• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

החלפת רכב נוכחי לרכב חשמלי

• פותח הנושא פותח הנושא Oraz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בנוסף אני מניח שיש כאן כבר יותר אנשים עם נסיון ברכב חשמלי.
עד כמה רכב חשמלי יד שניה בן 5 כדאי לעומת רכב בנזין לדעתכם?
יש לי byd אוטו 3 בן 3 שנים
מלבד זה שזה אוטו מדהים וחוסך לי 20 אלף שקל בשנה על דלק ושות...

לדעתי יד שניה של דגם כזה שמקבלים עליו גם ככה 8 שנים אחריות זה מעולה
לא תמצא 5 שנים אבל 4 שנים כן יש
ואז יש לך 4 שנים שקט וזאת אחריות מעולה מניסיון

בלי קשר במחשבה שלי גם אחרי 8 שנים החלפת סוללה במקרים סטנדרטים תיהיה זולה או בחינם כי למותג יש אינטרס גדול לשמור על ערך הרכבים
כי אם תתקבל בשוק תמונה שרכב בן 8 כבר צריך להחליף סוללה במחיר של כל הרכב אף אחד לא יקנה אותו לא כיד 2 ולא כחדש
זה נכון לדעתי לכל הרכבים החשמלים אבל byd וטסלה יש להם יותר מה להפסיד ולכן מניח שהם יעדיפו להפסיד כסף על החלפת סוללה מאשר לאבד לקוחות...

מעבר לזה שתעדה חישוב כמה הוצאות דלק ושות תחסוך בשנים האלה וזה אולי יתן לך את החלק החסר בפזל שתחסוך יותר מכל עלות הרכב...

בקניה תראה כמה קיבולת איבדה הסוללה עד אותו רגע (SOH) ולפי זה תתמחר יד שנייה.
אחריות על סוללה אומר שיחליפו/יתקנו לך אם הקיבולת שלה תרד מתחת ל 75% (או משהו דומה). תעשה אקסטרפולציה לכמה זה יירד אחרי תקופת האחריות - האם תהיה חייב להחליף סוללה אם הקיבולת תגיע ל- 60%?
בנוסף לכך, להבנתי, לרוב בתיקון סוללה מחליפים תאים בעייתיים ולא את כל הסוללה. כך שמחיר סוללה שלמה לא מייצג את רוב תיקוני הסוללה שמתרחשים.

כפי שניתן לראות במציאות, אין קפיצה חדה בטווחים. הם מתקדמים לאט לאט. קפיצה משמעותית ע"י התקדמות טכנולוגית משמעותית (אם תקרה) כנראה תהיה יקרה ותגיע קודם לרכבי יוקרה.

חברות ליסינג הם לא פילנתרופיות, אם יש ירידה משמעותית בערך הרכב בגלל התקדמות היא תגלם אותו במחיר הליסינג. את ההנחות שהם מקבלות ניתן לקבל ע"י רכישת רכבי 0 קמ.

היתרון היחיד בליסינג זה לקנות רכבים פחות מבוקשים וזולים או כאלה שהיית מפחד להחזיק באופן פרטי בגלל שמדובר במותגים פחות מוכרים או בעלי סנטימנט שלילי בשוק מטעמי אמינות(בדומה לרכבים צרפתיים בבנזין).

אבל עדיין עדיף לקנות רכב טוב לטווח ארוך מהחלפה כל 3 שנים.
אני גם חשבתי כך ופסלתי ליסינג על הסף. לאחרונה, חבר שלקח ליסינג שכנע אותי לשקול מחדש. ביצעתי בדיקה לדוגמה על DEPAL S05 MAX. כשמשקללים את כל הגורמים, ובמיוחד את הביטוח היקר בגין נהג חדש/צעיר שאצטרך לשלם במקרה של רכישה, הפער כבר הופך למאוד זניח. ברור שחברות הליסינג אינם פילנטרופיות, אבל הן רוכשות את הרכב במחיר נמוך בהרבה מאיתנו הצרכנים, מה שמשפיע על שקלול הרווחים. אני בד"כ מחזיק רכבים לטווח ארוך מאוד (הרכב הנוכחי שלי בן 10), אבל חושב שלקיחה של ליסינג, תאפשר לי למעשה דחיה של ההחלטה בשלוש שנים, ואז במידה שארצה, אוכל לרכוש את רכב הליסינג שברשותי (בהנחת ליסינג) ולהמשיך להחזיק אותו באופן פרטי לעוד אילו שנים

