• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הנהירה של כל צעירי ישראל ללימודי מדעי המחשב

• פותח הנושא פותח הנושא Yuvalbuz3
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני שוקל ללמוד מדמ"ח במוסד לא הכי נחשב בשוק (האקדמית תל אביב), אבל אני חושש מזה שכשאסיים אגלה שהתואר לא שווה כלום.
במדעי המחשב זה דווקא המוסד הכי נחשב מבין המכללות ואף יותר ממספר אוניברסיטאות (לא המובילות כמובן).

אז למה? אם אתה מסיים באוניברסיטה רצינית אז התואר הוא "חותמת איכות" ופותח לך דלתות גם במקומות אחרים.
אגב, אני ממש לא חושב שה- AI הולך להחליף את המתכנתים, עדיין יהיה להם ביקוש.
כי זאת האופציה הכי ריאלית שלי לשנה הזאת.
אם אני לא לומד באוניברסיטה אז אין טעם ללמוד את התואר?

אם אני לא לומד באוניברסיטה אז אין טעם ללמוד את התואר?
זו אמירה קצת קיצונית. אבל נטען בפורום שאם לחברה יש הרבה מועמדים אז דבר ראשון היא מסננת את בוגרי המכללות.
ייתכן שתמצא עבודה בחברה שהיא פחות מבוקשת.

זו אמירה קצת קיצונית. אבל נטען בפורום שאם לחברה יש הרבה מועמדים אז דבר ראשון היא מסננת את בוגרי המכללות.
ייתכן שתמצא עבודה בחברה שהיא פחות מבוקשת.
לא מזמן ראיתי בוגר בראודה להנדסת תוכנה ששאל אם כדאי לו לעשות הסבה להוראה מרוב שהמצב בשוק רע.

אומנם זאת מכללה פחות טובה מהאקדמית, אבל אתה חושב שזה הגיוני שבוגר מדמ"ח/תוכנה ילך לחפש עבודה בהוראה? או שיש מספיק משרות טכנולוגיות אחרות שאפשר בכל זאת להגיע אליהן, גם במצב הנוכחי של השוק?

אני פשוט מנסה להבין מה אוכל לעשות במידה והמצב בשוק יהיה גרוע כמו עכשיו או אפילו יותר, עד שאסיים את התואר.

לא מזמן ראיתי בוגר בראודה להנדסת תוכנה ששאל אם כדאי לו לעשות הסבה להוראה מרוב שהמצב בשוק רע.
רק להכניס דברים לפרופורציות, זה שמישהו מתרץ את החוסר יכולת שלו להתקבל לעבודה במצב בשוק, לא בהכרח אומר שזה נכון.
יש אנשים שפשוט לא מתאימים למקצוע, כן גם אם הצליחו לסיים תואר (אפילו מאוניברסיטה) והם פשוט גרועים.
בכל מקצוע זה קיים. גם איתי באוניברסיטה למדו אנשים שלא הייתי מגייסת אותם.
אז נכון המצב בשוק כרגע קשוח אבל יכול להיות שהוא לא היה משיג עבודה גם לפני כן...

אם אתה טוב אתה תשיג עבודה, יהיה קשה יותר עם תואר ממכללה אבל בסוף תשיג.

ומה עדיף במקום?
ללמוד חשבונאות או כלכלה או עריכת דין שגם בהם מענה בשוק רק ששם משלמים לך הרבה פחות?
אפילו לאנשים שסיימו בטכניון ולמדו כימיה קשה למצוא עבודה ראויה ביחס להשקעה שהם נתנו בלימודים ואלו אנשים שלמדו בפאקינג טכניון אז מה יגידו אזובי הקיר?
ושלא לדבר על כל מדעי הדשא שבסוף נהיים HR.
איזה תואר קיים שאם אתה עושה אותו ישר חוטפים אותך?

