. והוא גם צריך משלבת צמודה - המשלבת שלנו לא זמינה בהתראה כלכך קצרה היא כבר משובצת בבוקר לעבודה. כלומר אם לא אתנדב יהיה שם הורה שלא מכיר את הקטן ובטח לא ינסה לעזור לו להשתלב טוב יותר.

לאחר מכן התנדבנו גם לארח חברה של הגדולה ולקחת ולהחזיר אותה מהבית ספר. אני הרי פנויה לחלוטין ושם רק בשבילם. זה מאוד סייע כי אחרת החברה לא הייתה יכולה להגיע לבית הספר וכל הילדים מאוד רוצים אחרי חודש בבית. אז התחלתי את היום הראשון בחיי כגננת וסה"כ מאוד נהניתי. ראיתי את הקטן מזווית שמעולם לא ראיתי אותו בתוך מסגרת של גן. ממש ראיתי איפה הקשיים והפערים ושיחקתי עם כל הילדים בכדור ובתופסת וביצירה - באמת הגננת הופתעה שאני לא סתם יושבת בצד עם הפלאפון ומחכה שזה יגמר. אבל אם כבר גננת ליום אחד אז עד הסוף.

איזה חופשה, התעייפתי כהוגן אבל שני הילדים מאוד נהנו. הבן זוג המקסים שלי בזמן שאני משחקת עם ילדים הצליח להרביץ קצת הגיון בעירייה. במקום שיגיע הורה שהילדים לא מכירים, ולא יודע לשלב את הילד שלנו - תגיע הסייעת שלו שהילדים מכירים (ואוהבים) וכן יודעת לשלב את הילד שלנו. מדהים שאף אחד לא חשב שזה פתרון יותר הגיוני מהורים מתנדבים. בהגיון של העירייה כמובן שאסור לסייעת להגיע כי מספר האנשים בגן מוגבל וזה יבוא על חשבון ילד אחר. מדהים אותי שהוא הצליח לסדר את היום השני שיהיה הרבה יותר הגיוני ופשוט ובלי הורים מתנדבים. פשוט מעריצה אותו!

ביום שני הקטן ישן טוב, ובשלישי בבוקר פתאום נהיינו שכונה צהובה ולגדולה יש בית ספר! אבל שמחתי מוקדם מידי, הגן של הקטן בשכונה ליד ושם עדיין כתום, אין גן. טוב אני וקנטצ'יק סולו מעבירים את הזמן הרבה זמן לא הייתי רק איתו והזמן הכי איכותי שלנו הוא ברכיבת אופניים אז לקחתי אותו לטיול בעיר. דיברנו ונהנינו, והקטן שאל אותי מספר פעמים איפה אחותו, ואז למה אין לו גן. לכו תסבירו לבן שלוש וחצי את מתווה הרמזור. שובר את הלב כמה הוא מתגעגע לאחותו - יש גם דברים טובים בסדר.

בשלישי בלילה הוא גם ישן טוב ואני חזרתי לעבוד רשמית. התקדמתי יפה והרגשתי ממש על הגל. כתבתי כמה רעיונות לגרנט ואני מרגישה שיש שם ממה להוציא את ההצעת מחקר עם מספיק עבודה קשה איזה התקדמות. חוץ מזה היום עבר עלינו בסידורים ולוגיסטיקות היה גשום אז טיול בחוץ לא היה והקטן קצת איבד את עצמו ושאל המון על אחותו ועל הגן. לא מצליח להבין למה הפסיקו לו את הגן אחרי יומיים ולאחותו לא. רביעי הוא כבר לא ישן טוב, חמישי בבוקר קיבלנו מנה שנייה (לא ניכנס לחיסונים כן או לא - אבל המלצה חמה). את מצב הנזיר הטיבטי הצלחתי להחזיק בערך מיום שישי בבוקר עד ליום חמישי בצהריים. קצת תשישות מהלילה והחיסון, ויום שלישי עם הקטן לבד כבר הרחיקו אותי מהנרוונה. תודה לאלוהים שהבנזוג עזר לי, כי ממש הגעתי לסוף הכוחות שלי.

נו שבוע משוגע, אבל באמת שלא חשתי לחץ כלל. החלק הזה עבד, ניהול הזמנים גם מצאתי פיתרון. אני ישנה עם הקטן צהריים ועובדת אל תוך הלילה. יום ראשון גם לקטן צפוי להיות גן אז יש איזהשהו שביב תקווה לתקופה של נורמליות. ההישג הגדול הוא ההימנעות מכל הרגשות השליליים ששבוע שלם שאני פשוט לא מצליחה לעשות כלום בגלל תשישות. ממש שגרה חדשה לילדים לא הצלחתי ליזום, המציאות השתנתה כל יום משהו אחר. אבל כן הייתי רוב הזמן העוגן שלהם, וכן היה מאוד חוויתי וכיפי. באופן מפתיע דווקא ההתרוממות נפש הרגעית שנתנה ליכוחות לצאת מגדרי ולעזור בגן ולחברים נתנה לי המון כוח. כבר לא ראיתי את עצמי קורסת תחת הנטל אלה לוקחת על עצמי עוד קצת נטל כדי לעזור לאחרים. טוב זה מצב נדיר של נדיבות - למדתי להעריך יותר גננות ואולי גם נזירים. אגב, אין לי מושג אם אני אצליח לעשות את זה שוב. מציאות קיצונית מובילה לפתרונות קיצוניים. היה מאוד חוויתי אבל.