אני גם חשבתי כך ופסלתי ליסינג על הסף. לאחרונה, חבר שלקח ליסינג שכנע אותי לשקול מחדש. ביצעתי בדיקה לדוגמה על DEPAL S05 MAX. כשמשקללים את כל הגורמים, ובמיוחד את הביטוח היקר בגין נהג חדש/צעיר שאצטרך לשלם במקרה של רכישה, הפער כבר הופך למאוד זניח. ברור שחברות הליסינג אינם פילנטרופיות, אבל הן רוכשות את הרכב במחיר נמוך בהרבה מאיתנו הצרכנים, מה שמשפיע על שקלול הרווחים. אני בד"כ מחזיק רכבים לטווח ארוך מאוד (הרכב הנוכחי שלי בן 10), אבל חושב שלקיחה של ליסינג, תאפשר לי למעשה דחיה של ההחלטה בשלוש שנים, ואז במידה שארצה, אוכל לרכוש את רכב הליסינג שברשותי (בהנחת ליסינג) ולהמשיך להחזיק אותו באופן פרטי לעוד אילו שנים

האמת שנראה שהיום שוק הרכבים מאוד ״לא יציב״-

רכב חשמלי - מה המיסוי, מה זמינות תחנות הטעינה, מה ההתקדמות בטווחים לרכבים חדשים, מה גובה ירידת הערך..

רכב אוטונומי - היום כבר לגמרי משדרים פסימיות, אבל בנושא רכב חדש, בטווח של עשר שנים, קשה לדעת מה יקרה

מרגיש שהשוק בעיצומה של מהפכה. מצד שני, אולי אומרים את זה 20 שנה מאז שהתחילו היברידיות…

כשמשקללים את כל הגורמים, ובמיוחד את הביטוח היקר בגין נהג חדש/צעיר שאצטרך לשלם במקרה של רכישה, הפער כבר הופך למאוד זניח
יכול להיות שאתה צודק בנושא הזה. בזמנו בעידן הליסינג מהעבודה, גורם הנהג חדש היה היחיד שהפך אותו למשתלם גם למי שלא נסע המון.

את הנחות הליסינג ניתן בקבל ברובן ע"י קניית רכבי 0 קמ ישירות מחברות הליסינג. ירידת הערך גדולה בעיקר היא ברכבי החשמל הסינים "שזרקו" כמויות לחברות הליסינג, טסלה, יונדאי וסקודה, ברוב הדגמים, שמרו על הערך מול רכבי בנזין דומים להם בקטגוריה, לכן אם הולכים על סיני, רק מליסינג 0 קמ. הבעיה ברכבים הסינים שבגלל שיש המון מותגים וחברות, קשה לדעת מי אמין יותר ומי פחות ומי נותן שירות נורמאלי לבעיות.
רכב חשמלי - מה המיסוי, מה זמינות תחנות הטעינה, מה ההתקדמות בטווחים לרכבים חדשים, מה גובה ירידת הערך..
חלק מהטבות המיסוי ירדו, אבל התחרות מסין,בייחוד בתחום הרכב החשמלי, גרמה לירידת/שמירת מחיר במקביל.

לגבי עמדות הטעינה, כמי שנוהג כבר 5 שנים על חשמלי (טסלה), לא ניתקלתי בבעיות מלבד בשנה-שנתיים הראשונות. היום לא ניראה לי שיש בעיה. יש לנו ארץ קטנה ורוב רכבי החשמל יכולים להגיע ליעד בלי צורך להטעין בדרך כל עוד לא נוהגים מהר וברוב המלונות/צימרים יש עמדות טעינה.