ככה זה בכל התחומים, רק שעם מדעי מחשב תמיד יש אפסייד גדול יותר שכן יווצרו תפקידים (הרי כל בנאדם יכול לפתוח סטראט אפ מהחדר שינה שלו, אין עלויות הון גבוהות חוץ מחיבור לאינטרנט ומחשב).
תשווה את זה למצב של מהנדס כימיה שזקוק למפעל/מעבדה כדי אפילו לחשוב על להתחיל לעבוד. החסמים פשוט נמוכים יותר עבור משקיעים לפתוח יותר חברות ויש כבר בישראל הון אנושי שיודע להכשיר אנשים ברמה גבוהה.

אומנם זאת מכללה פחות טובה מהאקדמית, אבל אתה חושב שזה הגיוני שבוגר מדמ"ח/תוכנה ילך לחפש עבודה בהוראה? או שיש מספיק משרות טכנולוגיות אחרות שאפשר בכל זאת להגיע אליהן, גם במצב הנוכחי של השוק?

אני פשוט מנסה להבין מה אוכל לעשות במידה והמצב בשוק יהיה גרוע כמו עכשיו או אפילו יותר, עד שאסיים את התואר.
תפסיק להיות פחדן. יש המוני המונים בהייטק בכלל בלי תואר. בהייטק יש עליות וירידות - כך היה וכך יהיה.
אפשר להמשיך לתרץ תירוצים ולדמיין קישקושים או שאפשר להתחיל לעשות.

תפסיק להיות פחדן. יש המוני המונים בהייטק בכלל בלי תואר. בהייטק יש עליות וירידות - כך היה וכך יהיה.
אפשר להמשיך לתרץ תירוצים ולדמיין קישקושים או שאפשר להתחיל לעשות.
אתה מבלבל בשכל, הם התקבלו לעבודה כי הייתה תקופה טובה בשוק וצמיחה כלכלית, היה להם מזל יותר טוב שהם סיימו לפני 4-5 שנים מאשר אלה שסיימו ב2-3 האחרונות, המצב היום עצוב, אני רואה חברים שסיימו באוניברסיטאות ומכללות לא מקבלים אפילו ראיונות, כל משרה בלינקדאין היא 100 פלוס, לא מזמן נפתחו משרות *סטודנט* במייקרוספט והגישו איזה 3000 אנשים, אנשים בתחילת שנות ה30 שלהם מחפשים עבודה שנתיים אחרי שקרעו תתחת כמה שנים, רק סימפתיה יש לי כלפי המצב שלהם, עלק תירוצים וקשקושים

ככה זה בכל התחומים, רק שעם מדעי מחשב תמיד יש אפסייד גדול יותר שכן יווצרו תפקידים (הרי כל בנאדם יכול לפתוח סטראט אפ מהחדר שינה שלו, אין עלויות הון גבוהות חוץ מחיבור לאינטרנט ומחשב).
כרגע, וגם זה בקושי.
תשווה את זה למצב של מהנדס כימיה שזקוק למפעל/מעבדה כדי אפילו לחשוב על להתחיל לעבוד. החסמים פשוט נמוכים יותר עבור משקיעים לפתוח יותר חברות ויש כבר בישראל הון אנושי שיודע להכשיר אנשים ברמה גבוהה.
כמו שאמרת, "כל בנאדם יכול לפתוח סטארט אפ" ו"החסמים יותר נמוכים", כל זה נכון לגמרי לגבי AI, שמאפשר לאותו סטארטאפיסט, מתכנת מצויין, לחסוך המון כוח אדם.
לא אומר שמחר ענקיות תוכנה לא יצטרכו אנשים חדשים, אבל מה שציינת כיתרון, חסמי כניסה נמוכים, זה לא בהכרח יתרון, כשבמקום לשכור עוד ידיים, אפשר לנצל AI בקלות יתר.

ללמוד חשבונאות או כלכלה או עריכת דין שגם בהם מענה בשוק רק ששם משלמים לך הרבה פחות?
דווקא אלה תחומים עם המון סבך בירוקרטי (לפחות חלקם) ולכן פחות סביר שיעלמו, בהשוואה לתחום המאוד לא רגולטורי שהוא תכנות. לגבי השכר, נכון.

