• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הסיפורים של גילגה

• פותח הנושא פותח הנושא גילגה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אנחנו חיברנו את הגז למערכת החשמל הביתית (המון בירוקרטיה מטעם חברת החשמל) דרך גנרטור גיבוי מושתק שמחובר למיכל גיבוי לגז (שצובר את יתרות הגז מהמערכת הוםביוגז), והבוילר דולק כמעט 24/7 אז תמיד יש מים חמים.
אם משקיעים קצת במערכת מבחינת גודל וחיבורים, אז בהחלט אפשר לנתק את חברת חשמל (שילבנו זאת עם פאנלים סולארים).
עשית הערכה של הדבר הזה מבחינת זיהום (גם מסרטנים למיניהם וגם co2) בהשוואה לחשמל מתחנת כח או בכלל?

סליחה אם אני חוטף שרשור @גילגה אפשר לפתוח אחד אחר אם תעדיפי

נערך לאחרונה ב:
@Mr. Bigglesworth תרגיש חופשי, זאב פיצח את השיטה לבית עצמאי אנרגטית ללא סוללות וטכנולוגיה מסובכת ויקרה. דברים שאני רק מתחילה להבין עם אקסל אצלו כבר בנוי בבית.

נערך לאחרונה ב:
זה מוטמן מתחת לאדמה?
המערכת הום-ביוגז נמצאת בחוץ, אבל המיכלים עצמם נמצאים בבור באדמה (קירות הבור בנויים מבלוקים). הבור עצמו סגור באמצעות סבכת ברזל, ככה יש גם אוורור במידת הצורך.

עשית הערכה של הדבר הזה מבחינת זיהום (גם מסרטנים למיניהם וגם co2) בהשוואה לחשמל מתחנת כח או בכלל?
מבחינת co2, אין כמעט פליטה בתהליך ההפקה מכיוון ששאריות הזבל האורגני מועברים ישירות למערכת ביוגז. שם הם עוברים תהליך פירוק אנאירובי שבו הגז שנצבר מועבר ישירות למיכלי צבירה (ללא פליטה בתהליך) ושם הם ישומשו כדלק גז להפעלת הגנרטור ביוגז.
תוצר לוואי נוסף של המערכת הינו השאריות המוצקות של הזבל האורגני לאחר שעבר את תהליך התסיסה, ואז הוא הופך לדשן אורגני שבו ניתן להשתמש כדי לדשן את הגינה (או למכור לשכנים).
מבחינת מסרטנים, ביחס לדלקים פוסיליים כמות המסרטנים שקיימים בביוגז נמוכה משמעותית בכמעט 80% (לא זוכר את המספר המדוייק, אבל זה מתכנס לאיזור הזה).

מבחינת מסרטנים, ביחס לדלקים פוסיליים כמות המסרטנים שקיימים בביוגז נמוכה משמעותית בכמעט 80% (לא זוכר את המספר המדוייק, אבל זה מתכנס לאיזור הזה).
הבעיה היא שזה נפלט ליד הבית...
מעניין אם אפשר להשוות את זה לכביש ליד הבית או מגורים בעיר עמוסה או משהו בסגנון

הבעיה היא שזה נפלט ליד הבית...
מעניין אם אפשר להשוות את זה לכביש ליד הבית או מגורים בעיר עמוסה או משהו בסגנון
אם הבנתי נכון, רוב הגז נשרף לפני הפליטה לאוויר הפתוח, כך שתקבל כמעט רק פחמן דו חמצני ומים, שהם לא מסרטנים.