נערך לאחרונה ב:
סוללה של טסלה מודל 3, דגם גרסת הבסיס שהגיע מסין, סוללת lfp(הגיע מחזור אחד מארה"ב עם סוללות nmc שהטווח המתוכנן שלהם 400 אלף קמ), בנוי להחזיק מליון קמ או 15 שנה בממוצע, כך שלא סביר שתגיע לסוף הסוללה ברכב בן 5.
נקודה מאוד מעניינת.
דגמי הlong range עדיין משתמשים להבנתי בסוללת nmc - מצד אחד בגלל שהקיבולת גדולה יותר אז אנחנו פחות רגישים לירידה בקיבולת של הסוללה (כיוון שעדיין הטווח יכול להישאר גדול גם אחרי ירידה משמעותית). מצד שני, הן בנויות להחזיק פחות מחזורי טעינה.
אז באמת עולה השאלה איזה דגם (סטנדרט או long range) עדיף כשבוחרים טסלה משומשת אם מתכננים להחזיק אותה לטווח ארוך.

נקודה מאוד מעניינת.
דגמי הlong range עדיין משתמשים להבנתי בסוללת nmc - מצד אחד בגלל שהקיבולת גדולה יותר אז אנחנו פחות רגישים לירידה בקיבולת של הסוללה (כיוון שעדיין הטווח יכול להישאר גדול גם אחרי ירידה משמעותית). מצד שני, הן בנויות להחזיק פחות מחזורי טעינה.
אז באמת עולה השאלה איזה דגם (סטנדרט או long range) עדיף כשבוחרים טסלה משומשת אם מתכננים להחזיק אותה לטווח ארוך.
כל התשובות נכונות. סוף חיי סוללה מחושב מתי סביר שקיבולת הסוללה תרד מ 70%, אבל מנסיון בארץ מניסן ליף,רנו זואי ופלואנס חשמליות, זה לא אומר שהסוללה מתה. הרכב יכול להמשיך לנסועה עד בערך שהוא מגיע ל 50%, אז הפער בין התאים השונים לא ניתן לגישור ע"י מחשב הסוללה. עד 50% הטווח יתקצר, אבל הרכב יוכל לשמש כרכב שני לנסיעות קצרות (כמו השימוש בהרבה בנזינים ישנים) והכח ירד, אבל גם כך בחשמליות מודרניות (בטח טסלות) הכח הראשוני שהרכב מגיע איתו הוא מעבר לצורך האדם הסביר.

נערך לאחרונה ב:
מצד שני, הן בנויות להחזיק פחות מחזורי טעינה
נכון. אבל כל מחזור טעינה הוא בעל קיבולת גבוהה יותר. בטסלה 3 סוללת ה-LFP של הרכב הסטנדרטי בקיבולת 57kWh, לעומת סוללת ה-NMC ב-long range עם קיבולת 79kWh, כך שצריך להטעין פחות פעמים.

כמו כן הטסלה יעילה מאוד. עושה 7-8 ק"מ לכל kWh כך שניתן ליסוע בקלות 400 ק"מ בין טעינות ב-long range. ואם סוללת ה-NMC שורדת 3000 מחזורי טעינה לפני שהיא יורדת ל-70%, מדובר על למעלה ממליון ק"מ.

אישית רכשתי טסלה חדשה לפני חצי שנה. בחרתי דוקא בסטנדרטית בגלל המחיר וכי היא מתאימה למודל הנסיעה שלי. טוען בבית פעם ביומיים בערך מ-20% ל-70% וזה מספיק לכ-200 ק"מ. פעם בשבועיים טוען ל-100% כדי לאפס את מד הטעינה. ממליץ מאוד. מעבר לרכישה, כמעט ואין הוצאות על הרכב.

אישית רכשתי טסלה חדשה לפני חצי שנה
לקחת מימון? אשמח לשמוע על התנאים
בוחן אפשרות של קניית רכב ורואה המון פרסומים על ליסינג, עדיין לא עשיתי את החישובים אבל הרעיון שלא צריך לשלם במזומן את כל הסכום קורץ.
רוצה להאמין שבגלל שיש תחרות אפשר למצוא עסקה משתלמת.
מה עושים אחרי שנגמרת תקופת הליסינג? אפשר להתגלגל לעסקה חדשה? כמה יעלה מהלך כזה?