אתה מבלבל בשכל, הם התקבלו לעבודה כי הייתה תקופה טובה בשוק וצמיחה כלכלית, היה להם מזל יותר טוב שהם סיימו לפני 4-5 שנים מאשר אלה שסיימו ב2-3 האחרונות, המצב היום עצוב, אני רואה חברים שסיימו באוניברסיטאות ומכללות לא מקבלים אפילו ראיונות, כל משרה בלינקדאין היא 100 פלוס, לא מזמן נפתחו משרות *סטודנט* במייקרוספט והגישו איזה 3000 אנשים, אנשים בתחילת שנות ה30 שלהם מחפשים עבודה שנתיים אחרי שקרעו תתחת כמה שנים, רק סימפתיה יש לי כלפי המצב שלהם, עלק תירוצים וקשקושים
אני מכיר מספיק אנשים שסיימו ב3 שנים האחרונות קורסים ונכנסו. כולל חבר טוב שנכנס לפני כמה חודשים.
וחוץ מזה מה קשור המצב עכשיו למצב שלו? למצב שיהיה עוד כמה שנים?
הוא רוצה רק להתחיל ללמוד עכשיו, מצב השוק עוד 3-4 שנים כשיסיים זה בחזקת נעלם אחד גדול.
אז או שאתה רודף אחרי החלומות שלך או שאתה קובר את עצמך בפחדים.
לי ברור מה צריך לעשות.

לפני שנה וקצת שאני חיפשתי תוך פחות מיממה חלק ממודעות הדרושים קיבלו 400+ מועמדים ופשוט נסגרו.

אז אם היום אנחנו במצב של פחות מועמדים, אולי המצב משתפר.

אני גם מניח שרוב המשתתפים פה הם אנשים עם 7+ שנות ניסיון. אתם בעולם אחר, אצל הגוניורים מה שהולך כרגע זה הזייה מוחלטת.
בוגרי אוניברסיטאות עם ציונים מעולים לא מוצאים או עובדים במקומות עם בוגרי קורסים. בוגרי אוניברסיטאות ומכללות יכולים פשוט לא למצוא עבודה ולהתקע מחוץ לתעשייה או להתפשר על מקום פחות טוב, כאשר הסברה היא שזה ישפיע על המשך הקריירה שלהם.

וגם להמשיך ללמוד נושאים לא תמיד עוזר, כי מחפשים ניסיון. אני לפני שנתיים ידעתי לשלוט בשתי שפות, אבל היום פחות, פשוט כי לא השתמשתי בהן.
ידעתי פרוטוקולי תקשורת מעולה, היום פחות, כי אני לא משתמש בידע הזה.

נערך לאחרונה ב:
לפני שנה וקצת שאני חיפשתי תוך פחות מיממה חלק ממודעות הדרושים קיבלו 400+ מועמדים ופשוט נסגרו.

אז אם היום אנחנו במצב של פחות מועמדים, אולי המצב משתפר.

אני גם מניח שרוב המשתתפים פה הם אנשים עם 7+ שנות ניסיון. אתם בעולם אחר, אצל הגוניורים מה שהולך כרגע זה הזייה מוחלטת.
בוגרי אוניברסיטאות עם ציונים מעולים לא מוצאים או עובדים במקומות עם בוגרי קורסים. בוגרי אוניברסיטאות ומכללות יכולים פשוט לא למצוא עבודה ולהתקע מחוץ לתעשייה או להתפשר על מקום פחות טוב, כאשר הסברה היא שזה ישפיע על המשך הקריירה שלהם.

וגם להמשיך ללמוד נושאים לא תמיד עוזר, כי מחפשים ניסיון. אני לפני שנתיים ידעתי לשלוט בשתי שפות, אבל היום פחות, פשוט כי לא השתמשתי בהן.
ידעתי פרוטוקולי תקשורת מעולה, היום פחות, כי אני לא משתמש בידע הזה.