פורים: כהכנות לחג תרמנו תחפושות שהילדים כבר לא משחקים איתן, וקיבלנו חדשות. גם חיסכון וגם הילדים שמחים, וגם יותר טוב לסביבה. באמת לא חסר כסף, אבל אין סיבה סתם לבזבז.

נערך לאחרונה ב:
תענוג לקרוא אותך, גילגה! מאז עוגיות המדלן של פרוסט, לא קראתי זרם מחשבות מהנה כל-כך :)
האם אפשר באמת לשמור על התרוממות נפש ושלווה בחיים עצמם?
אני מאמינה שאין שום דבר שאפשר לשמר לאורך זמן, זה בא והולך. גם הנזיר המדומיין שלך מלאדאק לא נמצא באותו מצב רוח כל הזמן.
מה שכן, אני חושבת שהדרך שלך לגשר בין השאפתנות והצורך להצטיין לבין השלווה המיוחלת היא טובה מאד. לתכנן תכניות, לשנות ולהתאים למה שקורה, לקבל בהבנה את מה שאי-אפשר גם אם תוכנן, לתכנן מחדש...
נו שבוע משוגע, אבל באמת שלא חשתי לחץ כלל
אני מקבלת סחרחורת רק מלקרוא את כל מה שאת עושה ואז נזכרת שבגילך גם אני הייתי מסוגלת לזה :), והתקופות שהייתי הכי פחות בלחץ היו כשבעלי היה במילואים וידעתי שהכל תלוי בי ואין למי או למה לצפות מאחרים.

@בת העמק אני נמצאת בצד השני עם כנסים וכו', חוזרת ופתאום מרגישה שכל הבית מתפקד טוב יותר בלעדי. וזה דיי מפתיע אותי כי ביום יום אני עושה לא מעט בבית. ההרגשה שלי היא שכל בני הבית מתנהגים אחרת כשאני לא שם.

ראשית, מהנה מאוד לקרוא את המחשבות שלך. החיים שלי דומים ושונים (איש אקדמיה, במקצוע אחר, עם ילדים מעט יותר גדולים), והמחשבות שלך מעניינות אותי מאוד.
ברור כשלא נמצאים, הבית מתנהג אחרת. כולם עושים מאמץ, ושיווי המשקל משתנה, לאורך זמן זה לא מחזיק:)
ואני חושב שההחלטה לשחרר, ולהבין שלפעמים יש שבועות בלתי אפשריים, היא החלטה מצוינת. כל השנה הזאת, למרות שהיא מתחילה להיות דבר קבוע, היא אחרת ושונה, וצריך הרבה כוחות כדי להתמודד איתה בצורה טובה.

@winston זה משבר וזה מאוד קשה. אבל דעתי היא שאסור לבזבז משבר טוב.
לא הייתה ברירה השנה כדי ללמוד להיות הרבה יותר מסודרת, לנהל את הזמן בצורה קרה ומחושבת הרבה יותר, להפריד בצורה טובה יותר את הדאגות המקצועיות מחיי המשפחה. כל אלה ישרתו אותי לאורך כל הקריירה ובמבט לאחור ייתכן השנה הזאת נתנה לי ייתרון גדול על חבריי הרווקים שאומנם התקדמו הרבה יותר השנה אבל לא נאלצו להתייעל בצורה כלכך קיצונית כדי להישאר במשחק.

@winston ובמבט לאחור ייתכן השנה הזאת נתנה לי ייתרון גדול על חבריי הרווקים שאומנם התקדמו הרבה יותר השנה אבל לא נאלצו להתייעל בצורה כלכך קיצונית כדי להישאר במשחק.
אני יותר ממסכים, שחוויות כאלו (אם אפשר לקרוא לזה בשם הכולל חוויה), זה דבר מעצב. אני גם חושב שהקורונה פוגעת בצורה לא דיפרנצאלית באנשים. להורים לילדים קטנים קשה מאוד. ובפרט לכאלו שיש להם צרכים יותר מיוחדים. אבל גם לרווקים מאוד קשה עכשיו. אולי הם לא לומדים להתמודד עם קשיים כאלו מבחינת עומס ושחיקה, אבל הבדידות וחוסר היכולת לתקשר זה דבר מאוד מסובך. ובמובנים הללו, להיות עם בני זוג וילדים, עד כמה שזה קשה, זו שכבת מגן.