טוען בבית פעם ביומיים בערך מ-20% ל-70% וזה מספיק לכ-200 ק"מ. פעם בשבועיים טוען ל-100% כדי לאפס את מד הטעינה. ממליץ מאוד. מעבר לרכישה, כמעט ואין הוצאות על הרכב.
בLFP אפשר לטעון ל100% בלי בעיה, אין סיבה להפסיק לפני.
לקחת מימון? אשמח לשמוע על התנאים
יש מבצע בטסלה עכשיו, 0% ריבית, ללא הצמדה.

בLFP אפשר לטעון ל100% בלי בעיה, אין סיבה להפסיק לפני.
נכון, אתה צודק. אין בעיה לטעון ל-100, וזה נכון גם ל-LFP וגם ל-NMC.
אבל הפקטור העיקרי שמשפיע על בלאי הסוללה הוא state of charge. כלומר, מכפלה של אחוז טעינה בזמן שהיא היתה טעונה לרמה הזאת. ככל שה-SOC גבוה יותר, הבלאי גבוה יותר.
מאחר וביום טיפוסי אני משתמש ב-20-30% סוללה, אין לי צורך לטעון ל-100%. הסיבה היחידה היא איפוס מונה הטעינה, וכדי לשמור על SOC נמוך, אני טוען ל-100% לפני נסיעה שתוריד לאזור ה-70%.

אתה מכיר מבצע יותר טוב היום בשוק?
לא יודע מה זה מבצע יותר טוב, אבל יש הרבה. ברוב הרכבים הסיניים ניתן לקבל עשרות אלפי שח הנחה דרך מסלולי 0 קמ בחברות הליסינג.
דוגמה לאחד

או רשתות המזון. דוגמה:

או מסלולי מימון ללא ריבית:

אלה רק דוגמאות. השוק מוצף ברכבים ומכאן גם בהנחות. רצוי אבל להבין מה קונים כי חלק ממחירוני הרכב החדש הם פיקטיביים למטרת הנחות ולא משקפים שווי ריאלי. בטסלה אין מבצעים מלבד מימון.

נערך לאחרונה ב:
אתה מכיר מבצע יותר טוב היום בשוק?
יותר טוב מ0% ריבית בלי הצמדה? כלומר אתה מחפש לקנות רכב בתשלומים ולקבל ריבית?
אני לא מכיר משהו כזה.

ברוב הרכבים הסיניים ניתן לקבל עשרות אלפי שח הנחה דרך מסלולי 0 קמ בחברות הליסינג.
אלה רכבים שעומדים מעל שנה במגרשי היבואן, כלומר טכנולוגיה של 2025 ואולי אפילו 2024.
כמו כן הרוכש יהיה יד שניה, מה שישפיע על המחיר במכירה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
I החלפת רכב ביש ברירה צרכנות פיננסית 11
א החלפת רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 36
E דמי אחזקת רכב או החלפת ההטבה בשכר ברוטו גבוה יותר בגובה דמי החזקת הרכב, מה עדיף מבחינת מס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
Blue החלפת רכב - התלבטות בין כמה חלופות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
ב החלפת דרכון חירום אמריקאי בדרכון רגיל התפתחות אישית 1
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
ל החלפת קרן מחקה שוק ההון 5
מ החלפת ארנק קר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
M החלפת פריים במשתנה לא צמודה נדל"ן 17
M החלפת מסלול קבועה צמודה למסלול קבועה לא צמודה נדל"ן 19
א משא ומתן (החלפת טיוטות) - חוזה מכר דירה - בקשה להמלצות נדל"ן 15
K החלפת כסף לקראת לימודים בחול שוק ההון 3
N ניצול מגן מס לטובת החלפת קרן סל שוק ההון 3
M החלפת דולרים ישנים לשקלים / דולרים חדשים צרכנות פיננסית 3
M התייעצות החלפת קרן מחקה sp500 של בלאקרוק בסכום כניסה קטן יותר שוק ההון 11