• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

החלפת רכב נוכחי לרכב חשמלי

• פותח הנושא פותח הנושא Oraz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
תשים לב שהauto pilot הרבה יותר רגוע במצב chill. אם מעצבן מדי בפקק במרחק 1, אז תעביר ל chill. חבל שלא מפצלים הגדרות, הייתי משאיר אותו תמיד על chill.
במצב chill האוטו בערך כמו הסקודה 1800 שהיתה לי. חזק, אבל ממש לא רכב ספורט. בעיר זה עוד אפשרי, מחוץ לעיר מרגיש כבד.
מעניין, אנסה

זה שאלה מעניינת בהחלט ההשפעה של דגרדציה כתוצאה משימוש לעומת כתוצאה ממעבר של זמן.
הסיבה שטסלה רוצים סוללה של מליון מייל זה בשביל הרובוטקסי, הוא צפוי לנסוע הרבה כל יום, ויכול לכלות את כל טווח החיים שלו לכאורה הרבה לפני שיחלפו 25 שנים.
מוקדם לדעת מה יקרה לרכב טסלה אחרי 25 שנים של שימוש, בייחוד שהכימיה ושיטות הייצור של הסוללות כל הזמן משתנות, אז הרכב שיוצר ב-2017 זה לא הרכב שמיוצר היום.
אני לא חושש מזה בכלל, וכמו שאורי ציין מחיר הסוללות ממשיך לרדת כל שנה.
כל מוצר מצריך טיפולים שוטפים ותחזוקה וסובל מבלאי. משהו אומר לי שבמזג האוויר הישראלי אין מציאות שסוללה מחזיקה 25 שנה בלי כל נגיעה. זה פשוט לא ככה בסוללות אחרות.

כל מוצר מצריך טיפולים שוטפים ותחזוקה וסובל מבלאי. משהו אומר לי שבמזג האוויר הישראלי אין מציאות שסוללה מחזיקה 25 שנה בלי כל נגיעה. זה פשוט לא ככה בסוללות אחרות.
מאמין שיהיה בסדר, אבל האמת היא שלא נדע עד שיחלפו כמה עשרות שנים, וגם אז לא באמת נדע כי הכימיה ושיטות הייצור של סוללות משתנות.
מה שכן כמעט וודאי שזה שמחיר הסוללות ימשיך לרדת, מה שיהפוך את הסוגיה לפחות משמעותית כלכלית עם הזמן.

תראה את זה בעיון:
כל מה שהיא מתארת קרה גם לי. זה חובה!
זה מפחיד. איך מיישבים את זה עם הנתונים של טסלה על מספר תאונות נמוך בצורה מדהימה?
אחד הדברים שעולים בחיפוש:
נכנסתי לכמה דיווחי תאונות, והסיפור שמופיע בהרבה מהן הוא גרסאות של:
המכונית סטתה מסיבה לא ברורה והתנגשה בעץ\עמוד\משהו אחר, עלתה באש ונוסעי המכונית נהרגו.
נכנסתי גם לקרוא על כמה תאונות, בהן הנהג שרד, ובהרבה מקרים כתוב שהטייס האוטומטי פעל בזמן התאונה. התאונות המחרידות מפתיעות גם לאור העובדה שבכל מבחני הבטיחות הרכבים של טסלה יוצאים הכי בטוחים מכל מכונית אחרת. אז אפשר היה לצפות שגם בתאונות האנשים ישרדו. זאת בנוסף לכך שהרכבים של טסלה כבדים יחסית, מה שנותן להם עוד יתרון.
יש מידע ממקורות בלתי תלויים? למשל משהו כזה? פה טסלה לא מופיעה. יש כאן אבל דגמי רכב, שבהם בשנים שנבדקו אף אחד לא נהרג בארה"ב(אם הדו"ח כולל את כל הרכבים בארה"ב, לא הצלחתי להבין). אחד מהם באופן מפתיע הוא פולקסווגן גולף, שהוא קל ופגיע יותר לעומת דגמי טסלה.