ה משבר וזה מאוד קשה. אבל דעתי היא שאסור לבזבז משבר טוב.
וגם לזה אני כמובן מאוד מסכים. כל משבר הוא פוטנציאל לצמיחה. אבל זה בתנאי שיש כוחות מספיקים כדי לראות את זה ולהתמודד. נשמע שיש לך לא מעט כאלו.

@winston אני מקווה שיש לך אותם גם. אני משתמשת במילה רווקים לא נכון. (סיפור ארוך) מתכוונת לאנשים שהם לא הורים. אבל כן בדידות קורונה זה קשוח מאוד.

נערך לאחרונה ב:
@גילגה אכן יש לי. הילדים שלי מעט יותר גדולים (אחד קטן יחסית ושנים כבר קצת מתבגרים), כך שאני מרגיש שיותר קל לי מהורים לילדים ממש קטנים. ובגדול אני מרגיש בר מזל באופן יחסי. אני חושב שלהורים שלי יותר קשה. וגם לילדים שלי יותר קשה. הם לא יגידו את זה. ומבחינתם יש דברים טובים. אבל אני רואה את הקשיים שיש בשנה הזאת. אני חושב שנצטרך לעשות עבודה מאוד משמעותית כחברה, עוד הרבה שנים אחרי, כדי לעזור ולגשר.

@winston אצלי ההורים שלנו עברו את זה יחסית בקלות כי החיים שלהם המשיכו יחסית כרגיל. יוצאת דופן זו אמא שלי שגרה לבד והיה לה מאוד קשה. חשבתי שיהיה הכי קשה לקטנצ'יק שהוא קצת יותר נוקשה אבל לדעתי הקשר הקרוב איתו וההקפדה על סדר יום יצרו לו נורמאליות. בכל מקרה, אני מסכימה כשאני חושבת על זה לאמא שלי היה הכי קשה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@גילגה כן זה מסובך. ההורים שלנו בסה"כ בסדר. יש להם חיים מלאים ואחד את השני. אבל זה לא תמיד ככה. לא תמיד יש בן/בת זוג. ולא תמיד מסתדרים טוב...והניתוק מהנכדים והחוסר בארוחות המשפחתיות קשה. ומבחינת הילדים? פה אני חושב שיש עולם ומלואו של קשיים, כתלות בגיל. יש פה שכבה שלמה של ילדים מכיתה ה ועד כיתה יב, שלא מתייחסים אליהם, ואין להם כמעט בית ספר. וגם לקטנים, זה ממש מעט וקשה. אני חושב שהקושי העיקרי הוא הקושי הבינאישי. שיש פחות אינטרקאציה. למבוגרים מביננו זה חסר, אבל כשהמגפה תגמר, יש לנו את הכישורים כדי לחזור ולהיות באינטראקציות. לילדים שלנו, בגילאים השונים, זו יכולת שעדיין מתפתחת. ויש תקופות קריטיות, שאם יכולות לא מתפתחות בהם, כבר קשה להחזיר אותן. אני יודע שזה נשמע דרמטי, וזה לא לגמרי כך, אבל בעיני זה בכל זאת בעל משמעות.
ובשבילנו כהורים זו ממש עבודה. לא כדי להעסיק אותם, אלא כדי לוודא שהקשר עם העולם והקשר הבינאישי נשמר. ואת זה אני אומר כשבסה"כ הילדים שלי שומרים על קשרים עם חברים, מתמודדים היטב ואם תשאלי אותם הם יגידו לך שהם יחסית נהנים:) אני יכול להגיד מהזוית המקצועית, שאני בהחלט רואה את המצוקה מסביב (ולא צריך עין מקצועית בשביל זה..).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A דילמות בפלח האג"ח: סיכון מט"ח, נעילת תשואה, והחזקה ישירה מול ETF (מנקודת מבט של אזרח ארה"ב) שוק ההון 1
Y האם ה-AI מתחיל לפרק את הבסיס של מקצוע עריכת הדין? אוף טופיק 44
epk זמנים ומהימנות של העברה באמצעות ClearShift פוסטים מאיכות נמוכה 1
ה רוצה להשקיע לטווח ארוך - פוסט של מתחיל שוק ההון 35
ד לאיזה שיעורי עמלות אפשר לצפות בתיק ני"ע בגובה של כ-10~ מלש"ח צרכנות פיננסית 53
D מה אפשר לקבל בבנק הפועלים עם פסיבה של 500 אלף ש"ח? צרכנות פיננסית 7
G רכישה חודשית של קרן עוקבת נאסדק שוק ההון 1
A קרן אירית חדשה של Vanguard בשם VALL שוק ההון 15
אוגורן חדש? כרטיס דביט של Wise צרכנות פיננסית 33
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 42
N חוקיות של בוט פולימרקט קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ס איך להעריך כדאיות של פוליסת ביטוח בריאות מהעבודה? צרכנות פיננסית 5
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם פוסטים מאיכות נמוכה 32
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה