שגם כשהשוק יתאושש ויחזור לקדמותו יש ככ הרבה מחפשי עבודה ובוגרי תארים שעדיין יהיה קרב דמים בחוץ ?
מן הסתם השוק לא יחזור לקדמותו.
הוא כן יתאושש, בעיקר דרך שינוי בטכנולוגיות ובתרבות העבודה וכניסה של חברות חדשות. אבל
"אינך יכול להכנס לאותו נהר פעמיים" מה שנקרא.
לך תדע אילו הכשרות יצטרכו עובדים לעבור כדי להיכנס לשוק אחרי שהוא יתאושש, מאיפה ניתן יהיה להשיג אותן, ואם תואר במדמ"ח יקנה לך איזשהו יתרון בהן.
הייתי שמח לשמוע דעות בנושא , האם עדיין הייתם ממליצים לצעירים ללכת וללמוד מדעי המחשב ?
כפי שכבר ציינתי כאן בשרשורים בעבר:
להתייחס להשקעה בתואר אקדמי בתחום ספציפי כמו להשקעה במניה של חברה בודדת.
אין דרך לדעת איזה תואר ינסוק. מי שמשקיע בתואר כלשהו רק כי הוא רואה שהגרפים שלו עולים, כמעט בוודאות קונה אותו בשיא והולך למכור בהפסד.
את שוק התארים האקדמים, כמו את שוק המניות, לא ניתן לתזמן.
והפיתרון: פיזור! במקום להתמקד בתחום צר
שהיה בעבר רווחי מאוד, תלמד מגוון רחב ככל האפשר של תחומים שונים, כי לך תדע האם ומתי אחד מהם יהיה שימושי עבורך.
אז ספציפית לגבי מדעי המחשב: אני בעד ללכת ללמוד.
אבל במקביל, ותוך כדי הלימודים, גם לזכור שהתעודה שתקבל בסוף השלוש שנים תהיה אחלה של נייר טואלט לשירותים, ולא יותר מזה.
ואם אחרי שאתה עושה על זה מדיטציה כל בוקר, ובאמת משתכנע שזה אכן המצב, ואם תובנה הזו לא גורמת לך להתקשר למזכירות באטרף לבקש להפסיק את הלימודים ולקבל החזר שכ"ל, אז אני אומַר לך שאתה מתכנת אמיתי בנשמה (ושאתה תרעב ללחם כמו כל המתכנתים האמיתיים בנשמה).