מה יכול לעשות מדמ"חיסט ששנה פלוס לא מוצא עבודה? יש תפקידים כלשהם שהרבה יותר קל להם להשיג, שעדיין מחפשים אנשים עם התואר שלהם בשבילם? אולי משרות כמו ניהול/פיתוח מערכות מידע או משהו כזה?

או שמצב של היום, בוגרי עבודה שמתקשים למצוא עבודה כמפתחי תוכנה פשוט נאלצים לעבוד במשהו שלא קשור לתחום בכלל?

הייתי שמח לשמוע דעות בנושא , האם עדיין הייתם ממליצים לצעירים ללכת וללמוד מדעי המחשב ? אתם לא מרגישים שזה איבד פרופורציה ?
שגם כשהשוק יתאושש ויחזור לקדמותו יש ככ הרבה מחפשי עבודה ובוגרי תארים שעדיין יהיה קרב דמים בחוץ ?
אין ספק שיש אינפלציה של סטונדטים למדעי המחשב והנדסה אבל אני חושב שאין דין סטודנט למדעי המחשב אחד לסטודנט מדעי המחשב שני.
כל בן אדם שני אומר לי שהוא "מדמחיסט" או "הייטיקסט" אבל יש פה כל כך הרבה משתנים שמשפיעים על השכר שלך.
אם אתה לומד במכללה או באונברסיטה מגוכחת אל תצפה שתעבוד ב"גוגל" ותרוויח את המשכורות שרואים בקבוצות בפייסבוק. מי שהולך לאונברסיטה ומקבל ציונים טובים ימצא עבודה ויקבל שכר מעולה.
הבעיה היא שהיום המון אנשים שלא היה להם שום קשר למתמטיקה או נושאים דומים בתיכון התחילו להבין שהכסף הגדול נמצא ב"הייטק" והם הולכים ללמוד מדעי המחשב בלי תלות במוסד העיקר לקבל את ה"תעודה" ואז כשהם מחפשים עבודה הם מקבלים כאפה

מי שהולך לאונברסיטה ומקבל ציונים טובים ימצא עבודה ויקבל שכר מעולה.

א) לא בהכרח. השוק עשה סיבוב פרסה לפני שנתיים ולא חזר לעצמו מאז. כמות המשרות לבוגרים הצטמצמה מאוד בשנים האחרונות, זו עובדה.

ב) לא כולם יכולים ללכת לאוניברסיטה ולהוציא ציונים טובים - מאות בודדות בשנה עונים על הקריטריונים האלה

מי שהולך לאונברסיטה ומקבל ציונים טובים ימצא עבודה ויקבל שכר מעולה.
הבעיה היא שהיום המון אנשים שלא היה להם שום קשר למתמטיקה או נושאים דומים בתיכון התחילו להבין שהכסף הגדול נמצא ב"הייטק" והם הולכים ללמוד מדעי המחשב בלי תלות במוסד העיקר לקבל את ה"תעודה" ואז כשהם מחפשים עבודה הם מקבלים כאפה
יש טווח די גדול בין מצטיין דיקאן בטכניון/ת"א ובין מישהו שסיים על הקשקש במכללה סוג ד׳, אבל היום גם רבים מאלו שסיימו בציון טוב (נניח 85-90) באוניברסיטה רצינית מתקשים למצוא עבודה. מי שכן בתעשייה לא תמיד מודע לקושי שקיים לאלו המנסים להשתלב בה בפעם הראשונה.

מה יכול לעשות מדמ"חיסט ששנה פלוס לא מוצא עבודה? יש תפקידים כלשהם שהרבה יותר קל להם להשיג, שעדיין מחפשים אנשים עם התואר שלהם בשבילם? אולי משרות כמו ניהול/פיתוח מערכות מידע או משהו כזה?

או שמצב של היום, בוגרי עבודה שמתקשים למצוא עבודה כמפתחי תוכנה פשוט נאלצים לעבוד במשהו שלא קשור לתחום בכלל?