אם הבנתי נכון, רוב הגז נשרף לפני הפליטה לאוויר הפתוח, כך שתקבל כמעט רק פחמן דו חמצני ומים, שהם לא מסרטנים.
זה תלוי באיכות התהליך ובאיכות הגז הנוצר אני מניח. וגם בכמות ששורפים

@גילגה תודה! כייף מאוד לקרוא, וללמוד ממך!
רציתי לשאול לגבי התוכניות הרבעוניות/ שנתיות/ חמש שנתיות שלך
1) איפה את כותבת/שומרת אותן? האם את כותבת אותם על דף? או במסמך במחשב?
2) איך ניתן לעקוב אחריהן ביעילות? תזכורת ביומן?
לגבי המאמרים:
1) החמישה שלא התקבלו בזמנו, האם ניסית להגיש אותם מחדש? האם יכול להיות שהיום הם יתקבלו בעין יפה יותר?
2) יש בכלל אופציה כזו להגיש מאמרי רטרו באקדמיה? או לחילופין, לשכתב את הישנים ולהגיש אותם כחדשים?
3) אומנם ראיתי שלמדת מדמח-מתמטיקה, אבל לא ראיתי ( אולי פספסתי) מה את חוקרת. אשמח מאוד לקרוא, אם תרצי לשתף :)
שוב תודה!

@פקפקנית

תוכנית חמש שנתית לא צריכה ממש לכתוב, אני חייה אותה. הראשונה היא פשוטה. לקבל קביעות באוניברסיטה. הדרישות נובעות ממה לדעתי רוצים לראות בקריירה שלי כדי שזה ילך חלק.

במקרה שלי זה גרנטים תחרותיים, מאמרים עם סטודנטים ושימור קצב ההתקדמות הקיים. תוך למידה של לבצע בצורה יעילה מטלות מסוג חדש, הוראה וכו'. אולי התוכנית הבאה תהיה פחות באנאלית.

הבשר אלה התוכניות השנתיות, בהן אני ממש משבצת לחודשים או רבעונים מטלות. בלוח שנה שלי (גוגל קאלנדר) המחשבה היא על מה חשוב להשיג השנה, ומתי כדאי לעשות את זה. זה מסמך וורד. שאר התוכניות, הן ממש בלוח שנה שלי. עם פגישות שבועיות, וגם פגישות עצמיות. אבל גם תזכורות לתחילת חודש שצריך להקדיש זמן לא. ב. ג.

לגבי מעקב, זה בעיקר עניין של לשאול את השאלה פעם בכמה חודשים. הקורונה ממש שיבשה לי את החיים, אבל נזרקו מהלוז כל הדברים שהיו פחות חשובים. תוכנית זה גם סדר עדיפויות.

1. החמישה מאמרים האלה התקבלו מזמן, חלקם מאוד משפיעים היום, אחרים היו מבוי סתום. רק החודש נדחתה לי כמות דומה של מאמרים.

2. אני באקדמיה כדי ליצור חדשים, משעמם למחזר את הרעיונות הישנים. המטרה היא לשפר את העולם וליצור דברים שישתמשו בהם. הצלחה אקדמית זה בשביל האוניברסיטה, הקביעות וכו' זה חלק מהתשלום כדי להמשיך במשחק.

3. העדפתי להשאיר אותם בצד.

לא כתבתי תקופה ואלה חדשות טובות, החיים חוזרים לשגרה ואין יותר מידי אירועים מיוחדים. כלומר השגרה עצמה לא פשוטה בכלל וכוללת התמודדויות עם חינוך ילדים, החלטות גדולות, וגם את הקושי הרב מבחינתי כשמגיע גל ארוך של דחיות לא תמיד הוגנות. אבל לפעמים נדמה לי שככה נראים החיים, המון משברים קטנים והתמודדויות ולא איזה שקט תעשייתי. רק בדיעבד אנחנו שוכחים את כל הדרמה ועושים נוסטלגיה.

ניהול זמן ופיתוח תחביבים.

אז קצת עדכון, בכל זאת עברו חודשים, התחלפה העונה.
גינת הקיץ שלנו גדולה משמעותית מגינת החורף. עם החשק מגיע תאבון. מבחינת ביוגז יש תכנון למערכת ביתית קטנה שתספיק לנו מבחינת דשן ובגז עצמו כרגע אין תוכנית להשתמש כי גז טבעי כלכך זול שזה יוצא מהומה רבה על לא דבר אבל ייצור דשן עצמאי נשמעת כמו מטרה ראויה כדי שהגינה תהיה עצמאית באמת. עוד לא ביצעתי כי זה לא תלוי רק בי. מפה לשם המחשבה על לייצר דשן עצמאית הייתה נראית לי קצת אופטימיזציה מסדר שני כי אנחנו מייצרים מעט פסולת אורגנית בטח מאז שהילדים חזרו לשגרה ואנחנו פחות בבית. נדמה היה שהמים הם נושא מהותי יותר, כי כמה דשן כבר הגינה צריכה. גינות בסוף משתמשות בלא מעט מים, וירקות נראים לי צמאים במיוחד. עוד בעיה היא שעם השמחה וההתלהבות הגינה גדלה, וכעת יש לנו לא מעט שתילים של מלפפונים, עגבניות, קישואים, פלפלים וגמבות שהצטרפו לגינה שלנו. מצד אחד זה באמת כיף, מצד שני עוד אין לנו מערכת השקייה ולהשקות את כל השפע הזה קצת מייגע. התוכנית המקורית הייתה להעביר את זה לאחריות הילדים אבל הם לא בעניין. אז התחילה המלחמה ואיתה זמן ילדים בבית כי בלתי אפשרי לעבוד כשיש אזעקות אבל נגרות קלה ועבודה בחצר כן אפשר לעשות. וצריך להפעיל ילדים, אבל אנחנו כבר אחרי הקורונה אז זה קטן עלינו. הקושי הנוסף היחיד הוא שאנחנו קצת בלחץ וזה קצת קשה להשרות ביטחון ככה.

בכל מקרה, הבאנו מיכלים ותפסנו את כל המים שיורדים מהגג דרך המרזבים. זה מקצר זמני השקייה כי כבר המים נמצאים במיכל ולא צריך למלא אותו, מספיק לטבול משפך ולהשקות. מכאן הבנתי שהבעיה היא השקייה עם צינור כי מה לעשות הגינה שותה יותר מחצי שעה של צינור וזה לא בר קיימא לעמוד כל כך הרבה עם הצינור. זה לא שמערכת אוטומטית מחוץ לתקציב שלנו, אבל כרגע אנחנו פשוט מכסחים הלוואות וזה הכי חשוב. המים שיורדים הם ממערכת שטיפה של הסולארית, ולמי שמתעניין בסולארי המערכת הסולארית שלנו מניבה מעבר לתחזיות באופן עקבי יותר מחצי שנה. מדעית קשה לדעת בדיוק מדוע, אבל כנראה שזה שילוב של שנה שמשית וזה שהפאנלים כל הזמן נקיים. (שלא היה ידוע לחברה שנתנה לנו את התחזית).

אז עקב התגלית עם המרזבים התחלנו לתפוס מים במקלחות וכדי שיהיו מספיק מים כל המשפחה נרתמת לזה. לילדים זה מאוד חיבר אותם לגינה (וגם כיף להם שיש גיגית בכל מקלחת), לנו זה חוסך לא מעט זמן בהשקייה כי לשפוך דלי בזהירות הרבה יותר מהיר מאשר להשקות עם צינור. מבחינתי זו דיי תגלית, כי תמיד הסתכלתי על כל הקטע של להתקלח עם גיגית משהו שאינו ממש בר קיימא כי זה המון התעסקות. אבל במצב הנוכחי, מה שגורם לנו להתמיד זה שזה באמת חוסך המון זמן כאשר האלטרנטיבה היא לחזור להשקייה בצינור. פתאום מיכל שמתמלא בצורה אגבית במקלחות הופך להיות הפתרון הכי יעיל שיש לנו כרגע כדי לתחזק את הגינה. זמן ההשקייה ירד לחמש דקות פתאום מערכת השקייה אוטומטית כבר לא נראית כל כך חשובה. לא שווה להתאמץ בשביל לחסוך חמש דקות ביום, כשנגיע שוב לחצי שעה נחשוב על הנושא בשנית.

כבר כחודשיים שאנחנו לא מוסיפים מים לגינה, זה כנראה מורגש בחשבון המים שירד (אבל באמת שקשה לדעת בוודאות ונצטרך עוד כמה חודשים כדי לפתח השארה מבוססת) והסיפוק מזה שיש ירקות שבעצם גדלים לנו מהמים שאנחנו תופסים במקלחות ומהגג כנראה עושה אותנו ואת ילדינו שמחים יותר מהערך הכלכלי של אותם ירקות. מה שכן, נראה שאין בינתיים פחת כלל בתנובה מהגינה למעשה היא לא ממש מגיעה לצלחת הילדים בגדול קוטפים מהשיחים ואוכלים במקום (אבל תראו לי הורה מתלונן שהילדים אוכלים בריא, טוב לפעמים הם רבים על תות או מלפפון אבל גם זה סה"כ נורמלי). בירקות מהסופר לפעמים אנחנו אוכלים הכל, לפעמים הם נרקבים לנו אז מהבחינה הזאת הרבה יותר מוצלח שהירקות על השיח עד שממש צריכים אותם. ובכלל גננות קצת עוזרת עם הקריירה מאוד תחרותית, ועם מלחמות ומרעין בישין מלחיצים אחרים זה משהו מאזן. המלפפונים גדלים כרגיל גם כשבחוץ כל העולם קורס לתוך עצמו.

זה גם קצת תחום של ניסוי וטעיה - ויש כל מיני דברים שקשה להסיק רק מחומר באינטרנט כמו למשל איפה לגדל כל צמח, כאשר יש חלקים חמים יותר ופחות וכמות השמש תלויה בדיוק במבנה של הבית והכיוונים. ויש איפה לטעות לדוגמא כבר הרגתי לא מעט תותים כי מיקמתי אותם קרוב מידי לגדר מתכת שהופכת לכבשן בשמש הבאר שבעית. אבל אם משהו למדתי ממניות זה לפזר סיכונים ולא לשים את כל הביצים על סל אחד, ולכן לא הרגתי את כל התותים ואלה ששרדו הם מתוקים במיוחד כי מאוד התאמצתי בשבילם. עם הזמן הניחושים לגבי המקומות הנכונים לגדל הופכים להיות טובים יותר. וזה נדמה שאחוזי ההצלחה עולים.

מחשבות לעתיד זה לגדל ירקות במקומות לא כל כך שגרתיים כמו על פרגולות או ממש על הגג אבל זה כאשר נצליח למלא את כל המקומות הסטנדרטים אם ישארו לנו מספיק מים ממוחזרים. (אולי נגדל הידרופונית במקומות כאלה כי זה חוסך המון מים ומשקל). אחרי ההרחבה של השבת האחרונה (עוד עשרה שתילים של גמבה ועוד עגבניות) אנחנו ממש משתמשים בכל המים שהמשפחה מצליחה לתפוס ועכשיו כדי להמשיך להתרחב צריך למצוא דרכי השקייה יותר חסכוניות. יש כל מיני דברים שאפשר לעשות כמו לחפות את הקרקע ולעבור להשקות מאוחר כשלא חם אבל כנראה שרוב הדברים האלה יחכו לקיץ כשנצטרך לבדר את הילדים באוגוסט.

עוד מחשבה שכרגע נשארת ברמה המחשבה היא להצליח לתפוס את כל המי גשם שירדו על הגג בחורף, מחישוב לפי הישיגי הנבטים שישבו בעבר את האיזור הגיאוגרפי הזה והצליחו לתחזק חקלאות בת קיימה לאורך זמן. הם היו צריכים לנקז מים מ30 דונם בשביל לגדל דונם אחד של ירקות למשך שנה. זה אומר שמגג של 130 מטר ניתן בטכנולוגיה נבטית (ושלנו כנראה טובה יותר) להחזיק קצת יותר מארבעה מ"ר של ירקות למשך שנה שלמה. השאלה כמה מסובך הוא באמת לתפוס ולאחסן מים בחורף למשך שנה שלמה ואיך מתמודדים הם מרעין בישין שיכולים להגיע למים. טוב זה לא משהו קונקרטי, רק מחשבה שיושבת לה בראש. וכמובן שלא נעשה את זה עד שנבין איך עושים את זה בטוח. ועל הדרך יש גם פתאום מחשבות נדל"ניות על בוא נבנה לעצמנו בית כמו שאנחנו באמת רוצים כזה שיש בו שימוש הכי נכון שיש במים וגג מוצלח לשמש וגינה הרבה יותר גדולה. אבל משום מה מרגיש לי שדווקא השטח הקטן יחסית מאפשר המון יצירתיות. אז יש גם ייתרון במצב הנוכחי, בוא אנחנו מגדלים לגובה וכל פעם שיש זמן פנוי אפשר לנצל אותו לעוד פרוייקטון בגינה. מינימליזם בכל זאת, זה משהו מאוד יפה בעיני וכבר הבית הנוכחי הוא הרבה מעבר למה שאיי פעם חשבתי שנרצה. בכל מקרה כמו עם המחקר, כמות הדברים שמתחשק לי לנסות בבית גדלה מהר יותר מהיכולת הצנועה שלי באמת לבצע אותם. כל פעם שיהיה זמן לזה, אקח את הפרוייקט שנראה לי הכי ישים והכי כיפי.

נערך לאחרונה ב:
וכעת יש לנו לא מעט שתילים של מלפפונים, עגבניות, קישואים, פלפלים וגמבות שהצטרפו לגינה שלנו.
הילדים בגדול קוטפים מהשיחים ואוכלים במקום
נשמע מקסים, ובריא וכיף גדול!

פתאום מיכל שמתמלא בצורה אגבית במקלחות
את מתכוונת לגיגית שאתם שמים בתוך המקלחת כשמתקלחים?
אין בעיה להשקות את הגינה עם הסבון/שמפו במקלחת?
והאם זה לא כבד להעביר מהמקלחת לגינה?

כל הכבוד על זה, גילגה. שמחה שיש לי קולגה לשטויות האלו :)
לגבי הדילמות עם המים, פעם גם אני הייתי ממלאה גיגית במקלחת (עד שיגיעו המים החמים) אבל זה נראה לי טרחה גדולה מדי ביחס לתוצאה אז הפסקתי.
הרבה שנים הפסקנו לגדל גינת קיץ בגלל ההשקייה (וגם בגלל הקימחון והכנימות) - בחורף הגשמים סיפקו את רוב הצריכה. לפני שנה החלטנו לנסות לחזור לזה וקנינו גליל צינור טיפטוף. השנה כבר הגדלנו את מגוון וכמות הירקות בגינה בקיץ. העניין הוא ההבדל בין השקייה מלמעלה (חיקוי של גשם) לבין השקייה מלמטה (חיקוי של נחל בערך) וממש רואים שירקות חורף מעדיפים "גשם" וירקות קיץ - "נחל".
למשל, קישואים ומלפפונים מפתחים קימחון אם משקים אותם מלמעלה אבל פחות בהרבה אם בטיפטוף (או בהזרמת מים בערוגות).
הצרה הגדולה בקיץ היא הכנימות, בדיוק השבוע אנחנו נלחמים בהתקפה מוגזמת על עלי המלפפונים.
, נראה שאין בינתיים פחת כלל בתנובה מהגינה למעשה היא לא ממש מגיעה לצלחת הילדים בגדול קוטפים מהשיחים ואוכלים במקום
תענוג!
אצלנו רק המלפפונים כבר התחילו להניב ואין ילדודס אז קוטפים כשהם קטנים וישר לצנצנת הכבושים. כל חמישה-שישה מלפפונים נדחסים לצנצנת קטנה והמקרר מתחיל להתמלא בהחמצות.

הצרה הגדולה בקיץ היא הכנימות, בדיוק השבוע אנחנו נלחמים בהתקפה מוגזמת על עלי המלפפונים.
איך את נלחמת בכנימות?

אצלנו רק המלפפונים כבר התחילו להניב ואין ילדודס אז קוטפים כשהם קטנים וישר לצנצנת הכבושים. כל חמישה-שישה מלפפונים נדחסים לצנצנת קטנה והמקרר מתחיל להתמלא בהחמצות.
אתם לא משאירים חלק עד שהם גדולים בשביל לאכול טרי?

נשמע מקסים, ובריא וכיף גדול!