זה מפחיד. איך מיישבים את זה עם הנתונים של טסלה על מספר תאונות נמוך בצורה מדהימה?
אחד הדברים שעולים בחיפוש:
נכנסתי לכמה דיווחי תאונות, והסיפור שמופיע בהרבה מהן הוא גרסאות של:
המכונית סטתה מסיבה לא ברורה והתנגשה בעץ\עמוד\משהו אחר, עלתה באש ונוסעי המכונית נהרגו.
נכנסתי גם לקרוא על כמה תאונות, בהן הנהג שרד, ובהרבה מקרים כתוב שהטייס האוטומטי פעל בזמן התאונה. התאונות המחרידות מפתיעות גם לאור העובדה שבכל מבחני הבטיחות הרכבים של טסלה יוצאים הכי בטוחים מכל מכונית אחרת. אז אפשר היה לצפות שגם בתאונות האנשים ישרדו. זאת בנוסף לכך שהרכבים של טסלה כבדים יחסית, מה שנותן להם עוד יתרון.
יש מידע ממקורות בלתי תלויים? למשל משהו כזה? פה טסלה לא מופיעה. יש כאן אבל דגמי רכב, שבהם בשנים שנבדקו אף אחד לא נהרג בארה"ב(אם הדו"ח כולל את כל הרכבים בארה"ב, לא הצלחתי להבין). אחד מהם באופן מפתיע הוא פולקסווגן גולף, שהוא קל ופגיע יותר לעומת דגמי טסלה.
יש תאונות ותקלות בכל רכב. פשוט בטסלה יש פחות. וברור שיש אחראיות של הנהג על הרכב, גם במצב אוטופיילוט. מפגרים שמנסים להפעיל את זה בעיר, למשל.
כל מני כתבות כאלה, על איזה תאונה של רכב בודד בחול, מפורסמות בארץ רק כי יש כאן כתבים שמקבלים שוחד מהחברות הוותיקות, אלה שמכרו רכב עם תמחור מקביל (מבחינת מחיר בחול ומיסים) ב-100k עד 200k יותר, ונשאר להם כסף לשוחד.

זה תעלול סטטיסטי בסבירות גבוה "There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics"

לא חקרתי לעומק אבל 2 דברים שקופצים לי לראש(בטח יש עוד)
הרכבים של טסלה חדשים ומתקדמים וננהגים ע"י נהגים במעמד סוציו אקונומי גבוה,לא נכון להשוות אותם לכלל הרכבים והנהגים בכביש,צריך להשוות למכוניות דומות במחיר ושנת היצור.
זה לבד ישנה דרמטית את המספרים.

אוטופיילוט מיועד לכביש המהיר,ששם יש בערך שליש מכמות התאונות פר מייל ביחס לעיר,אז ברור שיהיו פחות תאונות באוטופיילוט שמיועד רק לכביש המהיר....צריך לנרמל את כמות התאונות לסוג הכביש וזה כמובן ישנה את התמונה באופן דרמטי.
.

מקפיץ את השרשור הזה מלפני חמש שנים —- היום כבר יש רכבים חשמליים יד שניה שנמצאים כחמש שנים על הכביש.
בנוסף אני מניח שיש כאן כבר יותר אנשים עם נסיון ברכב חשמלי.
עד כמה רכב חשמלי יד שניה בן 5 כדאי לעומת רכב בנזין לדעתכם?

מקפיץ את השרשור הזה מלפני חמש שנים —- היום כבר יש רכבים חשמליים יד שניה שנמצאים כחמש שנים על הכביש.
בנוסף אני מניח שיש כאן כבר יותר אנשים עם נסיון ברכב חשמלי.
כלכלית כדאי, אבל זה באמת תלוי דגם ודרישות.

לא כל החשמליות אותו דבר, בדיוק כמו שלא כל הבנזין. המבחר של רכבי חשמל בני 5 קטן (שנתון 2021) והטובות מבניהן יקרות יחסית. רוב הסיניות החשמליות הגיעו מאוחר יותר, אבל דווקא סביר להניח שהם יהיו זולות יותר לקניה כי הם פחות שומרות ערך במחירון (חיסרון אם מחזיקים לטווח קצר).
האם יש לך דגם ספציפי שמעניין אותך?

נערך לאחרונה ב:

לא כל החשמליות אותו דבר, בדיוק כמו שלא כל הבנזין. המבחר של רכבי חשמל בני 5 קטן (שנתון 2021) והטובות מבניהן יקרות יחסית. רוב הסיניות החשמליות הגיעו מאוחר יותר, אבל דווקא סביר להניח שהם יהיו זולות יותר לקניה כי הם פחות שומרות ערך במחירון (חיסרון אם מחזיקים לטווח קצר).
איך הערך שלהם נשמר בטווח הקצר אחרי הירידה הגדולה?
כלומר אחרי שאתה קונה ביד 2 אתה צריך לצפות לירידה נופסת?

ומה לגבי סקודה אניאק?

טסלה מודל 3 לצורך העניין, ניתן לרכוש כיום שנתון 2021 בסביבות 100k.
הבעיה היא שהאחריות לסוללה היא ל8 שנים, כלומר לא לעוד הרבה זמן.

תלוי ברכב ובמצב שלו.
טסלה עם ק"מ סביר לדעתי הרבה יותר כדאי אם יש לך אפשרות לעמדת טעינה.

יש היום גם הלוואות לטסלה עם ריבית 0 ללא הצמדה. אני שוקל לעשות טרייד לטסלה הקיימת שלי ולקנות חדשה אבל עדיין לא הגעתי לשלב חישובי האקסל למהלך.

איך הערך שלהם נשמר בטווח הקצר אחרי הירידה הגדולה?
כלומר אחרי שאתה קונה ביד 2 אתה צריך לצפות לירידה נופסת?

ומה לגבי סקודה אניאק?
הירידה במחירון היא באחוזים. רכב שירד הרבה(באחוזים), סביר שימשיך לרדת הרבה באחוזים אבל בפועל הירידה יכולה להיות קטנה נומינלית.

סקודה נחשב רכב טוב ושמר יחסית יפה על המחירון, נדיר כשנתון 2021, הגיע בכמויות יותר מכובדות ב 2022.
טסלה מודל 3 לצורך העניין, ניתן לרכוש כיום שנתון 2021 בסביבות 100k.
הבעיה היא שהאחריות לסוללה היא ל8 שנים, כלומר לא לעוד הרבה זמן.
המחירון של טסלה מתחיל ב 110, כך שסביר לתוכל למצוא רכבים במצב קצת פחות טוב/קמ גבוה כבר ב 100.

סוללה של טסלה מודל 3, דגם גרסת הבסיס שהגיע מסין, סוללת lfp(הגיע מחזור אחד מארה"ב עם סוללות nmc שהטווח המתוכנן שלהם 400 אלף קמ), בנוי להחזיק מליון קמ או 15 שנה בממוצע, כך שלא סביר שתגיע לסוף הסוללה ברכב בן 5.

החלפת סוללה בטסלה 3 (גרסת בסיס) עולה בין 35-40 אלף שח, אמנם יקר, אבל דומה לעלות של החלפת מנוע או גיר חדש לרכב בנזין דומה. כמו בבנזין, זה לא אמור לקרות. ברכב חשמלי גם תצליח לחסוך את הכסף הזה בחזרה אחרי החלפה כי בעצם החלפת את הרכיב העיקרי של הרכב ואין עוד רכיבים מכניים עם בלאי גבוה. בעולם יש טסלות(דגם s) שעברו מעל מליון קמ וטסלות רבות עם מאות אלפי קמ. הבעלים מחליפים סוללות (לחדשות או מחודשות) וממשיכים לנסוע.

יש לציין שהחלפת סוללה (היום) בטסלה היא זולה ביחס להחלפות סוללה ברכבים אחרים (בארץ), אצל היבואנים המורשים, (בגלל שהתמחור של טסלה הוא בהתאם לתמחור בארה"ב בתוספת מיסים מקומיים), אבל עדיין סביר שניתן יהיה למצוא לרכב סוללה חליפית מפירוק או להעביר את הסוללה שיפוץ, במכונים מתמחים לכל הרכבים.

נערך לאחרונה ב:
אני חושב שרכב חשמלי בבעלות זו טעות.
טווח הנסיעה גודל כל הזמן ורכבים ישנים הטווח שלהם קטן יותר.
רכב חשמלי הייתי לוקח רק בליסינג כדי להחזיר להם אותו אחרי 3 שנים
ג.נ. מחזיק מעל 10 כלי רכב
רק אחד חשמלי( סילברדו טווח נסיעה 790 קילומטר)

רכב חשמלי הייתי לוקח רק בליסינג כדי להחזיר להם אותו אחרי 3 שנים
ג.נ. מחזיק מעל 10 כלי רכב
רק אחד חשמלי( סילברדו טווח נסיעה 790 קילומטר)
כפי שניתן לראות במציאות, אין קפיצה חדה בטווחים. הם מתקדמים לאט לאט. קפיצה משמעותית ע"י התקדמות טכנולוגית משמעותית (אם תקרה) כנראה תהיה יקרה ותגיע קודם לרכבי יוקרה.

חברות ליסינג הם לא פילנתרופיות, אם יש ירידה משמעותית בערך הרכב בגלל התקדמות היא תגלם אותו במחיר הליסינג. את ההנחות שהם מקבלות ניתן לקבל ע"י רכישת רכבי 0 קמ.

היתרון היחיד בליסינג זה לקנות רכבים פחות מבוקשים וזולים או כאלה שהיית מפחד להחזיק באופן פרטי בגלל שמדובר במותגים פחות מוכרים או בעלי סנטימנט שלילי בשוק מטעמי אמינות(בדומה לרכבים צרפתיים בבנזין).

אבל עדיין עדיף לקנות רכב טוב לטווח ארוך מהחלפה כל 3 שנים.