אני באמת לא יודע.
יש הייפ כרגע סביב הai שכביכול הוא יכול להחליף מתכנתים ברמה מסויימת, אני לא יודע להעריך את רמת הסכנה שהוא מהווה למתכנתים, אבל אני נוטה להעריך שזה פחות ממה שעשו ממנו.
המשבר פה לדעתי הוא תלת ראשי: המלחמה, הריבית והAI.

בהחלט מכיר הרבה מתכנתים שלא טוב להם כרגע ויעזבו בשנייה שהשוק יתאושש.

נערך לאחרונה ב:
יש טווח די גדול בין מצטיין דיקאן בטכניון/ת"א ובין מישהו שסיים על הקשקש במכללה סוג ד׳, אבל היום גם רבים מאלו שסיימו בציון טוב (נניח 85-90) באוניברסיטה רצינית מתקשים למצוא עבודה. מי שכן בתעשייה לא תמיד מודע לקושי שקיים לאלו המנסים להשתלב בה בפעם הראשונה.

אני חושב שיש קושי עבור כל מי שמתחת ל3 ש"נ. ואולי אפילו קצת מעל.

א) לא בהכרח. השוק עשה סיבוב פרסה לפני שנתיים ולא חזר לעצמו מאז. כמות המשרות לבוגרים הצטמצמה מאוד בשנים האחרונות, זו עובדה.

ב) לא כולם יכולים ללכת לאוניברסיטה ולהוציא ציונים טובים - מאות בודדות בשנה עונים על הקריטריונים האלה
א. לא מתווכח עם זה שכמות המשרות הצטמצמה. אני כן מתווכח עם זה שאתה לא מסכים שבוגר של אונברסיטה מובילה עם ציונים טובים ימצא עבודה.
אולי לא ימצא במהירות כמו בעבר אבל בהחלט ימצא עבודה מכובדת בזמן סביר.
בוא רק נסכים שאונברסיטה רצינית זה טכניון, תל אביב, בן גוריון והעברית
אני יכול להגיד לך מתוך האונברסיטה שלי שרבים מצאו עבודה עם הציונים האלה. גם אני חיפשתי עבודה בתקופה האחרונה (שלוש שנים האחרונות) ואני מודע לקושי שאחרים שנמצאים הרבה זמן בתעשייה לא מודעים
אני חושב שיש קושי עבור כל מי שמתחת ל3 ש"נ. ואולי אפילו קצת מעל.
קיים קושי אבל אם אתה בוגר אונברסיטה טובה עם ציונים טובים הקושי הוא קטן.

שים לב שאתה מדבר על כמה עשרות בודדים (ציון מעל 85).

יש הרבה יותר בוגרי אוניברסיטאות מתחת לציון הזה. יש גם את בוגרי המכללות הטובות נקרא להן.

אני באמת לא יודע.
יש הייפ כרגע סביב הai שכביכול הוא יכול להחליף מתכנתים ברמה מסויימת, אני לא יודע להעריך את רמת הסכנה שהוא מהווה למתכנתים, אבל אני נוטה להעריך שזה פחות ממה שעשו ממנו.
המשבר פה לדעתי הוא תלת ראשי: המלחמה, הריבית והAI.

אני נמצא בתעשייה זמן רב, אז אני מוכן לקבל את זה שאני לא מבין לעומקו של עניין את תלונות הסטודנטים והג'וניורים. אבל בכל מקרה, התלונות האלו קיימות רק בישראל. בשאר העולם השיח הזה לא קיים, אז לא הייתי מאשים את הריבית (שפחות או יותר זהה בכל העולם) או את הai.

לגבי ההייפ סביב הai - הוא שטותי לחלוטין. כמו שאמרתי, אני נמצא פה כבר מספיק זמן כדי לזכור שלפני 15 שנים הבטיחו שלא יהיה יותר נהגי מוניות בגלל רכבים אוטונומים. ולפני 10 שנים הבטיחו שלא יהיו יותר רדיולוגים בגלל דיפ לרנינג.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E שאלה: חוב של חצי מיליון ש"ח למע"מ אוף טופיק 2
C ניהול תיקים של מיטב שוק ההון 3
מכל מלמדי השכלתי ההשפעה של 'מרד מיסים' על כלכלת ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 33
ע חוות דעת על קורס סייבר של אינפיניטילאבס או ג'ון ברייס טאלנט התפתחות אישית 8
P איזון אקטוארי של פורשים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
c881 זוכרים את השרשורים של "זוכי דירה למשתכן"? נדל"ן 79
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
P מספר תווים בהערה של העברה בנקאית? צרכנות פיננסית 8
N החלק של אגרות חוב בתיק השקעות לאזרח אמריקאי שוק ההון 12
N שאלות של אזרחי אמריקאי שוק ההון 3
ב קריאת דו״חות של ריט (סלע נדל״ן) שוק ההון 14
ד רזרבת הביטקוין של ארה"ב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
M מה עתידם של בניינים ישנים? נדל"ן 4
L מכירה וקניה של קרן נאמנות באותו יום מסחר וארוע מס מיסים 1
ש הבדל בין בנקים בדמי ניהול של קרנות נאמנות בגידור שוק ההון 0
Z משלוח של חבילה לחו״ל אוף טופיק 0
P הצמדה של קצבה מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N האם יש הבדל שאתם יודעים בין ביטוח אובדן כושר עבודה של הראל לעומת של חברות אחרות? צרכנות פיננסית 3
אבא קריר המכסים של טראמפ שוק ההון 172
NeonDrift ההשפעה של הציוצים של טראמפ על השוק – מה דעתכם? (צייץ אתמול על XRP-SOL-ADA) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 18
פ מה המשמעות של נכסי המסלול יהיו חשופים ל....?? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות? שוק ההון 25
esho קניה ישירה של אגח ממשלת ארה"ב שוק ההון 0
I הבחירות בגרמניה וחזרתו של מרץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
W העברה של זיכוי חו"ל לשנה הבאה מיסים 8
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 61
S סעיף בדו"ח שנתי - "העברתי במשך 12 חודשים כספים אל מחוץ לישראל בסכום כולל של 500,000 אש"ח או יותר" מיסים 20
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
M איך מקבלים מפרט בנייה מלא של בית חדש נדל"ן 0
D החלק של מטבעות וירטואלים במניות ה"סטנדרטיות" קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
hommie תהייה לגבי ה-Dashboard של ESOP שוק ההון 3
J פגיעה בקצבה מקרן פנסיה במקרה של קריסה בשוק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
C מניות בודדות בתיק לטווח של 20 שנה שוק ההון 37
C פסק דין חדש: גידופים חוזרים כלפי משכיר יכולים להצדיק פינוי של שוכר נדל"ן 27
M המלצה חדשה של וואנגרד למשקיעים שלה שוק ההון 3
B תשואות של אינפיניטי בקרן השתלמות שוק ההון 1
F מעבר מחל"ת לאבטלה בהקשר של זכאות לאבטלה צרכנות פיננסית 6
O האם חש סיבה לחשוש לפתוח חשבון *********** ישראל לתיק של ~500K$ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
S חסרונות לשימוש בפלטפורמה של ברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ח צמיחה של משכורות קטנות: חיים פשוטים (ונדל"ן) יומני מסע אישיים 22
A אימות נתונים של רשות המיסים? נדל"ן 15
ת מכירה בשכבות מלאכותית של קרן כספית-מיקרו אופטימיזציה או לא? שוק ההון 13
U מהי הגדרה של "עמלה"? צרכנות פיננסית 9
Count Olaf מחשבון הגזרות של דה-מרקר מיסים 9
דנילה מכירה של פריטים מיוחדים באיביי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
N מערכת מסחר ספארק של מיטב דש ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ע תשואת הקרן האירית של איישרס מחקה S&P500 בתשואת חסר משמעותית ביחס לשוק שוק ההון 10
א פתיחת חשבון כפונקציה של מיקום ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11

נושאים דומים

Back
למעלה