את מתכוונת לגיגית שאתם שמים בתוך המקלחת כשמתקלחים?
אין בעיה להשקות את הגינה עם הסבון/שמפו במקלחת?
והאם זה לא כבד להעביר מהמקלחת לגינה?
אכן באמת נחמד, משונה לי שיש לי ממש תחביב. כל הזמן זה היה הכל סביב הקריירה.
בלי סבון, רק עד שיש מים חמים ושטיפה ראשונית. לגבי כבד- לא חייבים למלא יותר ממה שנעים לסחוב. (גם אין באמת תועלת בלהשקות יותר מידי). מידי פעם לדוגמא הילדים עושים בריכה ואז הבריכה לבד מספיק לכמה ימים טובים של גינה.

קומפוסט זה קצת למתקדמים מידי בשבילי, ביוגז נראה כמו פתרון יותר פשוט כרגע אבל גם קומפוסט בקלפים פשוט לא אחד הדברים המיידיים.

@בת העמק כן מתאים לך דברים כאלה. נראה כמה זמן תהיה לנו אנרגיה להמשיך. לדעתי בסופו של דבר נתייצב על גודל גינה מסויימת ואז נתחיל עם צינורות. בינתיים זה עוד יותר מידי אקספירמנטלי בשבילנו. בכל מקרה, עם כל כמה שזה נחמד לחסוך מים זה אלתור כרגע כי חוסך לנו זמן בהעדר אוטומציה. מאוד התלהבנו מגינת קיץ אבל הצמחים גדלו מאוד מהר והתחילו להיות צמאים וההשקייה נהייתה מייגעת ממש, בהתחשב שהכל ידני כנראה שתלנו יותר מידי, אבל הצלחנו להביא את ההשקעה בהשקייה להיקף סביר עם איסוף מים אגבי או אוטומטי. כנראה שבשלב כלשהו או שנמצא פתרון אוטומטי יותר לשימוש במים מהמקלחות או שנוותר על התענוג. יכול גם מאוד להיות שהגינה שלך גדולה משמעותית ואז זו כמות לא משמעותית עבורך אבל אצלנו שהכל יותר קטן זה עוד משמעותי.

איך את נלחמת בכנימות?
מכניסה כמה כפיות סבון כלים לבקבוק ריסוס ומוסיפה מים. מרססת על החלק התחתון של העלים המכונמים (רק אלה עם הרבה כנימות) ואחרי חצי שעה עוברת עם צינור ושוטפת את הסבון מלמטה כלפי מעלה (והגב שלי הולך כמובן). הסבון אמור, לדברי חכמי האינטרנט, לפרק את המעטפת של הכנימה ואז בשטיפה הן נופלות.
הערות שלי: 1. עלים שכבר נראו אבודים - קטמתי ריססתי בסבון וזרקתי מחוץ לגינה. 2. כמו שפרת משה רבנו היא הקוטלת הטבעית של הכנימות, כך נמלים הן המטפחות שלהן. אם רואים נמלים מטיילות על הצמח - להתחיל לבדוק את העלים מלמטה. 3. אני מקווה שזה יעזור, אעשה כל שלושה ימים ואבוא לדווח אם עזר.
אתם לא משאירים חלק עד שהם גדולים בשביל לאכול טרי?
לא צריך להשתדל בשביל זה, כשהם מתחילים להניב ביחד אי אפשר להשתלט על הכמות. כרגע אני משאירה 2 מלפפונים בכל קטיף לטובת הסלט והשאר לצנצנת.
קומפוסט זה קצת למתקדמים מידי בשבילי
רק אם עושים על זה דוקטורט ;)
אצלנו השיטה פשוטה מאד - חופרים שני בורות קרובים. מתחילים למלא אחד עם שאריות מזון יחד עם עלים יבשים/דשא מכוסח/ענפים קטנים ודקים (יש ערמה ליד הבור של חומר יבש, על כל זריקת מזון מפזרים מעל מהחומר היבש). כשהבור מתמלא - מכסים בשכבת יבשים אחרונה ועוברים למלא את הבור הבא. ככה יוצא שכל חצי שנה, כשמארגנים את הגינה לשתילת חורף או קיץ, משתמשים בקומפוסט שהיה במנוחה.
לא בודקים הרכב, לא בודקים חומציות, לא אכפת לנו אם זה עומד בתקן של פרמקלצ'ר או לא...
יכול גם מאוד להיות שהגינה שלך גדולה משמעותית ואז זו כמות לא משמעותית עבורך אבל אצלנו שהכל יותר קטן זה עוד משמעותי.
לא יודעת אם גדולה ביחס לשלך אבל אני חייבת לציין שלנו יש גם נקודת מים חקלאים שהם זולים בהרבה ממי שתיה.
אגב, כשגרנו בנהריה אז במקום לטפח גינה וקומפוסט, הייתי פשוט חופרת בור קטנטן בידיים בחול, זורקת את הקליפות ומכסה. העיקר שזה יחזור לאדמה ולא יגיע לפח אשפה.

