גילגה
משתמש רגיל
- דירוג
- 1,601
תודה על המתכון!אני כבר עמוק בשלב ההתססות
הקטע עם גינת ירק הוא שאת מקבלת שפע של ירק בתוך זמן קצר אבל תאריך התפוגה קרוב מדי בשביל להצליח לאכול את הכל כשהוא טרי.
אז מגינת הקיץ שלי כבשתי מלפפונים, פלפלים חריפים ועגבניות ירוקות.
בחורף אכין כרוב כבוש, וירקות מוחמצים מעורבבים בסגנון מזרח אסיה - קולרבי, סלרי, גזר, כרובית וכרוב. מצנוניות אני מכינה כבישה מהירה ואת העלים הירוקים אייבש או אקפיא. בקיצור, טכניקות להארכת חיי הירקות.
והבישול הביתי שלנו בהחלט השתדרג בעקבות הגינה, בטעם ובאיכות. כיף אמיתי ואני מאד מזדהה עם התחושות שלך (פחות בעניין הלחץ מהשקעות).
כן, להתסיס זה משהו שנצטרך ללמוד לעשות. אנחנו נעשה דברים דומים, אבל בצורה קצת אחרת עקב אילוצים אחרים.
קצת מפתה לנסות לייצר עודף של צנוניות כדי לנסות אותו. עם צנוניות ספציפית בגלל זמן הגידול הקצר אנחנו מאוד מדוייקים, כל שבוע זורעים את מה שאנחנו אוכלים ויש מעגל כזה שכל יום שתי צנוניות לסלט ועד שנגמרות הצנוניות מתאריך זריעה מסויים מוכנות הצנוניות מהתאריך הבא. סה"כ שישה מיכלים קטנים מספקים לנו את כל הצנוניות שאנחנו רוצים פלוס מינוס כמה קשיים קטנים שלא בכל מקום בגינה הן גדלות באותו קצב - אבל זה יעבוד בסוף ממש חלק. התכנון עד עכשיו היה ניסיון ליצור תזרים ולא עודף, אבל סביר שבסופו של דבר גם יהיה עודף.
למרות שתהיה לנו עונת גידול שנתית של כל הירקות כי לא מעט מהגידול יהיה ממש בתוך הבית. בחורף הירקות קיץ יכולים להיות בפנים, ובקיץ אלה של החורף יכולים לגדול במזגן. אז ייתכן ופשוט לא ניצור עודף כלל. ואגב גינת קיץ, היה לי חשוב לצבור ניסיון בגינון בתוך הבית כי ללמוד לוקח זמן. אז כרגע העגבניות בבית מול חלון גדול. בקרוב אנסה גם מלפפונים בתוך הבית. בינתיים המלפפונים עוד מניבים, וייתכן ישרדו את החורף כי חלקים בבית כנראה נותנים אפקט דומה לחממה, הבית מתחממם במהלך היום ופולט את החום במהלך הלילה. חלק גדול מהתחביב זה להסתכל מה קורה.