לא חושב שזה משנה. לא קונים מכונית בשביל להשוות למה יש לאחרים, או לפחות כאן בפורום כנראה פחות עושים את זה. :)
אם טווח של 400 ק"מ מתאים למישהו היום, הוא לא יהפוך ללא מתאים רק בגלל שיצאו דגמים משופרים.

החלפת סוללה בטסלה 3 (גרסת בסיס) עולה בין 35-40 אלף שח, אמנם יקר, אבל דומה לעלות של החלפת מנוע או גיר חדש לרכב בנזין דומה. כמו בבנזין, זה לא אמור לקרות. ברכב חשמלי גם תצליח לחסוך את הכסף הזה בחזרה אחרי החלפה כי בעצם החלפת את הרכיב העיקרי של הרכב ואין עוד רכיבים מכניים עם בלאי גבוה. בעולם יש טסלות(דגם s) שעברו מעל מליון קמ וטסלות רבות עם מאות אלפי קמ. הבעלים מחליפים סוללות (לחדשות או מחודשות) וממשיכים לנסוע.
קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת!
בנוגע להחלפת הסוללה, המחיר הזה מפתיע אותי משמעותית לטובה, ממספרים שראיתי באינטרנט נאמר שהמחיר כולל עבודה הוא בסביבות ה90 אלף ש״ח.
מצד שני אני לא חושב שכמעט היו החלפות כאלה כיוון שכל הרכבים שנמסרו הם באחריות עדיין

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת!
בנוגע להחלפת הסוללה, המחיר הזה מפתיע אותי משמעותית לטובה, ממספרים שראיתי באינטרנט נאמר שהמחיר כולל עבודה הוא בסביבות ה90 אלף ש״ח.
מצד שני אני לא חושב שכמעט היו החלפות כאלה כיוון שכל הרכבים שנמסרו הם באחריות עדיין
היו החלפות (אני מכיר של טסלה) במסגרת ביטוחים על סוללות שניזוקו בתאונות, ניתנו קבלות על העלויות. העיתון כמו העיתון מנסה להפחיד. כל יבואן מחוייב לפרסם עלויות חלקי חילוף של הרכב באתר האינטרנט, ניתן לחפש בדיוק כמה דורשים על סוללה (לרוב גם תינתן הנחה על זה), על זה יש להוסיף עוד כמה אלפים בודדים על העבודה. המחירים של טסלה, לרוב, צמודים למחירי החלפים בארה"ב בתוספת מס מקומי ולכן המחירון שלהם צמוד לשער הדולר.

מחיר של 90 אלף בהחלט הגיוני כמחיר של יבואני הרכב המקומיים שלנו, שידועים כשודדים בכל נושאי החלפים. ייתכן שמי שמחזיק רכב כזה ידרש לייבא באופן אישי סוללה במשלוח ימי כדי להגיע למחיר הוגן, בבוא היום.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בעולם יש טסלות(דגם s) שעברו מעל מליון קמ וטסלות רבות עם מאות אלפי קמ. הבעלים מחליפים סוללות (לחדשות או מחודשות) וממשיכים לנסוע.
בשנה הראשונה מודל s נמכרה עם טעינה חינם בסופרצרגר לכל החיים, לבעלים המקורי. למי שנוסע הרבה זה הטבה ענקית, אז מחליפים סוללות כמה שצריך. מכיר אחד אישית שטסלה אמרו לו בקורונה שאם יחליף ל s חדשה, אז יקבל את הטעינה חינם לכל החיים גם עליה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
I החלפת רכב ביש ברירה צרכנות פיננסית 11
א החלפת רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 36
E דמי אחזקת רכב או החלפת ההטבה בשכר ברוטו גבוה יותר בגובה דמי החזקת הרכב, מה עדיף מבחינת מס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
Blue החלפת רכב - התלבטות בין כמה חלופות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
ב החלפת דרכון חירום אמריקאי בדרכון רגיל התפתחות אישית 1
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
ל החלפת קרן מחקה שוק ההון 5
מ החלפת ארנק קר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
M החלפת פריים במשתנה לא צמודה נדל"ן 17
M החלפת מסלול קבועה צמודה למסלול קבועה לא צמודה נדל"ן 19
א משא ומתן (החלפת טיוטות) - חוזה מכר דירה - בקשה להמלצות נדל"ן 15
K החלפת כסף לקראת לימודים בחול שוק ההון 3
N ניצול מגן מס לטובת החלפת קרן סל שוק ההון 3
M החלפת דולרים ישנים לשקלים / דולרים חדשים צרכנות פיננסית 3
M התייעצות החלפת קרן מחקה sp500 של בלאקרוק בסכום כניסה קטן יותר שוק ההון 11