אצלנו השיטה פשוטה מאד - חופרים שני בורות קרובים. מתחילים למלא אחד עם שאריות מזון יחד עם
עיריות וכאלה מוכרות בהרבה מקרים קומפוסטרים במחירים זולים. לא בדקתי, אבל אולי זה יעיל יותר בגלל תכנון איוורור.
למשל, נראה שבת"א אפשר לקנות של 450 ליטר ב-140₪:
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Environment/Pages/Composters.aspx

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
רק אם עושים על זה דוקטורט ;)
אצלנו השיטה פשוטה מאד - חופרים שני בורות קרובים. מתחילים למלא אחד עם שאריות מזון יחד עם עלים יבשים/דשא מכוסח/ענפים קטנים ודקים (יש ערמה ליד הבור של חומר יבש, על כל זריקת מזון מפזרים מעל מהחומר היבש). כשהבור מתמלא - מכסים בשכבת יבשים אחרונה ועוברים למלא את הבור הבא. ככה יוצא שכל חצי שנה, כשמארגנים את הגינה לשתילת חורף או קיץ, משתמשים בקומפוסט שהיה במנוחה.
לא בודקים הרכב, לא בודקים חומציות, לא אכפת לנו אם זה עומד בתקן של פרמקלצ'ר או לא...

אצלי הבעלים הקודמים ריצפו את כל החצר אז אנחנו מגדלים רק על מצע מנותק. אבל אולי אנסה להחליף את הבור במיכלים גדולים שבחורף פשוט אשתול בהם את הצמחי חורף החדשים. הסיבה שלדעתי הביוגז יוצא מאוד אלגנטי הוא שתכננו אותו בגדול בצורה ובגודל של פח ירוק - אז מבחינתי זה עוד פח לאורגני שפשוט לא צריך לרוקן (מלבד זה שצריך להוציא קצת נוזל כל יום ולדשן איתו את הגינה).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A דילמות בפלח האג"ח: סיכון מט"ח, נעילת תשואה, והחזקה ישירה מול ETF (מנקודת מבט של אזרח ארה"ב) שוק ההון 1
Y האם ה-AI מתחיל לפרק את הבסיס של מקצוע עריכת הדין? אוף טופיק 44
epk זמנים ומהימנות של העברה באמצעות ClearShift פוסטים מאיכות נמוכה 1
ה רוצה להשקיע לטווח ארוך - פוסט של מתחיל שוק ההון 35
ד לאיזה שיעורי עמלות אפשר לצפות בתיק ני"ע בגובה של כ-10~ מלש"ח צרכנות פיננסית 53
D מה אפשר לקבל בבנק הפועלים עם פסיבה של 500 אלף ש"ח? צרכנות פיננסית 7
G רכישה חודשית של קרן עוקבת נאסדק שוק ההון 1
A קרן אירית חדשה של Vanguard בשם VALL שוק ההון 15
אוגורן חדש? כרטיס דביט של Wise צרכנות פיננסית 33
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 42
N חוקיות של בוט פולימרקט קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ס איך להעריך כדאיות של פוליסת ביטוח בריאות מהעבודה? צרכנות פיננסית 5
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם פוסטים מאיכות נמוכה 32
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה